مقایسه رنو سیمبل و کیا سراتو، رقابتی برای تصاحب بازار

مقایسه رنو سیمبل و کیا سراتو، رقابتی برای تصاحب بازار

معضل ترافیک شهرهای بزرگ و نبود جای پارک و بسیاری مشکلات دیگر باعث شده که خریداران خودرو روی خوشی به سدان کوچک شهری نشان دهند . اما در بازار ایران  این بخش  در دست خودرو سازان وطنی و چینی بوده که به دلیل کیفیت پایین محصولات تولیدی باعث شده که کسانی که به دنبال محصولات با کیفیت هستند به سراغ گزینه های معتبر خارجی رفته و قید محصولات وطنی را بزنند . رنو سیمبل به عنوان یک فرانسوی اصیل مدت هاست که در بازار حضور دارد و علی رغم قصور در تبلیغات توسط نگین خودرو توانست به فروش قابل قبولی در سطح خود دست یابد . گزینه بعدی که علاقمندان به این سگمنت در پیش روی خود دارند کیا سراتو 2000 نسل قبلی است که توسط سایپا تولید می گردد . این خودرو هر چند که توسط یک خودرو ساز وطنی تولید می شود اما از آنجا زیر نظر مستقیم شرکت مادر این عمل انجام می شود هنوز دارای کیفیت قابل قبولی بوده و می توان به عنوان یک خودروی کره ای روی آن حساب باز کرد .

رنو سیمبل

ابعاد بدنه

وقتی قصد داریم ابعاد سدان های کوچک شهری را بررسی می کنیم نباید بدنبال ابعاد بزرگ تری باشیم چرا یکی از برگ های برنده این گونه خودرو ابعاد خارجی کوچک تر در عین فضای داخلی بیشتر است . با نگاهی به جدول زیر متوجه خواهیم شد که سراتو از ابعاد خارجی بزرگ تری بهره می برد اما در واقع این رنو سیمبل است که در فضای داخلی بهتر عمل کرده است به طوری که فضای سر و جلو پای سرنشینان کاملا بهتر از رقیب خود عمل کرده است . سراتو در فضای ردیف عقب کمی تنگ تر از رنو سیمبل است و کمی برای پای سرنشنیان ایجاد مزاحمت می کند . اما رنو سیمبل مانند ال 90 به فضای درونی و همچنین ارتفاع خودرو اهمیت بیشتری قائل شده است . اختلاف ارتفاع سراتو سایپا و رنو سیمبل هم به همین دلیل است .

فاصله دو محور
میلی متر
وزن ارتفاع
میلی متر
عرض میلی متر طول
میلی متر
نوع خودرو
2649 1310 1460 1775 4530 سراتو 2000
2643 1081 1517 1733 4348 رنو سیمبل

مقایسه طراحی ظاهری سراتو 2000 و رنو سیمبل

کیا سراتویی که توسط سایپا مونتاژ می گردد مربوط به نسل گذشته این خودرو می باشد که در طول سال های 2008 تا 2013 در کره تولید شده است . از همین روطراحی این خودرو مربوط به زبان پیشن طراحی کیا بوده و نباید از آن چهره ای مدرن را انتظار داشت . اما بسیاری متعقد هستند که این نسل از سراتو از جذابیت بیشتری نسبت به نسل جدید خود برخودار بود و دلیل موفقیت نسل پیشین را همین مهم می داستند . استفاده از خطوط تیز و مستقیم و همچنین زوایای تند در جای جای بدنه باعث گردیده که چهره این سدان کوچک شهری جذاب و تهاجمی گردد .

رنو سیمبل هم اکنون در نسل سوم خود به سر می رسد و چندین سال هم با همین ظاهر عرضه می گردد . نسل اول این خودرو در سال 1999 به منظور تقاضای خودرو های ارزان قیمت و اقتصادی بازار اروپا تولید گردید و این خودرو جایگزین تندر 90 شد که هنوز هم در ایران تولید می شود . در حقیقت نسل سوم این خودرو به طور کل بر روی پلت فرم تندر90 سوار شده است و در عملکرد فنی کاملا شبیه به این خودرو است و فقط طراحی داخلی و خارجی این خودرو تغییر کرده است .

از همین رو در طراحی این خودرو هم سادگی تندر 90 به چشم می خورد . رنو سیمبل در طراحی خود برخلاف رقیب کره ای خود از خطوط نرم و منحنی استفاده کرده است . این سبک طراحی در چراغ های جلو و عقب خودرو نیز دیده می شود . از همین رو ظاهر این خودرو کاملا آرام و خانواده پسند شده و سادگی بیش از حد آن کمی آزاردهنده برای قشر جوان می باشد .

با این احتساب سراتو سایپا بدون شک می تواند منتخب این بخش نام بگیرد چرا که همه اقشار جامعه و مخصوصا جوانان را در بر می گیرد

.

