رله دوبل چیست و بررسی کامل علائم خرابی آن در خودروها

رله دوبل چیست و بررسی کامل علائم خرابی آن در خودروها

ما در این نوشته می خواهیم راجع به رله دوبل و علائم خرابی آن در خودروها صحبت کنیم. یکی از اجزای الکتریکی خودرو که در صورت عدم عملکرد صحیح باعث خاموش شدن یا بد کار کردن ، خودرو خواهد شد ، رله دوبل می باشد . وظیفه اصلی رله دوبل در خودرو ، تامین ولتاژ برق مورد نیاز قسمت های مختلف رسانی و همچنین ECUمی باشد . رله دوبل از دو بخش تشکیل شده است که رله اصلی و رله دوم یا پمپ بنزین می باشد .

رله دوبل

علائم خرابی رله دوبل شامل چه مواردی می باشد ؟

1- پس از باز کردن سوئیچ ، صدای تیک مانند خفیفی در خودرو شنیده می شود که نشانه خرابی رله می باشد .

2- هنگام باز کردن سوئیچ ، برای دو الی سه ثانیه صدای آغاز به کار پمپ بنزین شنیده می شود .

3- روشن نشدن خودرو در زمان استارت زدن

4- اگر پس از باز کرن سوئیچ ، چراغ چک خودرو روشن نشود ، می تواند نشانه ای بر خرابی رله دوبل باشد .

وقتی ماشین خاموش می شود و با استارت روشن نمی شود ، چکار کنیم ؟

علت روشن نشدن ماشبن به یک مورد بسنده نمی کند . این مشکل به دو صورت زیر می باشد . ممکن است هنگامی که سوئیچ ماشین را می چرخانید و یا دکمه استارت را می زنید ، هیچ واکنشی از سوی استارت دیده نمی شود و نهایتا یک صدای تق مانند به گوش برسد . دلیل این اتفاق می تواند مسائلی مانند مشکلات مربوط به باتری ، برق رسانی ضعیف خودرو مخصوصا پمپ بنزین  و رله دوبل ، مشکلات کیت سوئیچ می باشد .

استارت خودرو که رله دوبل در آن نقش دارد ، چگونه کار می کند ؟

در گذشته عملیات روشن شدن خودرو توسط هندل انجام می شد و با چرخاندن هندل خودرو هم شروع به کار می کرد ، اما امروزه هر خودرویی که داشته باشید چه داخلی و چه خارجی برای روشن کردن آن و آغاز به حرکت باید استارت بزند . حالا امکان دارد که این عملیات با چرخاندن سوییچ انجام شود و یا در ماشین های جدید با فشردن دکمه ای موسوم به دکمه استارت .

مراحل استارت زدن خودرو که رله دوبل در آن نقش مهمی دارد ، به صورت زیر می باشد ؟

1- به حرکت انداختن پیستون ها درون سیلندر به اندازه حداقل 100 دور در دقیقه

2- جرقه برای اشتعال سوخت و هوا

3- متراکم شدن سوخت و هوا توسط نیروی مکانیکی

4- ترکیب و مخلوط کردن سوخت و هوا

چرا خودرو استارت می خورد ولی روشن نمی شود ؟

1- ساده ترین دلیل ممکن برای روشن نشدن ماشین می تواند عدم وجود سوخت کافی در باک خودرو باشد . اگر خودروی شما خالی از بنزین باشد سوختی برای ترکیب ، تراکم و در نهایت اشتعال وجود ندارد ، پس خودرو هم روشن نخواهد شد .

2- اگر فیلتر بنزین خودرویتان مسدود شد ، یا به هر دلیلی دیگر مجاری سوخت رسانی به موتور دچار رسوبات و گرفتگی ها می شود ، نباید انتظار داشته باشید که خودرویتان را با تک استارتی به سرعت روشن شده و موتورتان داشته باشد .

3- زمانی رله دوبل دچار خرابی یا آسیب دیدگی شود ، ماشین شما دچار مشکل می شود و زمانی که استارت می زنید ، روشن نخواهد شد و اگر روشن شود بعد از 1 الی 2 دقیقه خاموش می شود .

