در تصادف با درب باز خودرو مقصر اصلی چه کسی است؟

در تصادف با درب باز خودرو مقصر اصلی چه کسی است؟

گرفتن خسارت در تصادفات رانندگی ، هر روز تعداد زیادی تصادف در کشور رخ می دهد که بخش از آن ها تصادف هایی هستند که باعث به وجود آمدن خسارت می شود . باید بدانید که برابر قانون در سوانح رانندگی کسی که حادثه مستقیما از فعال وی ناشی شده ، مسئول و قابل تعقیب است و قانون جدید هم مانعی بر سر این مسئله ایجاد می شود .

وقتی صحبت از خودرو و تصادف با عابر پیاده می کنیم ، اکثر افراد حق را به عابر و راننده را مقصر می داند ولی طبق آمار به دست آمده 30 درصد تصادف ها درون شهری می باشد و مقصر آن عابر پیاده می باشد و 10 درصد تصادف های برون شهری نیز مقصر هستند .

تصادف

تخلفاتی که باعث به وجود آمدن تصادف با عابر می شود ، شامل موارد زیر می باشد .

1- ورود ناگهانی به سطح سواره

2- بی توجهی به چراغ قرمز خیابان

3- استفاده نکردن از پل عابر پیاده

4- بی توجهی به خط کشی عابران

در صورت بروز حادثه ای که عابر پیاده در آن دخیل است و در صورت عبور او از معابر غیر مجاز ، کارشناسان تصادفات راهور ناجا صحنه تصادف را بررسی نموده و سهم تقصیر هر یک از طرفین ، یعنی هم عابر پیاده و هم راننده را مشخص می نمایند .

مواردی که کارشناسان باید آن ها را بررسی کند تا به علت تصادف برسند ، شامل موارد زیر می باشد .

1- مسکونی یا غیر مسکونی بودن معبر

2- برزگراه یا معبر اصلی بودن

3- فرعی بودن یا کوچه بودن

4- امکان عبور برای عابر

5- وجود چراغ و علائم راهنمایی و رانندگی

در تبصره دو ماده یک قانون اصلاح قانون بیمه اجباری آمده است که ، مسئولیت دارنده وسیله نقلیه مانع از مسئولیت شخصی که حادثه منسوب به فعل یا ترک فعل اون می باشد ، نیست . پس مسئول جبران زیان وارد همیشه مقصر نمی باشد .

قابل توجه رانندگان می باشد ، کسانی که ماشین دارند حتما باید از بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث داشته باشد .

عابران برای پیشگیری از تصادف باید چه قوانینی باید رعایت کنند ؟

1- عابران پیاده نباید در خیابان های اصلی و بزرگراه ها ، خارج از گذرگاه های تعیین شده حرکت کنند .

2- عابرین پیاده موظف هستند که از موانع و خط کشی خطوط ویژه ، سواره رو خیابان ها و میدان ها عبور ننمایند .

3- عابران پیاده موظف هستند در محل هایی که پیاده رو وجود دارد ، از سطح سواره رو استفاده نکنند ، زیرا باعث آسیب رسیدن می شود .

4- عابران پیاده باید از دویدن ، پریدن و ورود ناگهانی به سطح سواره رو خودداری کنند و مراقب وسایل نقلیه باشند .

5- عابران موظف هستند در سطح پیاده رو توقف ننماید ، و از صحبت کردن با راننده و سر نشینان خودداری کنند .

چرا بیمه بدنه برای خودرو لازم می باشد ؟

افزایش ارزش خودرو ها در سال های اخیر ، هزینه های جبران خسارت های اتفاق افتاده را یکی از هزینه های ناخواسته برای دارندگان خودرو می باشد . بیمه شاخص ثالث خسارات جانی و مالی وارد شده به سایر افراد را جبران می کند ، و اگر ماشین آسیب دیده باشد بیمه ثالث هیچ گونه هزینه را پرداخت نخواهد کرد و باید بیمه بدنه آن را جبران کند که شامل موارد زیر می باشد :

1- اگر اتومبیل شما سرقت و یا دچار آتش سوزی و واژگونی شد ، نمی توانید از بیمه شخص ثالث استفاده کنید .

2- در تصادفی که شما مقصر باشید قادر به استفاده از بیمه شخص ثالث نمی باشید .

3- زمانی که اتومبیل پارک شده شما دچار تصادف شود و مقصر شخص دیگر باشد ، بیمه شخص ثالث کاری انجام نمی دهد .

چه اصطلاحاتی در بیمه بدنه وجود دارد ؟

همه بیمه ها داری نامی می باشد که در ادامه درباره آن ها صحبت خواهیم کرد :

1- مدت اعتبار بیمه نامه : مدت بیمه ها اکثر 1 ساله و یا 6 ماه هستند . در بیمه نامه شروع و پایان اعتبار بیمه زده می شود و می تواند با توجه به می توانید مدت اعتبار خود را بدانید .

