هنگام روشن شدن چراغ بنزین چه کار باید انجام داد

هنگام روشن شدن چراغ بنزین چه کار باید انجام داد

روشن شدن چراغ بنزین

با سلام خدمت مخاطبين گرامی مگ کارز پست آموزشی و کارامد برای افراد فنی با عنوان هنگام روشن شدن چراغ بنزین چه کار باید انجام داد فراهم کردیم امیدوارم مفید و کارامد بوده باشه و بفرستید برای دوستاتون که عاشق کارای فنی هستن و همچنین خواهشمنديم با نظرات و پيشنهادات خود ما را ياری بفرماييد.

حتما بارها درست زمانی که انتظارش را نداشته اید با روشن شدن چراغ بنزین روبرو شده اید، خبر ناخوشایندی که گاها شما را در شرایط سخت قرار داده

اغلب رانندگان بر سر این مسئله هم نظرند که چراغ بنزین همیشه در بدترین شرایط روشن می شود، درست لحظه ای که به شدت برای رسیدن به یک قرار مهم عجله دارید یا زمانی که در ترافیک گیر افتاده اید یا در جاده ای رانندگی می کنید که نه خبری از پمپ بنزین است و نه یک شهر یا آبادی.

به رغم این که رانندگی با باک خالی به دلایلی که در ادامه ذکر می شود توصیه نمی شود اما با این حال گاهی اوقات غیرقابل اجتناب است.

چرا رانندگی با چراغ بنزین روشن اشتباه است؟

اولین چیزی که به محض مشاهده چراغ بنزین به ذهن خطور می کند گرفتار شدن در جاده است، اما تکرار این روند اثر سوء دیگری دارد که بر خودرو می گذارد، عواقبی که می توانند بیش از معطل شدن چند ساعته نگران کننده باشند.

زمانی که سوخت کافی درون باک نباشد، سیستم سوخت رسانی خودرو تلاش می کند تا هرآنچه در ته باک قرار گرفته و به صورت لجن سوختی رسوب کرده است را به سمت موتور پمپاژ نماید، موادی که می توانند باعث مسدود شدن فیلتر بنزین شوند. ضمناً با کاهش شدید بنزین، پمپ سوخت هم که به وسیله بنزین خنک می شود، داغ شده و در آستانه سوختن قرار می گیرد. تکرار این اتفاق حتی می تواند بر قدرت فرمان و ترمز هم اثرگذار باشد قطعاتی که تعمیرشان هزینه بر است.

روشن شدن چراغ بنزین

همیشه حداقل یک چهارم سوخت در باکتان وجود داشته باشد!

پس از روشن شدن چراغ بنزین تا چند کیلومتر می توان رانندگی کرد؟

طبیعتا با روشن شدن چراغ بنزین، خودرو به یکباره خاموش نمی شود و مقداری بنزین ذخیره در باک وجود دارد تا بتواند در چنین شرایطی کمک کننده باشد، اما سؤال اینجاست که تا چند کلیومتر می توان با این وضعیت رانندگی کرد؟ آیا به قدری هست که شما را به یک پمپ بنزین برساند؟ دانستن این موارد موجب می شود هنگام تجربه چنین شرایطی آمادگی لازم را داشته باشید.

به طور میانگین خودرو های سواری بنزینی بین 50 تا 80 کیلومتر را بعد از روشن شدن چراغ بنزین می توانند طی کنند اما این عدد در حد یک تخمین است و از خودرویی به خودرویی دیگر متفاوت است. نوع رانندگی، سرعت خودرو، شیب جاده، سطح مسیر، دمای بیرون، وضعیت جوی، مدل ماشین، شلوغی خیابان، قدرت موتور و عواملی از این قبیل سبب شده تا پاسخ به این سوال اندکی دشوار باشد.

مطلب مرتبط: دلایل اصلی روشن شدن چراغ چک ،چراغ روغن یا چراغ STOP چیست؟

یکی از مزایای خودرو های جدید ارائه عددی است که به هنگام روشن شدن چراغ بنزین به شما اعلام می کند چند کیلومتر دیگر قادر به رانندگی خواهید بود، این عدد متناسب با میانگین سرعت رانندگی شما تخمین زده می شود نه با توجه به جاده و شرایطی که در آن هستید،

به همین خاطر عددی تقریبی است و همیشه قابل اعتماد نخواهد بود علاوه بر این هرچقدر هم چنین اعدادی دقیق باشند چون فاکتور هایی مانند سن خودرو در تعیین آن ها دخیل نیستند چندان نمی شود به آن ها استناد کرد، هرچه از عمر یک خودرو می گذرد طبیعتا سنسور ها ضعیف تر عمل کرده و نتایجی همراه با خطا ارائه می دهند.

