بهترین روش موتور شویی چیست + موتورشویی صحیح با بخار

بهترین روش موتور شویی چیست + موتورشویی صحیح با بخار

موتور خودرو هم مانند هر چیز دیگری وقتی تمیز باشد عملکرد بهتری دارد ، ولی تمیزکردن موتور مانند شستن سایر بخش های خودرو نیست . موتور شویی ماشین اصول خاص خود را دارد و قطعا در صورت نداشتن آشنایی لازم به این اصول احتمال وارد شدن خسارت های زیادی به خودرو در صورت شستشوی غیر اصولی زیاد خواهد بود . قطعا تمیزی و تمیز بودن موتور خودرو می ‌تواند به بهبود عملکرد موتور خودرو کمک زیادی کند و در راستای نگهداری صحیح خودرو می ‌باشد .

موتور شویی

اما نکته اینجاست که شستشوی موتور خودرو یا همان موتور شویی ماشین روش هایی دارد که با شستشوی قسمت های دیگر خودرو متفاوت است و دلیل آن هم کاملا واضح است که حساس ترین قسمت های خودرو درون موتور ماشین جای دارند و خیلی از این قطعات در صورت برخورد مستقیم با آب منجر به دیدن خسارت هایی می‌ شوند .

بسیاری از دارندگان خودرو اعتقاد به تمیز کردن و تمیز نگه داشتن موتور خودرو و به طور کلی اجزای زیر کاپوت ندارن اما طبق گفته کارشناسان خودرو کثیف شدن موتور و کثیف ماندن آن در طی زمان های طولانی منجر به آسیب رساندن به ماشین و همچنین کاهش راندمان موتور ماشین می ‌شود . و همچنین کارشناسان توصیه دارند که هر سالی یک بار موتور ماشین را تمیز کنید یا همان عمل موتور شویی ماشین را انجام دهید .

همان طور که می دانید ، این کار مراحل بخصوصی دارد و باید طبق اصول و با رعایت کردن برخی نکات انجام گیرد تا از صدمه دیدن موتور ماشین جلوگیری شود . برای این کار می توانید به کارواش های معتبری بروید و تضمین بگیرید که آسیبی به ماشین نرسانند و اما در صورت تمایل و با داشتن وسایل اولیه پیش پا افتاده می ‌توانید این کار را در خانه خود انجام دهید .

مراحل شستشوی خودرو در منزل

مرحله اول

گرم کردن موتور خودرو به میزان کم است یعنی بگذارید به مدت 1 دقیقه موتور ماشین به شکل درجا کار کند .

مرحله دوم

از موتور شویی ماشین انتقال خودرو به مکانیست که مواد آلوده جاری شده مکان را کثیف نکند و با عث آلودگی محیط نشود و در صورت نداشتن دسترسی به چنین مکانی بهتر است به کارواش بروید . زیرا مقدار زیادی از روغن آلات چرب به دنبال موتور شویی خودرو جاری می‌ شود .

مرحله سوم

کابل های باتری خودرو را جدا کنید به این شکل که اول کابل قطب منفی و سپس کابل قطب مثبت .

مرحله چهارم

پوشاندن قسمت های برقی موتور با پلاستیک برای جلوگیری از خطر می باشد . همچنین روی ورودی هوا و کاربراتور ( در خودروهای قدیمی ) را با فویل آلومینیمی یا پلاستیک بپوشانید .

مرحله پنجم

باید تمام جرم های روی سطح موتور را با برس یا فرچه پلاستیکی پاک کنید .

مرحله ششم

دو فنجان مایع شستشو را با 4 لیتر آب محلول کنید و با برس محلول را روی موتور خودرو بکشید و موتور را کاملا با این محلول شوینده خیس کنید .

مرحله هفتم

با شلنگ و به صورت پر فشار موتور را بشورید .

همچنین می ‌توانید با مطالعه دفترچه خودرو بهترین مواد شوینده موتور خودرو را تشخیص دهید . زیرا مثلا گاهی نیاز است تا از تینر به عنوان ضد چربی استفاده کنید . و سپس بعد از شستشو روکش های پلاستیکی را بردارید و پس از اینکه موتور کاملا خشک شد ، از خودرو استفاده کنید .

موثرترین و کم خطرترین روش شستشوی موتور خودرو

یکی از بهترین روش های موتور شویی خودرو استفاده از بخار خشک است . ویژگی های بخار خشک که آن را برای موتورشویی ایده آل می کند عبارتند از  :

1- حرارت بالای بخار باعث ذوب شدن چربی باقی مانده بر روی موتور شده و به بهترین شکل آن را تمیز می کند. حتی جرمی که مدت طولانی بر روی موتور ماشین شکل گرفته و در برابر شستشو مقاوم است ، با بخار راحت تر پاک می شود .

