چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

چه کسی در گذشته مالک این ماشین بود؟

این یکی از اساسی ترین سوالات است. مهم نیست که آیا فروشنده جواب دروغ به شما می دهد یا خیر، همین که به طور مستقیم پاسخ شما را می دهد، اولین گام را پشت سر می گذارید. اگر فروشنده نتواند پاسخ مستقیم شما را بدهد، قطعا به فروشنده دیگری مراجعه خواهید کرد. راه های دیگر برای ارزیابی پاسخ فروشنده، نگاه کردن و ارزیابی نشانه های چهره و سایر حرکات او است. بله، ممکن است مجبور شوید از احساس روان شناسی خود استفاده کنید.

آیا می توانم تاریخچه ماشین را بررسی کنم؟

بررسی تاریخچه تعمیر و نگهداری یک ماشین دست دوم دشوار است. این مورد از کنترل فروشنده خارج است. او ممکن است تمام اطلاعات مربوط به وسیله نقلیه را نداشته باشد، اما موارد ضروری برای خریداران خودرو برای ارزیابی خودرو را در اختیار دارد. هرگز فراموش نکنید که این مورد را حتما از فروشنده یک ماشین دست دوم بپرسید. شما نباید تصمیم گیری نهایی را فقط با نگاه کردن به ظاهر ماشین بگیرید.

چرا آن را می فروشید؟

یک ترفند برای اینکه سوال شما کمک موثرتری به تصمیم گیری شما کند این است که آن را مستقیم و رک بپرسید. اغلب دروغگوها وقتی از آنها مستقیم سوالی پرسیده می شود، دست پاچه می شوند. بسیاری از دلایل بالقوه وجود دارد که فروشنده ها در مورد خرابی های شدید خودرو یا گذشته پنهان آن دروغ بگویند.

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

آیا رنگ خودرو اصلی است؟

رنگ جدید بر روی خودرو می تواند نشان دهنده این باشد که ماشین تحت تصادفات و تعمیرات زیادی قرار گرفته است. برخی از خریداران ممکن است با این موضوع مشکلی نداشته باشند، اما این بدان معنا نیست که شما باید این موضوع را به فروشنده بگوئید. این پول شماست، بنابراین اطمینان حاصل کنید که در آخر ۱۰۰٪ از خرید خود راضی هستید.

آیا مکانیک من می تواند این خودرو را بازرسی کند؟

اگر شما یک دوست خوب دارید که مکانیک خودرو است و یا فقط یک متخصص ساده در مورد اتومبیل است، از او بخواهید شما را هنگام بررسی وسیله نقلیه دست دوم که قصد خرید آن را دارید، همراهی کند. این می تواند یک راهکار مفید برای افرادی باشد که اطلاعات زیادی در مورد جنبه های پیشرفته فنی اتومبیل ها ندارند.

هر خریدار حق دارد بداند که ماشین دست دومی که می خواهد خریداری کند تا چه میزان قابل اعتماد است. بنابراین، این ناعادلانه است که تنها بر اساس کلمات قانع کننده فروشنده تصمیم بگیرید. اگر فروشنده حالت دفاعی به خود بگیرد و محکم بگوید: نه، شما می توانید گزینه های ارائه شده توسط سایر فروشندگان را بررسی کنید.

آیا می توانم روغن آن را بررسی کنم؟

فقط با چک کردن روغن، می توانید بسیاری از معایب عمده را بیابید. به همین خاطر این مسئله بسیار مهم است. اگر روغن حاوی کمی بنزین باشد، ممکن است به این معنی باشد که ماشین دارای یک سری مشکلات داخلی است. اگر فیلتر آن تمیز باشد، یک هشدار است که ماشین برای مدتی استفاده نشده است. وجود آب در روغن تنها می تواند به علت فشردگی باشد، که برای اتومبیل های استفاده نشده یک امر طبیعی است.

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

آیا می توانم آن را در بالای جک قرار دهم؟

اکثر فروشندگان خصوصی نمی‌توانند این درخواست را قبول کنند. این اغلب در نمایندگی ها مجاز است. به طور حتم تفاوت زیادی بین فروشندگان خصوصی و نمایندگی ها وجود دارد. بنابراین، مهم است که به دقت تصمیم بگیرید که از کجا خودروی دست دوم مورد نظر خود را خریداری کنید. این سوال ممکن است یک مسئله اساسی نباشد، اما اگر شما اطلاعاتی درباره مکانیک خودرو داشته باشید، می توانید از این مزیت بزرگ استفاده کنید. هنگامی که یک ماشین بر روی جک قرار می گیرد، شما می توانید زنگ زدگی و پوسیدگی در زیر آن را به راحتی بررسی کنید. همه نمایندگی ها این اقدام اضافی را برای خریداران انجام نمی دهند، بنابراین همه چیز بستگی به نحوه برخورد شما با پاسخ منفی آنها دارد.

آیا می توانم یک رانندگی آزمایشی با آن انجام دهم؟

سه مورد از مهم ترین نکاتی که در هنگام و پس از رانندگی متوجه خواهید شد عبارتند از صدای موتور، کیفیت شاسی و قابلیت اطمینان چراغ چک موتور. گاهی اوقات، یک خریدار ممکن است صداهای عجیب و غریبی را از موتور در حین رانندگی آزمایشی، بشنود. نکته دیگر می تواند فرسودگی شاسی خودرو باشد. یکی از بدترین شگفتی هایی که ممکن است به محض ورود به داخل خودرو متوجه آن شوید، پنهان کردن چراغ چک موتور – با استفاده از یک برچسب است. اگر فروشنده به شما فرصتی برای انجام یک رانندگی آزمایشی ندهد، به سراغ فروشندگان دیگر بروید.

آیا خودروی خریداری شده همراه با تجهیزات جدید تحویل داده می شود؟

شما فقط می توانید این سوال را در نمایندگی بپرسید. اگر از فروشنده بخواهید تجهیزات بیشتری را به ماشین اضافه کند، مطمئنا باید پول بیشتری پرداخت کنید. اما، با یک مذاکره خوب، فروشنده می تواند لاستیک های جدید و یا کمربند زمان بندی شده را بدون صرف مقدار زیادی پول به خودروی مورد نظر شما اضافه کند. قبل از این که این سؤال را بپرسید، ممکن است ماشین شما حتی دارای برخی تجهیزات و لوازم جانبی باشد.