مقایسه طراحی داخلی سراتو 2000 و رنو سیمبل

کیا سراتو در طراحی داخلی خود به هم به خوبی عمل کرده است و در زمان خود بسیار جذاب و مدرن به نظر می رسید . استفاده از پنل پشت فرمان با طرح سیلندی و عقربه ای با پشت زمینه قرمز رنگ ، کاملا مورد قبول جوانان قرار گرفته است . همچنین استفاده از قطعات نقره ای رنگ در برخی  نقاط داشبورد و روی درب های باعث جذابیت بصری کابین این خودرو شده است . همچنین کیفیت عالی متریال داخلی برای یک خودروی شهری کاملا مناسب به نظر می رسد .

رنو برای کابین  سیمبل همان سبک طراحی ال90 را استفاده کرده است با این تفاوت که کمی حس مدرن بودن را با ایجاد المان هایی نظیر صفحه نمیش لمسی ، طراحی نامتقارن تهویه مطبوع و استفاده از قطعات براق در برخی قسمت های به مدرن کردن کابین کمک کرده است . اما همچنان فرمان قدیمی و روی دربی های ساده برای یک خودروی بالای 100 میلیون ضعیف ارزیابی می شود .

کیا سراتو ماننده بخش طراحی ظاهری می تواند برنده بلامنازع طراحی داخلی باشد چرا که هنوز بعد از گذشت چندین سال هنوز هم جذاب است .

مقایسه مشخصات فنی سراتو 2000 و رنو سیمبل

سراتو 2000 سایپا  به یک پیشرانه 2.0 لیتری تنفس طبیعی با بیشنه قدرت 154 اسب بخار و گشتاور 194 نیوتن متری مجهز شده است . این میزان قدرت و گشتاور توسط جعبه دنده 6 سرعته اتوماتیک به چرخ های جلو منتقل می گردد . مجموع سیستم فنی این خودرو باعث می گردد که در مدت زمان 10.5 ثانیه سرعت خود را از حالت سکون به 100 کیلو متر در ساعت برساند و این شتاب را تا حداکثر سرعت 190 کیلومتر در ساعت حفظ نماید .

همان طور که گفته شد مشخصات فنی رنو سیمبل دقیقا با تندر 90 یکسان است از همین رو این خودرو به موتور 1.6 لیتری تنفس طبیعی با حداکثر توان 105 اسب بخار و بیشنه گشتاور 145 نیوتن متر مجهز گردیده است . این موتور به منظور انتقال قدرت به چرخ های جلو به جعبه دنده سنتی 4 سرعته اتوماتیک مجهز شده است . قابل ذکر است حداکثر سرعت سیمبل برابر با 175 کیلومتر در ساعت می باشد .

در روی کاغذ و با بررسی مشخصات فنی این سراتو است که می تواند گزینه اول باشد اما رنو سیمبل همانند تندر90 در عملکرد فنی فوق العاده عمل کرده است چرا که با حجم کمتر موتور  و جعبعه دنده قدیمی دارای شتاب برابر با رقیب خود و همچنین دارای مصرف کمتر است . دلیل این امر مشخص است چرا که با نگاهی به وزن این دو خودرو در بخش ابعاد متوجه خواهیم شد که سراتو حدود 300 کیلوگرم وزن اضافی دارد که مجبور شده است این میزان را با حجم موتور و مصرف بیشتر بنزین جبران نماید .

رنو سیمبل

نوع جعبه دنده مصرف سوخت لیتر شتاب 0 تا 100 ثانیه گشتاور نیوتن متر قدرت خروجی اسب بخار نوع موتور حجم موتور نوع خودرو
6 سرعته اتوماتیک 7.7 10.5 194 154 تنفس طبیعی 2.0 سراتو 2000
4 سرعته اتوماتیک 5.8 10.1 145 105 تنفس طبیعی 1.6

 

رنو سیمبل

ایمنی

رنو سیمبل در ابتدای حضورش توانست از موسسه Euro NCAP 4 ستاره ایمنی را دریافت کند . این خودرو همانند تندر 90 خودروی کم آپشن است و از امکانات معدود ایمنی می توان به دو کیسه هوا و ترمز ABS، EBD و اشاره کرد .

کیا سراتو هم تواسنت در تست تصادف ادراه امنیت بزرگرا های آمریکا IIHS حداکثر امیتاز را کسب کند . این خودرو از امکانات ایمنی نظیر 4 کیسه هوا ،  سیستم های ترمز و کنترل پایداری این خودرو می توان به ترمز جلو دیسکی و عقب کاسه‌ ایABS – EBD   اشاره کرد .

امکانات رفاهی

سراتو 2000 سایپا خودروی فول آپشن محسوب می گردد که با اکثر امکانات روز از قبیل فرمان هیدرولیک ، کلید های کنترلی روی فرمان ، چراغ‌ های مه‌ شکن جلو و عقب ، شیشه ‌های بالابر برقی ، آینه‌ های جانبی برقی مجهز به چراغ راهنما ، چراغ هشدار دهنده عیب موتور، کروز کنترل ، غربیلک فرمان و دسته دنده چرمی ، سنسور نور ، سیستم تهویه مطبوع خودکار، رینگ 16 اینچی آلومینیومی ، سیستم ورود بدون کلید ، دکمه روشن و خاموش موتور ، صفحه نمایش لمس مجهز به ره یاب ماهواره عرضه می گردد .

