مشخصات فنی خودرو ایرانی رانا پلاس + ویژگی استثنایی آن

مشخصات فنی خودرو ایرانی رانا پلاس + ویژگی استثنایی آن

رانا نام یکی از سدان‌های شرکت ایران خودرو به شمار می ‌رود که در ساخت آن از پلتفرم پژو 206 صندوق دار استفاده شده است . این خودرو برای اولین بار در سال 1388 معرفی شد و در سال 1391 فروش آن در دو تیپ LX و EL آغاز گردید . اکنون ایران خودرو قصد دارد نسخه فیس لیفت شده رانا را با نام ( رانا پلاس ) روانه بازار کند تا شاید بتواند مرهمی بر چهره نه چندان دلچسب این خودرو به اصطلاح ملی باشد . براساس اطلاعات مندرج شده است ، از لحاظ مشخصات فنی تفاوتی میان رانا و مدل پلاس آن وجود ندارد و تغییرات تنها در نمای ظاهری خودرو و کابین آن اعمال شده است .

رانا پلاس

نقد کارشناسی رانا پلاس

به دلیل استفاده از پلتفرم مشترک ، شباهت‌ های فراوانی میان رانا پلاس با پژو 206 صندوق دار وجود دارد و این شباهت‌ ها در نمای کناری به اوج خود می ‌رسد . در نمای جلویی تنها تفاوتی که میان رانا و رانا پلاس به چشم می‌ خورد ، افزودن دی لایت و یک تریم مشکی رنگ به چراغ‌ های جلو است که نمای نسبتا خوبی را برای این خودرو خلق کرده است .

نماهای کناری و پشتی رانا پلاس نیز چندان دست خوش تغییرات نشده ‌اند و افزودن دستگیره ‌ها و زه‌ های جانبی همرنگ بدنه ، آینه ‌های بغل جدید و تغییر تریم چراغ ‌های عقب تنها تفاوت‌ های قابل ذکر در مقایسه با رانا معمولی هستند . تصاویر منتشر شده از داخل رانا پلاس نیز نشان می‌ دهد که کابین این خودرو تغییرات اندکی را تجربه کرده است که از جمله آن ‌ها می ‌توان به طرح جدید فرمان ( مشابه پژو  207) اشاره کرد ، البته همچنان متریال استفاده شده در کابین رانا پلاس از جنس پلاستیک بی ‌کیفیت است . از لحاظ فنی هیچ ‌گونه تفاوتی میان رانا پلاس و نمونه معمولی وجود ندارد و هر دو این محصولات از یک پیشرانه 1.6 لیتری موسوم به TU5 استفاده می‌ کنند .

این پیشرانه 4 سیلندر می ‌تواند 105 اسب بخار قدرت در 5800 دور بر دقيقه را تولید کند و مقدار گشتاور تولیدی آن نیز 142 نيوتن متر در 4000 دور بر دقيقه است . نیروی این پیشرانه از طریق یک گیربکس 5 سرعته دستی به چرخ‌ های جلو منتقل می‌ شود تا این سدان جمع و جور شهری بتواند طی زمانی در حدود 12 ثانيه سرعت خود را از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر برساند ؛ همچنین مصرف سوخت ترکیبی این خودروها 6.6 لیتر در هر صد کیلو متر اعلام شده است که مصرف سوخت مناسبی برای سدانی در این رنج قیمتی محسوب می ‌شود .

براساس خبر ها ایران خودرو آپشن‌ های جدیدی را برای رانا پلاس در نظر گرفته است که از جمله آن‌ ها می ‌توان به مواردی مانند کروز کنترل ، بلوتوث برای سیستم پخش و دکمه ‌های کنترل سیستم صوتی روی فرمان اشاره کرد . برخی آپشن ‌های دیگر مانند نمايشگر دماي محيط ، سيستم روشنايي موقت در محيط‌ هاي تاريک ، سيستم كنترل بخار بنزين و تنظيم زاويه نور چراغ هاي جلو از داخل نیز روی رانا پلاس وجود خواهند داشت .

در یک نگاه کلی باید گفت که رانا پلاس خودرو جدیدی محسوب نمی ‌شود و شاید حتی نتوانیم نام فیس لیفت را روی آن بگذاریم ، اما ظاهرا در ادبیات ایران خودرو ، فیس لیفت به معنای افزودن یک تریم مشکی رنگ به چراغ‌ ها یا تعویض فرمان است . اگر بخواهیم از مزایا و معایب رانا پلاس حرف بزنیم ، باید گفت که تنها مزیت رانا پلاس ، آپشن‌ های بیشتر آن نسبت به رانا است . البته آپشن ‌هایی که ایران خودرو به این خودرو اضافه کرده است را به راحتی می ‌توان با مراجعه به مغازه‌های فروش لوازم اسپرت خودرو به رانا معمولی اضافه کرد . به معایب رانا پلاس که برسیم حرف‌ های زیادی برای گفتن وجود دارد ؛ سیستم تعلیق و فنربندی خشک ، قیمت بالا ، کیفیت پایین ساخت و متریال کابین ، شتاب ضعیف و فضای کم برای سرنشینان عقب تنها بخشی از معایبی هستند که پس از خرید رانا پلاس با آن مواجه خواهید شد .