روشن شدن چراغ بنزین

چند نمونه از حداقل مسافت قابل پیمایش پس از روشن شدن چراغ بنزین:

تویوتا راو فور (Toyota RAV4): حدود 100 کلیومتر

تویوتا کرولا (Toyota Corolla): حدود 100 کیلومتر

نیسان قشقایی (Nissan Qashqai): حدود 70 کیلومتر

هیوندای النترا (Hyundai Elantra): حدود 50 کیلومتر

کیا اپتیما (Kia Optima): حدود 50 کیلومتر

هیوندای سانتافه (Hyundai Santa Fe): حدود 60 کیلومتر

کیا سورنتو (Kia Sorento): حدود 60 کیلومترمزدا 3 (Mazda 3): حدود 100 کیلومتر

با روشن شدن چراغ بنزین چکار می توان کرد؟

پس از روشن شدن چراغ بنزین موارد زیر را انجام دهید تا بتوانید در بازه زمانی بیشتری از سوخت باقی مانده استفاده نمایید.

همه تجهیزات برقی را خاموش کنید.

کابل شارژ تلفن همراهتان را از شارژر فندکی خودرو خارج نمایید.

پنجره ها را بالا بکشید.

با سرعت 70 کیلومتر در ساعت برانید.

از افزایش و کاهش سرعت پرهیز کرده و با سرعت ثابت رانندگی کنید.

از خاموش و روشن کردن خودرو پرهیز کنید.

روشن شدن چراغ بنزین

یک راننده همیشه آرزو دارد در سفرها، هیچ‌گاه شاهد روشن شدن چراغ‌های اضافی نباشد! این چراغ‌ها که در صفحه پشت آمپر ظاهر می‌شود، هرکدام نشان از یک عارضه در خودرو دارند. علاوه بر چراغ‌های کمربند و لامپ‌ها، سایر چراغ‌ها نگران‌کننده هستند.

اما شاید از همه دلهره‌آورتر چراغ بنزین باشد و برای افرادی که حوصله مراجعه منظم به پمپ‌بنزین را ندارند، شاید تا مراجعه و انجام سوخت‌گیری، چالش این‌که هرلحظه ممکن است بنزین تمام شود دائماً ذهن راننده را خسته کند.

حال اگر بخواهیم بررسی کنیم که خودروها از ابتدای روشن شدن چراغ چه میزان پیمایش دارند، می‌توانیم این دلهره را کاهش دهیم.

اگر بخواهیم یک استاندارد کلی در مورد زمان روشن شدن چراغ به دست بیاوریم، می‌توانیم به استانداردهای ارائه‌شده بین‌المللی اشاره‌کنیم. بر اساس بررسی بیش از 40 خودرو و محاسبه میزان باقی‌مانده بنزین در باک آن‌ها، مشخص شد متوسط بنزین باقی‌مانده در باک خودروهای خارجی به‌صورت متوسط 2.6 گالن است.

اگر بخواهیم این عدد را به لیتر تبدیل کنیم، می‌بایست آن را در 3.78 ضرب کنیم که شاهد عددی در حدود 9.8 لیتر خواهیم بود.

اگر در باک خودرو شما 9.8 لیتر بنزین باقی‌مانده باشد، می‌بایست مصرف سوخت خودروتان را با آن بررسی کنید. در زیر به بررسی 4 خودرو متفاوت می‌پردازیم. البته می‌بایست به‌صورت پیش‌فرض استفاده از خودرو را در حالت رانندگی بدون ترافیک در نظر بگیریم.

روشن شدن چراغ بنزین

پراید:

این خودرو به دلیل مصرف حدود 6.5 در مصارف شهری و شرایط بدون ترافیک می‌تواند با بنزین باقی‌مانده از لحظه روشن شدن چراغ، در حدود 130 کیلومتر را بپیماید.

پژو 206:

مهمان قدیمی ایران خودرو که حدوداً 16 سال است در این شرکت تولید می شود، با متوسط مصرف 8.9 در مصارف شهری، از لحظه روشن شدن چراغ بنزین می‌تواند در حدود 109 کیلومتر را بپیماید.

رنو کولئوس:

این محصول رنو که جدیداً با ظاهری بسیار زیبا و فاخر به بازار آمده است، با مصرف 11.8 در شهر، می‌تواند از لحظه روشن شدن چراغ، در حدود 80 الی 85 کیلومتر را بپیماید.

سوزوکی ویتارا: این شاسی‌بلند ژاپنی خوش‌ آوازه می‌تواند با مصرف 12.5 لیتر در هر 100 کیلومتر، حدود 80 کیلومتر را بپیماید.

منبع:جام جم/درست کار

گردآوری و بازنشر: مجله خودرو

بیشتر بخوانید:

علت روشن شدن چراغ چک خودرو چیست؟

توصیه های مهم برای کاهش مصرف سوخت با گران شدن بنزین

دلیل خام سوزی بنزین چیست + علت بوی بد اگزوز

تفاوت بنزین معمولی و سوپر چیست + میزان عدد اکتان خودرو

عیب یابی پمپ بنزین خودرو و علائم خرابی پمپ بنزین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.