بررسی کامل کیفیت لاستیک بارز + توصیه های لازم

بررسی کامل کیفیت لاستیک بارز + توصیه های لازم

ما در این نوشته به طور کاملکیفیت لاستیک بارز را زیر ذره بین قرار خواهیم داد. شرکت صنعتی بارز از سال ۱۳۷۲ فعالیت خود را شروع کرد و در ساعت های اولیه تنها توانست ۲۵ هزار تن تایر و تجهیزات و وسایل نقلیه سبک و سنگین را طراحی و تولید کند. این شرکت خیلی سریع مورد استقبال بسیاری از کسانی که از حمل و نقل استفاده می کردند قرار گرفت. این گروه صنعتی بسیار بزرگ و پس از گذشت پنج سال در بخش کشاورزی محصولاتی را تولید کرد تا جایی که از مرز ۵۰ هزار تن هم گذشت. پس می‌توان اینطور گفت که گروه صنعتی تایر هفتاد درصد از از تایر های کشاورزی را تولید می کند.

شرکت بارز

این شرکت با یکسری از تولید کنندگان تجهیزات کشاورزی مانند تراکتورسازی تبریز تا جایی که این شرکت را تا مدت طولانی بی نیاز کرده است. همچنین با بسیاری از کمپانی های ایرانی دیگر مانند سایپا و ایران خودرو همکاری دارد. بارز وقتی که با این دو کمپانی بزرگ همکاری کرد تولیدات خود را در تایرهای رادیال سواری آغاز کرد که در حال حاضر هم به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تایر خودروی سواری فعالیت می کند.

مهمترین هدف شرکت گروه صنعتی تایر:

یکی از اهداف مهم شرکت بزرگ تایر این است که تولیدات تایرهای رادیال سواری خود را را بسیار بیشتر کند و به خاطر اینکه این هدف تحقق یابد کارخانه دیگری را در کردستان احداث کرد. و همچنین یک سری پروژه های دیگر در کرمان اجرا می‌شد. پس از اینکه شرکت صنعتی بارز طراحی و تولیدات خود را شروع کرد اولین قراردادش را با شرکت لاستیک دنا یا همان بریجستون سابق منعقد کرد که با گذشت زمان این شرکت با دو کمپانی روسی و ایتالیایی همکاری کرد.

سپس بارز با یک شرکت معروف آلمانی همکاری و از تکنولوژی‌های این شرکت در تولید تایر های خود استفاده کرد که این تایرها رادیال باری و اتوبوسی بودند که البته این نوع لاستیک ها برای اولین بار در ایران طراحی می شد. شاید برایتان جالب باشد که این شرکت از سال ۱۳۹۰ تایرهای راهسازی را تولید کرد و امروز به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تایر راهسازی شناخته شده است.

اهداف دیگر:

سهم بازار داخلی تایر تعویضی را 40 درصد برساند

35 درصد سهم بازار تایر تجهیزی بدست آورد

تولیدات خودر را به 10 میلیون حلقه برساند

میزان صادرات خود را به 100 میلیون دلار برساند

تندیس سیمین تعالی سازمانی را کسب کند

چشم انداز شرکت گروه صنعتی بارز:

مشتری محوری

یادگیری و بهبود مستمر

ایجاد فضای مطلوب کاری برای کارکنان

نتیجه گرایی

در هنگام خرید لاستیک شرکت بارز به نوشته های آن توجه کنید:

یک سری از اعداد و ارقام ممکن است بر روی لاستیک خودرو درج شود و اکثر افراد به این عدد ها توجهی نمی کنند ما در اینجا به شرح یک سری از اعداد حک شده روی لاستیک می پردازیم که شما در هنگام خرید حتماً به آن توجه کنید:

تاریخ تولید لاستیک:

شاید این نکته برای تان جالب باشد که لاستیک خودرو هم مثل بسیاری از فراورده های مصنوعی تاریخ تولید و تاریخ انقضا دارند که برای لاستیک تاریخ انقضای آن چهار سال بعد از تولید است که معمولاً به صورت یک عدد چهار رقمی روی تایر نوشته می شود.