آیا می توانم سند ماشین را ببینم؟

هیچ دلیل قانع کننده ای برای سند گم شده وجود ندارد. هر فروشنده خودرو باید سند خودرو را در اختیار داشته باشد. حرف فروشنده ای که ادعا دارد که سند را در اختیار دارد ولی از نشان دادن آن خودداری می کند اجتناب کنید. اگر سند به نام شخص دیگری است، این می تواند یک هشدار خطر باشد. این یک مسئله حیاتی است، زیرا اگر شما در این زمینه فریب خورده باشید.

آیا می توانم با اتومبیل قدیمی ام تعویض کنم؟

صاحبان خودرو قبل از امضا کردن قرارداد باید این سوالات را بپرسند. راه درست این است که با خیال راحت ماشین قدیمی خود را به نمایندگی آن تحویل دهید. شما دیگر مجبور نیستید که آگهی های آنلاین را ارسال کنید زیرا فروشنده خودروی دست دوم می تواند قطعا ماشین قدیمی شما را خریداری کند. با این همه، شما خودرو جدید خود را در نمایندگی ماشین های دست دوم و به عنوان یک خودروی دست دوم خریداری خواهید کرد.

یکی دیگر از موارد فوق العاده این است که شما می توانید پیشنهاد فروشنده را قبول کنید و خودروی خود را به عنوان بخشی از پرداخت اولیه برای ماشین جدید خود استفاده کنید. با یک تیز دو نشان بزنید. بعد از خرید ماشین دست دوم، هزینه های دیگری نیز خواهید داشت، بنابراین هزینه های خود را با پایین آوردن پرداخت قسط اولیه کمی کاهش دهید.

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

خلاصه

به غیر از پول، از مغز خود نیز هنگامی که قصد خرید یک ماشین دست دوم دارید، استفاده کنید. هوشیار و آگاه بودن به هنگام معامله یا مذاکره برای خرید خودرو، فارغ از تاریخچه این خودرو با مالک قبلی آن، می تواند یک قیمت مقرون به صرفه و یک ماشین باور نکردنی در اختیار شما قرار دهد. همیشه در برابر فروشنده حرفه ای صحبت کنید. شما اگر بخواهید همیشه در پاسخ به همه سوالات جواب مثبت دهید، از خرید خود پشیمان خواهید شد.

در صورتی که در آینده می خواهید یک فروشنده خصوصی شوید، از نکات ارائه شده توسط ما درباره نحوه فروش یک ماشین دست دوم استفاده کنید!

نحوه خرید خودرو دست دوم

اکنون که به انتهای سال نزدیک می شویم ، بازار خرید و فروش خودرو هم دارد بر خلاف سردی هوا ، رو به گرمی می رود ، زیرا فرصت مناسبی برای خرید و یا فروش خودرو در این ماه از سال برای تمامی دارندگان و خریداران پیش می آید .

در ابتدای امر و قبل از آنکه وارد هر گونه بحثی بشویم باید به نکات و تعاریفی اشاره داشته باشیم تا بتوانیم به خوبی یک خودروی دست دوم را بشناسیم و بدانیم اصلا خودروی کار کرده و یا دست دوم چیست ؟

اصولا در بازار خودرو و نمایشگاه داران خودرو ، به خودرویی که کارکرد 80 کیلومتر و یا کمتر را داشته باشد ، خودروی صفر می گویند ، حال اگر خودرویی بیش از این میزان کارکرد داشته از نظر ایشان خودروی دست دوم بوده و قیمت گذاری را بر روی این خودرو بر اساس اینکه خودروی کار کرده است ، انجام می دهند .

در خرید هر خودروی ، ملاک اول و دوم را باید میان سلیقه و هزینه ، بر اساس انتخاب افراد قرار داد و این مورد کاملا شخصی می باشد .

ملاک های بعدی برای خرید خودروی دست دوم می تواند شامل :

کارکرد خودرو ، کارایی و سالم بودن خودرو ، ظاهر خودرو ، قیمت قطعات دست دوم در بازار ، دسترسی به تعمیرکاران حرفه ای و مناسب ( خدمات پس از فروش شرکت تولید کننده ) ، میزان سال کارکرد خودرو ، تجهیزات و آپشن های خودرو ، قابلیت فروش مناسب خریداری شده و موارد دیگر که این موارد شاید در دسته مهم ترین ها قرار بگیرند اشاره داشت .

همیشه در خرید خودروی دست دوم باید دقت ، ریز بینی ، نکته سنجی و موارد دیگر را در معامله داشته باشیم ، زیرا این موارد هر کدام در کنار یکدیگر توانایی و قابلیت های بیشماری دارند .

در هنگام خرید خودروی دست دوم ، با صاحب خودرو صحبتی داشته ، بدانید که به چه دلیل خودروی خویش را می فروشد ، و بدانید فرد مذکور که از خودرو استفاده داشته است ، چگونه فردی می باشد ، زیرا اصولا هر فردی با خودروی خویش چنان رفتار می کند که با خویش رفتار دارد ( قبل از خرید صاحب خودرو را خوب بشناسید زیرا صاحب خودرو است که نشان دهنده سالم بودن و یا نا سالم بودن خودرو می باشد ) .

اصالت خودرو

در بررسی هر خودرویی اولین نکته ی را که مد نظر قرار می دهید ، اصالت خودرو است .

اصالت خودرو یعنی آنکه این خودرو از کجا و به نحوی خریداری گشته است ، در مورد خودروهای وارداتی به این مهم باید بیشتر توجه و دقت گردد اما در مورد خودروهای تولید داخل ، بیشتر به کامل بودن مدارک شناسایی و اعتبار مدارک شناسایی خودرو باید دقت گردد .

