لیست کم هزینه ترین و پر هزینه ترین خودرو های موجود در بازار

لیست کم هزینه ترین و پر هزینه ترین خودرو های موجود در بازار

هیچ‌ کس دوست ندارد به خاطر خرابی‌های مکرر خودرو خود ، بیشتر وقتش را در تعمیرگاه بگذراند . خراب ‌شدن خودرو در مکان و زمان ‌های مختلف مخصوصاً در سفر ، تجربه ناخوشایندی است که بسیاری از ما با آن مواجه شده‌ ایم . پس از تحریم‌ ها و با گران شدن و کمبود قطعات این موضوع اهمیت بیشتری نیز پیدا کرده است . یک راهکار مناسب برای رفع این مشکلات ، استفاده از خودروهایی است که از استهلاک کمی برخور دارند .

خودرو

برای این ‌که بتوانیم کم استهلاک‌ ترین خودروهای بازار را مشخص کنیم ؛ در ابتدا باید تعریف مشترکی از استهلاک داشته باشیم و معیارهای خود را برای برای بررسی این موضوع مشخص‌کنیم . ما برای بررسی کیفیت خودروهای مختلف ، از معیارهای زیر استفاده ‌کرده ‌ایم :

1- تعداد مراجعه به تعمیرگاه : اگر می ‌خواهید کم استهلاک ‌ترین خودروهای بازار بشناسید ، می ‌توانید به تعمیرگاه ‌های نزدیک خود مراجعه کنید .

2- میزان افت قیمت : یک معیار شهودی برای این ‌که بتوانید کم استهلاک ترین خودروهای بازار را بشناسید ، میزان کاهش قیمت آن ‌ها پس از چند سال استفاده است . میزان افت کمتر ، نشان از کیفیت بهتر و استهلاک پایین ‌تر یک خودرو دارد .

3- میزان تعویض قطعات : هر چه قدر قطعات یک خودرو دیرتر نیاز به تعویض و یا سرویس داشته باشد ، استهلاک آن پایین‌ تر است .

4- طراحی و کیفیت قطعات : هر چه میزان کیفیت و طراحی ساخت قطعات به ‌کاررفته در خودرو بهتر باشد ، میزان خرابی و استهلاک آن کمتر است .

کم استهلاک ترین خودرو ها :

1- هوندا آکورد  ( Honda Accord ):

هوندا آکورد برای اولین بار در دهه 90 میلادی وارد بازار ایران شد . اگر نگاهی به سایت ‌های اینترنتی فروش خودرو بیندازید ، می ‌توانید هنوز هم آگهی ‌های فروش این خودرو را مشاهده کنید ، که نشان از کیفیت بالای آن دارد . پس از برجام و رفع تحریم ‌ها ، مجدداً واردات این خودرو به کشور از سر گرفته شد . شرکت خودروسازی ژاپنی هوندا به تولید خودروهای با کیفیت و بادوام مشهور است . هوندا آکورد هم از این قاعده مستثنا نیست .

یکی از موارد بسیار مهمی که استهلاک خودرو ها را تا میزان بسیار زیادی کم می ‌کند ، پایداری فنی بالای موتور خودرو است . هوندا آکورد از این لحاظ جزو بهترین خودروهای بازار ایران و حتی جهان قرار دارد . هزینه نگهداری این خودرو بسیار پایین است و تاکنون موتور آن دچار مشکل اساسی نشده است . به‌ عنوان‌ مثال بررسی مدل 2015 آن نشان می ‌دهد که این خودرو پس از حدود 4 سال 66 درصد ارزش خود را حفظ کرده است . تقریباً به میزان 7700 دلار نیز افت قیمت داشته است .

