همه چیز درباره سپر خودرو و وظیفه سپر + نکات مهم

همه چیز درباره سپر خودرو و وظیفه سپر + نکات مهم

سپر ها در واقعا قطعاتی هستند که در قسمت جلو و عقب بدنه خودرو قرار دارد و بودن آن بسیار مهم می باشد و این سپر در برابر حوادث به ماشین و بدنه ماشین کمک بسیاری می کنند . و همچنین وظیفه اصلی آن محافظت از خودرو در مقابل ضربه های احتمالی می باشد . اولین سپر در سال 1897 توسط شرکت خودرو سازی به نام چکسلواکی ساخته شد و بر روی ماشین ها قرار داد شد . این سپر جنبه زیبایی ندارد و آن فقط یک نفش دارد و آن هم محافظت از ماشین و بدنه ماشین می باشد .

سپر خودرو

در سال 1901 شخصی به نام فردریم سیمز به دلایل شخصی و انجام دادن یک تست خانگی به کاربرد بیشتر سپر پی برد و باعث اختراع بیشتر سپر شد . در سال 1927 بود شرکت های خودرو سازی تصمیم به ساخت بسیار زیاد سپر کردند که بعد از این اختراع انبوه ، بودن سپر مهم شد . سپر یک خاصیت مهمی که دارد این می باشد که از خسارت فراوان در برابر بدنه اصلی و موتور ماشین جلوگیری می کند و نمی گذارد به ماشین آسیب جدی وارد شود .

 سپر چیست ؟

بخشی از بدنه یک خودرو که در جلو و پشت آن قرار دارد . دلیل طراحی این بخش در خودرو های ایجاد ایمنی در آن و عدم خودرن ضربه به خودرو می باشد . البته در تصادف هایی که در سرعت بالا رخ می دهد ، این بخش قادر به مهار خسارت ها نمی باشد . اما به میزان زیادی این خسارت ها را کاهش می دهد . در بسیاری از کشور ها از لحاظ قانونی وجو سپر در وسایل نقلیه اجباری می باشد . همچنین سپر در دسته ایمنی تزیینی خودرو قرار دارد .

فرایند تولید سپر چگونه می باشد ؟

1- برشکاری : ورق ها تحت عملیات برش خورده می شوند ، این عملیات بر روی ورق می توانند به لیزری یا با دستگاه های برش کاری موجود انجام شود و خمکاری آن ها به وسیله دستگاه پرس انجام می شود .

2- کروماتی کردن : پوشش کروماتی برای جلوگیری از زنگ زدن بر روی قطعات داده می شود .

3- نفوذ پلاستیک : پلاستیک مذاب وارد سپر شده و در آن جا شکل می گیرد .

4- سرد کردن پلاستیک : در این مرحله دمای پلاستیکی مذاب پایین می آید و کاهش دما باید بع آرامی انجام شود تا یک نواخت باشد .

5- خمکاری نهایی : بعد از نفوذ پلاستیک و قرار دادن ورق های فایبر گلس و تولید لایه از فیبر کربن  ، قطعه به وسیله فیکسچر مخصوص خم خواهد شد .

6- پلیسه گیری : در این مرحله پلیسه های اضافه گرفته می شود و به ماشین وصل می شود .

هزینه لگه گیری سپر

لکه گیری سپر

هزینه لگه گیری کامل گل گیر خودرو های زیر 30 میلیون حداقل 90 هزار تومان است . خودرو هایی که قیمت آن ها بین 30 الی 70 میلون تومان است ، حداقل 120 هزار تومان می باشد . . خودرو هایی که 70 الی 200 میلیون تومان هستند ، هزینه لگه گیری سپر آن ها 220 هزار تومان می شود . و ماشین هایی که قیمت آن ها بالای 200 میلیون تومان است ، هزینه لکه گیری سقف آن ها 300 هزار تومان است .

نقاشی سپر

هزینه نقاشی کامل گل گیر خودرو های زیر 30 میلیون حداقل 170 هزار تومان است . خودرو هایی که قیمت آن ها بین 30 الی 70 میلون تومان است ، حداقل 240 هزار تومان می باشد . . خودرو هایی که 70 الی 200 میلیون تومان هستند ، هزینه آن ها 360 هزار تومان می شود . و ماشین هایی که قیمت آن ها بالای 200 میلیون تومان است ، هزینه  آن ها 500 هزار تومان است .

