مواد شوینده موتور خودرو چه مزایایی دارد

مواد شوینده موتور خودرو چه مزایایی دارد

مواد شوینده موتور خودرو

شوینده موتور اتومبیل,مواد شوینده موتور ماشین,شوینده داخل موتور

روغن موتور به‌مرور و طی کارکردهای بالا در مجاری روغن‌کاری رسوب می‌کند و باعث کاهش قطر این مجاری می‌شود که درنهایت در کار روغن رسانی به موتور اختلال ایجاد کرده و در درازمدت می‌توانند باعث آسیب به موتور خودرو شود

این مسأله برای روغن‌های باکیفیت دیرتر رخ می‌دهد اما درنهایت تمامی روغن‌ها در مجاری روغن‌کاری رسوب می‌کنند و دوده‌های جمع شده را در مسیر باقی می‌گذارند. برای پاک کردن این مجاری شاید منطقی‌ترین راه باز کردن کامل موتور و شستشوی سیستم روغن کاری باشد اما این کار پرهزینه و پردردسر است و مقرون به‌صرفه نیست. به همین دلیل محلول‌هایی تولید شده‌اند که می‌توانند این رسوب‌ها را در خود حل کرده و از موتور خودرو خارج کنند تا به این ترتیب مجاری بار دیگر به وضعیت اصلی خود بازگردند و در پروسه روغن رسانی به موتور اختلالی ایجاد نشود.

البته روغن‌های موتور مرغوب معمولاً به‌گونه‌ای فرموله می‌شوند که بتوانند تا حد زیادی دوده‌های حاصل از کار موتور را در خود حل کنند و به همین دلیل هم به‌سرعت سیاه می‌شوند و در ادامه با تخلیه روغن این دوده‌ها و رسوبات همراه با روغن از موتور خارج می‌شود اما درنهایت همواره مقداری از این رسوب‌ها در مجاری باقی می‌ماند که بارزترین نمونه آن را می‌توان در کارتل خودروهایی که موتور آن‌ها باز می‌شود دید.

محلول‌هایی که در متن به آن اشاره شده است مدتی پیش از تعویض روغن به داخل موتور ریخته می‌شوند و پس از آن بسته به توصیه سازنده محلول، موتور باید برای دقایقی (معمولاً بین ۵ تا ۱۰ دقیقه) درجا کار کند تا محلول به همراه روغن به‌تمامی بخش‌های موتور خودرو برسد و بتواند جرم‌ها را در خود حل کند. پس از آن با تعویض روغن، این محلول به همراه رسوبات از موتور خارج می‌شود. البته گاهی تعمیرکاران از گازوییل برای این منظور استفاده می‌کنند که می‌تواند باعث آسیب به کاسه نمدها و سایر بخش‌های موتور شود و استفاده از آن را به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌کنیم. در زمینه استفاده از محلول‌های شستشوی موتور خودرو، به اصالت محلول و برند سازنده توجه کنید تا کارآیی مناسبی به دست آید.

چگونه موتور خودرو را تمیز کنیم؟

موتور خودرو هم مانند هر چیز دیگری وقتی تمیز باشد بهتر کار می‌کند ولی تمیزکردن موتور مانند شستن سایر قسمت‌های خودرو نیست. اگر این کار را درست انجام بدهید، می‌توانید موتور را همیشه در بهترین وضعیت نگه دارید. احتیاجی نیست از یک متخصص کمک بگیرید و همه ابزارهایی که برای این کار نیاز دارید در منزل پیدا می‌شوند.

مرحله اول

موتور را کمی گرم کنید. نگذارید دمای موتور به دمای بالا برسد فقط اجازه دهید حدود یک دقیقه درجا کار کند.

مرحله دوم

خودرو را به مکانی منتقل کنید که مایع صابون و موادی که از روی موتور شسته می‌شود، باعث آلودگی نشوند. اگر به چنین مکانی دسترسی ندارید بهتر است خودرو را برای موتورشویی به کارواش ببرید. این امر اهمیت زیادی دارد چون مقدار زیادی روغن و جرم روی موتور قرار دارد که هنگام شستشو از روی آن جدا می‌شوند.

مرحله سوم

ابتدا کابل قطب منفی، سپس کابل قطب مثبت را از باتری جدا کنید.

مرحله چهارم

همه قسمت‌های برقی را با کیسه پلاستیکی بپوشانید. این کار باعث می‌شود اجزاء برقی خودرو در تماس مستقیم با آب قرار نگیرند.

مرحله پنجم

در مورد موتورهای قدیمی‌تر، روی ورودی هوا و کاربراتور را با فویل آلومینیوم یا پلاستیک بپوشانید. شاید بهتر باشد اطراف آن‌ها را هم با نوار چسب بچسبانید چون ورود آب به این مناطق می‌تواند مشکل‌ساز باشد.

مرحله ششم

هرگونه جرم و کثیفی را با برس از روی سطح موتور پاک کنید. برای این کار می‌توانید از برس رنگ یا فرچه پلاستیکی استفاده کنید.

مرحله هفتم

مقداری مایع ظرفشویی با آب مخلوط کنید. برای این کار حدود دو فنجان مایع را در 4 لیتر آب حل کنید.

مرحله هشتم

محلول به دست آمده را با برس روی موتور بکشید. آن را قسمت‌های کثیف‌تر بمالید و بگذارید حسابی خیس بخورند.

مرحله نهم

شلنگ آب را بردارید و موتور را با دقت بشویید و آب بکشید.

مرحله دهم

به دفترچه راهنمای خودرو مراجعه کنید و ببینید برای پاک کردن مواد از روی پوسته موتور و سایر بخش‌های فلزی استفاده از چه ماده‌ای توصیه شده است. گاهی اوقات برای پاک کردن چربی زیاد، نیاز دارید از حلال‌هایی مانند تینر فوری استفاده کنید ولی بهتر است از مواد ضد چربی و لکه‌بری استفاده کنید که در فروشگاه‌های لوازم خودرو به فروش می‌رسند. لکه‌برهای خانگی هم ممکن است مفید باشند.

مرحله یازدهم

پس از این که موتور را آب کشیدید و همه مواد شیمیایی باقیمانده را شستید، روکش‌های پلاستیکی را بردارید.

مرحله دوازدهم

صبر کنید تا موتور خشک بشود. موتورهایی که از استارت‌های ولتاژ بالا استفاده می‌کنند می‌توانند با وایر شمع‌ها و کویل خیس هم روشن بشوند و کار کنند ولی تا زمانی که این اجزاء به طور کامل خشک نشوند موتور خوب کار نخواهد کرد.

مرحله سیزدهم

تمام روکش‌هایی که برای پوشاندن قسمت‌های برقی مورد استفاده قرار داده بودید را بردارید.

گردآوری و بازنشر: مجله خودرو

مطالب مرتبط:

چگونه داخل موتور خودرو را شستشو دهیم؟+فیلم و عکس

مایعات خنک کننده موتور ماشین چیست و چه کاربردی دارد

راهنمای تصویری جعبه فیوز و رله داخل محفظه موتور سمند و سورن مولتی پلکس

عمده ترین دلایل کم کردن روغن موتور چیست؟

لیست تمام کدهای خطای موتور و گیربکس در استاندارد OBD-II

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.