مراحل و مدارک مورد نیاز برای گرفتن گواهينامه ی پایه سوم

اگر قصد دارید که  گواهینامه پایه 3 بگیرید و می خواهید بدانید که باید از کجا شروع کنید و به چه مدارکی نیاز دارید؛پیشنهاد می کنیم که تا پایان این مطلب از مجله خودرو با ما همراه شوید.

زیرا در ادامه گام به گام مراحلی و همچنین هزینه هایی که برای گرفتن گواهينامه ی پایه سوم باید طی و پرداخت کنید را بیان کرده ایم.

مراحل گرفتن گواهينامه ی پایه سوم

مراحل گرفتن گواهينامه ی پایه سوم

1- مرحله ثبت نام متقاضی در آموزشگاه

2- برگزاری کلاسهای تئوری آیین نامه و فنی در آموزشگاه

3- برگزاری کلاسهای عملی رانندگی

4- صدور کاردکس

5- شرکت در امتحان آیین نامه و توشهری

شرایط مورد نیاز برای گرفتن گواهینامه پایه ۳

  1. متقاضیان دریافت گواهی نامه باید دارای حدال سن ۱۸ سال تمام باشند.
  2. متقاضیان دریافت گواهی نامه باید دارای گواهی سلامت جسمی، روحی و روانی باشند.
  3. متقاضیان دریافت گواهی نامه باید دوره‌های آموزش عملی و نظری را به درستی و طبق قوانین بگذرانند.
  4. متقاضیان دریافت گواهی نامه باید درآزمون آئین‌نامه و عملی با وسایل نقلیه مربوطه موفق شوند.

مدارک لازم برای گرفتن گواهی نامه راهنمایی و رانندگی

  • اصل شناسنامه عکس‌دار به همراه یک کپی از صفحۀ اول و صفحۀ توضیحات (در صورت داشتن توضیحات)
  • اصل کارت ملی یا تاییدیه صادره از اداره ثبت احوال (در صورت داشتن شناسنامۀ جدید نیازی به این مورد نیست)
  • هشت قطعه عکس ۴×۳ مربوط به سال جاری
  • برای خانم‌ها که داشتن همین مدارک بالا کافیست؛ در مورد آقایان هم، به‌تازگی اعلام شده که برای گرفتن گواهینامه دیگر نیازی به داشتن کارت پایان خدمت نیست

اما محض احتیاط یکی از موارد زیر را همراه داشته باشید

  1. اصل كارت پايان خدمت یا معافی به همراه كپی پشت و رو
  2. گواهی اشتغال به خدمت عكس‌دار (به همراه دفترچه مرخصی يا فيش حقوقی)
  3. برگه اعزام به خدمت کامپیوتری به همراه کپی عدم غیبت سنواتی
  4. گواهی اشتغال به تحصيل با مهر تائيديه منطقه (برای دانشجويان شهرستان با تائيديه راهور) به همراه انتخاب واحد یا کارت تحصیلی

حال اکر تمامی مدارک شما حاضر و آماده است، زمان آن رسیده است که به آموزشگاه رانندگی مراجعه و در یک اموزشگاه معتبر ثبت نام کنید. تمامی افراد متقاضی دریافت گواهی نامه سه باید در کلاس‌های نظری و عملی آموزشگاه‌های مجاز و مورد تایید ناجا، شرکت کنند. هزینۀ ثبت‌نام در آموزشگاه‌های مختلف متفاوت است.

بیشتر بخوانید >> جزئیات دریافت گواهینامه بدون پایان خدمت یا کارت معافیت سربازی

مدارک لازم برای گرفتن گواهی نامه راهنمایی و رانندگی

اما به طور تقریبی هزینه ثبت نام هریک را در ادامه برای شما عزیزان ذکر کرده ایم

  • هزینه کلاس های نظری (۸جلسه و ۱۶ ساعت) : ۱۲۰هزار تومان حدودا
  • هزینه کلاس های عملی (۱۲جلسه و ۲۴ ساعت) : ۷۰۰هزار تومان حدودا

بعد از ثبت‌نام و تکمیل مدارک در آموزشگاه رانندگی،  شما باید فرم معاینه را از آموزشگاه دریافت کنید. در اینجا باید به مطب یکی از پزشک‌های طرف قرارداد بروید و نتیجه معاینات را دوباره به آموزشگاه رانندگی تحویل بدهید.

  • هزینه معاینات، چشم پزشکی و آزمایش گروه خون: ۱۸۰ هزار تومان حدودا

پس از گذراندن این مراحل شما باید در کلاس های نظری و عملی آموزشگاه شرکت نمایید.حضور در ۸ جلسه کلاس تئوری و ۱۲ جلسه کلاس عملی رانندگی از واجبات است.