عوامل که باعث روشن نشدن خودرو و استارت نخوردن آن می شود ؟

1- فیوز ها را چک کنید

2- خودرگی باطری

3- باطری از کار افتاده

4- سوئیچ بد

5- اتصالات معیوی استارت

6- تست سیم پیچ

7- کلاه توزیع

8- سیم پیچ

9- اتصالات الکترونیکی

10- ECU یا MAF معیوب

11- چرخ لنگر رنده و یا چرخ دنده ای حلقه ای

12- سوپاپ شرد و معیوب استارت

13- استارت شل

14- انژکتور معیوب

15- فیلتر سوخت

علت هایی که باعث نرسیدن بنزین به موتور می شود ، شامل موارد زیر می باشد :

1- عدم کار کرد صحیح پمپ بنزین

2- خالی بودن باک بنزین

3- عمل کردن کلید مخصوص قطع کن بنزین

4- خرابی در سنسور موقعیت

5- عدم رد شدن بنزین از صافی بنزین به دلیل کثیف بودن صافی

6- عدم کار کرد صحیح سیستم پاششش سوخت

رله دوبل دارای سنسور هایی می باشد که آن سنسور ها توسط رله دوبل روشن و شروع به فعالیت می کند . همچنین باید گفت که این سنسور ها که به رل دوبل وصل می باشد ، باعث روشن شدن و استارت خوردن ماشین می شود و اگر رله دوبل دچار آسیب یا خرابی شود ، ماشین شما استارت و روشن نخواهد شد و همچنین به سنسور ها نیز آسیب جدی وارد می شود .

سنسور های رله دوبل

1- سنسور موقعیت دریچه گاز

این سنسور وظایف را ارسال می کند و میزان دریچه گاز را اندازه گیری می کند و همچنین میزان و مقدار پاشش سوخت را تنظیم و کنترل خواهد کرد .

2- سنسور موقعیت میل سوپاپ

وظایف این سنسور این است که موقعیت سیلندر 1 را اندازه گیری و تشخیص دهد و آن را به واحد الکترونیکی برساند و بعد آن را به سنسور انتقال دهد .

3- سنسور سرعت خودرو

وظیفه دارد زمانی که ماشین در حال حرکت است ، آن را اندازه گیری و تشخیص دهد و آن را به واحد الکترونیکی برساند و بعد آن را به سنسور انتقال دهد .

4- سنسور ناک

سنسور ناک باید میزان ناک و یا کوبش احتراق را اندازه گیری کند که با یک جرقه آن کم شود و غلظت سوخت افزایش یابد .

5- سنسور اکسیژن

مواد غنی و هوای ورودی را به موتور می رساند و دود را از موتور و ماشین خارج می کند . و ecu  سوخت و هوا را میسنجد و آن را تنظیم و کنترل می کند . و سنسور اول در خروجی و سنسور دوم در ورودی نصب شده و وظایف خود را انجام می دهد .

رله دوبل

6- سنسور موقعیت میل سوپاپ

وظایف این سنسور این است که موقعیت سیلندر 1 را اندازه گیری و تشخیص دهد و آن را به واحد الکترونیکی برساند و بعد آن را به سنسور انتقال دهد .

7- سنسور دور موتور

اندازه دور موتور و زاویه میللنگ و موقعیت پیستون را اندازه می گیرد . بودن سنسور در ماشین ضروری بوده و اگر در ماشین نباشد ، به ماشین آسیب جدی و پر خطری را وارد می کند . آسیب های نبودن سنسور در ماشین می توان گفت که مقدار آوانس را پایین می آورد .

8- سنسور دمای هوای ورودی

این سنسور وظایفش این است که هوای ورودی را به موتور انتقال دهد و مقاومت NTC  را افزایش داد  و در اکثر مواقع باعث کاهش آن نیز می شود و این روند همچنان ادامه دارد .

9- سنسور فشار هوای مانیفولد

وظیفه آن این است که فشار وارد شده به سنسور را اندازه گیری کند و هوای مانیفولد را وارد موتور می کند . و همچنین مقدار پاشش سوخت و اوانس جرقه را تنظیم و کنترل می کند .

داشتن دکمه قطع کن

یکی از ساده ترین و در عین حال می تواند اصلی ترین دلایلی باشد که خودرو پس از استارت خوردن روشن نگردد ، داشتن مدار قطع کن برای جلوگیری از سرقت و یا برداشتن بدون اجازه اتومبیل می باشد . تنها در زمانی می توان خودرو داری قطع کن را روشن کنید که امکان این دکمه را پیدا نموده و با فشردن آن ، قطع کن را از مدار خارج کرده و خودرو روشن می شود . که همچنین این دکمه از طریق و به کمک رله دوبل روشن می شود .

رله دوبل در چه قسمتی از خودرو قرار دارد ؟

این قطعه در نزدیکی رادیاتور نصب شده است و بر روی تمام ماشین کنترل و نظارت دارد . همچنین باید اضافه کرد که در اکثر ماشین ها رله دوبل در جای دیگر می باشد برای مثال برای خودرو پراید در کنار باتری می باشد و در خودرو 206 در محفظه BM34  می باشد و همچنین در اکثر ماشین ها در کنار ECU قرار دارد . که باید به استارت زدن و روشن شدن ماشین کمک کند ، زمانی که این قطعه یعنی رله دوبل دچار مشکل جدی شود ، ماشین شما قادر به استارت زدن و روشن شدن نمی باشد . بهتر است ماهیانه رله دوبل را مداوم چک کنید و زمانی که دچار آسیب شد سریعا آن را عوض کنید .