در ماشین رنو سیمبل نیز اشاره شد که رویه رنو برای آپشنال کردن کردن سیمبل همان رویه تندر 90 است از همین رو نباید انتظار امکانات خاصی از این خودرو داشت . رنو سیمبل از امکاناتی نظیر کروز کنترل ، صفحه نمایش اطلاعات ، صفحه نمایش دمای بیرون ، رینگ آلومینیومی – سنسور دنده عقب مجهز شده است .

مدت زمان گارنتی و خدمات پس از فروش

سراتو2000 با 3 سال گارانتی و خدمات پس از فروش از سوی سایپا عرضه می گردد . همچنین سایپا با شبکه گسترده خدمات پس از فروش خود پشتیبان این خودرو خواهد بود . رنو سیمبل هم با همین میزان مدت زمان گارانتی عرضه می گردد اما نگین خودرو در زمینه خدمات پس از فروش کاملا ضعیف عمل کرده و در بیشتر مواقع مالکان این خودرو از نبود قطعات بدنه این خودرو شکایت دارند . همچنین خدمات پس از فروش نگین خودرو در ابتدای راه قرار دارد و به گستردگی سایپا نمی باشد .

کیا سراتو چه ویژگی هایی دارد ؟

کیا سراتو یکی از خودرو های برتری است که هر نسلی به محض تولید و عرضه از آن استقبال کرد . این خودرو که در کره جنوبی ساخته شده است در ایران به نام  Kia Cerato TD ( سراتو سایپا 1600 ) مونتاژ شد و  نسل دوم سراتو به شمار می‌ رود .

این نسل سراتو در سال 2009 معرفی و عرضه شد و تا سال 2013 تولید آن ادامه داشت . این خودرو در سال 2012 شامل تغییراتی در بخش فنی از جمله ارتقای جعبه دنده 4 سرعته به 6 سرعته ( در مدل ‌های 2 لیتری اتوماتیک ) همچنین به روز شدن برخی از امکانات رفاهی شد .

به طور کلی سراتو با دو موتور 1.6 و 2 لیتری با جعبه دنده‌ های دستی و اتوماتیک در ایران عرضه شد . پس از ورود سراتوی نسل 3 در سال 2014 ، تولید این خودرو توسط کمپانی کیا متوقف شد ، اما شرکت سایپا با همکاری کیا اقدام به مونتاژ کیا سراتو با نام استعاری ( سراتو سایپا ) کرد و این خودرو را با اعمال برخی ارزان سازی ‌ها عرضه کرد .

حجم موتور این خودرو 1591 سی سی ، حداکثر قدرت 124 اسب بخار در 6300 دور در دقیقه است . حداکثر گشتاور این خودرو 156 نیوتن متر در 4200 دور در دقیقه ، جعبه دنده 6 سرعته دستی و حداکثر سرعت آن 190 کیلومتر در ساعت است .

رنو سیمبل چطور محبوب شد ؟

خودرو بعدی که مورد مقایسه قرار گرفته رنو سیمبل است . رنو یکی از سازنده های محبوب خودرو است که انواع متنوعی خودرو با کیفیت بالا تولید و عرضه کرده است . یکی از این خودروهای محبوب تند90 است که برخلاف ظاهر زشتش محبوبیت زیادی دارد چرا که از سطح کیفیت بالایی برخوردار است . این خودرو که به نام لوگان نیز شناخته می شود .

در سال 2004 توسط کمپانی رومانیایی داچیا روی خط تولید رفت . نسل اول این خودرو در سال 2008 فیس لیفت شد که هم اکنون طبق معمول اغلب خودرو ‌های از رده خارج دیگر توسط ایران خودرو با نام تندر 90 پلاس عرضه می‌ شود .

جایگزین لوگان با نام سیمبل در نمایشگاه خودرو پاریس سال 2012 معرفی شد . سیمبل در سال 2016 فیس لیفتی را تجربه کرد که چهره آن را دل نشین‌ تر و بروز ‌تر از قبل کرده است .

فیس لیفت رنو سیمبل برای سال 2017 که در اروپا با نام داچیا لوگان شناخته می ‌شود .  این خودرو ساخت فرانسه بوده که امکانات مختلفی دارد . از جمله امکانات این خودرو می توان به موتور 4 سیلندر 16 سوپاپه ، حجم موتور 1598 سی سی ، حداکثر قدرت 105 اسب بخار در 5750 دور در دقیقه ، حداکثر گشتاور 145 نیوتن متر در 3750 دور در دقیقه ، جعبه دنده 4 سرعته خودکار و حداکثر سرعت 175 کیلومتر در ساعت اشاره کرد .

رنو سیمبل

بیشتر بخوانید:

مقایسه فنی فولکس واگن پاسات با کیا اپتیما هیبرید

منبع: همراه مکانیکفرق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.