همه چیز درباره ایموبلایزر پژو پارس + طرز کار آن

همه چیز درباره ایموبلایزر پژو پارس + طرز کار آن

ما در این پست راجع به ایموبلایزر پژو پارس صحبت خواهیم کرد. صاحب خودرویی که مجهز به سیستم «ایموبلایزر» است، نگران سرقت شدن خودرویش نیست. این افراد اطمینان زیادی دارند که خودرویشان سر جایش باقی می ماند و یا حداقل خیلی دیرتر از سایر خودروها به سرقت خواهند رفت. این اطمینان قطعا بی دلیل نیست.

ایموبلایزر

ایموبلایزر چیست؟

ایموبلایزر یک سیستم امنیتی ضد سرقت است که امروزه روی اکثر خودروها نصب می شود. البته ضریب آن در خودروهای مختلف، متفاوت است و هر چه خودرو پیشرفته تر باشد ضریب امنیتی این سیستم بالاتر می رود. سیستم ایموبلایزر خودروها از دو بخش تشکیل می شود .

بورد الکترونیکی: این قطعه مربوط به کنترل یا ریموت قفل هاست که دارای یک چیپ حافظه است و وظیفه آن باز و بسته کردن درهاست .

آنتن ترانسپوندر: این قطعه زیر فرمان نصب می شود و وظیف آن ایجاد میدانی مغناطیسی است .

آنتن ترانسپوندر در واقع نوعی چیپ حافظه محسوب می شود و عملکرد آن به این صورت است که به محض ورود سوئیچ برای استارت زدن، چیپ حافظه سوئیچ را تحت میدان مغناطیسی خود قرار می دهد. با قرار گرفتن مغزی سوئیچ و آنتن در یک میدان مغناطیسی، اطلاعات به صورت کد رد و بدل شده و قفل ها باز می شوند؛ البته تمام این مراحل آنقدر سریع اتفاق می افتد که راننده کوچکترین مکثی را احساس نمی کند .

عملکرد ایموبلایزر چگونه است؟

این قفل به صورت نرم افزاری و در واقع با کمک کدها و ارقام روی سیستم کامپیوتر خودرو تعریف می شود. سیستم کامپیوتر خودروتعداد زیادی سنسور دارد که یکی از وظایف این سنسورها بررسی عملکرد سیستم امنیتی و ضد سرقت خودروهاست .

به این ترتیب که تا زمان تایید درستی کدها توسط میدان مغناطیسی ایجاد شده از سوی آنتن ترانسپوندر و تطبیق آن با کد سوئیچ، استارت زدن بی نتیجه بوده و موتور خودرو روشن نمی شود

در صفحه پشت فرمان خودروهای پیشرفته یک لامپ چشمک زن قرار دارد که پس از روشن شدن خودرو غیر فعال و خاموش می شود. شکل این لامپ اغلب شبیه به سوئیچ طراحی شده و به رنگ قرمز است .

همه چیز درباره ایموبلایزر یا سوئیچ ضد سرقت !

فروش خودرو، در دنیای تکنولوژی و پیشرفت خودروها امروزی شاهد پیشرفت خودرو ها در بخش الکترونیکی و برقی آنها هستیم، یکی از مواردی که همیشه دارندگان خودروها را نگران و بیم آن را دارند سرقت خودرو بوده است، در سراسر دنیا شرکت های بیمه و یا موسسات و سازمانهای دولتی دست به کار شده و به طراحی و ساخت سیستم های ضد سرقت پرداحته اند .

فروش خودرو، در دنیای تکنولوژی و پیشرفت خودروها امروزی شاهد پیشرفت خودرو ها در بخش الکترونیکی و برقی آنها هستیم، یکی از مواردی که همیشه دارندگان خودروها را نگران و بیم آن را دارند سرقت خودرو بوده است، در سراسر دنیا شرکت های بیمه و یا موسسات و سازمانهای دولتی دست به کار شده و به طراحی و ساخت سیستم های ضد سرقت پرداحته اند .

هدف از طراحي اين سيستم جلوگيري از سرقت خودرو بوده است كه با پيشرفت تكنولوژي شاهد ابداع سيستم ايموبيلايزر بوده ايم. برای درک صحیح و شناخت کامل سیستم ایموبلایزر به توضیح انواع سیستم های ضد سرقت پرداخته و نیز سوال بسیاری از مخاطبین که آیا سیستم ایموبلایزر برای جلوگیری از سرقت خودرو کافی است یا خیر؟ با فروش خودرو همراه باشید تا ضمن پاسخگویی به سوالات شما در مورد سیستم ضد سرقت یا ایموبلایزر  اطلاعات جامعی کسب نمائید .