این که شما بخواهید تاریخ انقضای مصرف لاستیک را پیدا کنید بسیار راحت است و اگر در هنگام خرید و فروش لاستیک به نوشته هایی که کنار لاستیک وجود دارد دقت کنید یک عدد ۴ رقمی را می بینید که در سمت چپ هفته تولید اند و در سمت راست سال تولید ان مشخص شده است. حال ممکن است شما با یک لاستیکی مواجه شده باشید که تاریخ انقضای آن گذشته باشد که در این صورت ممکن است لاستیک بتونه کرد و صاحب ایجاد تصادف شود که این بسیار خطرناک است و البته بسیاری از افراد هم از این لاستیک های تاریخ مصرف گذشته استفاده می کنند. این تاریخ یک هشداری برای شما است که اگر آن را چک کنید می توانید به راحتی از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید.

حداکثر فشار باد:

یک مطلب دیگری که خیلی مهم است و شما باید به ان توجه کنید فشار باد لاستیک است که این میزان باد باید در حد مجاز باشد. اگر می‌خواهید به مسافرت بروید حتماً فشار لاستیک را با توجه به مقداری که پیشنهاد شده است اندازه گیری کنید و در شرایط عادی این فشار باید تا 4psi کاهش یابد به این دلیل که وقتی خودرو مسیر طولانی را حرکت می‌کند سبب گرم شدن لاستیک ها می شود و همینطور فشاری که در درون آنها وجود دارد ممکن است به شدت افزایش یابد.

البته مقدار حداکثر فشار باد ای که برای لاستیک ها مجاز است در کناره‌های لاستیک نوشته شده است. که در برخی از لاستیک‌ها این فشار ۳۲psi و برای برخی دیگر ۴۰psi و در انوع دیگر ۵۰psi می باشد. پس حتما شما باید اطلاعات لاستیک را چک کنیم تا از مقدار مجاز فشار آن آگاه شوید. اگر شما فشار باد را یک اپسیلون کمتر از حداکثر فشار تنظیم کنید مورد تایید است. شما باید به این نکته توجه کنید که لاستیک های مختلف می توانند فشارهای مختلفی را تحمل کنند ولی اگر فشار داخل لاستیک کم باشد حرارت هم به شدت بالا می رود.

مقدار بار مجاز:

یک مطلب دیگری که باید به آن دقت کنید مقدار بار وارده روی لاستیک ها می باشد که به آن شاخص وزن لاستیک می گویند. گاهی اوقات شما بدون اینکه به فشار وارد شده بر روی خودروها توجه کنید اقدام به حمل بار می کنید که اگر این مقدار بار بیشتر از حد مجاز باشد سبب ترکیدگی لاستیک می‌شود به دلیل این که انهدام لاستیک را بیشتر می‌کند و ممکن است خطراتی مانند تصادف را به بار بیاورد.

میزان بار مجاز حداکثر وزن می باشند که هر لاستیک قادر است آن را تحمل کند پس وقتی که یک لاستیک حداکثر مقدار مجاز بر روی آن درج شده باشد معمولاً باید بین ۰ الی ۲۷۹ باشد. که این مقدار برای خودروهای سواری بین ۷۵ الی ۱۰۵ است که به عنوان مثال شاخص وزن تایر برای پراید ۷۶ می‌ باشد یعنی این ماشین می تواند ۴۰۰ کیلوگرم بار را تحمل کند. شما باید به این نکته توجه داشته باشید که به هیچ عنوان لاستیکی کرد شاخص وزن آن از مقدار توصیه شده کمتر است را روی رینگ نیندازید چون ممکن است خطرات جبران ناپذیری را برایتان به وجود آورد.