مدارکی که باید در هنگام خرید به آنها بیشتر از همه دقت گردد شامل :

داشتن برگ فنی معتبر ، سند و مشخصاتی که کارخانه می دهد ، داشتن معاینه فنی معتبر و مدت دار ، کارت خودروی مناسب و سالم و قانونی و معتبر ، برگه خرید خودرو از شرکت و یا قولنامه خرید خودرو ، برگ سبز خودرو ( همان سند سبز و یا راهنمایی خودرو همان شناسنامه مالکیت وسیله نقلیه بوده و این مهم را نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران – راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی صادر نموده و در اختیار مالک خودرو قرار می دهد ) ، سند قانونی و سند مالکیت قانونی خودرو که دارای اعتباری مناسب و قانونی بوده و بواسطه دفاتر اسناد رسمی معتبر و قانونی دارای اعتباری مناسب می باشد ،

کارت گارانتی و یا گواهی که اثبات نماید این خودرو دارای گارانتی معتبری بوده ، کارت سوخت خودرو و پاکت کارت سوخت که باید حتما از اعتبار و صحت آن اطمینان لازم را به عمل آورید ، داشتن برگ خلافی خودرو به تاریخ معتبر و حتما بررسی نمایید که گواهی خلافی خودرو صفر باشد ، بیمه نامه معتبر شخص ثالث ( در نظر داشته باشید که مدتی از زمان بیمه نامه مانده باشد ) ،

برگ مشخصات فنی خودرو که از طرف شرکت تولید کننده صادر گردیده است و در نهایت دفترچه کارخانه ( البته این مورد در صورت نبود زیاد دچار ابهام نخواهد شد ولی در صورت وجود ، اطمینان بیشتری از اصالت خودرو می توان داشت ) . تمام موارد فوق باید به نحوی قانونی و مناسب وجود داشته باشند که در این صورت می توان به اصالت خودرو فوق اطمینان پیدا نمود و در غیر این صورت باید کمی دچار تردید در اصالت خودرو گردید .

پس از صحت موارد فوق ، باید به بررسی شماره شاسی و شماره موتور فوق از روی برگه های اطلاعات خودرو نمایید که این مورد در دفترچه راهمنمایی هر خودرویی موجود می باشد .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

اطمینان نمایید که تمام موارد و اطلاعاتی که در برگه های خودرو موجود می باشد ، همگی دارای یک اصالت بوده و هیچ ابهامی در اعداد و کدهای مربوط به هر برگه ای که دارای مشخصات فنی است ، وجود نداشته باشد که این مورد بسیار مهم بوده و در تعیین اصالت خودرو کمک شایانی می نماید .

بدنه و ظاهر خودرو

شاید در ایران بدنه مهمترین بخش در تعیین قیمت یک خودرو باشد به نحوی که اگر خودرویی هیچ زدگی و یا رنگی در بدنه نداشته باشد ، قیمت آن به مراتب فزونی پیدا خواهد نمود نسبت به خودرویی که فنی سالم داشته باشد ولی دارای بدنه نامناسب باشد .

در بدنه خودرو باید به این نکات توجه داشت و از نظر مواردی همچون فرورفتگی ، پوسیدگی ، رنگ پریدگی ، ترک خوردگی ، آسیب دیدگی جدی را در جای جای خودرو باید مورد بررسی قرار داد .

البته تصادف را به انواع مختلف می توان تقسیم نمود که شامل موارد زیر است .

تصادف سنگین به نحوی که به شاسی ماشین ، ستون ها آسیب جدی رسیده باشد . تصادف به نحوی بوده باشد که به قطعات فنی خودرو آسیب جدی وارد گردیده مانند موتور و جعبه دنده خودرو و حتی چپ شدن خودرو را نیز در این مرحله می توان قرار داد که در صورت بروز چنین مواردی باید خرید چنین خودروی را با احتیاط بیشتر انجام داد .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

تصادف سبک مانند تصادف بدنه و یا درب ها ، فرو رفتگی در بدنه ، گلگیرها ، فرو رفتگی در دربها ، و امثالهم که آسیب جدی به قطعات فنی و حتی بدنه خودرو وارد نگردیده باشد ، و شاسی این خودرو نیز سالم مانده باشد .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

در مورد تصادف باید این را بدانید که اگر رنگ بدنه ای از حالت استاندارد و کارخانه خارج گردد ، آن بخش از خودرو که دارای رنگ دیگری نیز می باشد و حتی با بهترین حالت رنگ آمیزی بدنه باشد ، دیگر به کیفیت و حالت اول خود باز نمی گردد و این یعنی وجود نقص ، البته این سخن به معنی نخریدن خودروی دارای لک گیری یا رنگ شدگی نیست ، بلکه این گفته توجه شما را به این مهم داشته که خودرویی را انتخاب نمایید که دارای تصادفات سبک ، فروفتگی های کوچک و کلا کمترین حالت خسارت وارده به بدنه بوده ، زیرا تصادفات سنگین به معنی ایرادات فنی و همینطور معیوب بودن خودرو می باشد .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

در رابطه با بررسی بدنه خودرو ، بهترین تست در بدنه ، در زیر نور مستقیم خودرشید قرار دادن خودرو بوده و از زوایای 30 الی 50 درجه باید بدنه را به دقت مشاهده نمود ، دقت در کنترل رنگ و بدنه خودرو باید از نزدیک و با فاصله با خودرو انجام گیرد ، دقت داشته باشید هرچه در زمان بررسی خودرو بیشتر وقت بگذارید ، خودرویی خریداری شده را بهتر خواهید شناخت البته از وسواس بیش از حد نیز پرهیز داشته باشید .

در مورد تست رنگ بدنه خودرو ، از نور لامپ فلورسنت نیز میتوان کمک گرفت و همچنین قلم های مخصوص این مورد که به تست آهنربا نیز شهره می باشند .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

در رابطه با قلم های مذکور ، بیشتر در مواردی کاربرد داشته و عمل می نمایند که رنگ بدنه خودرو از بین رفته باشد و بجای آن از زیر کاری ( همان استفاده از بتونه در زیر رنگ ) استفاده شده باشد ، می توان به نتیجه آزمایش با این قلم اطمینان پیدا نمود و در صورتی که صافکاری بدون رنگ باشد و یا مواردی که رنگ بدنه خودرو را مشابه رنگ کارخانه نماید و یا تعویض قطعات مخدوش ( مانند تعویض گلگیر ، درب ها ، کاپوت و موارد مشابه که نیاز به رنگ کوره ای داشته ) ، نمی توان به عملکرد این قلم اطمینان کامل داشت .

