تعویض روغن با ساکشن + آشنایی با ساكشن روغن موتور

تعویض روغن با ساکشن + آشنایی با ساكشن روغن موتور

طرز کار ساکشن روغن-بهترین روش تعویض روغن

تعویض روغن با ساکشن + آشنایی با ساكشن روغن موتور

تعویض روغن پراید با ساکشندستگاه ساکشن روغن موتور-ساکشن روغن دستی

وظیفه ی روغن موتور

وجود روغن در موتور به منظور كاهش سايش بين قطعات موتور ،‌ كاهش اصطكاك قطعات موتور ، خنك كاري و موارد بسياري ديگر مورد استفاده قرار مي گيرد .روغن موتور با گردش مداوم در بين اجزاء موتور که در حرارت بالایی کار میکنند علاوه بر خنک کاری موتور، به دلیل تركيب با مواد مختلف حاصل از احتراق، آلوده مي شود و با جذب ساير ذرات معلق رنگ طبيعي خود را از دست مي‌دهد و در طول کار خود خاصیت خود را از دست میدهد و همچنین به دلیل بخار شدن کاهش هم پیدا میکند .در تصویر پایین تمامی قطعاتی که توسط روغن موتور خنک گاری و تمیز میشوند ،نشان داده شده است.

تعویض روغن با ساکشن + آشنایی با ساكشن روغن موتور (6)

براي جلوگيري از آسيب دیدن اجزاء موتور بايستي روغن موتور در زمان مناسب تعويض شود .برای تعویض روغن موتور علاوه بر دقت در حجم روغن و نوع و ویسکوزیته ی آن ،باید به نحوه تعویض آن هم دقت کنیم که در ادامه نکاتی در رابطه ی با روش های تعویض روغن بیان میشود.

در حال حاضر سرویس کاران از دو روش برای تعویض روغن استفاده میکنند .

1.تخلیه از پیچ کارتل

براي تعويض روغن موتور مي توان از پيچ كارتل موتور استفاده كرد كه اين روش قديمي ، سنتي و با دردسرهايي همراه است . به عنوان مثال چون پیچ کارتل آلمینیومی است با باز و بسته کردن آن به مرور زمان رزوه ی آن خراب شده و روغن نشتی خواهد کرد که برای تعمیر دوباره ی آن باید به صافکار مراجعه کنیم. اما امروزه با پيشرفت تكنولوژي دستگاهي مختص انجام اين عمل طراحي شده كه با مكانيزم ايجاد خلا توسط باد و سپس مكش روغن خودرو بدون حتی ذره ای آلودگی تخلیه به آسانی انجام میشود.

تعویض روغن با ساکشن + آشنایی با ساكشن روغن موتور (2)

2.تخلیه با دستگاه ساکشن

این روش که تقریبا روشی به روز میباشد تعویض روغن را آسوده و پاک کرده است.در دفترچه ی خودروهای به روز تخلیه ی روغن را به وسیله ی مکش پیشنهاد میکنند.

نحوه ی کار دستگاه ساکشن

با خلاء موجود در مخزن دستگاه ساکشن اگر شیلنگ دستگاه را به موتور(گیج) اتصال دهیم روغن موجود در موتور را کاملا مکش میکند و چون در حالت تقریبا داغ موتور این عمل انجام میشود، لجن ها و رسوبات در صورت وجود کاملا از موتور خارج میشوند.

دربعضی دستگا ه های ساکشن مخزن شیشه ای و مدرج میباشد که هم حجم روغن خارج شده و هم مواد ناخالصی موجود در روغن به صورت چشمی قابل آنالیز میباشد.

مزاياي استفاده از دستگاه ساكشن روغن موتور

استفاده آسان براي انواع مدل هاي خودرو

كمك به افزايش طول عمر موتور

داشتن محيط كار تميزتر

مناسب براي خودروهايي كه پيچ تخليه يا پيچ كارتر آنها در دسترس نيست

تعویض روغن ۲۰۶

در خودروی ۲۰۶  به دلیل عدم دسترسی مناسب به پیچ تخلیه ی کارتل از ساکشن استفاده میکنیم.

