مشخصات فنی خودرو سانگ یانگ چیرمن + مزایا و معایب آن

مشخصات فنی خودرو سانگ یانگ چیرمن + مزایا و معایب آن

شرکت سانگ یانگ به عنوان یکی از شرکت های بزرگ خودرو سازی کره ای است که در سال 1954 میلادی تأسیس شده و در سال 2010 میلادی با مبلغی به ارزش 470 میلیون دلار به شرکت هندی ماهیندرا فروخته شد . در بین محصولات سانگ یانگ ، خودرو چیرمن توسط کمپانی مرسدس بنز طراحی شده و از سال 1997 تا 2014 میلادی در کشور کره جنوبی به تولید رسیده است .

سانگ یانگ

این خودرو به نظر بسیاری از افراد دارای ظاهر بسیار زیبایی است چراکه طراحی آن شباهت فراوانی با مرسدس بنزS-Class W140  دارد. خودرو چیرمن بعد از تولید انواع خودروهای شاسی بلند مثل RVاولین خودرو سدان لوکس شرکت سانگ یانگ محسوب می شود . عرضه مدل تولیدی 1997 الی 2004 در دو مدل CM500S وCM600S  درایران زیر نظر شرکت بن رو واقع در شهر ساوه انجام شده است .

نقد و بررسی فضای داخلی

صندلی های این خودرو از چرم طبیعی ساخته شده که زیبایی و راحتی را برای سرنشین ها فراهم می کند . داخل چیرمن دارای امکانات متعددی همچون شیشه بالا بر برقی عقب و جلو ، صندلی های برقی و همچنین گرم کن صندلی عقب و جلو و قابلیت تنظیمات صندلی ها و پشتی عقب قابل تنظیم است که راحتی و آسایش را برای تمام سرنشینان فراهم کرده است .

همچنین این خودرو از سیستم تهویه با تنظیم اتوماتیک وسیستم کنترل کیفیت آب و هوا ( AQS ) با دریچه های مجزا و کنترل مستقل برای سرنشین های عقب بهره می برد تا بتواند هوایی مطبوع را برای سرنشین ها فراهم سازد . از امکانات رفاهی دیگر می توان به کامپیوتر سفری و سیستم صوتی و تصویری با صفحه نمایش لمسی با قابلیت پخش DVD / VCD  به همراه 10 عدد بلنگو و چنجر8 تایی اشاره کرد . آپشن هایی همچون کروز کنترل ، دزدگیر و آژیر و سیستم ضد سرقت ( ایموبیلایزر ) با قفل مرکزی به همراه ریموت کنترل این خودرو را در نوع خود کم نظیر می کند .

این خودرو داری سنسور پارک عقب است که راحتی را برای راننده فراهم کرده و همچنین سیستم گرم کن آیینه های بغل و برقی بودن آنها نیز از مزایای خودرو به شمار می آید . از امکانات امنیتی چیرمن می توان به دو ایربگ در جلو و پشت سری های فعال در هنگام تصادف و همچنین وجود کمر بند ایمنی با سه نقطه اتصال پیچ کننده پرداخت که امنیت را برای تمامی سرنشین های خودرو فراهم می کند .

چیرمن دارای سیستم روشن وخاموش شدن اتوماتیک چراغ ها ( Autolight Sensor )  است . چراغ های این خودرو دارای مه شکن جلو و همچنین تنظیم ارتفاع نور چراغ های جلو از داخل اتق به صورت دستی است . یکی از جالب ترین امکانات چیرمن وجود کنسول وسط لوکس با جا لیوانی با قابلیت دسترسی به تنظیم سیستم صوتی است .