2- فرانشیز : بخشی از هر خسارت است که به عهده بیمه گذار است و میزان آن در بیمه نامه معلوم می باشد .

3- حق بیمه : مبلغی می باشد که در بیمه نامه درج می شود و شخص بیمه شده باید موقع خرید بیمه آن را کامل پرداخت کند و یا می تواند به صورت قسطی پرداخت کند که می تواند با صحبت کردن با مسئول بیمه این مشکل را حل کند .

4- موضع بیمه : وسیله نقلیه که زمینی است مثل موتور ، ماشین بیمه می شوند و اگر مشکلی برای آن پیش آید ، بیمه نصف آن را پرداخت می کند .

5- بیمه گر : شرکت بیمه ای است که مشخصات بیمه نامه را درج می کند و در برابر آن حق بیمه و خسارات را جبران می کند و مبلغ آن را واریز می کند .

6- بیمه گذار : شخصی است حقیقی و یا حقوقی می باشد که مالک بیمه نامه است و یا مسئولیت حفظ بیمه نامه را از طرف مالک را دارد .

7- ذینفع : شخصی است که بنا به درخواست بیمه گذار نام وی در این بیمه نامه درج می شود و تمام خسارات را پرداخت می کند .

مهلت پرداخت خسارت بیمه بدنه چقدر می باشد ؟

بعد از اعلام کردن خسارت وارد شده از سوی بیمه گذار ، شرکت بیمه بعد از 15 روز و تکمیل کردن مدارک و رای دارو و هیات داوری و دادگاه خسارت را پرداخت می کند . همچنین امکان دارد که 60 روز طول بکشد و بعد 60 روز خسارات معلوم شود و خسارت را واریز کند .

تصادف

چه مدارکی باید برای اعلام خسارت بیمه بدنه تحویل دهیم ؟

1- ارائه اصل بیمه نامه بدنه معتبر در زمان حادثه

2- ارائه کروکی یا گزارش مقامات انتظامی

3- ارائه اصل بیمه نامه ثالث معتبر در زمان حادثه

4- ارائه اصل کارت مالکیت یا سند مالکیت خودرو

5-ارائه اصل گواهینامه راننده مورد بیمه ، هنگام حادثه

6- ارائه کارت ملی راننده مقصر حادثه

7- گزارش دیگر تکمیلی مثل گزارش کارشناس ، تصاویر مربوط به قسمت های آسیب دیده و گزارش نیروی انتظامی منطقه

فرایند پرداخت خسارت بیمه نامه چگونه است ؟

در زمان خسارت بیمه گذار باید در اسرع وقت و حداکثر ظرف مدت 5 روز کاری خسارت را به شرکت بیمه اطلاع دهد . براساس خسارت وارد شده پیش می رود و در عرض 2 ماه تمام کار های شما حل می شود و هزینه وارد می شود .

پرداخت خسارت های جزئی در بیمه بدنه

سایر خسارت هایی که تحت پوشش بیمه نامه می باشد جز خسارت هایی جزئی بیمه بدنه می باشند . معیار پرداخت خسارت در خسارت های جزئی هزینه تعمیر و دستمز و قیمت روز لوازم تعویضی پس از کسر استهلاک و فرانشیز و اضافه نمودن هزینه نجات و حمل در بیمه نامه می باشد که به شخص بیمه شده پرداخت خواهد شد .

پرداخت خسارت بیمه بدنه در خسارت کلی

در همه خسارت کلی ملاک محاسبه و پرداخت خسارت ارزش معاملاتی خودروی بیمه شده است که در بیمه نامه درج می شود . در خسارت کلی موضوع بیمه زمانی از بین رفته تلقی خواهد شد که حداقل 60 روز پس از سرقت پیدا نشود یا هزینه تعمیر و تعویض قسمت های خسارت دیده به همراه هزینه نجات از 75 درصد قیمت آن در روز حادثه بیشتر می شود .

پوشش اضافی بیمه نامه شامل چه مواردی می باشد ؟.

1- پوشش سرقت لوازم و قطعات خودروی بیمه شده

یکی از حوادثی که در سال های اخیر بسیار افزایش یافته است سرقت قطعات خودرو می باشد که رینگ لاستیک ، ضبط و دیگر وسایل ماشین خواهد شد .

2-پوشش شکست شیشه

شکسته شدن شیشه به تنهایی و بدون برخورد اشیا خارجی با داشتن این پوشش پرداخت می شود برای مثال شکسته شدن شیشه بر اثر گرم و سرد شدن هوا .

3- پوشش پاشیده شدن رنگ و مواد شیمیایی در بیمه بدنه

رنگ بدنه خودرو ممکن است در اصر ریختن روغن موتور و یا پاشیده شدن رنگ و مواد شیمیایی دیگر دچار آسیب شود که این پوشش خسارت اتفاق افتاده را جبران می کند .

