راهنمای خرید انواع موتورسیکلت صفر و کارکرده

راهنمای خرید انواع موتورسیکلت صفر و کارکرده

راهنمای خرید انواع موتورسیکلت

این وسط یک وسیله‌ی ارزان و بی‌ادعایی پیدا می‌شود به نام موتور که می‌تواند خودِ اسبِ سپید ِشما باشد. شما هم شاهزاده. موتور در تهران چند چیز ِ خیلی مهم را ندارد: طرح، ترافیک، جای پارک و از همه این‌ها مهمتر: هزینه! موتور هم خریدنش ارزان است، هم هزینه نگهداری و بیمه مسئولیت مدنی‌اش ارزان است، و هم در مقابل یک خودروی سواری، تقریباً سوخت مصرف نمی‌کند. صف پمپ بنزین هم خصوصا اگر بنزین سوپر بزنید، منتفی است!

چرا موتور نه؟

اگر مسافت‌های طولانی را هر روز در اتوبان طی می‌کنید، اگر هماهنگی عصبی عضلانی کافی ندارید، اگر اضافه وزن شدید دارید، اگر مجبورید هر روز لباسِ اتوکشیده به تن کنید، اگر در مسیرتان شیب‌های تند وجود دارد، موتور را بیخیال شوید! حداقل به عنوان ِ یک وسیله نقلیه روتین باید بیخیال شوید و فقط برای خرید از سوپر و بقالی و اداره برق و امثالهم از آن استفاده کنید.

اول باید چی را ببینم؟

اول باید مشخص کنید که موتور را برای چه کاری می‌خواهید، چقدر بودجه دارید، و چقدر سوار می‌شوید! این‌که قصد دارید در اتوبان هم از موتور استفاده کنید یا خیر، فاکتور بسیار مهمی است. خصوصاً وقتی کمی اضافه وزن داشته باشید، و کسی هم که ترک موتور نشسته کمی اضافه وزن داشته باشد، باید قید اتوبان و سربالایی را با موتورهای ضعیف و ارزان‌قیمت بزنید! راه نمی‌رود آقا! نمی‌رود! پس اول باید بدانید که موتور را برای چه می‌خواهید. معمولا تنها سوار می‌شوید یا دونفره، معمولا یک کیسه پر وسیله همراه دارید یا نه و… و از همه مهتر: حال و حوصله گاز و کلاچ کردن دارید یا اتوماتیک سوار هستید!؟ بعله! موتور هم مثل ماشین از این قرتی‌بازی‌ها دارد!

اقساط

بازار آنقدر کساد است که تقریبا همه مغازه‌ها، اگر با قیافه‌تان به مشکل بر نخورند، چکی هم می‌فروشند. هر مغازه بسته به اینکه چقدر ازتان خوشش بیاید، بین ۳۰ تا ۷۰ درصد مبلغ را نقد می‌خواهد، و مابقی را اقساط حساب می‌کند.

آب‌بندی

آب‌بندی موتور، مثل ماشین‌های قدیمی، خیلی مهم است. حدودا تا ۷۵۰ کیلومتر اول، کلا گاز دادن به موتور را فراموش کنید. خیلی آرام و مهربان رفتار کنید. اجازه دهید موتور درست آب‌بندی شود. در غیر این صورت، تا آخر عمر کاری آنطور که باید و شاید همراهتان نخواهد بود.

حالا با این توضیحات به سراغ انواع موتورهای موجود در بازار، با بودجه‌های مختلف می‌رویم:

سی‌جی: اولین انتخاب ایرانی

راهنمای خرید انواع موتورسیکلت

راهنمای خرید انواع موتورسیکلت: این موتور که در واقع توسط شرکت ژاپنی هوندا با نام CG125 CDI ساخته شده بود، اولین موتوری بود که در ایران تولید انبوه شد. انبوه که می‌گویم، چند میلیون دستگاه از این موتور در ایران توسط شرکت‌های مختلف طراحی شده و هر کدام هم از یک جایش می‌زنند و به یک جایش می‌افزایند و نام خود را کنار باک می‌چسبانند.

