صندلی ایمنی کودک و دانستنی های جالب راجع به آن

صندلی ایمنی کودک و دانستنی های جالب راجع به آن

هیچ وسیله ایمنی به اندازه صندلی ماشین کودک برای ایمنی کودکان اهمیت ندارد . در سال 2015 بیش از 12 هزار کودک زیر 12 الی 13  سال در تصادفات رانندگی در کشور آمریکا مصدوم شدند که 663 نفر آن ها جان خود را از دست دادند . در واقع تصادفات وسیله نقلیه مهم ترین علت مرگ در میان کودکان اعلام شده و می باشد . کارشناسان می گویند که صندلی کودک می تواند خطر مرگ درتصادفات رانندگی را تا 71 درصد کاهش دهند .

همچنین با این وجود هم بعضی از والدین بی اطلاع یا به دلایل دیگر از صندلی کودک استفاده نمی کنند و اگر نیز از صندلی کودک استفاده می کنند طرز درست آن را نمی دانند و اشتباه استفاده می کنند .

صندلی ایمنی

کمر بند ایمنی چیست ؟

یک وسیله محافظتی مناسب جهت جلو گیری از جابه جایی ناگهانی سر نشین اتومبیل به دنبال توقف یا برخورد با مانع و یا اقزایش شتاب ناگهانی اتومبیل در برخورد از عقب است . بررسی ها نشان می دهد که استفاده از کمر بند ایمنی صدمات جدی و مرگ و میر ناشی از برخورد داخلی با بدنه ماشین و یا پرت شدن به خارج از آن را به میزان 25 درصد و 20 درصد کاهش می یابد . که امروزه در وسایل نقلیه ، انواع گوناگونی از کمر بند های ایمنی به کار رفته می شود . و همچنین این صندلی ایمنی به صندلی کودک شما کمک بسیاری می کند .

چرا بستن کمر بند ایمنی خودرو لازم می باشد ؟

وقتی اتومبیلی با سرعت هشتاد کیلو متر در ساعت به مانعی برخورد می کند :

1- در 2 صدم ثانیه : سپر در هم می شکند . اتومبیل فشار برابر سی برابر وزن خود را تحمل می کند .

2- در 4 صدم ثانیه : راننده و سر نشینان هر کدام با فشاری برابر 2 تن به جلو پرتاب می شود .

3- در 5 صدم ثانیه : بدن راننده با همان نیرو 2 تنی با فرمان اتومبیل برخورد می کند .

4- در 7 صدم ثانیه : سر نشین جلوئی به داشبورد برخورد می کند .

5- در 9 صدم ثانیه : سر سر نشینان به شیشه اتومبیل برخورد می کند .

6- در یک دهم ثانیه : سر نشینان عقب نیز به سر نشینان جلو می پیوندند . یادتان باشد که هنوز 90 درصد ثانیه اول باقی می ماند .

کمر بند ایمنی را ببندید چه در جلو نشسته اید و چه در عقب ماشین ، چه در مسافت های کوتاه درون شهری ، و چه در مسافرت های بلند جاده ای .

بستن کمر بند ایمنی و صدمات اعضای بدن :

بستن کمر بند ایمنی یک ضرورت انکار ناپذیر می باشد ، زیرا طبق آمار موجود در برخی از کشور ها از هر 100 هزار وسیله نقلیه 340 راننده یا سر نشین زندگی خود را ار دست می دهند . این آمار در کشور سوئد به 44 نفر می رسد که نشان می دهند آمار مرگ و میر ناشی از رانندگی در این کشور 8 برابر کمتر از سایر کشور ها می باشد .

علت اصلی مرگ در یک سانحه رانندگی به بیرون پرت شدن راننده یا سرنشینان خودرو است . اگر فرد بر اثر تصادفات رانندگی به بیرون اتومبیل پرت می شود ، احتمال مرگ او 5 برابر افزایش می یابد .

دومین علت صدمات شدید و مرگ در سوانح رانندگی برخورد سر وبدن مصدوم با اشیای سخت از قبیل داشبورد ، درها و سایر قسمت های اتومبیل می باشد . به این ترتیب بستن کمر بند ایمنی سبب می شود تا فرد به بیرون ار اتومبیل پرت نشده و از برخورد سر نشینان خودرو با اشیای سخت داخل اتومبیل جلو گیری می کند و به این ترتیب شانس روز صدمات و مرگ و میر سر نشنیان را کم می کند .

نکاتی که باید هنگام استفاده از کمر بند ایمنی باید به آن توجه کنید :

1- تنظیم یا کاربرد اشتباه کمر بند صدماتی برای انسان ایجاد می کند .