طرز کار این قلم اینگونه است که هنگامی که آنرا به بدنه خودرو نزدیک می کنید ، اگر بدنه خودرو دارای رنگ با زیر سازی بتونه باشد و یا رنگ شدگی بیش از استاندارد کارخانه باشد ( البته مواردی که در قبل گفته شده است را حتما به خاطر داشته باشید ) به محض جدا سازی ، آهنربا فوق ( یا همان قلم و موارد مشابه ) به سرعت از بدنه خودرو جدا می شود ، اما اگر این جدا شدگی کمی با مقاوت قلم فوق همراه باشد ، می توان ( البته شاید ) به سالم بودن رنگ بدنه خودرو اطمینان پیدا نمود .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

در بررسی بدنه خودرو ، یکی از مواردی که حتما باید به دقت و وسواس زیاد آنرا در نظر داشته باشید ، بررسی ستون ها و سقف خودرو می باشد ، زیرا چه تصادف سبک و چه تصادف سنگین باعث آسیب در این بخش ها گردد ، باید حتما در خرید خودرو تجدید نظر اساسی نمایید و با کارشناسان فن حتما مشاوره نمایید .

اما در همین مورد ، وجود فرو رفتگی های جزئی که با ستون و یا سقف خودرو ( مانند ضربه سنگ های ریز که در مسیر حرکت خودرو در جاده این برخورد وجود دارد و یا از این دست موارد که خودرو در جایی نزدیک به کارگاه ساختمانی پارک شده باشد و چنین موارد مشابه ای اتفاق بیافتد ) ، وجود داشته باشد ، می توان به سلامت این خودرو کمی اطمینان پیدا نمود ، در هر صورت اگر بر روی سقف و یا ستون ها موردی غیر عادی مشاهده داشتید حتما از مالک خودرو در این مورد پرسش نمایید و با کارشناسان مورد اطمینان نیز مشاوره داشته باشید .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

در بررسی بدنه حتما درب ها را نیز بررسی نمایید و اطمینان حاصل نمایید که رکاب های خودرو ، بدنه ، ستون ها ( چه از داخل و چه از خارج ) هیچ ایرادی نداشته باشند ، حتما بررسی نمایید که هیچ درز غیر اصولی میان بدنه و درب خودرو نباشد ، چند بار به آرامی و نرمی درب خودرو را ببندید تا از سالم بودن زبانه قفل درب اطمینان حاصل نمایید ، حتما واشر آب بدنی داخل درب ها را بررسی و از سالم بودن و نداشت ایراد اطمینان پیدا نمایید ، حتما باید دقت نمایید که صدای نرمی در هنگام بسته شدن درب بشنوید و هرگز نباید صدای تقه و یا برخورد نا مناسب دو فلز با یکدیگر را بشنوید ، مسیر حرکت باز و بسته شدن درب خودرو را بررسی نمایید تا از نداشتن تاب و سالم بودن لولاهای درب بدنه خودرو اطمینان پیدا نمایید .

تمام موارد فوق را باید با دقت بررسی نمایید تا از سالم بودن این موارد نیز اطمینان حاصل نمایید و نیز تمام تست های مربوط به رنگ و بدنه خودرو را بر روی بدنه نیز به انجام رسانید .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

کاپوت خودرو را نیز حتما باید بررسی نمود . ابتدای امر از صحت قفل آن اطمینان حاصل نمایید ، تست رنگ و فرو رفتکی را حتما بررسی نمایید ، داخل کاپوت نیز باید رنگ صاف و یکدستی داشته باشد ، نباید هیچگونه جای ضرب دیدگی و سوختگی داخل کاپوت مشاهده گردد زیرا این مورد نشان از ایراد داشتن موتور خودرو دارد و در نهایت هنگام بسته بودن درزها چک گردد که نشان از هیچگونه تاب برداشتن و ایراد داشتن در این مورد دیده نشود .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

همین تست ها را برای درب صندق عقب و گلگیرها نیز به انجام برسانید تا از صحت و سلامت آن نیز اطمینان حاص نمایید ، البته در برخی موارد این قطعات تعویض می شوند و تنها را حل فهمیدن آن از درجه و کیفیت رنگ بوده زیرا در برخی موارد ، قطعاتی که رنگ شده و یا تعویض می شوند دارای رنگ متفاوتی با دیگر قطعات استاندارد بدنه دارد ، این مطلب در رابطه با قطعات پلاستیکی رنگی بدنه به وضوح دیده می شود .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

بررسی نمودن سپرها ، در برخی از خودروها سپرها جزئی از طراحی بدنه نیز محسوب می شوند و آسیب دیدن آنها در برخی موارد یعنی آسیب دیدگی شدید در بدنه و شاسی خودرو که این مهم در خرید خودرو حتما باید مورد نظر قرار گرفته بشود ، البته بیشتر موارد سپر خودروها از مواد پلاستیکی و یا فایبر گلاس و مواد مشابه که هم سبک و هم ارزان باشند تهیه می شود ، و برای همین به کنتراست رنگ در سپرها ، نداشتن ایراد در سپرها به نحوی که جای جوش پلاستیک در آن دیده نشود

( البته باز هم باید دید چگونه و در کجای سپر جوش داده شده است تا به میزان خسارت احتمالی وارد شده بتوان نظر قطعی داد ) کنترل کامل گردد و در برخی موارد باید سپر را از داخل بررسی نمود و دید آیا این موارد مشاهده می شود یا خیر ( منظور از داخل بررسی نمودن و دیدن سپر خودرو از زیر خودرو و داخل سپر مربوطه می باشد ) . در نهایت نیز باید ریخته شدن رنگ بدنه سپرها ، دو رنگ بودن رنگ سپر ، ترک داشتن در رنگ سپرها و همه مواردی که در مورد رنگ و بدنه خودرو گفته شده ، کنترل گردد تا از سلامت این قطعات نیز اطمینان حاصل گردد .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

در این قسمت می پردازیم به راه هایی که از طریق توجه به آن ها درکابین خودرو می توان به کارکرده درست یک خودرو پی برد . از این رو ابتدا قسمت هایی تفکیک شده را در اتاق خودرو نام برده و در مورد هر کدام به صورت جداگانه توضیحاتی ارائه خواهیم داد . لازم به ذکر است تمام موارد زیر در صورت وجود مشکل در قسمت راننده به دلیل استفاده بیشتر واضح تر می باشند و احتمال دارد این موارد در قسمت سرنشینان خودرو وجود نداشته باشد در حالی که در قسمت راننده وجود دارد .