امنيت رانا پلاس

ایمنی خودرو هایی همچون دنا و رانا که به نوعی ساخت داخل محسوب ‌شوند ، توسط هیچ مرکز تستی مورد بررسی قرار نمی‌ گیرد و آمار بالای مرگ و میر تصادفات رانندگی در کشور نیز اثبات می ‌کند که نباید به ایمنی محصولات وطنی دل خوش بود . رانا پلاس به حداقل تجهیزات ایمنی مانند دو کیسه هوا ، ترمز  ABS، ايموبيلايزر و قفل مرکزی مجهز است .

ارزش خريد رانا پلاس

رانا پلاس با توجه به آپشن‌ های بیشتر ، قطعا قیمت بالاتری نسبت به رانا خواهد داشت و احتمالا در محدود 100 میلیون تومان قیمت گذاری شود . با توجه به معایب فراوان این خودرو که پیش ‌تر به آن اشاره شد و تفاوت‌ های نه چندان چشم گیر این خودرو با رانا معمولی ، نمی ‌توانیم ارزش خرید بالایی را برای این خودرو در نظر بگیریم . پیشنهاد ما این است که در این رده قیمتی به خرید سایر محصولات موجود در بازار ایران فکر کنید که طراحی زیبا تری دارند و آپشن‌ های مناسبی نیز روی آن ‌ها نصب شده است .

رقبای رانا پلاس

رانا پلاس در رنج قیمتی خود باید با محصولاتی همچون پژو پارس ، پژو 206 صندوق دار ، سمند سورن ، دنا ، تندر 90 و آریو دست و پنجه نرم خواهد کرد . تمام رقبای رانا پلاس محصولاتی جا افتاده در بازار خودرو کشورمان هستند که فروش بالایی را نیز تجربه کرده ‌اند . بنابراین رانا پلاس برای متقاعد کردن خریداران در این رنج قیمت کار سختی را پیش رو خواهد داشت . اگر بخواهیم در این رده قیمتی انتخاب به صرفه و مطمئنی داشته باشید ، تندر 90 با توجه به مزایایی همچون کیفیت بالا ، استهلاک کم و مصرف سوخت بهینه ، یکی از بهترین گزینه‌ ها برای شما خواهد بود ، اما اگر می ‌خواهید یک سدان خانوادگی جادار و مجهز به امکانات متنوع خریداری نمایید ، می ‌توانید به خرید دنا یا شاید آریو فکر کنید .

ایران خودرو قیمت رانا پلاس را اعلام کرد :

رانا دومین محصول ملی ایران خودرویی لست که بر اساس پلتفرم خودروی 206 صندوق دار تولید شده و از موتور معروف TU5 نیز بهره می‌ برد . این خودرو از سال 91 وارد بازار کشور شد و ایران خودرو قصد دارد نسخه پلاس آن را راهی بازار کشور کند .

قیمت رانا پلاس ایران خودرو مشخص شد

به تازگی و در حاشیه مراسم قرعه کشی فروش فوق العاده ایران خودرو ، قیمت مصوب و برنامه عرضه رانا پلاس توسط مدیران این خودرو ساز اعلام شد.

بر اساس جدول افزایش قیمت منتشر شده توسط دستگاه‌ های نظارتی ، این بار شاهد هستیم که قیمت مصوب رانا مشابه به پژو 206 صندوق دار شده است و این در حالی است که پیش از این ، قیمت رانا LX اختلاف قابل توجهی را با 206 صندوقدار V8 داشت . به همین منظور بابک رحمانی ، معاونت فروش و بازاریابی ایران خودرو ، توضیحی را در این مورد ارائه داد .

او گفت : ( قیمت جدید اعلام شده برای رانا در جدول مورد نظر مربوط به نسخه جدید این خودرو است . در واقع رانا پلاس قیمتی شبیه به پژو 206 صندوق دار V8 دارد و دستگاه‌ های نظارتی ، نمونه جدید این خودرو را قیمت ‌گذاری کرده اند . )

رحمانی در ادامه بیان کرد : ( در حال حاضر رانا پلاس به خاطر ارتقای کیفیتی ، اضافه شدن امکانات و تغییر استاندارد ها قیمتی بالاتر نسبت به نسخه قبلی دارد و همچنین این ارتقاها باعث شد تا رانا پلاس مشابه پژو 206 صندوق دار قیمت‌ گذاری شود . )

در آخرین فهرست افزایش قیمت منتشر شده محصولات ایران خودرو ، شاهد بودیم که بهای خالص رانا در کارخانه ( بدون محاسبه مالیات ، هزینه بیمه ، شماره ‌گذاری ، عوارض ) 93 میلیون و 140 هزار تومان اعلام شد.  این در حالی است که قیمت خالص و جدید پژو 206 صندوق دار V8 به 93 میلیون و 360 هزار تومان رسیده است . حال با توجه به توضیحات ارائه شده توسط معاونت فروش و بازاریابی ایران خودرو ، مشخص شد که قیمت جدید رانا مربوط به نسخه پلاس است .