صافکاری سپر عقب و یا جلو

یکی از بیش ترین انواع صافکاری وجود دارد . این صافکاری بیشتر برای خودرو هایی که سپرشان از جنس فایبر گلاس یا پلاستیک خاص است صرفه بیش تری دارد ، زیرا قیمت سپر خودرو های دیگر مانند پراید 18 تا 40 هزار تومان است و تعویض آن ها به صرفه تر است .

حداقل هزینه صافکاری پژو 405 و تیبا 180 هزار تومان ، سمند و پژو پارس 200 هزار تومان ، انواع 206 و تندر 250 هزار تومان ، لیفان و ام بی ام 300 هزار تومان ، مگان و سراتو 400 هزار تومان و خودرو های گران تر از 100 میلیون تومان مثل برند های هیوندرا ، کیا ، رنو و تویوتا 450 هزار تومان هزینه در بر دارد . حداقل هزینه سپر این خودرو ها که نیز همین مبلغ است . صافکاری سپر عقب نیز در خودرو هایی که سنسور پارک کند ، 50 تا 100 هزار تومان بیشتر دارد .

خودرو های خاص : هزینه صافکاری سپر جلو و عقب اتومبیل های شرکت بنز و بی ام وی نیز بستگی به مدل خودرو و سال تولید از 600 هزار تا 1 میلیون و 500 هزار تومان است . مالکان برخی تولیدات تویوتا لندکروز نیز برای صافکاری سپر عقب و یا جلو باید حداقل 800 هزار تومان می باشد . هزینه صافکاری سپر خودرو های مازراتی و پورشه و همچنین خودرو های خاص بنز و بی ام و نیز حداقل 2 میلیون تومان است .

سپر خودرو

انواع سپر ها

سپر ها انواع مختلفی دارند و در هر زمانی می توان از هر سپری که خواستیم استفاده کنیم . در ابتدا که سپر ها فلزی بود و بر روی تمام ماشین ها از سپر فلزی استفاده می کردند ، همچنین امروز بر روی اکثر ماشین ها ، از سپر فلزی استفاده می کنند . سپر فلزی مشکل بسیار زیادی را داشت و خیلی سنگین بود . سپر های فلزی پس از برخورد انتقال نیرو به طور کامل به بدنه و سرنشینان اتومبیل وارد می شد و در نهایت سپر فلزی به سرعت از رده خارج می شود .

پس از اینکه سپر فلزی تولید شد و خیلی سنگین بود و مردم تمایلی به خرید آن نداشتند ، سپر های پلاستیکی تولید شد که این سپر ها بسیار ارزان و نسبت به سپر فلزی ، وزن کمتری را داشت . اما این سپر نیز مانند سپر فلزی مشکلاتی را داشت که این سپر ها از استحکام بسیار پایینی برخوردار بودند و زمانی که تصادفی پیش می آمد خیلی سریع این سپر ها شکسته می شد . و همچنین این سپر مانند سپر فلزی از رده خارج شد .

پس از تولید سپر فلزی و پلاستیکی ، تولید سپر های کربنی و فایبرگلس شروع شد . این نوع سپر ها ترکیبی از آلیاژ و فلزات سبک می باشد که استحکام بسیار بالایی را دارد . همچنین این سپر ویژگی های دیگر نیز دارد که این نوع سپر ها سیستم انتقال نیروی آن ها است که نسبت به سپر های فلزی نیروی را کمتر به بدنه منتقل می کند و مدت زمان برخورد و انتقال نیرو را افزایش می دهد و در نهایت باعث ایمنی بیشتر خواهد شد .

سپر هایی که امروزه تولید می شوند ، از سه بخش تشکیل می شوند که این سه بخش شامل موارد زیر می باشد :

1- پیشانی ( پوسته ) : برای زیبایی و کاهش نیروی دراگ استفاده می شود ، اما نمی تواند انرژی ضربه های قابل ملاحظه ای را تحمل می کند .

2- تیر عرضی ( دیاق ) : این جزو یکی از ساز های کلید سپر است که به جذب انرژی جنبشی ناشی از ضربه های بزرگ کمک کرده ، و مقاومت خمشی را در ضربع های کوچک تامین خواهد کرد .

3- جاذب ( ضربه گیر ) : برای از بین بردن انرژی جنبشی وارد شده به سپر خودرو استفاده خواهد شد .

مزایای خرید سپر رنگ شده شرکتی خودرو ، شامل موارد زیر می باشد :

1- قیمت مناسب : سپر های رنگ شده شرکتی در مقایسه با سپر های متفرقه علاوه بر کیفیت رنگ ، از نظر هزینه و زمان صرف شده جهت رنگ آمیزی سپر بسیار به صرفه می باشد .