2- در زنان حامله استفاده از کمر بند ایمنی ممکن است به رحم و چنین فشار آروده و صدماتی را ایجاد نماید ، بنابراین استفاده از آن باید با نظر و مشورت پزشک باشد .

3- در کودکان تنها راه مطمعن استفاده از صندلی های مخصوص و مناسب است که به صندلی ماشین مخصوص و مناسب است که به صندلی ماشین وصل می شود و امکان دارد از صدمات وارد شاده و سایر روش های از جمله استفاده از کمر بند ایمنی بزرگسان و نشستن جلو آغوش مادر خطرناک است .

اشتباهاتی که والدین در مورد صندلی ماشین کودک خود انجام می دهند :

1- تنظیم نادرست صندلی کودک

هر چند که نصب صندلی کودک در ماشین بسیار راحت و آسان می باشد ، اما گاهی اوقات والدین به دلیل کم توجهی صندلی کودم را به درستی روی صندلی خودرو تنظیم نمی کند . برای مثال امکان دارد صندلی کودک را در زاویه نادرست آن نصب کنید و یا از کمربند ایمنی اشتباه برای محکم کردن آن استفاده کنید ، که امکان دارد به کودک شما آسیب بسیار جدی ای را وارد کند .

باید گفت که زمانی که صندلی کودک را خریداری می کنید ، همراه آن دفترچه راهنما می باشد که نحوه نصب آن توضیح داده شده است و شما می توانید با مطالعه کردن آن نحوه صحیح نصب صندلی را یاد گرفته و آن را به درستی نصب کرده و از آسیب رسیده به کودک شما جلوگیری می شود .

2- برداشتن زودتر از موقع صندلی ماشین کودک

کارشناسان ایمنی حمل و نقل می گویند که والدین حداقل تا دو سالگی کودکان خود ، و یا این که کودک به قد و وزنی رسیده باشد که بتواند تعادل خود را حفظ کند از صندلی ماشین استفاه کنند . همچنین این که روی بعضی از صندلی های ماشین حد مجاز و قد و وزن برای استفاده از آن را نوشته شده است . تحقیقات نشان می دهد که 40 درصد از والدین زودتر از موقع صندلی کودک را از داخل ماشین بر می دارند .

3- نبستن بند بالای صندلی ماشین کودک

تحقیقات نشان داده است که یکی از ویژگی های ایمنی در صندلی ماشین که کمتر به آن توجه می شود بند بالای صندلی است . معمولا این بند از پشت صندلی ماشین کودک بیرون آمده و به دلیل این است که تعبیه شده بود و در هنگام تصادف از به جلو پرت شده جلو گیری می کند و نمی گذارد کودک شما دچار مشکلی شود . اما باید گفت که 64 درصد از والدین این بند را نادیده می گیرند و استفاده نمی کنند و 36 درصد از والدین که از این بند استفاده می کنند ، از آن بند به درستی استفاده نخواهند کرد .

4- شل بستن بند های شانه ای کودک

یکی دیگر از کار هایی که والدین از آن ها اجتناب می کنند ، در مورد نبستن یا شل بستن بند های شانه ای می باشد . بعضی از بچه ها ممکن است اعتراض کنند که بند ها سفت و تنگ می باشد و باعث اذیت آن ها می شود و والدین از این رو این بند ها راشل بسته و یا آن بند که در زیر بغل کودک قرار دارد را سفت نمی بندند . همچنین اگر دلتان نمی خواهد با سفت بستن آن به کودک خود صدمه می زنند و یا با بی توجهی و شل بستن آن به امکان داد در اثر تصادف به او صدمه بیشتری را وارد می کند .

5- پوشاندن لباس های ضخیم در زمستان به کودک

یکی از مواردی که والدین در فصل زمستان به آن اصلا توجه نمی کنند ، پوشاندن لباس و کاپشن های ضخیم و کلفت می باشد و با همان لباس کودک خود را روی صندلی ماشین قرار می دهند . اما این لباس های ضخیم باعث می شود آن مقدار فاصله ای که بین بدن کودک و کمر بند های صندلی کودک وجود دارد پر شود و کمر بند های ایمنی کودک به خوبی محکم نمی شوند و همین فاصله اضافی عملا باعث می شود نقش صندلی ایمنی کودک در تصادفات بی فایده باشد و کودک در هنگام حادثه به جلو پرت شود .

صندلی ایمنی

انواع صندلی کودک

1- صندلی نوزاد :

این صندلی برای کودکان کمتر از یک سال و یا وزنکمتر از 9 کیلو گرم استفاده می شود . از آنجا که این کودکان ستون فقراتی به شدت آسیب پذیر دارند ، برای دستیابی به ایمنی بیشتر و جلوگیری از حرکت ناگهانی در ناحیه ستون فقرات آن ها ، صندلی نوزادان را به صورت رو به عقب در خودرو نصب می شوند . همچنین بعضی از انواع این نوع مدل صندلی برای نصب در خودرو پایه های مخصوصی دارند .