با توجه به تعهدات ایجاد شده در چند وقت اخیر ، گروه صنعتی ایران خودرو برنامه دارد تا از اواخر شهریور 99 تحویل رانا پلاس را آغاز کند . برای همین در چند وقت اخیر تولید این خودرو افزایش پیدا کرده و عمده تولیدات رانا بر اساس نسخه جدید انجام می ‌شود .

رانا پلاس

مهم ترین تغیرات خودرو رانا + نسبت به خودرو رانا به شرح زیر است:

1- مجموعه داشبورد ( بهبود جنس داشبورد )

2- مجموعه کنسول ميانی بین دو صندلی و مجموعه ‏كلید های‏ شیشه ‏بالابر در ها و آينه‏ برقی جدید

3- مجموعه رودری ها ( طرح پارچه جدید )

4- چراغ‌ های جلو و عقب جدید

5- جلو پنجره طرح جدید

6- مجموعه صندلی ها با روکش جدید ( مشابه پژو 207 )

7- ايزوفيکس

8- دستگیره ها و زه های جانبی هم رنگ بدنه ( پک لوک )

9- غربيلک فرمان با آرم کرومی به همراه كلیدهای کنترلی   ( MFC )

10- آینه های جدید برقی راهنما دار

11- دسته راهنما و دسته برف پاک کن طرح 206

رانا پلاس در نمونه معرفی شده ویژگی های زیر را دارا است :

1- پیشرانه 1.6 لیتری TU5

2- 105 اسب بخار

3- 142 نیوتن متر

4- دیفرانسیل جلو

5- جعبه دنده 5۵ سرعته دستی ( 4 سرعته اتوماتیک ( AL4

6- فرمان هیدرولیک ( فرمان کمکی برقی در نسخه اتوماتیک )

7- تهویه دستی

8- چراغ روشنایی روز

9- تریم داخلی و صندلی های جدید

10- بلوتوث روی فرمان

11- کروز کنترل ( برای نمونه اتوماتیک )

12- سنسور پارک عقب

13- ترمز ABS و EBD و BA

14- تنظیم ارتفاع چراغ

15- کامپیوتر سفری

16- راهنمای تعویض لاین

17- نمایشگر لمسی – رهیاب ماهواره ای – دوربین عقب ( در نسخه اتوماتیک )

مشخصات فنی ماشین رانا

خودرو

1- نام خودرو : رانا

2- کشور سازنده : ایران

3- سال طراحی  : 1391

مصرف سوخت و استاندارد ها

1- مصرف سوخت داخل شهر : – لیتر در هر صد کیلو متر

2- مصرف سوخت خارج از شهر : – لیتر در هر صد کیلو متر

3- مصرف سوخت ترکیبی : 6.6 لیتر در هر صد کیلو متر

4- حجم باک : 50 لیتر

5- استاندارد آلایندگی : یورو 4

قیمت و نمایندگی آن

1- قیمت بازار صفر کیلو متر : 50 تا 80 میلیون تومان

2- قیمت کارکرد در بازار : 80 تا 90 میلیون تومان

3- نمایندگی فروش : ایران خودرو

این ماشین کار کرد و صفرش هیچ فرقی با هم ندارد . دست دوم این ماشین خوب می باشد ولی صفر این ماشین بهتر است ، دلیل آن هم این است که ماشین دست دوم اگر خراب شود و یا مشکلی برایش پیش آید خرج زیادی را روی دست شما می گذارد و همچنین باید گفت که دست دوم این ماشین خیلی زود دچار مشکل و خراب می شود .

تجهیزات و امکانات

1- کیسه هوا :  کیسه هوای سرنشینان جلو

2- سیستم صوتی : بلند گو های جلو

3- ترمز و پایداری : ترمز جلو دیسکی – ترمز عقب دیسکی

4- دیگر تجهیزات : فرمان هیدرولیک – چراغ خطر طوم – گیر بکس 5 دنده دستی – ایموبلایزر – چراغ مه شکن جلو و عقب – قفل مرکزی با ریموت کنترل

این ماشین از بهترین تجهیزات و ترمز برخوردار می باشد و مهم تر از آن دارای ایموبلایزر فوق العاده قوی می باشد که از دزدیده شدن ماشین شما جلوگیری می کند .

مشخصات فنی

1- موتور : این ماشین داری 4 سیلندر قوی می باشد و دارای 16 سوپاپه می باشد .

2- حجم موتور : 1600 سی سی

3- تنفس موتور : تنفس طبیعی

4- حداکثر قدرت : 108 اسب بخار در 5600 دور در دقیقه

5- حداکثر گشتاور : 142 نیوتن متر در 4000 دور در دقیقه

6- وزن : 1109 کیلو گرم

7- اندازه ( میلی متر ) : 4292 طول – 1655 عرض – 1456 ارتفاع

8- حداکثر سرعت : 189 کیلو متر

9- جعبه دنده : 5 دنده دستی

10- شتاب 0 تا 100 : 12 ثانیه

بیشتر بخوانید:

قیمت خودرو هیوندای سنتنیال + مشخصات فنی و مزایای آن

منبع: کارگیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.