2- حالت گازی شکل بخار باعث نفوذ آن به همه قسمت های غیر قابل دسترس موتور خودرو شده در نتیجه کمترین کثیفی بر روی بدنه باقی خواهد ماند .

3- بخار در حالت کلی نیازی به استفاده از مواد شوینده شیمیایی ندارد . اما در صورت استفاده از مواد استاندارد نتیجه بهتری حاصل خواهد شد .

4- بهترین مزیت بخار خشک نداشتن رطوبت است که باعث می شود قطعات الکتریکی کمترین آسیب را ببینند . همچنین باعث زنگ زدگی قسمت های فلزی و سولفاته شدن قطعات نمی شود .

5- سرعت نظافت بیشتر

6- پساب کمتر

7- کاهش کلی هزینه ها به خاطر کاهش زمان شستشو ، کاهش هزینه های مواد شوینده و آب مصرفی

معایب موتور شویی خودرو با آب

1- استفاده از آب برای نظافت موتور خودرو ضررها و صدمات زیادی بر آن تحمیل خواهد کرد . قطعات الکترونیکی در برابر آب حساس هستند و باقی ماندن رطوبت بعد از شستشو ممکن است باعث خرابی و سوختن آن ها شود .

2- برخی قطعات از قبیل  سیستم تزریق سوخت ، شمع ‌ها ، کویل ،   ABS ، دلکو و سنسورهای الکتریکی ممکن است در اثر فشار آب ضربه ببینند .

3- از آنجایی که در روش های معمول برای از بین بردن جرم قرار گرفته بر روی موتور ناگزیر استفاده از دستمال یا وسیله دیگر هستیم ممکن است باعث ضربه وارد شدن به بخش های حساس موتور و یا جداشدن بعضی اتصالات شویم .

4- استفاده از مواد شوینده شیمیایی نامناسب ممکن است باعث تشکیل رسوب بر روی بدنه موتور و آسیب دیدن آن شود .

5- پس آبی که در این روش بر جای می ماند بسیار بیشتر از موتور شویی با بخار است .

6- مدت زمانی که در این روش برای موتور شویی صرف می شود بیشتر از روش موتور شویی با بخار است .

روش گام به گام موتورشویی با آب :

1- چطور موتور ماشین خود را تمیز کنید : نکات و هشدارها

1- در زمانی که موتور ماشین شما هنوز داغ است موتور شویی نکنید . ریختن آب که نسبت به موتور خنک است می توانند باعث ترک خوردن قسمت هایی از موتور ماشین شود . اگر موتور ماشین شما به علت روشن بودن و کار کردن داغ شده و دمایش بالا رفته ، ابتدا کاپوت ماشین را باز بگذارید تا موتور ماشین کم کم خنک شود . وقتی که به حد گرم و نه داغ رسید می توانید شروع به تمیز کرن گرد و خاک از روی آن کنید .

2- سعی کنید در روزهایی که هوا گرم است موتورشویی انجام دهید در این صورت رطوبتی که در حین شستشو در قسمت های مختلف موتور رفته است راحت تر و سریعتر خشک می شود .

3- در زمان موتورشویی آب کثیف حاصل از شستشو را به صورت درست امحا کنید . زیرا این آب شامل مواد روغنی و شیمیایی است که می تواند برای محیط مثل خاک و گیاهان مضر باشد .

2- چطور موتورشویی را انجام دهید : لوازمی که برای  اینکار نیاز خواهید داشت

همیشه از قبل لوازمی که برای موتور شویی نیاز دارید آماده کنید . برای اینکه بدانید از چه محصولات و برندهایی برای موتور شویی استفاده کنید می توانید پرس و جویی در بازار و در مورد محصولات داشته باشید .

1- شیلنگ و نازل مناسب یا جت پرشر

2- چربی زدای موتور

3- نوار یا روکش پلاستیکی

4- نوار پوششی خودرو

5- فویل آلومینیومی

6- برس

7- محافظت کننده موتور

8- یک دستمال یا حوله مناسب برای تمیز کردن و خشک کردن

آماده کردن ماشین:

شما باید در حین موتور شویی از قسمت های الکتریکی موتور محافظت کنید . ابتدا کابل های باتری را جدا کنید و از پورت منفی شروع کنید تا اتصال کوتاه ایجاد نشود . بعد از آن پورت مثبت را جدا کنید . قسمت های الکتریکی اصلی موتور را با فویل یا پلاستیک بپوشانید و با نوار چسب محکم کنید .

