پولیش چیست و چه تفاوتی با واکس خودرو دارد + تصاویر

پولیش چیست و چه تفاوتی با واکس خودرو دارد + تصاویر

پولیش چیست و چه تفاوتی با واکس خودرو دارد

با سلام خدمت مخاطبين گرامی مگ کارز هم اکنون می توانيد مطلب آموزشی، پولیش چیست و چه تفاوتی با واکس خودرو دارد را مطالعه کنید، امیدواریم که نهایت استفاده را از این مطلب برده باشید و همچنين خواهشمنديم با نظرات و پيشنهادات خود ما را ياری بفرماييد.

برای این‌که خودرو ظاهر زیبای خود را حفظ کند و همچنین تمیز باقی بماند، چندین راه وجود دارد. تمیز کردن بدنه خودرو می‌تواند توسط صاحب یا فردی حرفه‌ای صورت بگیرد. توسط روش‌های مختلف می‌توان برخی از مشکلات ظاهری همانند خط و خش روی بدنه را از بین برد. پولیش کردن و واکس زدن خودرو دو موضوع مهمی هستند که هر کدام بنا بر دلایل خاصی انجام می‌شوند.
واکس چیست؟
واکس خودرو در دو نوع مایع و چسبی در بازار موجود است. در حالی‌که برخی از آن‌ها واکس طبیعی هستند ولی اکثر آن‌ها از مواد مصنوعی ساخته می‌شوند. واکس چسبی، نوع سنتی واکس خودرو است. این نوع از واکس، لایه‌ای محافظ را بر روی رنگ خودرو قرار می‌دهد و همچنین درخشندگی خودرو را در پی دارد.

این لایه از واکس باعث محافظت رنگ خودرو در برابر برخی عوامل همانند رنگ زدگی می‌شود، علت این امر حرکت آب و عدم ثابت ماندن آن بر روی بدنه خودرو است. واکس، اتومبیل را در برابر اشعه فرابنفش محافظت می‌کند و از تغییر رنگ آن جلوگیری می‌کند.

پولیش چیست و چه تفاوتی با واکس خودرو دارد

واکس به علت ایجاد یک لایه در میان رنگ بدنه و عواملی مانند روغن و نمک، زنگ زدگی را به تعویق می‌اندازد. واکس مایع عملکردی همانند واکس چسبی دارد با این تفاوت که لایه ایجاد شده توسط آن، ضخامت کمتری دارد. هر دو نوع واکس باید به یک شیوه بر روی بدنه خودرو استفاده شود.

باید واکس را بر روی سطح بدنه قرار داد و توسط یک پارچه تمیز آن را تا حدی بر روی بدنه مالید تا درخشندگی یکدستی ایجاد شود. واکس باعث درخشندگی بدنه شده و به طور معمول تا چند ماه بر روی بدنه باقی می‌ماند و سپس کارایی خود را از دست می‌دهد.
پولیش چیست؟

پولیش خودرو مایعی بوده که برای حذف خط و خش و آلودگی از روی سطوح رنگ شده استفاده می‌شود. این مایع دارای عناصر ساینده است که یک لایه نازک از رنگ بدنه را بر می‌‌دارد که توسط این کار خط و خش‌ها را از بین می‌برد. در اکثر پولیش‌ها از واکس نیز استفاده می‌شود که درخشندگی بدنه خودرو را در پی دارد.

پولیش چیست و چه تفاوتی با واکس خودرو دارد

پولیش را می‌توان توسط دست و یا یک دستگاه پولیش برقی با استفاده از یک پارچه نرم استفاده کرد. از برخی از دستگاه‌هایی که دوران می‌کند مانند دریل نیز می‌توان به عنوان دستگاه پولیش استفاده کرد. اکثر تولیدکنندگان پولیش خودرو توصیه می‌کنند که برای رسیدن به بهترین نتیجه، چندین بار پولیش را با فشار کم بر روی بدنه خودرو مالید.

رنگ روی بدنه خودرو، در واقع ۸ تا ۱۰ لایه از رنگ است که روی هم قرار می گیرند و اصطلاحا روی ورق بدنه خودرو را پوشش می دهند، پولیش بدنه، یک لایه از این رنگ را بر می دارد و در نتیجه بدنه خودرو براقتر می شود، پولیش لزوما باید توسط متخصص انجام شود زیرا زمان بندی مشخصی برای پاک کردن مواد وجود دارد.

