متوقف کردن روغن سوزی خودرو + دلیل روغن سوزی خودرو چیست

متوقف کردن روغن سوزی خودرو + دلیل روغن سوزی خودرو چیست

متوقف کردن روغن سوزی خودرو

با سلام خدمت مخاطبين گرامی مگ کارز پستی بسیار کارآمد درباره ی متوقف کردن روغن سوزی خودرو + دلیل روغن سوزی خودرو چیست را فراهم کردیم امیدوارم بخونید و استفاده کنید و بفرستید برای دوستاتون که اونام ممطالعه کنن و همچنین خواهشمنديم با نظرات و پيشنهادات خود ما را ياری بفرماييد.

آیا روغن سوزی واقعا یک مشکل به حساب می‌آید؟

موتور خودروی شما همیشه در فضایی که با نام محفظه احتراق شناخته می شود کار می‌کند و در موتور سیلندرها در حال سوزاندن سوخت هستند. با وجود آنکه روغن برای جلوگیری از اصطکاک همه‎‌ی قطعات مورد استفاده قرار می گیرد، موتور خودرو به گونه ای طراحی شده تا روغن را بیرون از محفظه احتراق نگه دارد.

گاهی از برخی مردم خواهید شنید که روغن سوزی موتور اگر خودرو امری طبیعی است.درست بودن حرف آن ها بستگی به تعریف شما از طبیعی بودن دارد.

اگر روغنی که باید صرف کاهش اصطکاک، خنک‌کاری و بهبود کار قطعات شود، به دلایلی وارد اتاق احتراق یا همان محفظه بالای پیستون شود و همراه با مخلوط سوخت و هوا حین جرقه زدن شمع بسوزد،به اصطلاح می‌گویند خودرو به روغن‌سوزی افتاده است.

از کجا باید دانست که چنین نقصی رخ داده و دلایل آن چیست؟

دانستن آگاهی‌های پی‌آمده شاید به کارتان آید: شکستن یک یا چند رینگ پیستون، خوردگی یا ساییدگی جداره سیلندر یا پیستون، خرابی واشر سرسیلندر، لاستیک گیت، کاسه نمد، یاتاقان‌ها، شاتون‌ها، اصطکاک شدید گیت سوپاپ و عواملی مانند آن از دلایل ایجاد روغن‌سوزی در خودرو است.

خارج شدن مستمر دودی متمایل به رنگ آبی از لوله اگزوز، کم شدن دائم روغن، وجود علائم نشت روغن در یک یا چند ردیف دهانه شمع (در اصطلاح مکانیک‌ها: شمع‌ها خیس شده)، چربی سر شمع،

چرب و روغنی شدن دستمال یا انگشت کشیده شده به درون لوله اگزوز، بوی سوختن روغن در محفظه موتور و… از جمله نشانه‌های عمومی است که براساس آنها می‌توان به بروز روغن‌سوزی در خودرو پی برد.

متوقف کردن روغن سوزی خودرو

مکانیک‌ها و تعمیرگاه‌های معتبر با وسایل دقیق‌تری چون کمپرس‌سنج و مانند آن به روغن‌سوزی خودرو پی می‌برند و با این وسایل قادرند تشخیص دهند که همه یا یکی از محفظه‌های پیستون وبه طور مشخص کدام محفظه دچار آسیب شده یا علت روغن‌سوزی ناشی از چیست؟

به محض مشاهده روغن‌سوزی، برای جلوگیری از آلودگی هوا، خرابی بیشتر قطعات، و افزایش هزینه تعمیرات، خودرو را هر چه زودتر برای تعمیر به مکانیک مجرب بسپارید.

بسته به محل یا میزان خرابی، ممکن است تعمیر خودرو به باز و بست سرسیلندر یا موتور، تعویض رینگ‌ها، یاتاقان‌ها، واشرها و دیگر قسمت‌های خراب بینجامد.

اگر خودرو به روغن ‌سوزی افتاده و مکانیک یا تعمیرگاه معتبری نمی‌شناسید، آن را به چند تعمیرکار نشان داده، میزان تخمینی خرابی و حدود هزینه تعمیر را جویا شوید (بهتر است همواره انصاف و کیفیت کار تعمیرکار را نیز همپا و بلکه بیش از این مسائل در نظر داشته باشید).

متوقف کردن روغن سوزی خودرو

اگر منظور شما از طبیعی رایج است، بله روغن سوزی یک مشکل بسیار رایج است، به خصوص در خودروهای قدیمی تر. اما با این حال یک مشکل است، حتی اگر رایج باشد.

این که خودروی شما برای این طراحی شده است که بعد از مدتی دچار روغن سوزی بشود اصلا طبیعی نیست. در حقیقت کاملا برعکس است. خودروی شما به منظور جلوگیری از سوختن روغن و یا حداقل سوختن آن به گونه ای که چشمگیر نباشد طراحی شده.