2- سایز استاندارد : سپر رنگ شده موجود در بازار معمولا کوتاه یا بسیار بلند می باشد و همچنین ماشین با ماشین فرق می کنند . و اگر مخصوصا ماشین خود را نخرید ، در محل مناسب خودش نصب نخواهد شد .

3- رنگ ثابت : سپر رنگ شده موجود در بازار به مرور زمان و یا استفاده از کارواش تغییر رنگ داده و یا رنگ پریده می شوند .

 

جلو بندی ماشین چه قسمت هایی دارد ؟

طبق خودرو قطعه ای فلزی است که در دو سر دارای بوش های محوری است که از یک سو به قطعات متحرک سیستم تعلیق و از سمت دیگری به شاسی خودرو متصل می گردد و نقش اصلی شاسی به قطعات سیستم تعلیق را بر عهده دارد و باید وظیفه خود را به خوبی انجام دهد تا ماشین دچار مشکل جدی نشود ، زیرا اگر دچار مشکل شود آسیب و حرج بالایی را روی دست شما می گذارد .

جلو بندی خودرو چیست ؟

جلو بندی به قسمت زیرین جلوی ماشین گفته می شود که مهم ترین و ضروروی ترین قطعات در آنجا می باشد و بودن آن ها بسیار مهم می باشد و اگر یکی از این قطعات نباشد دچار مشکل های جدی و خرج های سنگین می شود . که وظیفه تعلیق یا خوش دستی خودرو در چاله ها ، دست انداز ها و پیچ های جاده را بر عهده دارد و آن ها را به خوبی کنترل می کنند . اگر این قسمت یعنی جلو بندی خراب شود ، تعمیر و حل مشکل این قسمت بر گردن جلو بندی ساز می باشد .

علائم خرابی جلو بندی شامل چه مواردی می باشد ؟

1- گیج زدن خودرو و منحرف شدن آن به طرفین .

2- کشیده شدن فرمان به یک سمت که در هنگام رها کردن فرمان برای چند ثانیه ، مسیر مستقیم را می رود .

3- شنیده شدن صدای سوت مانند از چرخ ها

4- ایجاد صدا های نا متعارف در هنگام عبور

اجزای مهم سپر خودرو

1- تقویتی و ضربه گیر خودرو :

مهم ترین اجزای سپر خودرو تقویتی و ضربه گیر خودرو می باشد . این قسمت در واقع ستون سپر می باشد ، که ضربه گیر می باشد که با توجه به نوع ساخت و قدت در طراحی انجام شده در آن ، باعث دفع ضربه و صدمات وارده در موقع تصادف می شود و همچنین از انتقال ضربه به بدنه ی خودرو جلوگیر خواهد کرد و کار اصلی سپر را این قسمت بر عهده دارد .

این قسمت از فلز ، پلاستیک و فوم می باشد و در شکل های مختلف می باشد . همچنین بدون ترک یا شکستگی در این قسمت ، باعث انتقال و وارد شدن ضربه به بدنه ی خودرو در تصادفات می شود و به موتور شما آسیب جدی وارد می کند .

همچنین باید اضافه کرد که این قسمت اصلا قابل تعمیر نمی شود و اگر دچار مشکلی شود ، باید آن را تعویض کنید . اگر تعویض نکنید ، آسیب بسیار و خرج بالایی را روی دست شما می گذارد .

2- اسپویلر سپر :

این قسمت بعد از ضربه گیر ، مهم ترین قسمت در سگر می باشد که بر روی صندوق عقب ماشین قرار دارد و وظیفه آن کنترل هوای اطراف اتومبیل را دارد . این قطعه از ایجاد هوای ناموزون در اطراف ، مخصوصا در عقب اتومبیل جلوگیری خواهد کرد و همچنین باعث می شود که در سرعت بالا ماشین ، آن را کنترل می کند و وضعیت پایداری را برقرار می کند .

این قطعه در زیر سپر خودرو قرار و نصب می شود و باعث کنترل هوا وارد شده به زیر خودرو می شود .

تعمیر و یا ترمیم سپر خودرو

– تعمیر و یا ترمیم سپر خودرو بستگی به ضربات وارد شده به سپر دارد و همچنین نوع جنس سپر دارد .

– وقتی که شدت ضربات در حین تصادفات و برخورد ، آنقدر زیاد باشد که باعث شکستگی می شود که در این مواقع باید آن را عوض کنید .

– ولی اگر سپر بر اثر ضربات فقط آسیب خیلی جزئی و کم ، دچار خراشیدگی شود ، باید آن را پولیش خش گیر می توان آن را ترمیم کنید .

سپر خودرو

منبع: آسیا یدک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.