4 دلیل روشن شدن چراغ باتری خودرو + رفع مشکلات باتری

4 دلیل روشن شدن چراغ باتری خودرو + رفع مشکلات باتری

یکی از مهم ترین قطعات خودرو،باتری آن است که آن را قلب الکتریکی اتومبیل می نامند . از وظایف باتری خودرو ، تامین نیروی مورد نیاز استارت و فراهم کردن انرژی الکتریکی مورد نیاز خودرو زمانی که نیاز خودرو بیش از مقدار تولید شده توسط دینام است .

باتری خودرو

منبع اصلی برق خودرو باتری می باشد که باتری مهم ترین و ضروری ترین قطعه هر خودرو می باشد و باعث تامین برق نیاز خودرو می شود .یکی دیگر از عوامل روشن شدن خودرو می تواند به علت عدم کار کرد صحیح و یا ضعیف بودن باتری می باشد . در این حالت خودرو ضعیف استارات می خورد و یا به طور کلی استارات نخواهد خورد .

روشن شدن چراغ باتری ماشین

چراغ باتری ماشین ، خبر از اتفاقاتی می ‌دهد که همگی به باتری خودرو مربوط می ‌شود . روشن شدن این چراغ که شبیه با باتری است ، حاکی از وجود اشکالاتی در سیستم برق و یا باتری خودرو است . پس اگر با این چراغ روشن مواجه شدید ، به نوعی خرابی باتری وجود داشته و می ‌بایست به سرعت به تعمیرگاه مراجعه کرده و آن را برطرف سازید . اما آیا می‌ دانید چرا چراغ باتری ماشین روشن می ‌شود ؟

دلایل روشن شدن چراغ باتری ماشین چیست ؟

1- رسوب گرفتن باتری و یا شل شدن بست های آن

شل شدن بست های باتری خودرو ، یکی از علل شایع روشن شدن چراغ باتری ماشین است . اما در موارد دیگر هم ممکن است این بست ها رسوب بگیرند که این از عبور جریان الکترونیکی به طور مناسب جلوگیری کند . در وهله ی اول کافیست تا با بررسی این وضعیت ، از احتمال وجود این مشکلات ، اطمینان حاصل نمایید .

2- بست سیم دینام به باتری قطع شده است

بعد از آن که خودرو روشن شود ، دینام شروع به حرکت می کند و انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌ کند . سپس این انرژی به باتری هدایت شده و سبب شارژ باتری خودرو می‌ شود . چنانچه در هر یک از این مسیرها خللی وارد شود ، چراغ باتری ماشین روشن می‌ شود . در این صورت می ‌توانید به یک تعمیرگاه مراجعه کنید و مشکل خود را مطرح نمایید .

3- اشکال در تسمه دینام و دینام

هر گونه اشکال در تسمه دینام و یا شل شدگی آن ، ارتباط را برای انتقال انرژی مکانیکی مختل می ‌نماید . در این صورت جریان رفت انرژی از باتری قطع و چراغ پشت آمپر روشن می ‌شود . وجود اشکال در دینام هم می‌ تواند سبب روشن شدن چراغ باتری ماشین شود .

4- عمر باتری خودرو تمام شده است

هر باتری خودرو ، طول عمری دارد و پس از طی مسافتی مانند هر باتری دیگری ، عمر آن به پایان می‌ رسد . پس اگر مدت هاست که باتری اتومبیل خود را تعویض نکرده اید ، می ‌بایست به تمام شدن آن شک کنید . از سویی استفاده ی بیش از توان باتری ، می‌ تواند مشکلاتی را سبب شود. به طور متوسط هر باتری چیزی بین 12 الی 14 ولت برق تولید می‌ کند . چنانچه میزان مصرف اتومبیل شما بیش از این باشد ، چراغ باتری روشن می ‌شود .

در صورت روشن شدن چراغ باتری ماشین چه کنیم ؟

همان طور که می دانید ، به محض روشن شدن چراغ باتری ، می بایست به تعمیرگاه مراجعه کنید تا بتوانید عملکرد خوبی را از خودروتان شاهد باشید . اما بهتر است واکنش شما به این اتفاق اینگونه باشد :

1- تمام ابزارهایی که برق مصرف می‌ کنند را خاموش کنید : مثل ضبط ، برف پاک کن ، چراغ ها

2-  اتومبیل خود را به گوشه ای امن برانید تا بتوانید بررسی های ابتدایی را شروع کنید .

3- ماشین خود را خاموش کرده ، کاپوت را بالا بزنید و با توجه به مواردی که در بالا گفته شده ، عیب یابی را آغاز کنید . ( برخی از عیوب به راحتی با چشم قابل رویت هستند . )

4- فیوز ، بست های باتری ماشین و دینام را بررسی کنید . در صورت شل شدن بست های باتری با استفاده از ابزارهایی که در اختیار دارید ، آن ها را سفت نمایید . اگر پایه فیوزها دارای گرفتگی است ، آن ها را به کمک یک مسواک قدیمی با مخلوط نوشابه و آب بسیار داغ ، تمیز کنید تا انسداد برطرف شود .