رله دوبل برق چه قطعاتی را تامین می کند ؟

1- پمپ بنزین

2- ECU

3- انژکتور ها

4- کویل

5- شیر کنیستر

6- گرم کن دریچه گاز

7- گرم کن سنسور اکسیژن

8- چراغ چک

سیستم برق خودرو چیست ؟

سیستم برق و برق رسانی در اتومبیل یکی از قسمت های مهم و ضروری ماشین می باشد که بودن آن بسیار ضروری و مهم باشد و اگر آن نباشد ماشین روشن نخواهد شد و همچنین حرکت نیز نمی کند . اشتعال سوخت در تمام قسمت های مهم اتومبیل به وسیله برقی کار می کند که تمام وسیله های برقی با کمک برق انجام می شود که اگر برق خودرو نباشد ، هیچ کاری انجام نمی شود .

مهم ترین کاربرد برق خودرو چه می باشد ؟

1- سیستم گرمایشی و سرمایشی

2- عملکرد سوئیچ خودرو

3- دزد گیر خودرو

4- چراغ های راهنما

5- استارت زدن

6- بالا و پایین کردن شیشه ها

7- روشن کردن چراغ های خود

وظیفه تولید کننده برق خودرو در چیست ؟

وظیفه تولید برق در خودرو های قدیمی بر عهده دینام و در خودرو های جدید بر عهده آلترناتور می باشد . این قطعه همانند ژنراتور عمل نموده و نیروی مکانیکی را به وسیله تسمه ای از موتور گرفته و به برق 12 ولت با آمپر بالا را تولید می کند . در مرحله بعد این برق ذخیره می شود و در واقع این قطعه وظیفه شارژ کردن باتری در زمان روشن بودن خودرو را دارد .

رله دوبل در حقیقت قطعه ای است که وظیفه کنترل و برق رسانی به قسمت های سوخت رسانی و کامپیوتر را بر عهده دارد . در صورت خرابی این قطعه ، معمولا خودرو روشن نخواهد شد و عملکرد آن با اخلال مواجه خواهد شد .

این قطعه جز مهم ترین قطعات خودرو می باشد که با نیروی الکتریکی کار می کند و اگر به هر کدام از این قطعات میزان ولتاژ مورد نیاز ارسال نشود ، ماشین به طور کلی خاموش و همچنین عملکرد آن نیز کم می شود .

ساختمان  رله ولتاژ

رله ولتاژ یک هسته آهنی با چندین دور سیم پیچ است که آن را به طور موازی پیچیده شده است . روس هسته یک جفت پلاتین تعیین شده که در حالت عادی بسته است .

جریان مصرفی بالشتک های دینام و سیم اتصال بدنه خارجی از ذغال مثبت گرفته می شود و پس از تغذیه فطب های آفتامات می رود و در حالت عادی که ولتاژ خروجی دینام کم است و از طرق پلاتین های اتصال بدنه می شود .

کاهش ولتاژ باعث می شود که هسته رله ولتاژ نیروی خود را از دست بدهد و فنر آن پلاتین متحرک را بکشد و با پلاتین ثابت تماس دهد و مجددا جریان میدان از طریق پلاتین ثابت تماس دهد و مجددا از طریق پلاتین ها اتصال بدنه می شود .

اگر رله دوبل خراب شود باعث رخ دادن چه اتفاقی می شود ؟

وقتی رله دوبل خراب شود امکان دارد یکی از رله ها درست عمل نکند و باعث اختلال در تامین ولتاژ مورد نیاز برای قسمت خاصی از قطعات خودرو شود . در صورتی که رله دوبل خراب شد ، حتما باید آن را عوض کنید . رله دوبل مربوط به برق پمپ بنزین می شود و حتی امکان دارد قطع نیز شود و برق به پمپ بنزین نرسد و برق کویل نیز تامین شود .

کویل : این قطعه وظیفه اش تقویت ولتاژ های باتری می باشد که حتما وظیفه خود را به خوبی انجام دهد . اگر وظیفه خود را خوب انجام ندهد ، باعث به وجود آمدن مشکل های جدی می شود .

وظیفه رله دوبل چیست ؟

وظیفه اصلی رله دوبل در خودرو ، تامین ولتاژ برق مورد نیاز قسمت های مختلف سوخت رسانی می باشد . رله دوبل در سه حالت مختلف می تواند برق مورد نیاز قطعات خودرو را تامین می کند .

رله دوبل

بیشتر بخوانید:

بررسی کامل یافتن و برطرف کردن ایرادات خودرو

نحوه هواگیری باک بنزین خودرو و توصیه های ایمنی

نشانه‌های خرابی و نحوه تعویض سنسور کیلومتر خودرو

منبع: کارگیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.