1-  شستشوی اولیه

در ابتدا آب را بر همه جای موتور اسپری کنید تا از دست گرد و خاک نرمی که روی آن قرار گرفته است راحت شوید . فشار آب را پایین نگه دارید زیرا فشار آب بالا باعث خواهد شد که آب در درزها و شکاف ها نفوذ کند . انجام این کار همچنین در مرحله ای که از چربی زدا استفاده می کنید کمک خواهد کرد که چربی زدا بهتر عمل کرده و پخش شود و از بروز لکه جلوگیری می کند .

2- استفاده از چربی زدای موتور

رقیق کردن چربی زدای موتور ضروری است ( بسته به نوع فرمولاسیون آن ) . آن را بر روی تمام سطح موتور اسپری کنید . درب کاپوت ماشین را باز نگه دارید و اجازه دهید چربی زدا حداقل برای 1 الی 2 دقیقه بر روی سطح  موتور باقی بماند .

3- قسمت های جرم گرفته را تمیز کنید

از برس های متفاوت و جنس های مختلف می توانید برای تمیز کردن قسمت های مختلف موتور استفاده کنید . جنس های آلومینیومی و سیمی برای قسمت های فلزی استفاده می شوند و برس های نایلونی و نرم تر برای قسمت های ظریف تر مثل قسمت های پلاستیکی یا لاستیکی استفاده می شوند . تمام سطوح اعم از سوپاپ ها ، گوشه ها ، شیر ها و غیره را تمیز کنید . اجازه ندهید در حالی که موتور و سطوح آن را تمیز می کنید چربی زدا بر روی ان خشک شود .

4- آبکشی

بعد از  تمیز کردن موتور ، آن را با آب با فشار کم بشوئید . به کمک آب تمام آلودگی ها و چربی زدا را از روی سطوح بشویید و تمیز کردن را ادامه دهید . مراقب باشید که با فشار آب را وارد درزها و سوپاپ ها نکنید چرا که خشک کردن داخل آنها بسیار دشوار است . آب را از عقب به جلو بر روی موتور اسپری کنید و در حین اسپری کردن اینکار را با حرکت متناوب انجام دهید و برای مدت طولانی بر روی یک منطقه ثابت آب را اسپری نکنید .

5- مرحله سوم و چهارم را در صورت نیاز تکرار کنید

بعد از شستشو و آبکشی ممکن است ببینید که یکسری از قسمت ها به خوبی تمیز نشده اند . لذا دوباره این قسمت ها را بصورت منطقه ای تمیز کنید . تا در نهایت تمام سطح موتور به صورت یکدست تمیز شود و لکه ای بر روی آن نباشد .

موتور شویی

6- خشک کردن موتور با هوا

بعد از موتور شویی لازم است که تمام قسمت های موتور به خوبی خشک شوند تا از زنگ زدگی و پوسیدگی موتور و آسیب به قسمت های برقی آن جلوگیری شود . برای خشک کردن موتور می توانید به صورت دستی و با استفاده از یک حوله یا پارچه مناسب و یا به کمک یک خشک کننده دمنده هوا اینکار را انجام دهید . در صورتی که از دمنده هوا برای خشک کردن استفاده می کنید توجه کنید تا فشار زیادی بوسیله هوا بر روی موتور استفاده نکنید . چرا که فشار هوا می تواند آب را به داخل درزهای موتور براند . شما باید آب را از موتور خارج کنید نه اینکه آن را وارد موتور کنید . وقتی که موتور نسبتا خشک شد می توانید پلاستیک ها و فویل هایی که با آن قسمت هایی از موتور را پوشانده بودید ، بردارید . اکنون می توانید موتور را روشن کنید . گرمایی که از کارکردن موتور ایجاد می شود و همینطور  فن رادیاتور به خشک شدن کامل موتور کمک می کنند .

7- از یک محافظت کننده بر روی تمام قسمت های پلاستیکی و سطوح وینیل و رابر استفاده کنید .

محافظت کننده باعث می شود این سطوح تمیز و نو به نظر بیایند و یک لایه محافظتی مانند سپر از آنها در مقابل عوامل آسیب رسان محافظت کند . وقتی که از محاظت کننده استفاده می کنید مراقب باشید که آن را بر روی قطعات مکانیکی که دارای حرکت هستند مانند فن و تسمه ها استفاده نکنید .

مرحله بعد از تمیز کردن

عادت کنید که همیشه موتور را برای نشتی چک کنید . مانند نشتی روغن یا ضدیخ. اگر موتور شما بیش از اندازه چرب است ممکن است نشتی روغن در موتور ماشین وجود داشته باشد . استفاده از لامپ UV می تواند به شما در پیدا کردن منبع نشتی کمک کند.  تمیز کردن موتور ماشین یا همان موتور شویی از آن چیزی که شما فکرمی کنید راحت تر است . مخصوصا اگر ازمحصولات با کیفیت استفاده کنید . سعی کنید هر 6 ماه به صورت منظم موتورشویی انجام دهید .

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.