کلاس‌های تئوری شامل ۶ جلسه آشنایی با قوانین راهنمایی و رانندگی و ۲ جلسه آموزش مسائل فنی خودرو است. در این کلاس‌ها شما با تمام قوانین رانندگی مثل حق تقدم، قوانین جاده‌ها و راه‌ها و… آشنا می‌شوید و اصول اولیۀ فنی خودرو مثل چک‌کردن باد ماشین و روغن  و … را یاد می‌گیرید.

بعد از اینکه کلاس‌های تئوری را با موفقیت پشت سر گذاشتید، می‌توانید در کلاس‌های عملی شرکت کنید. این کلاس‌ها ۱۲ جلسه ۲ ساعته هستند. در این مرحله است که یک مربی آموزش رانندگی انتخاب می‌کنید که به شما رانندگی یاد بدهد.

در صورت اتمام تمامی مراحل و کلاس ها اعم ار ۸ جلسه کلاس تئوری و ۱۲ جلسه کلاس عملی رانندگی شما باید برای شرکت در آزمون های راهنمایی و رانندگی آماده شوید.

این آزمون  شامل دو مرحله و آزمون می باشد. آزمون مقدماتی و آزمون اصلی. در این مرحله ابتدا باید مدارک راتکمیل کرده و کاردکس را تشکیل دهید.

توجه داشته باشید که اگر کاردکس را در آموزشگاهی تشکیل بدهید، بعداً دیگر نمی‌توانید در در یک آموزشگاه دیگر ثبت‌نام کنید؛ پس در انتخاب آموزشگاه حسابی دقت کنید. در ادامه به ارائه هزینه ها و کاردکس در این مرحله چرداخته ایم.

  1. هزینه جهت صدور گواهی نامه : ۲۰ هزار تومان
  2. هزینه خدمات الکترونیک : ۱۲ هزار تومان
  3. هزینه تمبر :۲۰۰۰ تومان

بعد از انجام تمام این مراحل شما می توانید ابتدا در ازمون مقدماتی آیین نامه راهنمایی و رانندگی شرکت کنید و پس از کسب موفقیت در این آزمون در آزمون عملی (شهر ) شرکت کنید.

برای موفقیت در این آزمون نیاز است تا تاب آیین‌نامه را مطالعه کنید و با توجه به نکاتی که در کلاس‌های تئوری به شما آموزش داده‌اند، خودتان را برای آزمون آماده کنید.

می‌توانید از آموزش‌ها، نمونه سوالات و آزمون‌های آنلاین و اینترنتی هم برای آمادگی بیشتر کمک بگیرید. این ازمون شامل ۳۰ سوال می باشد که برای قبولی در آن باید حداقل به ۲۶ سوال پاسخ درست دهید.

در صورت قبولی در آزمون آیین نامه ، باید مدارک لازم برای صدور کارتکس امتحان عملی را به آموزشگاه ارائه کنید. این مدارک عبارتند از:

  1. گواهی قبولی در آزمون آیین‌نامه
  2. اصل شناسنامه
  3. فیش واریز هزینه گواهینامه

آموزشگاه روز و ساعت مشخصی را برای برگزاری آزمون عملی به شما اعلام می‌کند. در آزمون عملی گواهینامه در حضور یک افسر راهنمایی و رانندگی مهارت رانندگی شما سنجیده می‌شود. زمان این آزمون بیشتر از ده دقیقه نیست. مواردی که افسر از شما می‌پرسد همان نکاتی است که در کلاس‌های عملی تمرین کردید.

برگزاری کلاسهای تئوری آیین نامه و فنی در آموزشگاه

در این مرحله کار ثبت نام که در آموزشگاه تمام شد از سوی مسئول ثبت نام روز و ساعت شروع کلاسهای تئوری به شما اعلام خواهد شد که این کلاسها هشت جلسه ی دو ساعتی میباشد و در خود آموزشگاه برگزار میگردد که دو جلسه ی آن توسط مدرس فنی، قسمتهای فنی توضیح داده میشود و شش جلسه ی آن توسط مدرس آیین نامه در مورد علائم و قوانین راهنمایی رانندگی تدریس میشود.

