علائم وجود آب در باک بنزین + سیستم سوخت رسانی موتور

علائم وجود آب در باک بنزین + سیستم سوخت رسانی موتور

وجود آب در باک ‌بنزین احتمالاْ بیشتر در خودروهای قدیمی دیده می ‌شود . خودروهایی که باک بنزین آن ‌ها اغلب زنگ زده است و تهویه هوا در باک آن‌ها به نحو نامناسبی صورت می ‌پذیرد . با این وجود ، چنین مشکلاتی در وسایل نقلیه مدرن نیز مشاهده می‌ شوند .

باک بنزین

تا آنجایی که می ‌دانیم ، سوخت در ابتدا وارد پیشرانه و محفظه احتراق آن می ‌شود ، جایی که شمع ‌های جرقه ‌زن ، مخلوط سوخت و هوا را محترق می ‌کنند . تراکم مخلوط هوا / سوخت انفجاری را ایجاد می ‌کند که موجب حرکت میل ‌لنگ و میل بادامک در پیشرانه می ‌شود و در نتیجه ، خودرو توان لازم را برای حرکت رو به جلو به دست می ‌آورد . اما چه اتفاقی رخ می‌ دهد زمانی که به جای سوخت ، آب وارد محفظه احتراق شود ؟ در این صورت ، انفجاری ضعیف یا اصولاً هیچ انفجاری در محفظه احتراق سیلندر رخ نخواهد داد .

6 نشانه وجود آب در باک بنزین خودرو

1- سخت شتاب گرفتن خودرو

به سختی شتاب گرفتن و یا آنچه به زبان عامیانه زور زدن خودرو در هنگام فشردن پدال گاز آن اشاره می‌ شود ، یکی از شایع ‌ترین نشانه‌ های وجود آب در باک بنزین است . زیرا وجود آب در مخلوط سوخت / هوا موجب خطای خوانش در سنسورهای سوخت / هوا ، اکسیژن و سنسور های دمای هوا در پیشرانه شده و این سامانه‌ ها ، ترکیب مذکور را با نمونه روتین آن اشتباه می‌ گیرند . در نتیجه ، کارکرد یکنواخت و نرم مخلوط سوخت / هوا در پیشرانه از بین رفته و شتاب خودرو افت محسوسی پیدا می‌ کند .

2- گیرپاژ پیشرانه

این نکته یادتان باشد ، شدید که در صورت ورود آب به محفظه سیلندر ، شاهد گیرپاژ شدن پیشرانه خودرو یا عدم جرقه‌ زنی شمع‌ های آن خواهید بود .

3- آهسته کار کردن پیشرانه خودرو

آهسته کار کردن پیشرانه ، یکی از دیگر نشانه‌ های وجود آب در باک خودرو و البته از شایع ‌ترین نشانه‌ های آن است . این عارضه به سبب وجود خطا در مخلوط سوخت / هوا و گیرپاژ نمودن پیشرانه صورت می‌ گیرد . پیشرانه خودرو در مقابل کوچک ترین اشتباه و خطایی حساس بوده و آن را در عمل به صورت کارکردی ضعیف از خود بروز می‌ دهد .

4- روشن شدن چراغ چک موتور در داشبورد

عملکرد خودروهای مدرن دائماً توسط سنسورهایی که در پیشرانه آن‌ ها تعبیه شده است ، مونیتورینگ یا نظارت می ‌شود . در این بین ، چنانچه یکی از این سنسور ها پیام خطایی دریافت کند ، این پیام خطا را مستقیماً به واحد کنترل پیشرانه خودرو (ECU ) ارسال می‌ کند . جایی که آن خطا به صورت یک کد مشکل ‌دار در حافظه سیستم ذخیره می ‌شود و گاهی اوقات ، اگر آن مشکل جدی باشد آن را به صورت روشن شدن چراغ چک موتور در پشت آمپر خودرو نمایان می ‌کند .

5- خروج بخار آب از اگزوز

وقتی که ب در محفظه پیشرانه خودروی شما و یا اگزوز آن وجود دارد ، پیامد طبیعی آن عمل تبخیر است. احتمالاً همه ما می‌ دانیم که زمانی عمل تبخیر آب روی می ‌دهد که دمای آن از 100 درجه سانتی‌ گراد فراتر می ‌رود . بنابراین چنانچه شاهد خروج حجم زیادی از بخار آب از لوله اگزوز خودرویتان هستید این می‌ تواند به معنای وجود آب در باک بنزین آن باشد .

6- خودرو به سختی استارت می‌خورد یا اصلاً استارت نمی‌ خورد

لحظه استارت زدن برای پیشرانه هر خودرویی یک لحظه حساس و بحرانی است . در صورتی که مخلوط سوخت / هوا در چنین لحظه ‌ای کامل و خالص نباشد ، شمع ‌های جرقه ‌زن قادر به ایجاد انفجار در سیلندر نیستند و در نتیجه ، مدت‌ ها زمان می ‌برد که خودرو استارت بخورد . اگر متوجه شدید که پس از صرف مدت زمان زیادی خودرویتان استارت نمی ‌خورد یا آن‌ که به سختی استارت می‌ خورد احتمالاً آب در باک بنزین آن وجود دارد .