نقد و بررسی بیرون خودرو

از مهم ترین نقاط قوت خودرو چیرمن را می توان نمای خارجی آن دانست . قطعاً استفاده از پلتفرم طراحی شده توسط بنز باعث شده تا افرادی که با ظاهر این خودرو مواجه می شوند کمتر به یاد یک خودرو آسیایی بیفتند . چیرمن با بدنه ای به طول 5 متر همراه با ارتفاع حدود 1متر و نیم دارای اتاق سایز بزرگ و بسیار لوکس است . وزن این خودرو 1630 کیلوگرم است که بر روی رینگ و لاستیک های 16 اینچی سوار شده است . صندوق عقبی با حجم 470 لیتری یکی از ویژگی های منحصر به فرد این خودرو محسوب می شود که فضای بسیار زیادی را در اختیار مالک خودرو قرار می دهد .

نقد و بررسی موتور

چیرمن s500 از موتوری بسیار قدرتمند به حجم 2800 سی سی  بهره می برد . این موتور 6 سیلندر که دارای 24 سوپاپ است توانایی تولید قدرت 197 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه را دارد . با بهره مندی از چنین موتور پر قدرتی ، دور از انتظار نیست که چیرمن بتواند سرعت حداکثری 230 کیلومتر برساعت را ثبت کند . طبق آزمایش های صورت گرفته این خودرو کره ای شتاب 0 تا 100 معادل 11 ثانیه را به خود اختصاص داده است . چیرمن همچنین دارای گیربکس 5 سرعته اتوماتیک است . وضعیت اتقال قدرت این خودرو از چرخ های عقب ( دیفرانسیل عقب ) انجام می گیرد . نوع موتور مورد استفاده در این خودرو از نوع انژکتوری پاشش چند نقطه ای MPIبوده که به بک بنزینی با ظرفیت 80 لیتر وابسته است . از جمله مزیت های این خودرو می توان به مصرف پایین آن که 10 و نیم لیتر در هر 100 کیلومتر است اشاره کرد .

نقد و بررسی ایمنی خودرو

از نقاط ضعف چیرمن در کلاس جهانی باید نمره استاندارد آلایندگی آن که یورو 3 است را مد نظر قرار داد . چیرمن دارای سیستم هدایت و ترمز بسیار مدرنی بوده به صورتی که ترمزهای  ABSجلو دیسکی و خنک شونده و ترمز های  ABSعقب از نوع دیسکی هستند . همچنین سیستم فرمان چرخ دنده شانه ای  Rack &Pinionو کمک هیدرولیکی آن با قابلیت تنظیم ارتفاع و عمق تلسکوپی از نکات مثبت این خودرو به حساب می آید .

مشخصات فنی سانگ یانگ چیرمن

– مشخصات بدنه :

1- نوع بدنه : سدان

2- ابعاد بدنه : 5055 در 1895 در 1506 میلی ‌متر

3- فاصله بین دو محور : 2789 میلی ‌متر

4- تعداد سر نشینان : 5

5- وزن : 1630 کیلو گرم

– قوای محرکه :

1- نوع پیشرانه : خطی

2- حجم پیشرانه : 2799 سی‌ سی

3- تعداد سوپاپ : 6

4- حداکثر توان : 197 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه

5- حداکثر گشتاور : 270 نیوتن ‌متر در 4700 دور در دقیقه

6- زمان رسیدن به سرعت 100 کیلو متر در ساعت : 11 ثانیه

7- حداکثر سرعت : 240 کیلو متر در ساعت

– مصرف سوخت :

1- میزان مصرف سوخت ترکیبی : 12.2 لیتر در 100 کیلو متر

2- حجم باک : 60 لیتر

– سیستم انتقال قدرت :

1- نوع جعبه دنده : خودکار

2- تعداد دنده : 7

3- محور محرک : عقب

– شاسی :

1- سیستم فرمان : هیدرولیک

2- ستون فرمان تلسکوپی

– قابلیت‌ های ایمنی و کنترلی خودرو :

1- سیستم ترمز ضد قفل ABS

2- سیستم تقسیم نیروی ترمز EBD

3- سیستم کنترل پایداری خودروی ESP

4- سیستم کنترل ترکشن

5- کروز کنترل

6- ایموبلایزر

7- فشار باد تایر ها

8- کیسه هوای راننده

9- کیسه هوای سرنشین

10- کیسه‌ هوای کناری

11- پیش ‌کشنده‌ کمربند ایمنی

–  امکانات بدنه :