شرکت بارز

میزان سرعت مجاز:

به حداکثر سرعتی که یک لاستیک به مدت ۱۰ دقیقه قادر به تحمل آن است سرعت مجاز لاستیک می گویند. شاخص هم معمولاً با یکی از حروف لاتین از A تا Z روی لاستیک درج شده است به عنوان مثال روی کناره های لاستیک خودروی پراید شما حرف H را می بینید که این نشان دهنده ی آن است وقتی که لاستیک از لحاظ فشار باد و بارگذاری در حد مطلوب است حداکثر می‌تواند تا سرعت ۳۲۰ کیلومتر در ساعت بدون ایجاد مشکل حرکت کند.

حواستان باشد اگر لاستیکی فشار بادش تنظیم نشود و تحت تاثیر حداکثر سرعت باشد یا باری که لاستیک تحمل می کند، زیاد باشد قطعاً لاستیک آسیب خواهد دید و ممکن است سبب ترکیدگی شود.

اندازه:

اکثر افراد وقتی که برای خریدن لاستیک به فروشگاه می رود، وقتی که فروشنده از آنها درباره اندازه لاستیک می پرسند، معمولاً خریدار رقم هایی را می گوید که بر روی لاستیک سابق خود آنها را دیده است ولی بهتر است بدانید که معنای دقیق این عددها چیست؟! به طور مثال اگر بر روی لاستیکی علائمی مانند R13-165/65 را دیدید، معنی آنها به شرح زیر می باشد:

R: رادیال

13: قطر رینگ بر حسب اینچ

165: پهنای لاستیک بر حسب میلی‌ متر

65: سبت ارتفاع دیواره لاستیک بر پهنای آن که برحسب درصد می باشد

مقاومت حرارتی:

من مقاومت حرارتی لاستیک ها با حرف های لاتین روی آن درج می شوند. این مقاومت حرارتی معمولاً با حرف‌های A، B، C که درجه آنها را مشخص می‌کنند روی لاستیک ها نوشته می شود.

مقدار چسبندگی:

چسبندگی همان توانایی متوقف کردن خودرو در جاده های خیس و لغزنده می‌باشد که اگر یک لاستیک چسبندگی بالایی داشته باشد در جاده های خیس و لغزنده و در مسافت های بسیار کوتاه می تواند خودرو را متوقف کند و اگر یک لاستیک کس بندگی پایین تری داشته باشد متوقف کردن آن در جاده های خیس مقداری سخت است. مقدار چسبندگی خودرو به طور معمول با حروف B، A، AA، C روی لاستیک نوشته می‌شود که نشان دهنده بیشترین در زندگی تا کمترین چسبندگی است.

میزان ساییدگی:

ساییدگی معمولاً مقدار سایش لاستیک را بیان می کند اگر عدد ساییدگی بالا باشند نشان می‌دهد که این لاستیک زمان بیشتری را تحمل می کند تا آسیب ببیند به عنوان مثال اگر عدد ساییدگی یک لاستیک ۴۰۰ باشد نسبت به لاستیکی که عدد ساییدگی آن ۲۰۰ است زمان طولانی تری را طی می کند تا ساییده و خراب شود.

توصیه های مهم شرکت بارز درباره خرید لاستیک خودرو:

  • حتماً سعی کنید لاستیکهای استاندارد را خریداری کنید.
  • در هنگام خرید و انتخاب لاستیک حتماً به شرایط رانندگی، نوع خودرو، شرایط محیطی، شرایط آب و هوایی و سطح جاده دقت کنید.
  • اگر شما هر از چندگاهی لاستیک های خود را چک کنید هم عمر لاستیک زیاد خواهد شد هم راندمان بهتری خواهد داشت هم ایمنی بالاتر می‌رود و هم مصرف سوخت کمتری به دنبال دارد.
  • حتماً باید باد لاستیک های خودرو را هر دو هفته یکبار بررسی کنید
  • بالانس کردن چرخ ها او را به هیچ عنوان فراموش نکنید
  • در هنگام خرید لاستیک حتماً به این نکته توجه کنید که همه لاستیک ها از یک برند باشند و همین طور دارای مشخصات یکسانی باشند و اگر می خواهید از لاستیک های تیوب دار استفاده کنید حتماً آن را در هنگام عوض کردن لاستیک تعویض کنید