4- استهلاک

در جبران خسارت های مختلفی که تحت پوشش بیمه بدنه می باشد ، فقط خسارت تحت پوشش پرداخت می شود و هزینه استهلاک خودرو با بیمه قابل پرداخت نمی باشد مگر اینکه حرف پوشش بیمه استهلاک را خریداری کنید .

5- پوشش کشیده شدن میخ روی بدنه

یکی از پوشش های جالب بدنه ، جبران خسارت های ناشی از کشیدن میخ و سایر اشیا مشابه روی بدنه است . این پوشش فقط توسط بیمه بدنه ایران ارائه می شود .

6- پوشش ایاب و ذهاب

اگر در اثر خطرات اصلی اتفاقی برای خودرو بی افتد ، و خودروی بیمه شده به علت آسیب وارده قابل استفاده نباشد ، با داشتن هزینه ایاب و ذهاب روزانه مبلغی به عنوان ایاب و ذهاب برای رفت و آمد پرداخت می شود .

خسارت هایی که زیر پوشش اصلی بدنه می باشد ، شامل موارد زیر می باشد :

1- اگر خودروی بیمه شده به سرقت برود و یا در اثر دزدی یا حتی شروع دزدی دچار خسارت شود ، تحت پوشش بیمه قرار می گیرند .

2- خسارت هایی که در اثر آتش سوزی و یا انفجار به ماشین وارد می شود تحت پوشش بیمه قرار دارد .

مراحل گرفتن دیه در تصادفات

کسانی که در تصادف آسیب دیدند و یا فوت کردند ، باید موارد زیر را انجام دهند :

1- داشتن کروکی راهور

2- گزارش اورژانس 115

3- وجود گزارش پزشکی قانونی

4- شکایت فرد غیر مفصر از مقصر در مراجع قضایی

5- داشتن بیمه نامه معتبر

6- طی مراحل بیمه شخص مقصر

تصادف دنده عقب :

برابر مواد 140 و 155 آیین نامه راهور حرکت با دنده عقب در آزاد راه و بزرگراه و ورودی و خروجی آن ها ممنوع است و در راه های دیگر به هنگام ضرورت با احتیاط کامل و پرهیز از هر نوع حادثه مجاز است و وسیله نقلیه ای که در مسیر مجاز در حال حرکت است بر وسایل نقلیه متوقفی که در حال شروع حرکت جلو به عقب ، گردش یا دور زدن هستند حق تقدم دارند و همچنین در چنین شرایطی اگر تصادفی پیش آید ، مقصر آن شخصی می باشد که دنده عقب آمده است می باشد .

تصادفات فرعی به اصلی

در برخورد راه اصلی با فرعی حق تقدم با وسیله ای است که در راه اصلی در حال حرکت می باشد . رانندگانی که از راه فرعی راه اصلی می شوند باید در صورت لزوم توقف کنند و پس از رعایت حق تقدم نسبت به خودرو هایی که در مسیر مجاز و اصلی و با سرعت مجاز در حرکت هستند وارد راه اصلی می شوند .

در چه صورتی شکایت تصادف روی پلاک می خورد ؟

در صورتی که وسیله ای پس از برخورد با وسیله دیگر که در محل پارک بوده و یا در حال حرکت بوده اقدام به فرار کند و در محل توقف نکند وسیله غیر مقصر چنانچه پلاک خودرو مقصر و متواری را داشته باشد ، باید به پلیس زنگ بزنید و پلیس گزارش لازم را نوشته و تحویل دهید .

رانندگانی که وسایل نقلیه دارند ، باید موارد زیر را رعایت کنند :

1- پیش از ورود به تقاطعی که علایم یا مامور راهنمایی و رانندگی ندارند ، باید بابستند و سپس با احتیاط کامل از تقاطع بگذرند .

2- هنگام برخورد با اتومبیل های مدارس که برای سوار و پیاده کردن دانش آموزان در حال توقف می باشند ، توقف نمایند تا دانش آموزان با ایمنی کامل از عرض راه عبور کنند .

3- هنگام برخورد با وسایل نقلیه امدادی که دستگاه های آگاه سازی شنیداری یا دیداری خود را به کار انداخته باشند تا حد امکان وسیله نقلیه را در مسیر مجاز خود به سمت راست راه هدایت می کنند .

4- پیش از رسیدن به گذر گاه پیاده و در صورت حضور یا عبور اشخاص باید وسیله نقلیه خود را متوقف سازند .

تصادف

بیشتر بخوانید:

همه چیز درباره رد و بدل کردن مدارک در زمان تصادف

مقصر خسارت به ماشین پارک شده در زمان تصادف بر عهده کیست ؟

نحوه رانندگی در جاده های لغزنده و جلوگیری از تصادف!

منبع: بیمه گو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.