تعویض روغن با ساکشن + آشنایی با ساكشن روغن موتور (3)

كار دستگاه ساكشن روغن موتور چيست

كاربرد دستگاه ساكشن روغن موتور در كجاست؟ اگر تا كنون از محدوديت فضا در اتوسرويس يا محل تخليه روغن خود رنج مي برديد، اگر گاراژ لوكس شما فاقد چال سرويس است، از اين پس مي توانيد به راحتي و بدون نياز به فضاي بيشتر يا چال سرويس به مشتريان خود خدماتي بهتري ارائه دهيد، شما مي توانيد با شارژ دستگاه توسط كمپرسور باد، آنرا به هرجا كه لازم است برده و عمليات روغن كشي را انجام دهيد، حتي نيازي نيست نگران پسماند آن باشيد، مخزن اصلي دستگاه 100 ليتر گنجايش دارد كه مي توانيد بارها و بارها آنرا پر كرده و در نهايت كل مخزن را به يكباره تخليه نمائيد.

مزاياي استفاده از دستگاه ساكشن روغن موتور

استفاده آسان براي انواع مدل هاي خودرو

كمك به افزايش طول عمر موتور

داشتن محيط كار تميزتر

مناسب براي خودروهايي كه پيچ تخليه يا پيچ كارتر آنها در دسترس نيست.

تعویض روغن با ساکشن + آشنایی با ساكشن روغن موتور (1)

معايب عدم استفاده از دستگاه ساكشن روغن موتور خودرو

تخليه نامناسب و ناقص لجن ها و رسوبات كف كارتر خودرو

آلودگي ناشي از ريختن روغن در سطح محيط كار

تعريف و كاربرد دستگاه ساكشن روغن موتور خودرو

وجود روغن در موتور به منظور كاهش سايش بين قطعات موتور ،‌ كاهش اصطكاك قطعات موتور ، خنك كاري و موارد بسياري ديگر مورد استفاده قرار مي گيرد .

روغن موتور با گردش مداوم از بين اجزاء موتور و تركيب با مواد مختلف حاصل از احتراق، آلوده مي شود و با جذب ساير ذرات معلق رنگ طبيعي خود را از دست مي‌دهد لذا براي جلوگيري از آسيب رسيدن به اجزاء موتور بايستي روغن موتور در زمان مناسب تعويض شود .

براي تعويض روغن موتور مي توان از پيچ كاتر موتور استفاده كرد كه اين روش قديمي ، سنتي و با دردسرهايي همراه است . اما امروزه با پيشرفت تكنولوژي دستگاهي مختص انجام اين عمل طراحي شده كه با مكانيزم ايجاد خلا توسط باد و سپس مكش روغن از انتهاي مخزن روغن موتور به راحتي عمليات تعويض روغن موتور خودرو صورت مي پذيرد

اين دستگاه ساكشن روغن موتور در مدلهاي مختلف اعم از بادي ، برقي و قيف دار موجود مي باشد .

دستگاه ساكشن روغن موتور از بخش هاي زير تشكيل شده است

شيشه فانوسي

مخزن روغن

فشار سنج

در گاه ورود هوا(براي مدل بادي)

قيف (براي مدل قيف دار)

پمپ برقي (براي مدل برقي)

شيلنگ مكش

مجموعه كانكتور ها براي ماشين هاي مختلف

سوپاپ اطمينان ساكشن روغن موتور

تعویض روغن با ساکشن + آشنایی با ساكشن روغن موتور (4)

درباره دستگاه ساكشن روغن موتور بيشتر بدانيم

در اغلب موارد در تعميرگاه هاي خودرو شاهد تخليه روغن خودرو از طريق پيچ كارتل مي باشيم. با اين وجود در بعضي از ماشين ها از قبيل 206 و حتي كاميونهاي بزرگ از قبيل آكسور(AXOR) و آتگو ( ATEGO) از محصولات شركت بنز به دليل عدم دسترسي به پيچ كارتل مجبور به استفاده از دستگاه ساكشن روغن موتور مي باشيم. نحوه عملكرد دستگاه ساكشن روغن به شرح زير است:

با روشن شدن دستگاه ساكشن روغن هواي داخل فانوس 9 ليتري يا 50 ليتري تخليه مي شود و اين افت فشار باعث بوجود آمدن خلا در فانوس دستگاه ساكشن روغن موتور مي شود.

به همين جهت با اتصال شيلنگ تخليه روغن از يك طرف به موتور ماشين و از طرف ديگر به مخزن دستگاه ساكشن روغن موتور، جريان از فشار مثبت به طرف فشار منفي رفته، در نتيجه روغن سوخته از موتور ماشين به مخزن دستگاه ساكشن روغن موتور تخليه مي گردد.