پمپ بنزین سوخت را با فشار کافی به پشت نازل ( انژکتور ) می رساند . فشار سوخت در پشت انژکتور باید حداقل 3.5 تا 4 بار باشد تا بهترین مخلوط سوخت و هوا برای انفجار تولید شود .

پمپ بنزین سالم باید بتواند فشاری در حدود 6 بار را تولید کند و مقدار اضافه فشار توسط سوپاپ فشار شکن تعدیل شده و بنزین اضافی به باک برگردانده می شود . سوپاپ فشار شکن ، فشار سوخت را ثابت نگاه می دارد .

علائم خرابی پمپ بنزین

در صورت خرابی پمپ بنزین یکی از 3 حالت زیر اتفاق می افتد :

1- موتور خودرو استارت می خورد ولی روشن نمی شود .

2- موتور روشن می شود ولی به سختی گاز می خورد و دور موتور به سختی بالا می رود .

3- موتور روشن می شود و طبیعی کار می کند ، اما بعد از طی مسافت و داغ شدن ، شروع به ریپ زدن می کند ، یا اینکه خاموش می شود ، و در آن لحظه روشن نمی شود ولی بعد از سرد شدن دوباره می توان خودرو را روشن کرد .

پمپ بنزین معمولا به یکی از دلایل زیر خراب می شود :

1- ناخالص و یا نامرغوب بودن سوخت .

2- روشن بودن خودرو با سطح سوخت پایین ( چراغ بنزین روشن ) ، زیرا وقتی سطح بنزین خیلی پایین باشد از یکسو به پمپ برای ایجاد فشار سوخت فشار وارد می شود و از یکسو لجن ته نشین شده در باک وارد سیستم می شود .

3- غیر استاندارد و نامرغوب بودن پمپ بنزین .

کار فیلتر بنزین چیست ؟ فیلتر های بنزین چه کاری انجام می ‎دهند ؟

یک فیلتر بنزین ، گرد و غبار و یا مواد زائد موجود در سوخت را از آن جدا کرده و به این ترتیب ، مانع از ورود خاک به انژکتورها و یا محفظه احتراق می ‎شود . بنزینی که فیلتر نشده باشد می ‎تواند باعث آلودگی و زنگ زدگی تراشه های خودرو شود . اگر سوخت ، تصفیه نشود ، ذرات مضر درون آن موجب خرابی انژکتورها و پمپ سوخت می شود . بنابراین ، فیلتر سوخت ، عملکرد موتور را بهبود می‎ بخشد و قطعه ای اساسی در وسیله نقلیه به حساب می‎ آید .

به همین دلیل ، مهم است که به طور مرتب فیلتر بنزین اتومبیل خود را مورد بررسی قرار دهید تا در صورت وجود هرگونه مشکل در آن ، برای برطرف کردن آن اقدام کنید . در بیشتر مواقع کافی است فیلتر را از ماشین خود جدا کرده و فیلتر جدید را جایگزین کنید . جالب است بدانید که امروزه بسیاری از فیلتر های ماشین ، قابل شستشو هستند . بنابراین ، با خرید یک فیلتر سوخت مناسب ، قادر به صرفه جویی هزینه های خود در بلند مدت خواهید بود .

یک فیلتر بنزین نامناسب همچنین می ‎تواند باعث محدودیت در جریان سوخت نیز شود ، در نتیجه موتور قادر به عملکرد صحیح نخواهد بود و این امر می‎ تواند منجر به بروز مشکلات جدی تر در وسیله نقلیه شود .

بسته به شرایط رانندگی و زندگی ، فیلتر های سوخت دارای مدت ماندگاری متفاوتی هستند . برخی از فیلتر ها در مخزن بنزین قرار می‎ گیرند و جایگزین کردن آن ها با فیلتر بنزین جدید سخت تر خواهد بود ؛ اما این فیلتر ها از فیلتر های معمولی با دوام تر هستند .

هیچ دستور العملی برای ماندگاری دائمی فیلتر بنزین وجود ندارد ، بنابراین بسیار مهم است که مرتبا وضعیت فیلتر سوخت ماشین خود را مورد بررسی قرار دهید .

معمولا وسایل نقلیه دارای دفترچه راهنمای تولید کننده هستند و در این دفترچه اطلاعات لازم در مورد فیلتر بنزین و مدت زمان کارکرد آن آمده است . بنابراین برای جلوگیری از آسیب رسیدن به موتور بر اثر فیلتر بنزین نامناسب و قدیمی ، اطلاعات دفترچه راهنمای اتومبیل خود را مورد بررسی قرار دهید .

در صورت عدم تعویض فیلتر بنزین اتومبیل چه اتفاقی می ‎افتد ؟

فیلتر سوخت تنها بر وضعیت سوخت اتومبیل تاثیر نمی ‎گذارد ، بلکه باعث آسیب رسیدن به موتور و سایر قطعات دیگر خودرو نیز می ‎شود . بنابراین در صورت عدم تعویض به موقع فیلتر بنزین ، موتور اتومبیل ، همانند گذشته قادر به کار کردن نخواهد بود ، و فرآیند انتقال سوخت به اتومبیل نیز دچار مشکل خواهد شد. بنابراین در صورت عدم تعویض به موقع فیلتر هوا ، انتظار عملکرد مناسب از خودرو خود نداشته باشید .