1- تنظیم خودکار چراغ جلو

2- سنسور پارک جلو

3- سنسور پارک عقب

– امکانات داخلی :

1- استارت بدون کلید

2- سنسور باران

3- کامپیوتر سفری

4- آینه الکتروکروماتیک

5- گرم‌ کن آینه

– امکانات رفاهی :

1- گرم ‌کن صندلی جلو

2- سیستم تهویه‌ ی خودکار

3- صندلی چرم

4- استراحت گاه مرکزی دست

– سیستم صوتی و تصویری :

1- دارای 12 اسپیکر

2- نمایشگر مرکزی

3- مسیریابی

4- نمایش ترافیک

5- بلوتوث

سانگ یانگ

شرایط ایمنی و تجهیزات حفاظتی

سانگ یانگ چیرمن آزمون ‌های ایمنی بنیاد تست تصادف خودرو های چینی   (CNCAP )  را با پنج ستاره و استرالیا ( ANCAP ) را با چهار ستاره پشت ‌سر گذاشته است . امتیاز نهایی این خودرو در آزمون ‌های استرالیا ، 30.65 از 37 در سال 2015 بوده است . بنابر اعلام رسمی ANCAP و فیلم‌ های موجود ، سانگ یانگ چیرمن در برخورد از زاویه‌ های مختلف ، استقامت درخور توجهی دارد ؛ اما هنگام تصادف ‌های شدید ، محافظت عالی از زانو ها و پایین پای سرنشینان جلو فراهم نمی ‌کند .

این خودرو همراه ‌با شش کیسه ‌هوا ، شامل چهار کیسه‌ هوای سرنشینان جلو و دو کیسه‌ هوای پرده ‌ای در طرفین ارائه می ‌شود . هشت حسگر هشدار برخورد در پیرامون بدنه ، نمایشگر لحظه‌ای فشار باد لاستیک‌ ها ، ایموبلایزر ، سیستم باز کردن قفل‌ درها هنگام تصادف ، نگه ‌دارنده‌ی صندلی کودک ( ایزوفیکس ) و کمربند های پیش‌ کشنده هم در تمامی نسخه‌ های وجود دارند .

طراحی بدنه

اولین نکته در نمای بیرونی سانگ یانگ چیرمن ، شباهت انکار ناپذیر به نسل چهارم پرادو است . این خودرو ازنظر ابعاد نیز ، تفاوت خاصی با شاسی ‌بلند محبوب تویوتا ندارد . سال 2006 ، شرکت خودروسازی ددی اتو (Dadi Auto )  کپی مفتضحانه ‌ای از تویوتا پرادو نسل سوم با نام ددی شاتل ( Dadi Shuttle ) عرضه کرد که البته ، رسانه‌ های جهانی آن را مسخره و از آن انتقاد کردند . امروزه و هم‌ زمان با انقلاب بزرگ در طراحی خودرو های چینی ، محصولات الهام‌ گرفته از برند های مشهور دنیا را خودرو سازان بزرگ این کشور می ‌سازند . سانگ یانگ چیرمن کپی جزء‌ به‌ جزء از پرادو 2009 نیست و همراه ‌با تغییرات در ادوات مختلف عرضه شده است .

این خودرو از نمای رو به‌ رو ، با چراغ ‌های بزرگ و مثلثی عرضه می ‌شود که حالت بال پرنده دارند . از هالوژنی قدرتمند در مرکز کاسه ‌چراغ و نوار LED روشنایی روز در پایین استفاده شده است . گوشه ‌ی بیرونی چراغ به‌ سمت ستون A امتداد دارد تا حالت اسپرت خودرو تقویت شود . عرض جلو پنجره تقریبا دو برابر انحنای داخلی کاسه‌ چراغ‌ است ؛ به‌ همین ‌دلیل ، ابهت سانگ یانگ چیرمن را افزایش می ‌دهد . این قسمت از خطوط افقی با فلز کروم تشکیل شده که فرمولی تکراری در شاسی‌ بلند های چینی است .