برگزاری کلاسهای عملی رانندگی

برگزاری کلاسهای عملی رانندگی

با پایان یافتن کلاسهای تئوری نوبت کلاسهای عملی میباشد که اگر عزیزان مربی خاصی مورد نظرشون باشه به آموزشگاه اعلام میکنند من با فلانی مخوام و در صورت موافقت آموزشگاه میتوانند با مربی مورد نظر هماهنگ کنند در غیر اینصورت خود آموزشگاه مربی هماهنگ خواهد کرد و تعداد ساعت کلاسهای عملی 24 ساعت میباشد و ساعت آن توافقی میباشد و روزانه هر کارآموز مجاز به دو ساعت آموزش میباشد.

صدور کاردکس

تمام این مسیر را طی می‌کنید که به شما اجازه دهند در آزمون رانندگی اصلی شرکت کنید. برای تکمیل کاردکس باید در دو آزمون عملی و تئوری اولیه قبول شده باشید. در این مرحله یک برگه خونی نیز لازم است که اطلاعات مربوط به گروه خونی شما در آن درج شده باشد.

اگر به مصرف دارویی آلرژی دارید نیز باید قید شود. سپس نوبت به پرداخت‌ها می‌رسد. باید مبالغی به ۴ حساب واریز شود. حساب‌هایی که متعلق به نیروی انتظامی است و شهرداری و شركت پژوهش و توسعه ناجی.

پس از انجام پرداخت‌ها و تشکیل کاردکس  به شما اجازه شرکت در آزمون اصلی داده می‌شود. روز آزمون شناسنامه همراه داشته باشید. در صورت مردودی باید برای آزمون بعدی مجددا مبلغی را واریز کنید. تمام مبالغ و شماره حساب‌ها در آموزشگاه به شما داده خواهد شد.

شرکت در امتحان آیین نامه و توشهری

بعد از صدور کاردکس پرونده ی شما دو سال اعتبار دارد که آیین نامه و عملی شهر رو قبول بشین ضمنا روز برگزاری آزمون را از آموزشگاه  سوال کنید و روز آزمون با در دست داشتن اصل شناسنامه و خودکار آبی یا مشکی و ماسک و دستکش (رعایت پروتکلهای بهداشتی) به آموزشگاه مراجعه و پرونده رو تحویل و جهت تایید کاردکس و امتحان آیین نامه به پلیس  راهور مراجعه نموده و بعد از کسب قبولی مجاز به شرکت در آزمون عملی شهر خواهید بود و اگر خدای نکرده از آزمون آیین نامه مردود شدید یک هفته بعد مجاز به شرکت در آیین نامه خواهید بود البته فیشهای واریزی از آموزشگاه سوال شود تا روز امتحان به مشکل بر نخورید عزیزان دقت کنید برای امتحان آیین نامه هر سری که شرکت میکنید در دست داشتن شناسنامه یا کارت ملی الزامیست و فیشهای مربوطه هم باید واریز گردد.

تذکر

بردن کتاب و موبایل سر جلسه ی آزمون ممنوع میباشد و چنانچه موردی مشاهده شود افسر میتواند صورتجلسه و شش ماه شما رو از آزمون منع کند و عزیزان هوس رونویسی از بقل دستی نکنند چون تستها با هم فرق دارند.

وقت آزمون بیست و پنج دقیقه میباشد و تعداد سوالات سی تست میباشد که شما باید به بیست و شش سوال پاسخ صحیح دهید و خط خوردگی و ضزبدر زدن و نقطه گذاشتن صحیح نمیباشد بلکه شما باید یک مستطیل رو کاملا پر کنید.

آزمون عملی شهر

آزمون عملی شهر

آزمون عملی شهر به این ترتیب است که شما روزی که قبول شدید از آموزشگاه سوال کنید چه روزی امتحان عملی برگزار میگردد و اونروز مراجعه و در آزمون شرکت کنید اگر قبول شدید پرونده رو تحویل آموزشگاه دهید و هزینه پستی آنرا پرداخت و با آموزشگاه خداحافظی کنید و گواهینامه به آدرس شما ارسال خواهد شد و اگر قبول نشدید افسر دو ساعت آموزش عملی برای شما مینویسد که باید بعد از یک هفته دو ساعت آموزش رو با مربی هماهنگ کنید و در آزمون شرکت کنید و زودتر از یک هفته نمیتوانید شرکت کنید و بعد از واریز فیشهای مربوطه میتونید در امتحان شرکت کنید و با هر بار رد شدن باز دو ساعت آموزش عملی دارید و اگر از 3 دفعه مردودی شما تجاوز کرد آموزش عملی اختیاری میشود.

عزیزان توجه کنید که بعد از قبولی پرونده رو باید تحویل آموزشگاه دهید ضمنا گواهینامه ی شما تا یک سال محدودیت در رانندگی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.