سیستم های امنیتی ضد سرقت:

از این سیستم می توان به عنوان سیستم کمکی در خودرو نام برد تا سیستم ضد سرقت، این سیستم طرز کار ساده‌ای دارد. با قفل شدن یکی از درب‌ها بقیه را قفل می‌کند و بالعکس. نیروی این کار معمولا از طریق یک موتور الکتریکی تامین می‌شود که سیگنال‌های مورد نیاز برای فعال یا غیر فعال‌سازی سیستم از طریق کنترل از راه دور یا کنتاکت‌های داخل قفل درب فرستاده می‌شود (برای مواقعی که برق خودرو قطع شده است) .

سیستم قفل مرکزی به عنوان بخش اصلی در سایر موارد مورد استفاده قرار می گیرد و در برخی خودروها با برنامه ریزی سیستم کامپیوتر خودرو یا همان ( ایی ، سی ، یو ) بهکمک راننده می آید، به عنوان مثال در خودرو پژو 206 هنگامی که خودرو شما از حالت سکون خارج و حرکت می کند و کیلو متر خودرو به 20 می رسد هر چهر درب خودرو توسط این سیستم قفل می گردد.این سیستم دیگر به تنهایی کاربرد ‌چندانی ندارد و معمولا بصورت ترکیب با سیستم دزدگیر یا ایموبلایزر بکار می‌رود .

این سیستم که واحد کنترل مرکزی (که در بعضی موارد با ایی ، سی ، یو یک‌پارچه هست) سیگنال‌های ارسالی از یک‌سری سنسور را کنترل می‌کند و در صورت تحریک این سنسورها، یک‌سری واکنش از پیش تعیین‌شده نشان می‌دهد؛ مثل فعال کردن آژیر و فلاشر و در مدل‌های پیشرفته‌تر ارسال سیگنال هشدار به ریموت کنترل .

در این سیستم با فشار کلید قفل بر روی ریموت کنترل، واحد مرکزی سنسورها را تحت نظر می‌گیرد و هم‌زمان برق سوئیچ استارت را قطع می‌کند و در صورت تحریک شدن هر کدام از سنسورها، دستگاه برای مدت زمان از پیش تعیین شده‌ای آلارم می‌دهد.حساسیت هرکدام از سنسورها نیز قابل تنظیم است. ترکیب این سیستم با قفل مرکزی امنیت خوبی را بوجود می‌آورد اما کامل نیست .

تعمیر و عیب یابی سیستم ایموبلایزر

چراغ اخطار ایموبلایزر : بر حسب مدل خودرو و مشخصات قطعات ، وضعیت سیستم ایموبلایزر توسط یک چراغ قرمز رنگ و بصورت زیر نمایش داده می شود :

چشمک زدن با یک چشمک در ثانیه : سوئیچ بسته و سیستم ایموبلایزر فعال می باشد .

کاملا خاموش : سیستم ایموبلایزر غیر فعال می باشد .

چشمک زدن سریع با چهار چشمک در ثانیه : سوئیچ باز و سیستم ایموبلایزر فعال می باشد .

دائم روشن : سوئیچ باز و سیستم ایموبلایزر دارای ایراد می باشد و به درستی عمل نمی کند .

موقعیت این چراغ بر حسب مدل خودرو و سیستم ایموبلایزر متفاوت است ( صفحه نشانگر ، کلید قفل مرکزی ، چراغ های داخلی ) این چراغ توسط واحد الکترونیکی ایموبلایزر کنترل می شود .

کنترل سیستم ایموبلایزر :

در مدل های قدیمی ، سیستم ایموبلایزر توسط ریموت کنترل مادون قرمز قفل مرکزی عمل می کرد . یعنی با قفل شدن درها توسط ریموت ، سیستم ایموبلایزر فعال شده و با باز شدن قفل ها توسط ریموت ، این سیستم غیر فعال می گردد .

بنابراین در آن مدل ها ، در صورت بروز ایراد در سیستم قفل مرکزی ( گیرنده یا فرستنده ) ، نه تنها عملکرد قفل مرکزی مختل می گردد بلکه موتور خودرو نیز روشن نمی شد .