شاسی ‌بلند سانگ یانگ چیرمن سپر نسبتا بزرگی دارد که از اواسط چراغ و گِل‌ گیر ها تا پایین‌ ترین نقطه ادامه دارد . حجم ‌دهی اصلی در این قسمت ، به جایگاه مه ‌شکن‌ ها مربوط است و انحناهای کوچی هم ، با هدف تأکید بر چراغ ‌ها و جلو پنجره دیده می‌ شود .

سانگ یانگ چیرمن مانند شاسی ‌بلند های قدیمی ، از مه‌ شکن‌ های دایره‌ ای استفاده می ‌کند که برای خودرو پرچم ‌دار یک برند ، نکته‌ی منفی به‌ حساب می ‌آید . حفره ‌ی زیر جلو پنجره و جایگاه پلاک شناسایی خودرو نیز ، کارایی چندانی ندارند و پس از نصب پلاک ، ناهماهنگ به ‌نظر می ‌رسند . از نکات مثبت در نمای رو به ‌رو ، می ‌توان به پرهیز شرکت سازنده از نصب قطعات سیاه ‌رنگ پلاستیکی در سپر اشاره کرد . این موضوع حس لوکس ‌بودن خودرو را افزایش می‌ دهد .

از نمای جانبی ، تفاوت ‌های زیادی بین سانگ یانگ چیرمن و پرادو دیده می‌ شود ؛ هرچند مشابهت‌ هایی در فریم پنجره‌ ها و طراحی رینگ ‌ها دارند . این محصول چینی خطوط حجم ‌دهنده‌ی متعددی دارد که به‌ وضوح اطراف گِل‌ گیر ها را پوشش می‌ دهند . خط دیگری نیز در امتداد دستگیره‌ ها وجود دارد . سانگ یانگ چیرمن از رینگ‌ های هفده یا هجده ‌اینچی در نسخه‌ های مختلف استفاده می ‌کند .

رکاب فلزی برای تسهیل در ورود و خروج سرنشینان و ریل باربند و بال عقب ، امکانات جذاب این خودرو در نمای بیرونی هستند . در مدل‌ های آپشنال ، قطعات فلزی از جنس کروم ، درِ دستگیر ‌ها ، گِل ‌گلیر ها و پایین ‌درها دیده می ‌شوند که همراه ‌با شیشه‌ های دودی و آینه ‌بغل مجهز به LED ، نمایی لوکس فراهم می‌ کنند . همچنین ، چراغ‌ های بزرگ قرمز‌ رنگ در عقب جذابیت خودرو را افزایش می‌ دهند .

اگر اندازه‌ی چراغ‌ های عقب را فراموش کنیم ، نمای پشت سانگ یانگ چیرمن تفاوت خاصی با پرادو 2010 ندارد. حتی زاویه‌ های سپر و حجم ‌دهی روی درپوش صندوق نیز مشابه هستند . البته ، تفاوت‌ هایی هم وجود دارد . برای مثال ، صندوق هاوال لولای جانبی دارد و به‌ سمت راست باز می‌ شود ؛ اما درپوش پرادو ، به ‌سمت بالا می ‌رود .

شاسی ‌بلند چینی در طراحی بال عقب و چراغ‌ های قرمز هشداردهنده در طرفین سپر کمی خلاقیت به ‌خرج داده تا نمایی مدرن برای سانگ یانگ چیرمن فراهم شود . مشابه نمای جانبی ، در پشت خودرو هم از ادوات کروم استفاده شده که پایین سپر ، ورودی صندوق ، دستگیره و زهوار بالای پلاک را پوشش می‌ دهند . از نکات مثبت در طراحی این نما ، چراغ‌ های عمودی قرمز رنگ ، فقدان قطعات پلاستیکی ارزان ‌قیمت و جایگاه مناسب برای پلاک عقب است .

بیشتر بخوانید:

مشخصات فنی خودرو هاوال H9 + نقد و بررسی و ویژگی آن

منبع: پردیس خودرو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.