درب خودرو از نظر تزئینات داخلی و وجود شیشه ها باید به درستی کنترل گردد . اگر خودرو مجهز به شیشه بالابر برقی بود چند بار شیشه را باز و بسته نمایید و از سرعت و کیفیت این قطعه اطمینان پیدا نمایید ، حتما شیشه را در میانه را نگاه داشته و به بررسی لقی شیشه اقدام نمایید به نحوی که شیشه را از طرفین با هر دو دست گرفته و آنرا کمی جابجا نمایید که در این مورد نباید شیشه بیش از حد لقی داشته باشد . باید نوار آب بندی درب و شیشه ها حتما بررسی گردد ، در نهایت نیز هیچ جای فرو رفتگی و خرابی و یا پوسیدگی ، چند تکه شدگی و ساییدگی در تزئینات داخلی دیده نشود .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

برای بررسی فرمان خودرو باید دقت داشت که در صورت وجود دکمه های کنترل سیستم صوتی ، باید توجه داشته باشیم که دکمه ها در سر جای خود محکم باشند و از عملکرد درست آن ها مطمئن شویم . در صورت مجهز بودن خودرو به کیسه ی هوای راننده ، باید از وجود ایربگ اطمینان حاصل نماییم و از کیفیت روکش ایربگ در صورت تعویض نیز اطمینان کافی به عمل آورید .

درز ها باید به خوبی روی هم چفت شده باشند و هیچ گونه برآمدگی غیر عادی روی سطح فرمان وجود نداشته باشد . در صورت برقی بودن فرمان از عملکرد درست آن مطمئن شویم و در صورتی که خودرو مجهز به مموری فرمان یا گرمکن بود ، باید از صحت عملکرد آن اطمینان کافی را پیدا نمایید .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

وقتی بر روی صندلی راننده ی خودرو نشسته ایم ، نباید نقطه یا نقاط نا متعارفی را احساس نمود و سختی را پشت خود احساس نمایید ، صندلی خودرو باید کاملا روی فرم باشد ( در اصطلاح قری نداشته باشد و اسکلت آن سالم باشد ) ، در صورت چرم بودن روکش صندلی باید توجه داشته باشیم که صندلی خالی از هرگونه پارگی , پوسیدگی , ساییدگی و یا چروک خوردگی و سوراخ شدگی باشد ، همچنین دقت کنیم که کناره های صندلی چروک نباشد و تا خوردگی نداشته باشد ، صندلی به هیچ عنوان نباید لقی داشته باشد و در صورت برقی بودن صندلی ، در هنگام تنظیم ، تغییر حالت آن باید یکنواخت باشد و سرعت آن کم و زیاد نشود ، در صورتی که خودرو مجهز به مموری صندلی , گرمکن و سرد کن بود باید این قابلیت را در حالات مختلف تست کنیم و همچنین در صورت وجود مانیتور های سرنشینان عقب از سلامت آنها مطمئن شویم .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

راهنمای خرید خودرو دست دوم

داشبورد نباید هیچ گونی صدایی از قبیل صدای جیر جیر یا حالت تقه خوردن داشته باشد ، اصولا این موارد در هنگام رانندگی مشخص می شود . اگر خودرو مجهز به کیسه ی هوای سرنشین بود ، محل آن را چک نمایید تا برآمدگی یا فرو رفتگی در آن قسمت وجود نداشته باشد ، درز های داشبورد باید به درستی روی هم قرار گرفته باشند و درب محفظه درون داشبورد باید به خوبی باز و بسته شود و لقی نداشته باشد . همچنین دقت داشته باشید که آثار خط و خش ، فرورفتگی ، شکستگی و یا رنگ پریدگی روی داشبورد وجود نداشته باشد .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

هرگونه آثار روی سقف از قبیل سوختگی ، تغییر رنگ غیر عادی ، چروک شدگی روکش سقف و یا سوراخ و پاره شدن آن جای تامل دارد . سقف خودرو باید کاملا صاف و یک دست باشد و روکش آن به خوبی روی آن قرار گرفته باشد . در صورتی که خودرو مجهز به سانروف یا سقف پاناروما ( سقف شیشه ای ) بود ، هیچ گونه ترک و شکستگی نباید روی آن وجو داشته باشد ، از درست باز و بسته شدن سانروف و یا پوشش سقف پانوراما مطمئن شوید .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

کنسول در بعضی از خودروها محلی برای قرار دادن دست بوده که در رانندگی طولانی باعث آسیب رساندن به دست نشده و مانع از خستگی بیش از حد دست گردد . در صورتی که این جای دست روکش چرم نیز به همراه داشت دقت کنید که ساییدگی نداشته باشد .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

سیستم تهویه خودرو حتما باید مورد بررسی قرار گیرد ، تمام دکمه ها باید دارای عملکرد مناسبی باشند و هیچ کدام نباید شکسته و یا خراب باشند ، در زمانی که موتور خودرو روشن است در صورتی که مجهز به سیستم تهویه مطبوع 2 یا 4 گانه بوده ، دمای سیستم تهویه مطبوع را روی 2 یا 4 دمای مختلف با اختلاف بالا ( بسته به 2 گانه یا 4 گانه بودن سیستم ) قرار دهید ، بعد از چند ثانیه تفاوت دما بین دریچه ها باید کاملا مشهود باشد . در سیستم های عادی کافی است فن را روی درجات مختلف بگذارید و از سالم بودن آن مطمئن شوید .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

سیستم نور و چراغ های هر خودرویی یکی از موارد مهم می باشد ، در صورت امکان تمام چراغهای پشت آمپر را بررسی نموده ، چراغهای خارجی خوردرو را حتی المقدور در محیطی تاریک مورد بررسی قرار دهید تا از طیف نور و سالم بودن کارکرد آن ها اطمینان کافی را به عمل آورید .