2- صندلی کودک :

این نوع صندلی که خود دارای گروه های متفاوتی بر حسب قد و یا وزن کودک است ، برای کودکان با سن بیش از یک سال و وزن بیشتر از 9 تا 18 کیلو گرم مناسب می باشد . طریقه نصب آن با توجه به جثه و وزن کودک و گروهی که صندلی در آن قرار می گیرد ، متفاوت است .

3- صند صندلی حامی :

صندلی خودرو برای افراد بزرگسال طراحی شده است . از این رو برای نحوه قرار گرفتن کمر بند ایمنی روی بدن کودکان که وزن آن ها بیش از 18 کیلو گرم است و نیز تا زمانی که آن ها بتواند به راحتی روی صندلی خودرو بنشینند و در حالی که به پشتی صندلی تکیه داده اند ، پا هایشان از لبه صندلی خم شود و کمربند ایمنی از وسط شانه و قفسه سینه آن ها عبور می کند ، به نوع بسیار ساده تری از صندلی ایمنی کودک نیاز است که به آن صندلی حامی گفته می شود .

همنچنین تنها وظیفه آن اصلاح نحوه قرار گرفتن کمربند ایمنی روی بدن کودک می باشد . این صندلی مدل های متفاوتی را دارد .  و کودکان با سن 12 و تا وزن 27 کیلو می توانند استفاده کنید .

نکات ایمنی در استفاده از صندلی ایمنی کودک

1- اگر قصد خرید یک صندلی ایمنی را دارید ، دقت کنید صندلی مذکور متناسب با سن ، قد و جثه کودک باشد .

2- عمر صندلی نباید بیش از 10 سال باشد . ( 5 سال )

3- صندلی را از نظر ظاهری نیز کنترل کنید تا شکستگی یا پوسیدگی در آن وجود نداشته باشد .

4- حتما دفترچه راهنما صندلی ایمنی کودک را مطالعه کنید تا زمان نصب صندلی مشکلی نداشته باشید .

5- بهترین جا برای کودکان زیر 12 سال ، صندلی عقب خودرو می باشد . صندلی جلوی خودرویی که کیسه هوای سرنشین فعال می باشد و به هیچ عنوان مکان مناسبی برای نوزادان نمی باشد .

6- برای نوزادان و کودکان ریزجثه ای که وزنآن ها کمتر از 9 کیلو گرم می باشد ، حتما از صندلی مخصوص نوزادان استفاده کنید .

7- بهترین زاویه پشتی صندلی کودک ایمنی نوزاد ، در صورتی که صندلی اش رو به عقب نصب شده است ، زاویه 45 درجه با سطح افق می باشد .

8- در صورت نصب صندلی رو به عقب ، چون کودک به صندلی تکیه داده است ، در ترمز های ناگهانی ، ستون فقرات او کمترین حرکت ناگهانی و فشار را متحمل خواهد شد و بنابراین آسیب کمتری به کودک شما وارد خواهد شد .

9- اگر صندلی نوزاد دارای پایه ای برای نصب در خودرو است، حتما از آن استفاده کنید .

10- صندلی های مخصوص نوزادان تا زمانی که قد آن ها حدود 69 سانتی متر و وزنشان حدود 9 کیلو گرم است برای استفاده می بندند .

11- اگر صندلی کودک دارای تجهیزات اضافی است ، دقت کنید این تجهیزات در مقابل صورت و گردن کودک قرار نگیرد .

12- قسمت بالایی قفسه سینه بهترین محل قرار گرفتن سگک های کمربند ایمنی است .

13- هرگاه صندلی کودک به نحوه در خودرو نصب شود که صورت او رو به جلو باشد دقت کنید وقتی برای ثابت کردن صندلی کودک بر روی صندلی خودرو از کمر بند استفاده می کنید ، به کودک فشار وارد نکند .

14- از آنجا که صندلی حامی برای بهبود وضعیت کودک نسبت به کمر بند ایمنی خودرو ، ارتفاع محل نشستن او را نسبت به کفی صندلی خودرو افزایش می دهد ، باعث می شود که او از پنجره خودرو مناظر بیرون را به راحتی نگاه کند و این موضوع نیز برای او جذاب است .

صندلی ایمنی

بیشتر بخوانید:

همه چیز درباره مکانیزم عملکرد سیم قفل کاپوت و روش بازکردن

منبع: پدال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.