اگر خودروی شما به گونه ای روغن می سوزاند که در فاصله تعویض روغن سطح آن پایین می‌آید، این مسأله غیر طبیعی است.

متوقف کردن روغن سوزی خودرو

چه دلایلی باعث می شود موتور روغن بسوزاند؟

وارد شدن روغن به محلی که نباید وارد شود؛ یعنی به محفظه‌ احتراق:

راه‌هایی برای ورود روغن به این محفظه وجود دارد مانند:

فرسودگی حلقه پیستون‌ها و دیواره سیلندرها

فرسودگی عایق دریچه‌ها

یا خرابی شیر PCV (تهویه مثبت محفظه میل لنگ)

غرقابل چشم‌پوشی

این مسئله‌ای نیست که قابل چشم پوشی باشد. روغن در خودرو سیال مهمی محسوب می‌شود. روغن همان چیزی است که موتور خودرو را از تخریب به دلیل تماس زیاد فلز روی فلز دیگر دور نگه می دارد. اگر سطح روغن زیاد پایین بیاید، عمل محافظت را به خوبی نمی‌تواند انجام دهد.

حتی اگر شما به طور مداوم و برای اینکه سطح روغن پایین نیاید به خودرو روغن اضافه کنید، روغن سوزی کماکان یک مشکل بزرگ به حساب می آید. قسمتی که درباره عملکرد مبدل کاتالیزوری به هنگام خروج دود ناشی از روغن سوزی بود را به خاطر دارید؟

دود ایجاد شده می تواند سرانجام به این مبدل آسیب زده و باعث ضرورت تعویض آن شود. مبدل کاتالیزوری شامل فلزهای گرانبهایی نظیر پلاتنیوم می‌باشد و به همین دلیل قطعه‌ی ارزانی نیست.

دود ناشی از روغن سوزی حتی می تواند باعث کاهش قدرت موتور و کاستن از بازدهی سوخت شود. روغن سوزی آلاینده های خروجی خودرو را افزایش می دهد که این امر برای محیط زیست مناسب نیست.

مطلب مرتبط: دلایل اصلی روغن‌ سوزی موتور خودرو+نحوه تشخیص روغن سوزی

چگونه باید روغن‌سوزی خودروی خود را متوقف کنید؟

در میان سه دلیلی که برای روغن سوزی مطرح شد، خرابی شیر PCV از همه ساده تر بوده و به سادگی قابل تعمیر می باشد و این به دلیل آن است که تعمیر سایر دلایل روغن سوزی که شامل فرسودگی دیواره سیلندر و حلقه پیستون و عایق‌بندی دریچه (واشر سر سیلندر) کار ساده‌ای نیست

و اغلب به تعمیرات اساسی موتور منجر می شود. این کار پرهزینه بوده و برای مدتی نمی توانید با خودرو مسافت های زیاد را طی کنید.

با این حال می توانید راهکار ساده تری را امتحان کنید. برای یکسان سازی قطعات درون موتور و روغن، به جای تعویض قطعات درون موتور، روغن را تعویض کرده و از روغنی استفاده کنیم که با اجزای درون موتور خودرو سازگاری بیشتری دارد.

افزاینده معمول

Motor Honey از افزاینده‌هایی است که به روغن معمولی خودرو اضافه می شود. برای کاهش روغن سوزی خودرو طراحی شده است (و دودی که گاهی اوقات منجر به آن می‌شود) بدون هیچگونه تغییری در ساختار موتور.

تنها کاری که شما باید انجام دهید اضافه کردن یک قوطی از آن به هنگام هر بار تعویض روغن است. این کار هزینه کمی دارد و از آنجایی که نصف وزن روغن موتور را دارد به صرفه است.

این کار قطعا صرفه جویی در مصرف پول در مقایسه با افزودن روغن بین هر تعویض روغن است و اگر شما را از تعمیر موتور یا مبدل کاتالیزوری حفظ کند می‌تواند تا جد بسیاری به نفع شما باشد.

متوقف کردن روغن سوزی خودرو

یکی از مشکلاتی که ممکن است برای بسیاری از رانندگان خودرو، خصوصا خودروهای تولید داخل پیش بیاید، روغن سوزی خودرو می باشد. روغن سوزی ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد که در همه موارد، علائم یکسانی دارد.

ما در ادامه ابتدا به بررسی نشانه ها و علائم روغن سوزی خودرو پرداخته و پس از آن دلایل ایجاد چنین مشکلی را مطرح خواهیم نمود. در پایان نیز روش های رفع این مشکل و راهکارهای جلوگیری از از این مشکل را مورد بحث و بررسی قرار خواهیم داد.

متوقف کردن روغن سوزی خودرو

علائم روغن سوزی خودرو چیست؟

روغن سوزی یکی از مشکلات اجتناب ناپذیر برای خودروهایی است که مدت زمان زیادی از تولید آن ها گذشته است یا مسافت زیادی را پیموده اند.