نکات ضروری:

  • از استفاده لاستیک های رادیال و بایاس به طور همزمان خودداری کنید به دلیل این که مشکلات زیادی را به وجود می آورد
  • وقتی که می‌خواهید فشار باد را کنترل کنید حتماً باید لاستیکها خنک باشند و وقتی که لاستیک‌ها گرم هستند به هیچ عنوان باد اضافی آن را خالی نکنید
  • به ازای هر هزار کیلومتر رانندگی باید لاستیک های بایاس به حالت ضربدری و لاستیک های رادیال به خاطر اینکه جهت دار هستند به صورت طولی باید جای آن ها عوض شود
  • بسیاری از افراد یک عقیده اشتباه دارند و آن این است که لاستیک های تازه را در جلوی خودرو می اندازند تا با توجه به اینکه وزن خودرو در اکسل جلو بیشتر است بتوانند راحت‌تر فرمان را کنترل کنند تا ایمنی خودرو را بالا ببرند در در صورتی که وزن خودرو در اکسل عقب کم است و چسبندگی خودرو هم با لاستیک های عقب انجام می شود پس باید لاستیک های نو حاج بیشتری هم دارند در عقب نصب شود تا خودرو منحرف نشود.

شرکت بارز

توجه:

  • به هیچ عنوان از لاستیک ها و رینگ های دست دوم و تعمیر شده مصرف نکنید.
  • اگر خودروی شما به سیستم ضد قفل یا ضد لغزش مجهز شده است هیچ وقت سایز رینگ و لاستیک را تغییر ندهید به دلیل اینکه اگر شما سایز لاستیک را عوض کنید این سیستم ها دیگر قابلیت درستی از خود نشان نمی دهند.
  • حتماً باید لاستیک زاپاس در شرایط مناسبی محافظت شود و همچنین هر وقت که باد لاستیک ها را چک کردید حتماً باد لاستیک زاپاس را هم بررسی کنید
  • به هیچ عنوان از رینگ های زنگ زده، تاب دار و پوسیده استفاده نکنید.
  • اگر شما از لاستیک های غیر استاندارد استفاده کنید ممکن است آسیب جدی به خودرو وارد شود و تصادفات جبران ناپذیری را به وجود بیاورد و سیستم تعلیق و انتقال قدرت را از کار بیندازد
  • توجه داشته باشید که اگر فشار باد لاستیک خیلی کم یا خیلی زیاد باشد آسیب جدی وارد می‌کند. اگر فشار باد لاستیک در حین رانندگی کم باشد اصطکاک را بالا می برد و همچنین حرارت موجود در لاستیک به شدت افزایش می یابد و عمر لاستیک هم به شدت کوتاه می شود. اگر ساییدگی لاستیک شما از وسط باشد یعنی فشار باد لاستیک بسیار زیاد است ولی اگر این ساییدگی از کناره‌ها باشد یعنی فشار لاستیک کم است.
  • به هیچ عنوان از لاستیک های نخ زده استفاده نکنید به دلیل اینکه استفاده از این لاستیک ها جان سرنشینان را به خطر می‌اندازد و ایمنی خودرو را تا حد قابل توجهی پایین می آورد.

 

بیشتر بخوانید: 

معرفی و بررسی مشخصات فنی مازراتی لوانته 2019

معرفی و بررسی مشخصات فنی رنو توینگو 2019

معرفی مشخصات فنی و عکسهای خودرو سایپا رهام roham

 

منبع: بارز، خودرو نت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.