در خودروهای جدید ، سیستم ایموبلایزر توسط یک چیپ مغناطیسی کد دار که بدون باتری عمل می کند ، کنترل کارت ( بر حسب مدل خودرو ) نصب می شود و دارای یک کد الکترونیکی محرمانه می باشد که برای خودرو های مختلف ، متفاوت می باشد .

نکته : در اکثر سیستم ها ، چیپ مغناطیسی به تنهایی قابل تعویض نیست و در صورت خرابی ، می بایستی کلید یا کارت را بطور کامل تعویض نمود .

ایموبلایزر

در کارخانه، سیستم ایموبلایزر به چه صورت تعریف می شود؟

در مراحل ابتدایی تولید ماشین، کدهایی را برای کامپیوتر خودرو تعریف کرده و سپس همان کد را روی کلید ثبت می کنند. این کدها به اصطلاح نامیده می شوند .

پیشتر این کدها را به همراه سوئیچ به مشتری تحویل می دادند اما در حال حاضر به دلیل مسائل امنیتی از این کار ممانعت می کنند. اگر چنانچه خودرو به سرقت برود طی یک پروسه اداری کوتاه، کدها به صاحب خودرو تحویل داده می شود .

نکته: اگر سوئیچ خودروی تان مفقود شد، با در دست داشتن کدهای قبلی می توانید توسط دستگاه دیاگی کلیدهای جدیدی برای خودروی تان تعریف کنید .

برخی از افراد معتقدند با وجود این سیستم امنیتی هزینه کردن برای نصب دزدگیر روی خودرو کار بیهوده ای است اما طبق نظر گروهی دیگر نمی توان از  هشدار صوتی دزدگیرها هم غافل شد. در چنین شرایطی توصیه می شود از این دو سیستم ضد سرقت در کنار هم بهره ببرید .

غیرفعال کردن ایموبلایزر

تا زمانی که سیستم ایموبلایزر غیر فعال نشده باشد، خودرو روشن نمیشود. برای اینکه سیستم ایموبلایزر غیر فعال شود، به دو مورد نیاز است :

سوئیچ، تطابق فیزیکی با سوئیچ اصلی خودرو داشته باشد .

کد ذخیره شده در واحد مرکزی با کدی که ریموت می فرستد، یکسان باشد .

زمانی سیستم ایموبلایزر غیر فعال شده و از کار می افتد، که یک اتصال القایی بین سیستم و سوئیچ برقرار شود. و اگر هرکدام از این موارد محقق نشود، ایموبلایزر غیر فعال نمی شود و خودرو روشن نخواهد شد. در نمونه های پیشرفته تر سیستم ایموبلایزر، کد امنیتی بعد از هربار که قفل باز یا بسته می شود، تغییر کرده و با ریموت هماهنگ می شود. ضمن اینکه برای قفل مرکزی نیز از همین سیگنالی که کد دارد، استفاده می شود. در واقع قفل مرکزی تحت کنترل سیستم ایموبلایزر می باشد .

با توجه به ویژگی های سیستم ایموبلایزر، استفاده همزمان از این سیستم و دزدگیر ماشین، می تواند امنیت خودروی شما را تضمین کند .

روش غیرفعال کردن ایموبلایزر و قطعات به کار رفته در این سیستم

احتمال سرقت خودرو همواره برای صاحبان اتومبیل ها وجود داشته و اکثر افراد به دنبال روش های مطمئن برای بالا بردن امنیت وسیله نقلیه خود هستند. احتمالا بسیاری از شما در زمان مشاهده آپشن ها و ویژگی های خودرو های امروزی، سیستم ایموبلایزر را دیده باشید، که تا زمانی که سیستم ایموبلایزر غیر فعال نشده باشد، ماشین روشن نمی شود .

این سیستم برای خودرو هایی که در داخل ساخته می شوند یک ویژگی بسیار مفید و پیشرفته محسوب شده و قابلیت های زیادی دارد. اگر در یک جمله بخواهیم آن را تعریف کنیم میتوان سیستم ایموبلایزر را یک سیستم ضد سرقت پیشرفته نامید .

اجزای سیستم ایموبلایزر

باز کردن درب خودرو و راه اندازی آن، زمانی که کلید خود را گم کرده اید، شاید برای شما کاری سخت محسوب شده و نیازمند به خدمات قفل و کلیدسازی شوید. اما برای سارقان حرفه ای کار نسبتا راحتی است و می توانند در زمان کوتاهی ماشین را به سرقت ببرند. به همین جهت باید برای امنیت وسیله نقلیه خود از سیستم های ضد سرقت استفاده کنید .