فیلتر بنزین مسدود شده می ‎تواند باعث آسیب دیدن جدی موتور خودرو شود . اگر فیلتر به موقع تعویض نشود، آلودگی های موجود درون سوخت به موتو و انژکتور ها رسیده و باعث بروز مشکلات جدی و هزینه بر برای شما خواهد شد .

بنابراین حفظ فیلتر بنزین ، مطابق توصیه سازنده بسیار مهم است . این بدان معناست که شما باید فیلتر سوخت اتومبیل خود را به طور سالانه تعویض کنید ، حتی اگر مشکل جدی با آن نداشته باشید .

تعویض فیلتر ، هزینه آنچنانی برای شما نخواهد داشت و از صرف هزینه های بیشتر در بلند مدت برای شما جلوگیری خواهد کرد .

دلایل از کار افتادن پمپ بنزین خودرو

پمپ بنزین به خاطر وجود دلایلی کارکرد خود را از دست داده و به اصطلاح از کار افتاده ‌شود . دلایل از کار افتادگی پمپ بنزین شامل موارد زیر است :

1- سوختن پمپ در اثر دمای زیاد

قابل ذکر است که پمپ بنزین در اثر کار کردن زیاد داغ شده و برای خنک کردن خود از بنزین خودرو کمک می ‌گیرد اما اگر همان طور که در بالا به آن اشاره شد عادت دارید با بنزین کم رانندگی کنید جالب است بدانید که  این کار شما باعث افزایش بسیار زیاد دمای پمپ سوخت شده و به علت آن که بزنین موجود در باک به اندازه کافی نمی ‌باشد پمپ دیگر نمی ‌تواند خود را خنک کند ، همین دلیل به پمپ سوخت آسیب زیادی وارد می ‌کند و باعث سوختن زود هنگام آن می ‌شود .

2- خرابی فیوز در پمپ سوخت

یکی دیگر از علت ‌های کار نکردن پمپ بنزین در خودرو می ‌تواند سوختن فیوز باشد چون اگر در اثر اتفاقاتی فیوز موجود در جعبه فیوز خودرو بسوزد ، پمپ سوخت قادر به‌کار کردن نخواهد بود پس بهتر است قبل از تعویض پمپ سوخت از سلامت فیوز خودرو اطمینان پیدا کنید و در صورت سالم بودن آن ، پمپ سوخت را عوض کنید زیرا هزینه تعویض فیوز به مراتب کمتر از هزینه تعمیر و تعویض پمپ سوخت می ‌باشد .

سوخت گیری با بنزین نامرغوب

اگر شما در هنگام سوخت گیری از بنزین بی کیفیت و ناخالص استفاده کنید تمام آلودگی ‌های موجود در بنزین به سمت پمپ سوخت حرکت کرده و باعث خرابی آن می‌ شود ، علاوه بر این مورد اگر باک خودرو نیز فرسوده باشد نیز موجب نیم سوز شدن پمپ سوخت شده که اگر به موقع به تعمیر آن اقدام نکنید به پمپ فشار بیشتری وارد شده و به طور کامل می ‌سوزد .

باک بنزین

فیلتر بنزین چگونه کار می ‎کند ؟

فیلتر با پمپ کردن سوخت و از بین بردن آلودگی های آن کار می ‎کند . برای انجام این کار ، فیلتر بنزین نیازمند فشار است که این فشار را پمپ سوخت برای آن فراهم می ‎آورد.  این قسمت از وسیله نقلیه از ماده مخصوصی ساخته شده است که ضمن جلوگیری از عبور سوخت ، می‎ تواند خاک را از بین ببرد .

این تصور که ، فیلترهای بنزین وسیله ای غیر ضروری اند و نیازی به تصفیه بنزین وجود ندارد ، تصوری کاملا اشتباهی است . از آنجایی که سوخت هنگام حمل و نقل و ذخیره سازی ، خاک و ناخالصی ها را به خود جذب می ‎کند ، فیلتر های سوخت از اهمیت بسیار بالایی برخور دارند . علاوه بر این ، مخزن سوخت بنزین معمولا دارای آلودگی های بی شماری است که در صورت عدم وجود فیلتر بنزین ، این آلودگی ها موجب آسیب رسیدن به موتور خودرو می‎ شوند .

فیلتر بنزین بخش جدایی ناپذیر از روند رسیدن سوخت به موتور است . برخی اتومبیل ها دارای فیلتری هستند که در مخزن سوخت ادغام می‎ شوند . بنابراین اگر در پیدا کردن فیلتر سوخت اتومبیل خود مشکل دارید ، بهتر است به دفترچه راهنمای اتومبیل خود مراجعه کنید .

بیشتر بخوانید:

علت قطع شدن و خرابی برق ماشین + نحوه برطرف کردن آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.