همچنینی این عمل را برای چراغهای عقب نیز به انجام برسانید و از سالم بودن تمام چراغ ها ( چراغ سوم ترمز و همچنین چراغ مه شکن ) اطمینان حاصل نمایید .

در کاملا ترین خودرو ها , نورپردازی داخل اتاق معمولا به نور پردازی پشت آمپر , دکمه های فرمان , سیستم صوتی , جای پا , کنسول میانی و اهرم باز و بسته کردن شیشه ها و روکش درب های جلو و عقب ختم می شود ، لذا در صورت سالم بودن چراغ این قسمت ها جای نگرانی نیست . حتما دسته راهنمای خودرو و تمام چراغهای چشمک زن را امتحان نموده و فلاشر خودرو را نیز بررسی نمایید تا هم از سرعت فلاشر ها اطمینان حاصل نمایید و هم از سالم بودن عملکرد آن ها .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

دسته کنترل کننده برف پاک کن و شیشه شورها را حتما بررسی نموده و در تمام سرعت ها و در همه جهات آنرا چک نمایید تا هیچ مشکل و ایرادی از چشمان شما دور نماند .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

داخل بدنه خودرو را حتما بررسی نمایید تا هیچ ایرادی نداشته باشد و مواردی که باید به دقت بررسی بشوند ، پوسیدگی کف خودرو ، زنگ زدگی کف خودرو ، محل جوش و یا تمیز ( در اصطلاح تریم گویند ) کاری جوش ، برش ، خم و یا علائمی از صاف کاری و رنگ شدگی و مواردی که کاملا غیر عادی به نظر بیاید در خودرو ، زیرا هر کدام از موارد خودرو در بدنه منجر به مخدوش شدن و آسیب به شاسی گردیده و مشکلات فراوانی به همراه خواهد داشت .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

موارد فوق را در صندوق عقب نیز بررسی نمایید و هر نکته غیر عادی را تا پیدا نمودن علت آن پیگیری نمایید ، از وجود زاپاس با کیفیت مناسب در صندق بار اطمینان حاصل نمایید ، وجود جعبه ابزار و آچارهایی که شرکت برای هر خودرو در نظر گرفته است را بررسی نمایید ، از وجود کفی های فابریک کارخانه و کیفیت و سالم بودن آن ها اطمینان حاصل نمایید تا بعدا از خرید خودروی فوق دارای آرامش خاطر باشید .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

از عملکرد ترمز دستی کاملا اطمینان حاصل نمایید به نحوی که در یک مسیری که دارای شیب می باشد ، آنرا بررسی نمایید تا هیچ مشکلی مشاهده نگردد و از سلامت عملکرد ترمز دستی نیز اطمینان لازم را به عمل آورید .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

بخش فنی خودرو بسیار بخش مهم و قابل توجه ای است ، زیرا ایراد در این بخش منجر به اتخاذ تصمیم نهایی از طرف شما برای خرید و یا نخریدن خودرو می باشد . اگر به مسائل فنی و موارد اینچنینی آشنایی کامل دارید که امیدواریم در انتخاب خودرو بهترین را انتخاب نمایید ولی اگر در این زمینه مهارت کافی ندارید ، سعی نمایید یا به همراه یک فردی که در این زمینه خبره می باشد برای خرید خودرو اقدام نمایید و یا اینکه به توصیه هایی که در ادامه مشاهده می نمایید کاملا عمل نمایید تا بتوانید در خرید خود مصمم تر و بهتر عمل نمایید . در نهایت نیز خودرو فوق را به یکی از تعمیرکاران مجاز شرکتی نشان داده و نظر تعمیرکاران حرفه ای را در خصوص خودرو فوق نیز جویا شوید .

در بخش فنی به 2 قسمت تست حرکت خودرو ( که نشان از معیوب بودن قطعات سیستم تعلیق ، شاسی ، عملکرد مناسب موتور و گیربکس ، ترمزها و فنر بندی ماشین دارند ) و بررسی در حالت ایستاده خودرو ، تقسیم می شوند .

در تست ایستاده ابتدای امر باید کاپوت خودرو را بالا بزنید و داخل محفظه موتور را به دقت بررسی نمایید ، افرادی که دارای صداقت در فروش خودرو باشند و از خودرو خویش اطمینان دارند ، قبل از مراجعه برای فروش خودرو ، به کارواش رفته و خودرو را برای کارواش کامل ارائه می دهند به نحوی که تمام زیر خودرو و داخل کاپوت و بدنه ، تمیز بوده و شما به راحتی می توانید خودرو را انتخاب نمایید ولی اگر مشاهده شد که خودرو فوق دارای کثیفی بیش از حد است ، باید تقاضا نمایید که شستشوی نسبتا کاملی بر روی محفظه موتور و زیر خودرو خودرو انجام گردد ( در اصطلاح به آن موتور شویی و زیر شویی گویند ) تا بتوان به دقت ظاهر قطعات فنی و ایرادات شاسی را مشاهده نمود .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

در محفظه موتور حتما تمام بست ها ، تمام لوله های رابط ، رادیاتور و مخزن رادیاتور ، تسمه ها ، دسته موتورها و تمام موارد اینچنینی مشاهده گردد که هیچ کدام دارای پوسیدگی بیش از حد ، دارای زخم خوردگی و یا اتصال نا مناسب نباشند تا از سلامت اتصالات موتور خودرو اطمینان کافی را به عمل آورید .