5- در صورت مشکلاتی در دینام ، فیوز ، تسمه می ‌بایست به تعمیرگاه های مجاز مراجعه نمایید .

آشنایی با انواع باتری خودرو

اجزای تشکیل دهنده باتری خودرو : قطب های باتری ، درپوش باتری ، پلاک مشخصات باتری ، الکترولیت ، جعبه باتری ، صفحات مثبت ، صفحات منفی ، صفحات عایق می باشند که این باتری قابل شارژ نیز می باشد  .

باتری مولدی است که می تواند با تبدیل انرژی ، انرژی الکتریکی تولید نماید . باتری خودرو 12 ولت و 60 آمپر ظرفیت دارد اما این ظرفیت بستگی به عواملی مانند : مساحت صفحات باتری ، تعداد صفحات باتری ، مقدار الکترولیت ، قدرت الکترولیت ، نو و کهنه بودن باتری و دمای کارکرد دارد .

انتخاب بهترین نوع باتری می تواند سبب کاهش هزینه ها و افزایش کارایی باتری شود بنابراین بهتر است هنگام انتخاب باتری برای اتومبیلتان ، مشخصات تعیین شده از طرف شرکت سازنده خودرو ، میزان برق مصرفی خودرو، قدرت دینام برای شارژ ، فضای موجود برای باتری را در نظر بگیرید و در انتخاب آن دقت کنید چون همانطور که گفتیم باتری ، قلب دوم اتومبیل است و استفاده از باتری نا مرغوب سبب آسیب به خودرو شما می شود .

دو نوع از رایج ترین انواع باتری خودرو

باتری های غیر سیلد  :

باتری های  (LM =Low Maintanace)می باشند که به مراقبت کم نیاز دارند ، این نوع باتری ها دارای صفحه سرب آنتیموان /  کلسیم ( دو آلیاژی یا هیبرید ) هستند . بهتر است در آب و هوای گرم باتری غیر سیلد خریداری کنید زیرا نمی توان غلظت ویژه آن را با هیدرومتر اندازه گرفت ، همچنین زمان نیاز به آب می توان آب اضافه کرد  .

باتری های سیلد  :

باتری های (FM =Free Maintanace) که نیازی به مراقبت ندارند و و دارای عمری طولانی تر ، شارژ سریع تر ، مقاومت بیشتر در برابر شارژ بیش از حد  (over charge)، کاهش خوردگی ترمینال ها و زمان مجاز جهت نگهداری کالا (Shelf Life) به مدت طولانی تر هستند . این نوع باتری ها ، دارای صفحه سرب – کلسیم / کلسیم هستند و و در مقابل عیوب ناشی از دشارژ عمیق(Deep Discharge)  به علت افزایش ریزش مواد فعال صفحات ، خیلی زود از کار می افتند  .

نگهداری باتری خودرو

حین به کارگیری این قطعه در خودرو باید به فکر مراقبت های دوره ای از آن نیز باشید . در ادامه نکاتی را بیان می کنیم که موجب افزایش کارایی و عمر این قطعه می شوند :

1- استفاده از محافظ هایی که عایق خوبی در برابر سرما ، گرما و گرد و غبار هستند .

2- مراقبت های دوره ای و چک کردن سطح مایع داخل باطری های اسید شارژ تا در صورت نیاز ، به آن مایع اضافه گردد .

3- بررسی اتصالات و بست ها تا در صورت وجود نارسایی و قطعی ، مشکل برطرف شود .

4- اطمینان از صحت عملکرد تسمه دینام ؛ چرا که در صورت شل یا سفت بودن تسمه ، باطری فشار مضاعفی را متحمل می شود .

5- تمیز کاری باطری و برطرف کردن مواد زائدی که در اطراف سر باطری ها جمع می شوند .

عمر باطری ماشین نقطه قوت باتری است

عمر باطری ماشین تاثیر بسزایی در زمان تعویض مجدد باتری دارد . باطری ماشین وقتی در کارخانه تولید می شود ، عمرش آغاز می شود . بنابراین تلاش کنید تا باطری ماشین با نزدیک ترین تاریخ خریداری کنید تا طول عمر بیشتری داشته باشد . یک سال پس از تولید هر باتری ، صفحات آن سولفات می شوند . بنابراین سعی کنید از خرید باطری ماشین که یک سال از تاریخ تولید آن گذشته است خودداری کنید . اگر باتری ضمانتی خریداری می کنید ، بدون شک تاریخ تولید در ضمانت نامه ذکر شده است .

اهمیت بالای ظرفیت ذخیره باطری خودرو

این گزینه  که در قبل از خرید باطری ماشین باید در نظر گرفته شود مربوط به مدت زمانی است که باتری بدون موتور و قبل از تخلیه می تواند با قدرت همچنان کار کند . برخورداری از ظرفیت بالای ذخیره باطری ماشین این قابلیت را دارد تا درشرایط سخت به تنهایی بطور مثال چراغ های ماشین را روشن کند .

