پرکاربرد ترین ابزار ها برای تعمیرکاران خودرو

 تجهیزات تعمیرگاهی

قبل از هر چیزی بهتر است که شما را با تجهیزات تعمیرگاهی خودرو آشنا کنیم که چه وسیله هایی در تعمیرگاه مورد استفاده قرار می گیرد و این وسیله ها چه کاربرد هایی دارند. در حالت کلی به هر ابزار، دستگاه یا ماشین آلاتی که به تعمیرکاران کمک می کند تا انواع خودرو های معمولی یا غیر معمولی را تعمیر کنند، تجهیزات تعمیرگاهی خودرو گفته می شود. البته برای تعمیر کردن خودرو های سبک یا سنگین و حتی ساده یا از نوع صنعتی نیز از این تجهیزات استفاده می کنند.

این تجهیزات لوازم تخصصی هستند که برای کار کردن با آن ها به علم و تخصص کافی نیاز دارید و قطعاً بدون داشتن تخصص کار کردن با این تجهیزات هیچ فایده ای برایتان نخواهد داشت؛ به همین دلیل اگر قصد راه اندازی یک تعمیرگاه را دارید بهتر است به دنبال تهیه متریال های مورد نیاز با بهترین کیفیت باشید. این متریال ها و تجهیزات با وجود این که بسیار گسترده هستند شباهت زیادی به هم دارند؛

به عنوان مثال برای تعمیر یک خودروی شخصی که معمولی است به تجهیزاتی نیاز دارید که می توان با همان وسایل خودروی صنعتی را تعمیر کرد و تنها تفاوت آن ها در ابعاد و اندازه آن هاست. برای این که بیشتر با این تجهیزات آشنا شوید پیشنهاد می کنیم تا ادامه مطلب با ما همراه باشید.

آشنایی با تجهیزات تعمیرگاهی

تجهیزات تعمیرگاهی شامل مواردی هستند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم. انژکتور شور، دستگاه بالانس چرخ های خودرو، ابزار صافکاری ماشین، لوازم پنچرگیری، تجهیزات مربوط به تعویض روغن خودرو، بخارشوی صنعتی، اتاق رنگ خودرو، رادیاتور شور، ابزار برقی و غیره جزو مواردی هستند که در لیست تجهیزات تعمیرگاهی قرار می گیرند. البته در این بخش فقط به توضیحات برخی از تجهیزات تعمیرگاهی می پردازیم.

رادیاتور شور: دستگاه بسیار کاربردی است که وظیفه شستشوی خودرو را به عهده دارد و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در واقع رادیاتور خودرو با استفاده از مایع خنک کننده ای سیستم آن را خنک می کند و عامل مهمی که باعث می شود تا سیستم  خودرو عملکرد متفاوتی داشته باشد، آبی است که تبخیر شده یا در حال تبخیر است و دیگری فلز گرم شده است.

رادیاتور شور دو شلنگ مخصوص به خود دارد و علاوه بر آن دارای چرخ نیز هست. هیتر موجود در رادیاتور وقتی به ۸۰ درجه سانتیگراد می رسد، محلول داخل شلنگ ها داغ می شود و این محلول به سمت رادیاتور حرکت می کند تا تمام رسوبات موجود در مسیر رادیاتور شور را از بین ببرد. این کار باعث می ‌شود تا راندمان رادیاتور به شدت افزایش پیدا کند.

بخارشوی صنعتی: بخارشوی صنعتی دستگاه قدرتمندی بوده که برای تمیز کردن و حتی ضد عفونی کردن سطوح در محیط‌ های صنعتی  مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه با استفاده از بخار آب بسیار داغ به سطوح و فضاهای بسته و نفوذ می‌کند تا کثیفی، شیرابه و سایر آلودگی‌ها را پاک کند.

لوازم ایمنی

لوازم ایمنی

ابزارهای مورد نیاز برای مجهزتر شدن تعمیرگاه

  • لوازم ایمنی

لوازم ایمنی شامل مواردی است که از آن جمله می توان به عینک های ایمنی، دستکش های مربوط به کار و جعبه های کمک اولیه اشاره کرد. برای افرادی که عینکی هستند بهتر است از عینک ایمنی استفاده شود که پزشک تجویز کرده است؛ چرا که استفاده همزمان از دو عینک باعث آزار فرد می شود.

  • جعبه ابزار

هر گاراژی برای کارآمد تر بودن نیاز به یک قفسه یا جعبه ابزار تجهیزات دارد. بعضی از افراد ترجیح می دهند تا از قفسه های نگهداری استفاده کنند که جعبه ابزار های مختلفی در آن وجود دارد و خرید این جعبه ابزار به شما کمک می کند تا بتوانید با سرعت عمل بیشتری کار کنید.

  • کمپرسور باد

این وسیله فشرده سازی هوا را انجام می دهد و نقش اصلی را در سیستم های پنوماتیک ایفا می کند. عملکرد این دستگاه به این صورت است که هوای اطراف را به خود جذب می کند و این هوا را در داخل مخزن خود فشرده می کند.

  • روشنایی

معمولا بالای میز هر کار چراغی تعبیه می‌ شود. اما علاوه بر آن بهتر است که از چراغ سیار مغناطیسی استفاده کنید؛ چرا که این موضوع باعث می شود نور بسیار بیشتری در فضا وجود داشته باشد و حین کار با قطعات خودرو یا وسیله نقلیه قطعا به شما کمک خواهد کرد تا پیچ های کوچک را پیدا کنید.

ابزار برقی

ابزار برقی

  • ابزار دستی

ما در این قسمت لیستی از ابزار های دستی را تهیه کرده ایم که هنگام  راه اندازی یک تعمیرگاه می بایست آن ها را مد نظر قرار دهید.

  • انواع چکش
  • پیچ گوشتی دوسو، چهارسو و غیره
  • انواع جک بالابر مانند جک چهارستون
  • کاتر
  • آچار آلن
  •  انواع انبردست شامل انبر های قفلی و دم باریک
  • ابزار برقی
  • اره
  • آچار مانند آچار فرانسه، آچار تخت یا آچار بوکس و رینگ

ابزار برقی

برای راه اندازی تعمیرگاه به ابزارهای برقی ویژه ای نیاز دارید که ما لیستی از آن ها را به همراه توضیحاتی آماده کرده ایم.

  • سمباده لرزان: از سمباده لرزان برای هموار کردن یا صیقل دادن سطوح استفاده می ‌شود تا بعد از صیقل دادن بتوانند رنگ های مناسبی را در سطح مورد نظر ایجاد کنند.
  •  مته حفاری یا دریل: برای سوراخ کردن انواع وسایل به دریل یا مته حفاری نیاز پیدا خواهید کرد، که استفاده از مته های مناسب می تواند سوراخ هایی را در فلز ایجاد کند.
  •  پیچ گوشتی شارژی یا برقی: پیچ گوشتی ها برای باز و بسته کردن انواع پیچ ها مورد استفاده قرار می گیرند که پیچ گوشتی شارژی یا برقی  این کار را با سرعت قدرت بسیار بیشتری انجام می دهند.

 

برای رعایت موارد ایمنی در تعمیرگاه آیین نامه های مقرراتی زیادی مشخص شده است که از جمله آن می‌ توان به جابجا کردن وسایل سنگین مانند موتور ماشین یا گیربکس توسط وسایل مکانیکی اشاره کرد. علاوه بر آن برای افزایش ارتفاع ابزار هایی مانند جک شاسی کش نباید از وسایل اضافی استفاده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.