علت بالارفتن آمپر آب خودرو و راه های حل آن چیست؟

علت بالارفتن آمپر آب خودرو و راه های حل آن چیست؟

یکی از مشکلاتی که ممکن است در خودرو مشاهده شود ، عدم بالا آمدن آمپر خودرو می باشد . این مشکل علاوه بر اینکه ممکن است در عملکرد موتور خودرو مشکلاتی را به همراه داشته باشد ، باعث گرم نکردن کافی بخاری در زمستان خواهد شد .

یکی از شایع ترین مواردی که می تواند باعث بالا رفتن دمای موتور خودرو بشود ، پایین آمدن سطح آب در سیستم خنک کننده موتور است .

آمپر

علت هایی که باعث بالا رفتن آمپر آب ماشین می شود ؟

1- بررسی وضعیت ECU در خودرو های مدرن :

در برخی از خودرو های مدرن ممکن است کنترل دمای موتور بر عهده ECU باشد . در این نوع خودرو ها ممکن است مشکلی در عملکرد کامیپوتر یا ECU خودرو وجود داشته باشد باید آن را پیش مکانیک ببرید تا او برای شما آن مشکل را حل کند .

2- بررسی وضعیت ترموستات خودرو :

اگر فن رادیاتور خودرو در زمان خنک بودن نیز مشغول به کار است ، به احتمال زیاد ترموستات با مشکل مواجه است و باید آن را عوض کنید و گرنه به ماشین آسیب جدی را وارد می کند .

3- بررسی وضعیت گرما بخاری :

دو علت که می توان از طریق آن گرمای بخاری را چک کنید :

1- خراب بودن فشنگی آب و عدم نمایش صحیح

2- مسدود شدن جریان گردش آب در موتور و رادیاتور که بسیار خطرناک می باشد .

مراقب نشانگر دمای موتور یا همان آمپر باشید .

وقتی خودروی شما یک بار جوش آورد ، ممکن است این اتفاق باز نیز تکرار شود . حتی اگر خودرو را تعمیر کرده باشید ، باز هم ممکن است ایراد به طور کامل برطرف نشده باشد . به طور کلی همیشه نگاهتان به آمپر آب باشد . هر زمان که موقعیت آن از حدود مجاز عبور کرد ، در یک محل نگه دارید و صبر کنید تا آن کامل خشک شود و بعد دوبار حرکت کنید . با این کار از آسیب رسیدن به موتور و رادیاتور جلوگیری می شود .

همچنین زمانی که دمای موتور یا آمپر علامتی از خود نشان داد ، سریعا آن را عوض کنید در غیر این صورت به تمامی سنسور های ماشین آسیب فوق العاده جدی وارد می کند و حتی امکان دارد که به موتور نیز آسیب وارد کند .

زمانی که  ماشین جوش  و آمپر بالا می آورد چه کاری را باید انجام دهیم :

1- دقت کنید که بخار از زیر کاپوت بیرون می آورد یا خیر :

در صوت که بخار مایع خنک کننده از زیر کاپوت خارج نمی شود ، ماشین را خاموش نکنید . همچنین اگر مایع خنک کننده موتور از زیر خودرو می ریزد یا به صورت بخار از زیر کاپوت می شود موتور را خاموش کنید .

2- هرگز درب رادیاتور را باز نکنید .

باز کردن درب رادیاتور در هنگام جوش آوردن ماشین بسیار خطرناک است . چنان که ممکن است به علت پاشش آب گرم ساختگی و جراحات شدید روی بدن شما ایجاد شود .

3- کاپوت را بالا ببرید .

در هنگام باز کردن درب کاپوت مراقب بخار خروجی از سیستم خنک کننده باشید . با باز کردن درب کاپوت موجب جریان هوا بیشتر و خنک شدن خودرو می شود .

4- روی دیوار رادیاتور آب بریزید .

ریختن آب روی دیواره رادیاتور باعث خنک شدن سیستم مایع خنک کننده موتور شده و در نهایت موجب افزایش عملکرد سیستم خنک کننده می شود .

5- پس از خنک شدن موتور سطح آب خنک کننده موتور را بررسی کنید .

علت جوش آوردن و بالا رفتن آمپر خودرو چه می تواند باشد ؟

1- نشتی در سیستم خنک کننده

یکی از شایع ترین دلایل جوش آوردن خودرو نشتی در سیستم خنک کننده خودرو باشد .

2- مشکلات مربوط به مایع خنک کننده

ممکن است خودروی شما نشتی نداشته باشد اما مایع خنک کننده یا همان ضد جوش مشکلات دیگری را داشته باشد

3- فن رادیاتور

ممکن است فن خودرو شما به دلایل مختلفی دچار مشکل شده باشد که باعث جوش آوردن می شود که باید آن را درست کرده و از این اتفاق جلوگیری کنید .

4- روغن موتور

وظیفه روغن موتور تنها نرم و روان کردن حرکت قطعات مختلف موتور نیست ، روغن موتور در خودروی شما تاثیر مستقیمی روی نحوه خروج حرارت ناشی از عملکرد موتور دارد .