آمپراژ باطری خودرو

آمپراژ باطری ماشین به میزان برق باتری اشاره دارد . آمپراژ بالا به معنی  این است که باتری می تواند بار زیادی را حفظ کند و زمان بیشتر برق دهی کند . برای هر نوع باطری ماشین ، حد مجاز آمپراژ مشخص می شود . اگر شما قصد دارید تجهیزات اضافی روی ماشین خود نصب کنید باید میزان آمپراژ باطری ماشین را بالا ببرید . بنابراین انتخاب باطری ماشین با چه میزان آمپر روی سیستم برقی ماشین تاثیر دارد . سیستم ها صوتی با اسپیکرهای غول پیکر و همچنین لامپ های اضافی از جمله مواردی هستند که روی آمپر باطری ماشین تاثیر دارند .

تست کیفیت استاندارد باتری

حین خرید باتری از فروشنده ، کارتی با عنوان ( برگ سبز باتری ) یا کارت ضمانت نامه درخواست کنید . آن ها موظف هستند این برگه را در اختیار شما بگذارند . در صورت امتناع از ارائه این برگه ، باتری مورد نظر معتبر نیست ؛ چرا که هر قطعه ای برای ورود به بازار نیاز به مجوز دارد .

( تست کیفیت استاندارد ایران ) نشانی است که توسط ( شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران ) تحت آزمایشات مختلفی به کالاهای استاندارد اعطا می شود . اگر باطری ای که انتخاب می کنید دارای این نشان نباشد ، به این معناست که مورد تائید این شرکت نیست ؛ پس استاندارد ، قانونی و با کیفیت بودن این محصول هم معلوم نیست و بنابراین خدمات پس از فروشی هم در کار نخواهد بود .

اگر باتری ای که انتخاب می کنید ، شرایط فوق را داشته باشد ، نگرانی هایی مثل نامرغوب بودن مواد اولیه تا حد زیادی مرتفع می شود و باطری خودروی شما شرایط لازم را برای کارکرد مناسب دارد . عملکرد باتری در خودرو است که نیمی از آن به باتری و نیمی دیگر به شرایط خودروی شما بستگی دارد .

کشور تولید کننده باتری

قیمت باتری تولید شده در کشور های مختلف ، متفاوت است ؛ چنانچه فروشنده توضیحاتی درباره باتری داد ، می توانید برای اطمینان از صحت و سقم آنها ، بدنه باطری را چک کنید . تاریخ تولید ، انقضا و نام کشور تولید کننده ، سه ویژگی حک شده روی بدنه یا قسمت دیگری از باتری هستند . به خاطر داشته باشید که این اطلاعات باید حتماً به صورت مستقیم روی باتری ، حک شده باشند و وجود برچسب و اتیکت فاقد اعتبار است .

باتری خودرو

مزایای باتری

1- در این نوع باتری ها آب مقطر به کار نرفته است .

2- امکان شارژ دوباره باتری وجود دارد .

3- نیاز به تعمیرات و بازدید کمتر نسبت به نوع اسیدی دارد .

4- نسبت به باتری های معمولی قدرت استارت زدن بالاتری نیاز دارد .

5- در برابر شارژ بیش از حد و همین طور شارژ شدن مقاومت بالایی دارند .

6- اگر رنگ سبز را نشان دهد به این معنی است که باتری سالم است .

7- اگر رنگ قهوه ای را نشان دهد یعنی باتری سالم است اما در حالت شارژ قرار دارد .

8- چنانچه رنگ سفید را نشان دهد یعنی باتری خراب است و باید آن را تعویض کنید .

9- این نوع باتری به علت بسته بودن قالب باتری به هیچ وجه اسید باتری از آن خارج نشده و باعث کثیف شدن بدنه و آسیب به سیم کشی ها خودرو نمی شود .

10- باتری اتمی ماشین یکی از پر فروش ترین باتری خودرو می باشد . تفاوت عمده باتری اتمی با باتری اسیدی این است که جنس آلیاژ که دارد یعنی کلسیم و یا سیلور باعث شده است که هم طول عمرشان بیشتر باشد و قدرت استارت زدن را بالا ببرد .

معایب باتری

1- گران بودن بیش از اندازه این باتری نسبت به باتری های دیگر ( این باتری از باتری اسید گران تر می باشد و دلیل آن نیز شارژ شدن مجدد آن می باشد . )

2- شوک وارد کردن یا خاموش شدن یک دفعه ماشین ( در اکثر مواقع شارژ باتری تمام شده است . )

3- نسبت به باتری دیگر نیاز نیست از آن نگهداری کنید .

بیشتر بخوانید:

سوراخ شدن اگزوز خودرو چه تاثیراتی بر عملکرد خودرو دارد ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.