دیابت چیست و چه علائمی دارد ؟

گاهی اوقات در بررسی آزمایش خون شما، مقدار قند خون شما از حد نرمال بالاتر اما هنوز به حدی نیست که نیاز به مصرف دارو جهت کنترل دیابت باشید؛ این حالت را به آن پیش دیابت می ‌گویند. در این زمان شما می‌ توانید با کنترل مواد غذایی و تغییر سبک زندگی خود، در کاهش قند خون و جلوگیری از دیابت به ‌طور طبیعی موفق شوید. برای اینکار چربی ‌های اشباع و ترانس بالا را از مواد غذایی خود حذف کنید، و بیشتر غذای آب‌ پز و بخارپز میل نمایید. نان و غلات بدون سبوس را کاهش دهید، ورزش و پیاده‌ روی روزانه را حتما در برنامه خود جای دهید؛ یکی از عوامل کاهش شدید دیابت، حتی در موارد خیلی شدید، پیاده‌ روی مرتب و طولانی است. به‌ جای انواع آب‌ میوه و نوشابه‌ های گازدار از آب سالم و ساده استفاده کنید و مهم تر از همه وزن خود را کنترل کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر این مطلب را تا انتها دنبال کنید.

دیابتتو اصولی درمان کن : مرکز خدمات درمانی در منزل

انسولین در بدن چطور ساخته می شود؟

هورمون انسولین توسط غده پانکراس در بدن تولید و ترشح می شود. غده پانکراس در پشت معده قرار گرفته است و انسولینی که ترشح می کند را وارد جریان خون می نماید. بدین ترتیب این هورمون داخل جریان خون قرار می گیرد و با انتقال قند خون به سلول ها، از افزایش سطح گلوکز داخل خون جلوگیری می نماید. بنابراین نتیجه می گیریم وجود انسولین در بدن ضروری است و میزان ماده مغذی گلوکز در خون را که برای بدن حیاتی است به سطح نرمال می رساند.

انواع دیابت کدامند؟

انواع مختلف این بیماری می ‌تواند رخ دهد و کنترل و درمان آن بستگی به نوع دیابت دارد. دیابت مزمن و طولانی ‌مدت شامل نوع ۱ و نوع ۲ است. شرایط بالقوه برگشت ‌پذیر دیابت نیز شامل مرحله پیش دیابت است؛ یعنی زمانی ‌که سطح قند خون شما بالاتر از حد طبیعی است، اما به اندازه ‌ای بالا نیست که به عنوان دیابت محسوب شود.

دیگر نوع دیابت دیابت بارداری است که در دوران بارداری رخ می ‌دهد، اما بعد از تولد نوزاد ممکن است از بین برود. علت دیابت در انواع آن مختلف بوده و هر شرایطی باعث ایجاد نوع خاصی از این بیماری می ‌شود. در ادامه علت ایجاد هر یک را توضیح می‌ دهیم.

3 نوع اصلی دیابت وجود دارد که ممکن است، افراد به آنها مبتلا شوند. این ۳ دسته عبارت‌ اند از:

دیابت نوع ۱

دیابت نوع ۲

دیابت بارداری

دیابت چه علائم و نشانه هایی دارد؟

علائمی که نشان دهنده بیماری دیابت هستند عبارتند از:

نوشیدن زیاد مایعات و تشنگی بیش از حد

پرخوری

تکرّر ادرار

خستگی زیاد از حد

مشکلات بینایی

کاهش وزن

عدم بهبود زخم و عفونت‌های عود کننده

در صورت مشاهده علائم بالا به صورت مکرر باید به پزشک مراجعه کرده و ازمایش قند خون بدهید.

اگر آمپول انسولین دارید و میخواهید که آن را تزریق کنید : تزریقات در منزل

عوارض دیابت چیست ؟

بیش از نیمی از مبتلایان به دیابت از بیماری خود آگاه نیستند. عدم آگاهی از دیابت و بالا ماندن قند خون می‌ تواند در طولانی مدت به دلیل عدم تشخیص به موقع و کنترل نکردن قند خون، عوارض خطرناکی را برای بیماران به همراه داشته باشد .

از عوارض خطرناک دیابت می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد:

بیماری کلیوی

مشکلات بینایی

بیماری‌ های قلبی عروقی

بیماری اعصاب محیطی

پیشگیری غذایی از ابتلا به دیابت

برای پیشگیری ‌هایی که مربوط به مصرف خوراکی می‌ شود استفاده از جدول تبادل غذا (برای رژیم دیابت مطابق با دستورات بهداشت جهانی تنظیم شده است) توصیه می ‌شود را در دستور کار قرار دهید. هنگامی که هر روز غذا می ‌خورید، با دانستن میزان کالری و تغذیه روزانه شروع کنید. وقتی عادت ‌های غذایی خود را شناختید، سعی کنید در خوردن هر کدام از انواع غذا های مورد علاقه ‌تان صرفه جویی کنید و بیش از اندازه مجاز افزایش یا کاهش در مصرف نداشته باشید. استمرار در این امر باعث می‌ شود که شما بدنی دور از دیابت داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.