روغن سوزی اصولا به حالتی گفته می شود که موتور خودرو همراه با سوخت، مقداری از روغن موجود در موتور را نیز بسوزاند که معمولا موجب می شود تا دود تقریبا آبی رنگی از دهانه اگزوز خارج شود و به طور مستمر از میزان روغن موجود در موتور کسر شود.

شایع ترین دلایلی که از طریق آن ها می توان فهمید خودروی ما دچار روغن سوزی شده است در زیر ذکر شده اند:

مشاهده دود آبی رنگ خروجی از دهانه اگزوز

مشاهده دود سفید رنگ زیاد خروجی از دهانه اگزوز (دود سفید رنگی که در زمستان و سردی هوا از دهانه اگزوز خارج می شود نشانه وجود مشکلی نیست و یک مسئله کاملا عادی است)

حس کردن بوی روغن سوزی از خودرو

کم شدن مستمر روغن

نشتی روغن در سر شمع ها یا خیس شدن شمع

وجود چربی در دهانه اگزوز که با لمس کردن قابل تشخیص باشد

متوقف کردن روغن سوزی خودرو

عوامل ایجاد روغن سوزی در خودرو

پس از آنکه پی بردیم موتور خودرو دچار روغن سوزی شده است، حال باید بدانیم که این مشکل به چه دلیلی رخ داده است. همانطور که پیش تر نیز اشاره نمودیم، این مشکل خودرو می تواند دلایل مختلفی داشته باشد.

از جمله دلایلی که می توان آن ها را عامل روغن سوزی خودرو دانست در زیر عنوان شده اند:

شکستی در رینگ و پیستون ها

خرابی در شاتون ها

خرابی یا شکستگی در یاتاقان ها

خرابی کاسه نمد

خرابی واشر سر سیلندر

خرابی لاستیک گیت

خوردگی در جداره سیلندر و پیستون

خرابی شیر PVC

سوختن روغن گیربکس توسط موتورسوختن روغن هیدرولیک توسط موتور

رفع مشکل روغن سوزی خودرو

از آنجا که روغن سوزی یک مشکل جدی برای خودرو محسوب می شود و برای تعمیر آن نیاز به ابزار خاص و تخصص ویژه می باشد، به همین علت پیشنهاد می شود پس از دریافتن این موضوع که خودروی شما دچار چنین مشکلی شده است

تعمیر آن را به یک فرد متخصص در این زمینه بسپارید و اگر دانشی در این زمینه ندارید، خودتان به هیچ وجه دست بکار نشوید.

تعمیرکاران برای رفع این گونه مشکل ها معمولا دارای ابزار خاصی همچون کمپرس سنج هستند که دقیقا می توان با استفاده از آن محل ایجاد مشکل را پیدا کرد.

پس از اینکه دقیقا سیلندر مشکل دار مشخص شد و میزان خرابی نیز برآورد شد، تعمیرکار می تواند موتور خودرو را باز کرده و به رفع ناحیه مشکل دار بپردازد.

متوقف کردن روغن سوزی خودرو

جلوگیری از روغن سوزی خودرو

همواره بهترین راهکار برای رفع این گونه مشکلات، علاج واقعه قبل از وقوع آن است. اگر ما به درستی از خودروی خود محافظت کنیم و در نگهداری آن کوشا باشیم، یقینا به مشکلات این چنینی بسیار کمتری برخواهیم خورد.

متوقف کردن روغن سوزی خودرو

از جمله راهکارهایی که می توان برای جلوگیری از مشکل سوختن روغن در خودرو به کار بست در ادامه معرفی شده است:

استفاده از روغن موتور مناسب با نوع موتور خودرو

چک کردن همواره سطح روغن تا در صورت کسری سریعا بتوانید واکنش مناسب را نشان دهید

استفاده از مکمل های جلوگیری از روغن سوزی خودرو

عدم شستشوی موتور خودرو با استفاده از گازوئیل یا مواد مشابه

عدم اقدام به باز کردن ترموستات

تعویض به موقع فیلتر روغن و پر کردن آن با روغن قبل از بستن آن

تعویض مرتب روغن موتور

منابع:آفتاب/رگلاژ/اسمارت کار

گردآوری و بازنشر: مجله خودرو

مطالب مرتبط:

دلیل خام سوزی بنزین چیست + علت بوی بد اگزوز

آموزش تصویری فول کردن روغن موتور خودرو + فیلم و عکس

نشتی روغن موتور ال 90 از کجاست + رفع نشتی روغن موتور ال 90

تعویض روغن با ساکشن + آشنایی با ساكشن روغن موتور

انواع روغن ریزی خودرو + علت روغن ریزی خودرو

چه نوع روغن موتوری برای خودرو مناسب است؟

عمده ترین دلایل کم کردن روغن موتور چیست؟

آموزش تصویری تعویض روغن خودرو+فیلم

دستمزد و هزینه تعویض روغن خودرو چقدر است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.