5- خرابی ترموستات

وظیفه ترموستات حفظ دمای خودرو و تنظیم میزان خنک کننده ای است که وارد موتور می شود .

6- شکستگی پمپ آب

وظیفه پمپ آب رساندن و به گردش درآوردن مایع خنک کننده در موتور خودرو است .

7- گرفتگی شلنگ ها

تصفیه و تمیز کردن این سیستم و سپس پر کردن مجدد مخزن خنک کننده بهترین راه برای حل این مشکل می باشد .

هنگام جوش آوردن و یا رفتن بالای آمپر ماشین باید چه کار هایی را انجام دهید :

1- سعی کنید محل نشتی سیستم خنک کننده را پیدا کرده و آن را تعمیر کنید .

2- در صورت نیاز مخزن مایع خنک کننده را پر کنید .

3- آب رادیاتور را بررسی کنید و اگر خراب بود ، آن را تعمیر کنید .

4- کنار مسیر توقف کنید .

5- ار ترمز کردن خیلی کم استفاده کنید ، زیرا بدتر شدن رادیاتور شما می شود .

6- اگر در ترافیک گیر کرده اید ، دنده را خلاص کرده و فقط گاز بدهید .

7- کولر را خاموش کنید و پنچره را باز کنید .

حتما مداوم رادیاتور و ماشین خود را چک کنید و اگر مشکلی داشت یا خودتان آن را درست کنید و یا از تعمیر کار و یا امداد خودرو کمک کنید .

ترموستات!

ترموستات قطعه ای است جهت تنظیم درجه حرارت موتور اتومبیل می باشد که به طور خودکار باعث خنک کننده خودرو می شود و گرما موتور را در حد معمول ثابت نگه می دارد .

برای عملکرد درست موتور ، دمای آن باید در محدوده معینی ثابت نماند ، سر بودن موتور باعث می شود روغن موتور که در حالت سرد بودن منبسط و غلیط است . روانکاری قطعات را به خوبی انجام ندهد و گرمای بیش از حد آن هم باعث رقیق شدن روغن گردید و خاصیت روان کنندگی خود را از دست می دهد .

از طرفی در بیشتر خودرو ها ، گرمای مورد نیاز برای گرم کردن کابین ، توسط بخاری و از دمای آب گردشی به دور سیلندر تامین می شود . ترموستات با مسدود کردن جریان آب به رادیاتور باعث می شود آب زودتر گرم می شود .

بیشترین فرسایش قطعات در موتور در هنگامی که موتور سرد است اتفاق می افتد و ترموستات در خودرو وظیفه کنترل جریان آب از رادیاتور به دور سیلندر را به عهده دارد .

ترموستات قطعی کوچکی است که بین موتور و رادیاتور خودرو قرار می گیرد و وظیفه دارد که دمای حرارت موتور ار کنترل کند و از بالا رفتن بیش از حد آن جلوگیری کند .

آمپر

ترموستات در چه محلی از خودرو قرار دارد ؟

به طور معمول در اکثر خودرو ها ترموستات سر راه شلنگ انتقال آب سیلندر به رادیاتور و در محفظه ای آلومینومی که در قسمت هوزینگ قرار دارد و 2 قسمت ترموستات را تشکیل می کند . همچنین بودن ترموستات در ماشین بسیار ضروری می باشد و حتما زمانی که دچار خرابی ای شد ، آن را عوض کنید در غیر این صورت ماشین شما دچار مشکل های جدی ای می شود .

تست ترموستات

ترموستات معیوب را در یک ظرف فلزی آب توسط یک چوب و نخ معلق قرار داده و یک دما سنج آشپز خانه را در داخل ظرف فلزی قرار دهید ، سپس ظرف فلزی را حرارت دهید . بعد از 2 یا 3 دقیقه اگر ترموستات باز شد ، یعنی ترموستات شما دچار مشکل شده است و حتما باید آن را عوض کنید ، اگر آن را عوض نکنید ماشین شما دچار آسیب جدی می شود و خرج های سنگینی را روی دست شما می گذارد .

وظیفه ترموستات چه می باشد ؟

وظیفه ترموستات بستن جریان خروجی آب سیلندر به رادیاتور می باشد و تا درجه آب به حدود 85 درجه برسد و سپس با باز کردن جریان آب به سمت رادیاتور موجب خنک شدن آب و برگشت آن به دور سیلندر خودرو می باشد .

نشانه های خرابی ترموستات که در بالا رفتن آمپر آب نقش دارد :

1- تغییر دما نامنظم

تغییر دمای نامنظم موتور و نوسانات عقربه ای درجه حرارت آب ، به مرور زمان باعث عملکرد ضعیف موتور می شود . همچنین حرارت موتور را کاهش و در زمان کوتاه و به طور غیر طبیعی آن را افزایش می دهد .