2- تویوتا راوفور( Toyota RAV4 )  :

یکی از دلایل اصلی انتخاب تویوتا راوفور از سوی مشتریان ، استهلاک پایین آن در مقایسه با رقبای دیگر است . پیشرانه این خودرو به‌خوبی طراحی و بهینه‌ سازی شده است و به همین دلیل با انواع بنزین ‌ها با درجات کیفی مختلف ، به‌ خوبی کار می ‌کند و دچار خرابی‌ های مختلف نمی ‌شود . قطعات مصرفی آن نیز به‌ گونه ‌ای طراحی و تولید شده ‌اند که دوام بالایی داشته و در یک استفاده بلند مدت کیفیت خود را از دست ندهند . با توجه به موارد گفته ‌شده ، تویوتا راوفور در کلاس خود جز کم استهلاک ‌ترین خودرو ها شناخته می ‌شود . به ‌عنوان نمونه ، بررسی مدل 2015 آن نشان می ‌دهد که این خودرو پس از حدود 4 سال 71 درصد ارزش خود را حفظ کرده است . تقریباً به میزان 7700 دلار نیز افت قیمت داشته است .

3- هیوندای سوناتا  ( Hyundai Sonata ):

هیوندای سوناتا کیفیت ساخت بسیار خوب و مطلوبی دارد و یک رقیب قدرتمند برای محصولات دیگر شرکت‌ های خودرو سازی دنیا محسوب می‌ شود . مواد با کیفیت به‌ کار ‌رفته در ساخت بدنه و هم‌ چنین طراحی بسیار خوب بخش داخلی کابین خودرو ، میزان خرابی آن را بسیار پایین آورده است . وجود یک ستون میانی مستحکم سبب شده است که حتی پس از سال‌ ها استفاده ، زیبایی ظاهر آن حفظ شود .

سیستم تعلیق این خودرو نقش بسزایی در جلوگیری از وارد آمدن ضربه به کابین خودرو شده است و از به ‌اصطلاح جدا شدن و از هم گسستگی ساختار آن جلوگیری کرده ‌است .

استفاده طولانی‌ مدت از خودرو در مسیرهای مختلف منجر به تغییر ساختار اولیه آن نمی‌ شود . هیوندای سوناتا انتخاب کسانی است که قصد دارند برای مدت ‌زمان طولانی ماشین خود را حفظ کنند . به‌ عنوان ‌مثال ، بررسی مدل 2015 آن نشان می ‌دهد که این خودرو پس از حدود 4 سال 65 درصد ارزش خود را حفظ کرده است . تقریباً به میزان 7500 دلار نیز افت قیمت داشته است .

4- هوندا سیویک  ( Honda Civic ) :

هوندا سیویک یکی دیگر از خودروهای با کیفیت شرکت هونداست که از استهلاک بسیار پایینی برخوردار است . این خودرو برای اولین بار در سال 1972 طراحی و تولید شده است و در طی این سال ‌های طولانی ایرادات آن برطرف و بر کیفیت آن افزوده‌ شده است . در حال حاضر این خودرو یکی از کم استهلاک ‌ترین و با کیفیت‌ ترین خودروهای بازار است .

قطعات موتور این خودرو از مواد درجه‌ یک تهیه ‌شده‌ اند و گروه طراحی شرکت هوندا وقت زیادی برای طراحی آن‌ ها اختصاص داده ‌اند . موارد گفته ‌شده سبب شده تا یک خودروی بی ‌نقص به بازار عرضه‎ شود . به‌ عنوان ‌مثال ، بررسی مدل 2015 آن نشان می‌ دهد که این خودرو پس از حدود 4 سال 69 درصد ارزش خود را حفظ کرده است و تقریباً به میزان 6100 دلار نیز افت قیمت داشته است .

5- تویوتا کرولا :   ( Toyota Corolla )  

بدنه تویوتا کرولا دارای طراحی بسیار مناسبی است و از استحکام بالای نیز برخوردار است . در هنگام برخورد با موانع بسیار محکم و یا در تصادفات رانندگی ، نیروی تولید شده به ‌طور مناسب بین بدنه و ستون‌ های کابین این خودرو توزیع ‌شده و از وارد شدن صدمات جدی به آن جلو گیری می‌ کند . اگر قصد خرید این خودرو رادارید به شما اطمینان می‌ دهیم که موتور آن برای چندین سال بدون هیچ مشکلی کار خواهد کرد .