انجام پولیش به دفعات، به رنگ بدنه آسیب می رساند.

واکس پولیش فرایندی شبیه به پولیش دارد ولی فقط بدنه را براق می کند اما لایه ای از رنگ را بر نمی دارد.

کسانیکه می خواهند بدنه خودرو زیباتر جلوه کند، معمولا از واکس پولیش استفاده می کنند.

پولیش چیست و چه تفاوتی با واکس خودرو دارد
شباهت‌ها و تفاوت‌ها میان واکس و پولیش

در حالی‌که واکس خودرو و پولیش هر دو برای براق شدن بدنه اتومبیل استفاده می‌شود ولی نحوه عملکرد آن‌ها متفاوت است. واکس برای براق شدن خودرو یک لایه محافظ بر روی سطوح رنگ شده اضافه می‌کند در حالی‌که پولیش یک لایه نازک از رنگ را برمی‌دارد و آن را براق می‌کند.

معمولا بعد از پولیش کردن بدنه خودرو، از واکس استفاده می‌شود تا از لایه جدید ایجاد شده محافظت شود. برخلاف واکس، نیازی به پاک کردن پولیش از روی بدنه نیست. در حالی‌که از واکس می‌توان برای تمامی رنگ‌ها استفاده کرد، بعضی مواقع پولیش‌ها تنها برای رنگ خاصی تولید می‌شوند. از پولیش برای سطوحی که دارای رنگ تیره هستند به منظور رنگ پریدگی استفاده می‌شود و برای رنگ‌های روشن، کاربرد پولیش براق کردن آن است.
کدام یک را انتخاب کنیم؟

به صورت کلی انتخاب میان واکس و پولیش بستگی به خودرو و هدف مالک آن دارد. برای خودروهای جدید باید بر اساس زمان‌بندی مشخصی که توسط سازنده خودرو درنظر گرفته شده از واکس استفاده کرد.

خودروی جدید را نباید پولیش کرد و این کار تنها زمانی نیاز است که خودرو در برابر عوامل مخرب قرار بگیرد. اگر به صورت منظم و هر چند ماه یکبار از واکس استفاده کنید، برای چندین سال نیاز به پولیش خودرو نخواهید داشت. برای خودروهای قدیمی باید از واکس و پولیش به صورت همزمان استفاده کرد.

اگر می‌خواهید رنگ خودرو در وضعیت کنونی باقی بماند، تنها به واکس نیاز دارید. سعی کنید تا جای ممکن بعد از پولیش کردن خودرو از واکس استفاده کنید چراکه پولیش با برداشتن یک لایه از رنگ، بدنه خودرو را آسیب‌پذیر می‌کند.
گزینه‌های دیگر
در حالی‌که هدف از تولید واکس و پولیش براق کردن و جلا بخشیدن به بدنه خودرو است ولی در برخی مواقع استفاده از آن‌ها کاربردی برای خودرو ندارد و باید بدنه را دوباره رنگ کرد. رنگ کردن دوباره بدنه خودرو کاری زمان‌بر و پر هزینه است، بنابراین با واکس و پولیش خودرو به صورت منظم می‌توان نیاز به رنگ مجدد بدنه را از بین برد. علاوه بر بدنه خودرو، می‌توان از واکس و پولیش برای کابین نیز استفاده کرد، که البته با نمونه‌های مورد استفاده برای بدنه خودرو متفاوت هستند.

پولیش چیست و چه تفاوتی با واکس خودرو دارد

بسیاری از ما به خودرو به عنوان یک سرمایه‌ نگاه می‌کنیم و سالانه هزینه زیادی را برای نگهداری و تعمیرات آن می‌پردازیم. برای مثال در سال چندین بار روغن آن و شاید لنت ترمز را تعویض می‌کنیم. علاوه بر این موارد، موضوع دیگری نیز در رابطه با خودرو برای ما اهمیت دارد و آن تمیزی اتومبیل است. آیا شستن خودرو کار مهمی محسوب می‌شود؟ در این‌صورت باید هر چند وقت یکبار آن را بشوییم؟بعضی مواقع خودروی شما نیاز به شستشو دارد، برای مثال وقتی در طول روز در مکان‌های کثیف و خاکی رانندگی می‌کنید و یا در هنگام پارک خودرو در زیر درخت، پرندگان آن را با مکان دیگری اشتباه می‌گیرند!