در ادامه این موارد سطح رادیاتور ، مخزن روغن ترمز ( از نظر اندازه و غلظت مناسب روغن موجود ) مخزن انبساط آب رادیاتور و وجود آب به شفافیت مناسب و نبود هیچگونه زنگ آهن و موارد مشابه در آب رادیاتور و محفظه انبساط رادیاتور اطمینان کامل به عمل آورید .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

روغن موتور خودرو را بررسی نمایید و همچنین گیج روغن موتور را به درستی بررسی نمایید تا اطمینان کافی حاصل گردد از نبود هرگونه براده و یا پیلیسه ای در روغن موتور بیش از حد مجاز ( دانه های کربن که همان روغن سوخته بوده و این نشان از آسیب دیدن موتور و یا تعویض ننمودن به موقع روغن موتور و مواردی که باعث آسیب رساندن به موتور خودرو خواهد شد را دارد ) .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

باتری خودرو را حتما بررسی نمایید ، ابتدا از نظر تمام بست ها و اتصالات ، دوم نگهدارنده مناسب باتری خودرو ، سوم سالم بودن باتری به نحوی که اگر باتری اتمی باشد ، نشان دهنده آن باید کاملا سبز رنگ باشد و اگر اسیدی باشد ، باید از وجود آب اسد کافی در خانه های باتری و نیز سالم بودن خانه های باتری و میزان عمر باتری اسیدی نیز بسیار مهم می باشد .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

از سالم بودن محفظه ورودی هوا ، اتصالات آن ، سالم بودن فیلتر هوا و نداشتن نشتی در مسیر ورود هوای موتور اطمینان حاصل نمایید زیرا این موارد اگر درست نباشند ، موتور خودرو به خوبی و درستی عمل تنفس ( همان مکش هوا ) را انجام نمی دهد و باعث کاهش عملکرد موتور خودرو خواهد شد .

پس از بررسی محفظه موتور و سالم بودن ظاهری قطعات ، باید موتور خودرو را روشن نمایید ، در برخی از خودروهای کنونی دنده اتوماتیک باید کلید خودرو را در جایگاه خود قرار داده و دکمه استارت خودرو را پس از چند لحظه فشار دهید ، البته قبل از آن حتما باید پای خود را بر روی ترمز نگاه دارید ، برای خودروهایی که با سویچ روشن می شوند ، پس از قرار دادن سویچ در حالت جرقه ( IGN ) و چند لحظه انتظار ، باید موتور خودرو با اولین استارت روشن گردد ( البته در برخی موارد 2 استارت نیز قابل توجیه و بدون مشکل می باشد ) .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

پس از روشن نمودن موتور خودرو ، دور آرام موتور را بررسی نمایید ، به این نحو که موتور را پس از روشن نمودن ، نه گاز داده و نه دیگر عملی انجام دهید ( مانند ترمز گرفتن و کلاچ گرفتن ) ، سپس به لرزش و صدای اتاق توجه نمایید و ببینید که صدای غیر طبیعی به داخل اتاق خودرو وارد می شود یا خیر و یا اینکه بدنه خودرو صدایی غیر طبیعی و یا لرزشی غیر طبیعی دارد ، در صورتی که چنین مواردی مشاهده شد ، خودرو مناسب نمی باشد .

در هنگام روشن نمودن و پس از آن نباید صدایی غیر طبیعی از موتور خودرو بشنوید و باید صدایی آرام و کارکردی بدون صدای اضافی داشته باشد ، برای پی بردن به صدای موتور هر خودرویی ، ترجیحا از قبل به صدای خودروهایی که سالم بوده و در حال کار کردن هستند توجه داشته باشید .

پس از بررسی داخل اتاق و صدای داخل اتاق ، کاپوت خودرو را باز نموده و به بررسی صدای موتور اقدام نمایید که اگر موتور با صدایی آرام در حال کار کرد بوده ، هیچ ایرادی نداشته ولی اگر کوچکترین صدایی غیر طبیعی در حال کار کرد موتور شنیده بشود از خرید خودرو صرف نظر نمایید .

پس از اطمینان از نداشتن هیچ گونه صدای غیر طبیعی ، درب قالپاق سوپاپ را برداشته ( محل ورود روغن بر روی سر سیلندر ) و با کف دست بر روی آن کمی فشار وارد نمایید و در صورتی که فشار هوا و یا دود آبی رنگ که نشان از روغن سوخته دارد را مشاهده نموده اید ، از خرید خودروی فوق صرف نظر نمایید زیرا داشتن کمپرس در سرسیلندر نشان از ناسالم بودن موتور داشته و یا موتور تعمیری می باشد ( تراش خوردن سر سیلندر به هر دلیلی را موتور تعمیری گویند ) .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

در انتها نیز از وجود نشتی آب و روغن اطمینان کامل حاصل نمایید ، به نحوی که سینی زیر خودر را کاملا بررسی نموده و یا اینکه زیر خودرو را بررسی نمایید و ببینید آیا در زمان توقف ، نشتی آب و یا روغن مشاهده شده است یا خیر ، در نهایت نیز در زمان روشن بودن موتور خودرو کمی در حالت درجا به آن گاز بدهید و ببینید آیا موتور خودرو صدایی غیر طبیعی از خود بروز می دهد .

در هنگام افزایش دور موتور به اگزوز خودرو و دودهای خروجی با دقت توجه نمایید و اگر وجود بخار آب بیش از حد ( زیرا در ابتدای استارت خروج بخار آب از اگزوز کاملا طبیعی بوده ولی پس از گرم شدن موتور دیگر نباید بخار آب مشاهده گردد ) استاندارد و متعارف ، وجود دود مشکی رنگ و وجود دود آبی رنگ از اگزوز هرگز نشانه خوبی برای یک خودروی سالم نمی باشد .

پس از انجام آزمایشهای فوق به تست جاده اقدام نمایید به نحوی که خودتان پشت خودرو قرار بگیرید و اقدام به رانندگی با خودرو نمایید .