به ‌عنوان‌ مثال ، بررسی مدل 2015 آن نشان می ‌دهد که این خودرو پس از حدود 4 سال 72 درصد ارزش خود را حفظ کرده است . تقریباً به میزان 5600 دلار نیز افت قیمت داشته است . در این بررسی، تویوتا کرولا بهترین عملکرد را هم از لحاظ حفظ ارزش و هم از جهت افت قیمت کسب کرده‌است .

کم استهلاک ‌ترین خودروهای بازار که در ایران تولید شده ‌اند

در ادامه به کم استهلاک‌ ترین خودرو های بازار می پردازیم که از شمار بالایی برخوردار بوده و بیشتر قطعات آن در داخل کشور طراحی و تولید می ‌شوند . خودروهای داخلی را می ‌توان به دو دسته تقسیم کرد . دسته اول خودروهایی که بیشتر قطعات آن‌ ها در داخل کشور تولید می‌ شود ، و دسته دوم خودروهای مونتاژی که تقریباً همه قسمت ‌های خودرو توسط شرکت سازنده تولید می‌ شوند و شرکت داخلی تنها وظیفه مونتاژ آن‌ ها را به‎ عهده دارد . خودروهای دسته اول به دلیل کیفیت پایین قطعات و طراحی نا مناسب استهلاک بالایی دارند ؛ اما دسته دوم به ‎دلیل کیفیت بهتر قطعات و طراحی خوب آن ‌ها ، دارای استهلاک کمتری هستند .

تندر 90 یا ال 90

تندر 90 که در بازار ایران به ال 90 مشهور است یکی از کم استهلاک ‌ترین خودروهای بازار است که در داخل کشور و در تیراژ بالا تولید شده است . شاید ظاهر ال 90 برای بسیاری از افراد جذابیت زیادی نداشته باشد ، اما کیفیت ساخت خوب آن سبب شده است تا از محبوبیت زیادی برخوردار باشد . به عقیده بسیاری از کارشناسان ، ال 90 کمترین استهلاک را در میان خودروهای داخلی دارد . برای اشخاصی که توانایی خرید خودرو های گران ‌قیمت را ندارند و به دنبال یک خودروی با کیفیت هستند ، ال 90 یک گزینه مناسب است .

مزدا 3 نیو

قبل از تحریم‌ های اخیر ، مزدا 3 نیو توسط شرکت بهمن خودرو با تیراژ نسبتاً بالا مونتاژ می ‌شد و باقیمت مناسب و کیفیت بسیار خوب به بازار عرضه‌ می ‌شد . در این خودرو به‌ جای تسمه‎ تایم ، از زنجیر تایم استفاده‌ شده است . یکی از مشکلات رایج برای هر خودرویی ، پاره شدن تسمه تایم و خسارت ‌های ناشی از آن است . طول عمر زنجیر‎ تایم بسیار بیشتر از تسمه تایم است و احتمال پاره شدن آن بسیار کمتر از تسمه تایم است . علاوه بر این کیفیت بسیار خوب قطعات و طراحی فوق‌ العاده ، آن را به یکی از کم استهلاک ‌ترین خودرو های بازار تبدیل کرده است .

خودرو

پر استهلاک ترین خودرو تولید داخل کدام است ؟

یک کارشناس خودرو گفت : استهلاک قطعات دو منشأ دارد ، منشأ اول طراحی قطعه و منشأ دوم کیفیت تولیدی است . از لحاظ طراحی ، خودروهای داخلی قدیمی هستند و قدیمی بودن این محصولات تاثیر زیادی در استهلاک بالای آن ها نسبت به سایر محصولات روز دارد .