اگر این شرایط پیش نیاید، آیا باید به شستشو خودرو به عنوان یکی از راه‌های نگهداری آن نگاه کرد؟ برای شستشوی خودرو دلایلی زیادی وجود دارد. بسیاری از افراد علاقه‌ای به راندن خودروی کثیف ندارند و یا برای محافظت رنگ خودرو از گرد و خاک، آن را می‌شویند که این امر باعث می‌شود در زمان فروش اتومبیل، پول بیشتری نصیب صاحب خودرو شود.

هر چند وقت یکبار باید اتومبیل خود را بشوییم؟

بیشتر متخصصین پیشنهاد می‌کنند که هر دو هفته یکبار باید خودرو شسته شود و در طول سال به آن به عنوان یک قاعده کلی نگاه کرد. اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که نمک در هوای آن به مقدار زیادی وجود دارد (در نزدیکی اقیانوس و یا مناطقی که برای یخ زدایی جاده از نمک استفاده می‌شود)، باید بازه شستشو خودرو را کاهش دهید و آن را بیشتر بشویید.

اگر با ماشین خود بیشتر در حومه شهر رانندگی می‌کنید، باید بیشتر به آن توجه کنید. باقی ماندن فضله پرندگان و همچنین حشرات مرده بر روی بدنه خودرو برای مدت طولانی، باعث خرابی رنگ اتومبیل می‌شود. در صورت مشاهده این موارد باید در صورت امکان هر چه سریع‌تر دستگاه خود را تمیز کنید تا به رنگ آن آسیبی نرسد.

اگر هر روز از اتومبیل خود استفاده نمی‌کنید و بیشتر اوقات در پارکینگ قرار دارد (به شرط تمیز بودن پارکینگ!) نیازی به شستشوی منظم آن نیست. اگر فکر می‌کنید که در تابستان باید خودرو خود را بیشتر به کارواش ببرید، سخت در اشتباه هستید. اتومبیل در زمستان بیشتر نیاز به شستشو دارد. علت این امر مربوط به یخ‌زدگی جاده است، چراکه در این زمان برای حذف یخ از جاده باید از نمک استفاده شود. نمک باعث زنگ زدن فلز می‌شود بنابراین باید از بدنه خودرو بیشتر مواظبت کرد (این مورد بستگی به محل زندگی دارد).

در حالی‌که فضای داخلی خودرو کمتر در معرض پاشش نمک قرار می‌گیرد و یا وجود حشرات مرده در آن نادر است، ولی کابین اتومبیل نیز، باید هر چند وقت یکبار تمیز شود. اگر دارای حیوان خانگی هستید و آن را با خودرو به بیرون می‌برید، می‌توانید با جاروبرقی ماشین خود را تمیز کنید.

در صورتی‌که جنس صندلی‌های خودرو چرمی باشد، باید آن را هر چند وقت یکبار تمیز کرد، چراکه احتمال ترک خوردن و پوسیدگی آن وجود دارد. در حالت عادی باید صندلی‌های چرمی را سه ماه یکبار تمیز کرد، البته اگر هر روز با خودرو رانندگی می‌کنید و کابین برای مدت طولانی در معرض نور آفتاب قرار می‌گیرد، باید این عمل را هر دو ماه یکبار انجام داد.

پولیش چیست و چه تفاوتی با واکس خودرو دارد
واکس زدن خودرو

بیشتر خودروها حداقل باید سالی دو بار واکس زده شوند (واکس زدن خودرو با پولیش آن متفاوت است)

واکس خودرو در حقیقت پوششی نازک را بر روی بدنه آن ایجاد می‌کند که از فرسایش رنگ خودرو در برابر اشعه فرابنفش محافظت می‌کند.

واکس زدن خودرو باعث براقی و زیبایی آن می‌شود، همچنین از بدنه آن در برابر نمک، فضولات پرندگان و حشرات محافظت می‌کند. واکس یک لایه بر روی بدنه ایجاد می‌کند و مانع قرارگرفتن گرد و خاک بر روی رنگ خودرو می‌شود.

علاوه بر دو بار شستن خودرو در ماه و سالی دو بار واکس زدن بدنه خودرو، سعی کنید کابین را نیز به دقت تمیز کنید. برای این کار می‌توانید از جاروبرقی و مسواک استفاده کنید و یا آن را به کارواش‌های مخصوص ببرید.

گردآوری و بازنشر: مجله خودرو

یک نظر

  1. سلام اطلاعات خیلی خوبی بود تشکر از سایتتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.