2- نشت مایع خنک کننده در هوزینگ ترموستات یا در زیر وسایل نقلیه

نشت مایع خنک کننده است که بر اثر خرابی ترموستات ، ترموستات به آ اجازه خنک شدن نمی دهد و مایع خنک کننده در بسته ترموستات گیر می کند . نشت مایع خنک کننده می تواند در موقعیت های مختلفی را نشان می دهد . این مشکل باعث می شود تا با گذشت زمان شلنگ های سیستم خنک کننده نشتی پیدا کنند و در نتیجه باید آن را درست کنید .

3- دمای موتور خودرو خیلی بالا است و خودرو جوش می آورد .

اولین نشانه ای که ممکن است در ماشین شما رخ دهد ، بالا رفتن درجه آب به محدوده قرمز و جوش آوردن خودرو در 15 دقیقه حرکت اول می باشد . و باعث خوب کار نکردن ترموستات می شود .

چگونه ترموستات را عوض کنیم ؟

ابتدا باید بست شلنگ متصل به درب ترموستات را باز کرده و بعد پیچ های اطراف ترموستات را باز کنید . وقتی درب ترموستات را بردارید قسمت سر ترموستات در زیر آن نمایان می شود که حتما باید آن لوله را بردارید .

ترموستات را از محلی که قرار دارد خارج کنید و بعد درب آن را با دستمال ببندید و از یک مسواک خراب درب ترموستات و شلنگ رادیاتور را تمیز کنید .

عواقب داغ کردن موتور خودرو چیست ؟

در صورت داغ کردن موتور و معیوب بودن سیستم خنک کننده ماشین گرمای ناشی از احتراق موتور به طور صحیحی منتقل داده نمی شود و همین امر موجب آسیب اجزای داخلی موتور می شود .

در صورت کمبود آب در سیستم رادیاتور ، حالت های زیر پیش می آید :

1- وجود هوا در سیستم

2- قفل کردن ترموستات

3- مسدود شدن مجاری عبور آب در رایادتور یا کثیفی پره های رادیاتور

4- از کار افتادن واتر پمپ

مهم ترین دلایل داغ کردن موتور و بالا رفتن آمپر ماشین

1- تنظیم نبودن موتور

2- پایین بودن سطح و کیفیت روغن موتور

3- کثیف بودن بیش از حد بدنه موتور

4- مسدود بودن خروجی اگزوز

5- کم بودن خلاصی سوپاپ ها

6- فن رادیاتور

7- عملکرد نادرست واتر پمپ

8- اشکال در ترموستات

9- عملکرد نادرست رادیاتور

زمانی که فن خوب چرخش نداشته باشد ، باعث به وجود آمدن اتفاقات زیر می شود :

1- از کار افتادن واتر پمپ :

این حالت معمولا به طور اتفاقی رخ می دهد و با تعویض کردن ترموستات همچنان مشکل پا بر جا می باشد و می توان به خرابی واتر پمپ شک کرد و برای رفع این مشکل حتما باید واتر پمپ را چک کنید و اگر دچار مشکلی بود آن را تعمیر کنید .

2- مسدود شدن مجاری عبور آب در رادیاتور یا کثیفی پر های رادیاتور :

می توان برای فهمیدن اینکه رادیاتور شما مسدود شده است یا نه ، می تواند آن را پیش تعمیر کار یا مکانیک برده و از او بخواهید تا ماشین شما را چک کند و اگر مسدود شده بود ، آن را برای شما درست کنند . این مشکل ممکن است در مواقع عادی که روی موتور فشار نباشد رخ دهد و در زمان روشن بودن کولر خودش را نشان دهد .

3- وجود هوا در سیستم :

اگر در سیستم خنک کننده هوا وجود داشته باشد ، برای رفع این مشکل موتور را باید خاموش کنید . ولی به شما توصیه می شود که این کار را انجام ندهید و آن را به تعمیر گاه ببرید و از آن ها برای رفع و حل این مشکل کمک بگیرید ، زیرا آن ها بهتر و دقیق تر این کار را انجام می دهد .

4- قفل کردن ترموستات :

روش تشخیص قفل شدن ترموستات به این صورت است که دست خود را به رادیاتور نزدیک کرده و اگر حس کردید که دمای آن بالا نیست دستتان را روی رادیاتور بگذارید . اگر احساس کردید رادیاتور سرد است ولی دمای آمپر آب موتور از حد نرمال بالاتر بود احتمال قفل شدن ترموستات وجود دارد . در چنین مواقعی چاره ای جز خاموش کردن موتور و صبر کردن ندارید تا پس از خنک شدن اقدام به تعویض ترموستات کنید .

آمپر

بیشتر بخوانید:

همه چیز درباره سپر خودرو و وظیفه سپر + نکات مهم

آموزش روش صحیح بستن زنجیر چرخ انواع خودرو

نحوه تعویض فشنگی پشت آمپر آب و فشنگی فن پراید + علائم خرابی آن

منبع: خودروکار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.