اكثر دستگاه هاي ساكشن روغن موتور شامل يك محفظه شفاف يا همان فانوس هستند كه تعميركار بتواند حجم روغن/ رنگ و همچنين مشكلاتي از قبيل ورود آب به روغن موتور تخليه شده را مشاهده نمايد و از خسارتهاي بعدي تا حدي جلوگيري كند.

 

روانكاري در روغن ماشين بخصوص روغن كاميون اهميت بالايي دارد. بهمين جهت طي 10 سال گذشته دستگاه ساكشن روغن موتور خود را بعنوان تجهيزات تعويض روغني جا داده است. از بهترين ابزار كارگاهي ويژه اتو سرويس روغن (تعويض روغني) براي سواري و كاميون،  ساكشن روغن كه به دو صورت كلي ساكشن روغن موتور بادي و ساكشن روغن برقي تقسيم مي شود مي توان نام برد.

از آنجا كه قيمت ساكشن تعويض روغن چه قيمت دستگاه ساكشن تعويض روغن بادي و چه دستگاه ساكشن روغن برقي آنچنان رشدي طي چند سال گذشته نداشته است تقريبا مي توان گفت تمام تعويض روغني فعال تهيه نموده اند.

البته بغير از ابزار مكش، روغن ريز كاميون هم مي توان از دستگاه هاي نو ظهور دانست همچنين با توجه نياز ساكشن روغن كاميون نيز طراحي و ساخته شده .  در مورد ساكشن و يا دستگاه ساكشن روغن موتور اختلاف در كشيدن كامل روغن موتور وجود دارد. اما با توجه به اينكه تعويض روغن موتور سرد چه با ساكشن بادي و چه با ساكشن روغن برقي و يا باز كردن پيچ كارتل موتور در هر صورت روغن به بدنه داخل موتور مي ماند و همه روغن تخليه نمي شود و پس از گرم شدن موتور روغن از بدنه داخل موتور جدا مي شود.

بنابراين براي عملكرد بهتر ساكشن روغن ، ماشين حداقل نيم ساعت بعد از روشن شدن جهت تعويض روغن اقدام گردد.

توضيحات :

دستگاه مكنده روغن چيست؟ دستگاه مكنده روغن يا به زبان ساده (ساكشن روغن) وسيله اي است كه جهت تخليه روغن پسماند از انواع خودروهاي سواري،وانت و ساير وسايل موتوري كه نياز به تعويض روغن دارند استفاده مي شود، همچنين براي تخليه روغن ماشين آلات صنعتي كه دسترسي به قسمت كارتر در آنها دشوار است نيز مي تواند مورد استفاده قرار گيرد.

پيچهاي كارتل اغلب اتومبيلهاي جديد الومينيومي هستند و در اثر باز وبسته شدن مكرر و غير اصولي ممكن است دچار هرز شدگي و روغن ريزي گردد . و اكثر صاحبان خودروهاي جديد و مدل بالا خواهان مكش روغن با ساكشن هستند.اغلب ساكشنهاي موجود در بازار از نوع بادي بوده و بزرگترين ضعف اين ساكشنها اينست كه شارژي بوده و به كمپرسور هوا نياز دارند. ونكته اينجاست كه شارژي بودن باعث ميشود كه به ورود هوا حساس باشد وزمانيكه سطح روغن كارتل در اثر ساكشن به نوك لوله ميرسد ورود هوا بسرعت مكش دستگاه را از بين ميبرد و روغن كف كارتل كه مهمترين قسمت ذرات اكسيدي و گاهي اجرام ريز را در خود دارد باقي ميماند. اين عيب در تمامي ساكشنهاي بادي بدليل شارژي بودن وجود دارد. اما ساكشن روغن موتور برقي (مشابه دستگاه جارو برقي) با مكش هوا مشكلي ندارد و از زمانيكه روشن ميشود تازمانيكه دستگاه خاموش نشده مكش ان يكسره ادامه دارد از اينرو روغن كارتل را تا قطره اخر ميكشد.

منابع: sr100.iranblag.com/dalino.ir

گردآوری و بازنشر: مجله خودرو

مطالب مرتبط:

آیا اهمیت دمای روغن موتور مانند دمای آب برای ماشین است؟

چه نوع روغن موتوری برای خودرو مناسب است؟

عمده ترین دلایل کم کردن روغن موتور چیست؟

دلایل اصلی روغن‌ سوزی موتور خودرو+نحوه تشخیص روغن سوزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.