سیستم سوئیچ ایموبلایزر یک سیستم ضد سرقت محسوب شده و معمولا در خودرو های جدید استفاده می شود. سیستم ایموبلایزر یکی از جالب ترین سیستم هایی است که در خودرو ها نصب می شود و در صورت وجود آن، باید برای روشن کردن ماشین، سیستم ایموبلایزر را غیر فعال کرد. مکانیزم کاری آن بدین صورتاست که با وجود قفل نرم افزاری که روی ( ایی ، سی ، یو ) انژکتور گذاشته می شود، مانع از روشن شدن خودرو خواهد شد و تا وقتی که این قفل نرم افزاری باز نشود، استارت زدن با سوئیچ حاصلی در پی نخواهد داشت و موتور روشن نمی شود .

کلید های خودرو هایی که مجهز به سیستم ایموبلایزر هستند، دو قسمت دارند: یک بورد الکترونیکی که وظیفه باز و بسته کردن درب های خودرو را به عهده دارد و مربوط به ریموت کنترل است. و دیگری یک قطعه کوچک است که نوعی چیپ حافظه محسوب می شود. یک آنتن ترانسپوندر که محل نصب آن در زیر فرمان و بر روی سوئیچ است، دارای بورد الکترونیکی و یک سیم پیچ است که می تواند میدان کوچک مغناطیسی ایجاد کند .

در خودرو هایی که به سیستم ایموبلایزر مجهز هستند، یک چراغ چشمک زن قرمز به نشانه فعال بودن سیستم ایموبلایزر، داخل پنل خودرو یا هر بخش نمایان دیگری، نصب شده است .

معایب پژو پارس اتوماتیک

پژو پارس یکی از سدان‌های محبوب شرکت ایران خودرو است که نمونه اولیه آن در سال 1379 به سبد محصولات ایران خودرو اضافه شد. در سال 1390 شرکت ایران خودرو، پژو پارس اتوماتیک را بر روی خط تولید قرار داد و عرضه آن نیز تا دو سال بعد ادامه داشت. در سال 1396 بار دیگر تولید پژو پارس اتومات از سر گرفته شد و با قیمتی فراتر از پژو پارس سال و پژو پارس ( ال ، ایکس ) به بازار عرضه شد .

معاینات فنی پژو پارس اتوماتیک

با وجود اینکه خودرو پژو پارس مقبولیت عمومی را در بین مردم کسب کرده است، اما شاهد مشکلات فراوانی به خصوص در زمینه فنی این خودرو هستیم. به‌گونه‌ای که حتی بعد از یک ماه خرید نسخه صفر این خودرو خواهید دید که لزوم مراجعه به نمایندگی‌ها و چک کردن کامل خودرو وجود خواهد داشت. البته با وجود گارانتی حتی مجبور به پرداخت بخشی از هزینه‌ها از جیب خود هستید، زیرا معمولا تعمیرکاران بر این باورند که قطعات فابریکی خودرو از کیفیت مطلوبی برخوردار نبوده و برای نصب یک قطعه باکیفیت‌تر باید مبلغ اضافی پرداخت کنید .

پژو پارس اتوماتیک در بخش فنی به پیشرانه 1.6 لیتری 4 سیلندر ( تی یو 5 ) جهز شده که در خودروهایی همچون پژو 206، پژو 207مورد استفاده قرار گرفته است. این پیشرانه که توان تولید 105 اسب بخار قدرت و 142 نیوتن متر گشتاور را دارد برای به حرکت درآوردن این سدان 1214 کیلوگرمی چندان مناسب به نظر نمی‌رسد .

از همین رو پژو پارس اتوماتیک برای اینکه بتواند از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت دست یابد به زمانی در حدود 15 ثانیه نیاز دارد که برای خودرویی در این رنج قیمت به هیچ وجه مناسب به نظر نمی‌رسد. علاوه بر این، گیربکس AL4 با تکنولوژی بسیار قدیمی خود در زمان معکوس، عملکرد نسبتا کندی دارد که می‌تواند دردسرهای فراوانی را برای راننده به همراه داشته باشد .

ایموبلایزر

 

بیشتر بخوانید:

بهترین مارک تسمه تایم خودروی 206 چیست؟

علت روشن شدن چراغ روغن و استپ پژو 405

همه چیز درباره سرامیک بدنه خودرو + تصاویر

منبع: همراه مکانیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.