اگر گیربکس خودرو اتوماتیک بود ، پس از روشن نمودن خودرو ، دسته دنده را در حالت حرکت انتخاب نمایید ( D و یا R و یا یکی از دنده ها ) ، از پارک خارج شده و نسبت به تعویض دنده اقدام نمایید ، ( اگر امکان داشت خودرو را در بزرگراه تست نمایید و تا دنده 3 با خودرو به رانندگی بپردازید تا هیچگونه صدا و یا لرزش غیر عادی در خودرو احساس ننمایید ) ، پس از رانندگی و اطمینان از آنکه خودرو دارای ایرادی ( صدای خاص ، تقه زدن و یا ضربه زدن در هنگام تعویض دنده ، کندی تعویض دنده در گیربکس های اتوماتیک و مواردی اینچنینی ) نمی باشد ، به نرمی در حال حرکت و تعادل خودرو دقت نمایید .

پس از آن به بالانس بودن خودرو دقت نمایید ، به نحوی که در زمان حرکت خودرو زمانی که در بزرگراه و یا خیابان در حال حرکت هستید و هیچ خودرویی در اطراف و نزدیکی شما حضور ندارد ، فرمان را رها نمایید و مشاهده کنید که خودرو به سمت راست یا چپ مسیر انحراف پیدا ننماید ( این حرکت را یک دست کشیدن خودرو در اصطلاح گویند ) و در مسیری مستقیم به حرکت خویش ادامه دهد و اگر چنین نبود کمی در خرید خود دقت نمایید .

دقت کنید در حرکت فرمان لرزش بیش از حد نداشته باشد ، فرمان حالت ضربه زدن نداشته باشد ( اصطلاحا فرمان نکوبد ) ، نرمی خودرو و صدا ندادن ستون های خودرو ، صدا ندادن بدنه خودرو ( در برخی موارد ایراد از طراحی خودرو بوده که صدای بیروی و شکاف هوا به راحتی داخل اتاق شنیده می شود ، سعی نمایید قبل از خرید هر خودرویی اطلاعات کافی از خودروی مذکور را بدست آورید ) ، نداشتن لرزش بیش از حد خودرو و مواردی اینچنینی حتما مورد نظرتان باشد و بررسی نمایید .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

برای خودروهایی که با دنده دستی هستند ، حتما مناسب بودن صفحه کلاچ را امتحان نمایید و این عمل تنها با بالا بودن ترمز دستی و گرفتن نیم کلاچ امکان داشته ، به نحوی که خودرو در دنده 4 ویا 5 باشد اگر در این زمان که نیم کلاچ گرفته اید خودرو خاموش شد ، صفحه کلاچ سالم است و اگر خودرو خاموش نگردد و همچنان با برداشتن پا از روی کلاچ موتور در حالت دنده به کار خود ادامه بدهد این نشان گر سر خوردن صفحه بر روی دیسک و به عبارت دیگر نشانگر گر اتمام عمر صفحه کلاچ است . به غیر از این تست در زمان توقف خودرو پدال کلاچ را چندین مرتبه فشار دهید و از سفتی و ارتفاع مناسب رها سازی کلاچ در پدال ، اطمینان کافی را حاصل نمایید .

این خودرو را نیز به مانند خودروهای اتوماتیک در بزرگراه در دنده های 1 ، 2 و 3 تست نمایید و تمام موارد بالا را نیز در هنگام حرکت حتما بررسی نمایید . برای اطمینان از سلامت گیربکس دستی ، در زمان قبل از تعویض دنده و پس از آن دست خود را حتما از روی دنده برداشته و توجه نمایید که آیا دنده بیرون می زند از جای خویش و یا به سختی درگیر می شود و یا اینکه صدای درگیر شدن دنده ها شنیده می شود ( ساییده شدن و درگیر نشدن دنده ها با یکدیگر ) ، در صورتی که این موارد مشاهده نموده اید ، گیربکس ایراد فنی داشته و ترجیحا از خرید چنین خودرویی صرف نظر نمایید .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

در هنگام رانندگی حتما به عملکرد سیستم ترمز دقت نمایید ، زیرا این سیستم نقشی حیاتی در هر خودرویی داشته و اگر سالم باشد میتواند باعث آرامش شما در رانندگی باشد و اگر ناسالم باشد ، این سیستم ابدا تکیه گاهی مناسب برای اعتماد شما نیست ، در زمانی که توقف داشته اید ، حتما چند بار پشت سر هم پدال ترمز را فشار دهید تا از سالم بودن ( در اصطلاح سفت بودن و پر بودن سیستم ترمز خودرو ) ، اطمینان پیدا نمایید و در زمان حرکت خودرو نیز هم زمانی که دنده درگیر است ترمز را تست نمایید و هم زمانی که دنده را در حالت خلاص قرار می دهید ، ترمز را تست نمایید ، در هر حالت و در هر صورت پدال ترمز نباید زیر پای شما خالی گردد و یا احساس نمایید که سیستم ترمز دیر به نیاز شما ( همان ترمز گیری ) پاسخ می دهد .

چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

در کل مطالبی که به آن ها اشاره گردید ، تنها موارد و مطالبی بودند که برای یک کاربر آماتور بیشتر مورد توجه واقع گردد و اگر در خرید خودروی کارکرده تبحر کافی را ندارید ، حتما با کارشناسان مربوطه مشاوره داشته باشید ، خودرو را از مراکز مجاز خرید و فروش که در شهر های بزرگ وجود دارند تهیه نمایید و یا به نمایشگاه های خودرو معتبر و منصف مراجعه نمایید و در نهایت نیز حتما از تعمیرکاران حرفه ای و با سابقه خودروها راهنمایی و مشاوره بگیرید ، چرا که ایشان از همگان بهتر هر خودرویی را می شناسند و بهتر می توانند شما را در امر خرید خودرو راهنمایی نمایند .

در پایان برای شما دوستان گرامی چک لیست مناسبی را طراحی و آماده نموده ایم و در آن برخی از مواردی که ممکن است با مراجعه به آن بتوانید به بررسی خودرویی که قصد خرید آنرا دارید ، پرداخته و همراه مناسبی برای شما جهت خرید یک خودروی دست دوم و مناسب باشد .

منابع:رگلاژ/کار

گردآوری و بازنشر: مجله خودرو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.