فربد زاوه در رابطه با استهلاک خودروهای داخلی در گفت‌ و گو با اقتصاد نیوز اظهارکرد : خودروهای تولید داخل به جز تعداد محدودی انواع مونتاژی ( خودروهایی که تحت برند شرکت ‌های خارجی در کشور به تولید می ‌رسند ) ، از کیفیت بسیار نازلی برخوردار هستند . سطح کیفیت خودروهای ساخت داخل ، خصوصاً انواعی که عمق ساخت داخل بالایی دارند ، در قیاس با محصولات روز سازندگان بین ‌المللی در سطح قابل قبول و قابل رقابت نیست .

این کارشناس بازار خودرو افزود : خرابی مکرر در قطعاتی که اصولاً عمری در حد 100 هزار کیلومتر دارند ، در چند هزار کیلومتر اول ، به تکرار دیده می‌ شود . این موضوع را در حال حاضر خود خودروسازان نیز قبول دارند ، به نحوی که حتی مدیریت ارشد ایران‌ خودرو اذعان داشته که کیفیت محصولات در حد مناسبی نیست . وی به مشتریان خود قول داده کیفیت را تا سطحی ارتقا دهد که در 10 هزار کیلومتر اول نیاز به مراجعه به تعمیرگاه نباشد .

او در ادامه بیان کرد : عکس ‌العمل یک مدیر ارشد صنعت خودرو کشور نشان می ‌دهد وضعیت کیفی محصولات تولیدی در این صنعت بسیار پایین است . خرابی‌ هایی که در قطعات خودروهای داخلی به چشم می‌ آید ، بعضاً به گونه‌ای است که امکان فنی برای تعمیر آن ها نیز وجود ندارد . در واقع برخی از خودروهای تولیدی در داخل ، تا انتهای عمر خود با مشکلات عدیده فنی مواجه هستند . از این منظر می‌ توان گفت خودروهای ساخت داخل بعضاً بی ‌کیفیت و در نتیجه پراستهلاک هستند .

او افزود : اما استهلاک مستقیماً به سرعت خرابی قطعات در طول عمر اطلاق می ‌شود . معمولاً خودرو پراستهلاک ، خودرویی است که سرعت خرابی قطعات آن در گذر زمان زیاد بوده و این خرابی‌ها به صورت اپیدمی در محصولات دیده می ‌شود . در واقع ، کیفیت به نوعی معمولاً به شرایط روز تحویل خودرو نظر دارد و استهلاک به گذر عمر و سرعت خرابی‌ ها مربوط می ‌شود .

او در ادامه بیان کرد : به عبارت بهتر ، خودروهای زیادی وجود دارند که از کیفیت مطلوبی برخوردار هستند ، ولی پراستهلاک محسوب می ‌شوند . مثلاً خودرو هایی مانند پورشه مشکل کیفیت ندارند ولی پر استهلاک هستند . معمولاً خودروهای اسپورت استهلاک بالایی دارند و خودروهای ژاپنی به کم‌ استهلاک بودن معروف هستند . در واقع ، قطعات مصرفی در خودروهای اسپورت ، به گونه ‌ای است که معمولاً در گذر زمان بعد از گذشت از یک دوره نه ‌چندان بلند زمانی ، خراب می‌ شوند .

زاوه گفت : اما در حال حاضر استاندارد خاصی که به معنی معیار پذیرش مشخص بین ‌المللی باشد و تخطی از آن سبب جرایم یا توقف تولید شود ، در مورد استهلاک خودروها نداریم . با این حال اما سیستم ‌های غیردولتی ، شاخص کیفیت و مراجعه به تعمیرگاه را به دقت اندازه ‌گیری می‌ کنند و این ، معیار مهمی در خرید خودرو توسط مشتریان به شمار می ‌رود .

بیشتر بخوانید:

چراغ بدرقه خودرو چیست و چگونه کار می کند ؟

منبع: همراه مکانیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.