بعضی از آنها حتی به ترمز دیسکی جلو هم مجهز شده‌اند. مدت‌هاست که تولید آن توسط شرکت هوندا متوقف شده و امروز شرکت‌های بهرو و تکرو و جت‌رو و بالارو و پایین‌رو و این‌ور‌ رو و آن‌ور رو و البته عزیزان چینی زحمت تولید و مونتاژ آن را می‌کشند.

‌سی‌جی به خاطر قیمت پایین، و فراوانی قطعات و تعمیرکار، محبوب‌ترین موتور بین پیک‌هاست. فقط چند مشکل دارد: کیفیت ساخت شرکت‌های ایرانی و چینی بسیار پایین است.

کاربراتور به سرعت از تنظیم خارج می‌شود و موتور در حالت سکون خاموش می‌شود. پشت چراغ اگر دقت کرده باشید سی‌جی‌ها یا خاموشند یا گاز می‌دهند که خاموش نشود! این موتور تقریبا ترمز درست و حسابی ندارد، به لحاظ امنیت در تصادف بسیار ضعیف است، و کیفیت سواری الاغ به مراتب از آن بالاتر است.

بسیار سروصدا می‌کند، و لرزش شدید موتور باعث می‌شود هربار که سوار آن می‌شوید، تا نیم ساعت تمام نواحی رانتان بی‌حس باشد. خلاصه اگر به سلامت کمر و سایر اعضایتان اهمیت می‌دهید، دور آن خط قرمز بکشید.

راهنمای خرید انواع موتورسیکلت

اسکوتر: اولین انتخاب بی‌بروبرگرد شهری

اسکوتر به هزار و هفده دلیل بهترین انتخاب درون شهری است. اصطلاح اسکوتر در موتورسواری، ربطی به آن چیزی که در بچگی سوار می‌شدیم ندارد. این موتورها، درواقع موتورهایی هستند که فضای مابین صندلی و فرمان آنها خالیست تا شما پایتان را بگذارید و مجموعه باک و انجین (به موتورِ موتور می‌گویند انجین) در عقب موتور واقع شده.

این موتورها چند مزیت مهم دارند. سواری نرمی دارند، حفظ تعادل با آنها راحت است و از همه مهم‌تر اگر خدای ناکرده تصادف جانبی داشته باشید، پایتان بین موتور و خودرو گیر نمی‌کند. بلکه ضربه‌ی تصادف به موتور منتقل شده و پرت می‌شوید. (این خیلی مهم است!) موتورهای وسپا را که خاطرتان هست؟ وسپا پیشتاز تولید اسکوتر در جهان است.

راهنمای خرید انواع موتورسیکلت

اسکوترها اما دو نوعند:

گازی (اتوماتیک) و دنده‌ای. تقریبا تمام موتورهای گازی امروز در همین رده قرار می‌گیرند. چرا که کاربران آنها معمولا افرادی هستند که موتور را به عنوان وسیله نقلیه (نه ورزش و نه تفریح و نه تک‌چرخ و نه سفر) استفاده می‌کنند و علاقه‌ای به سرعت و شتاب ندارند. به اسمش نگاه نکنید.

ربطی به موتور گازی قدیمی ندارد. امروز اسکوترهای گازی با قیمت ۱۰ میلیون تومان هم در بازار پیدا می‌شوند.

خصوصا انواع اتوماتیک به خاطر اینکه زنجیر ندارند، لرزش خیلی کمی دارند و سواری با آنها واقعا خیلی راحت‌تر از بقیه موتورهاست. معمولا صدای کمی هم دارند و خلاصه مثل یک صندلی متحرک عمل می‌کنند.

اگر به دنبال حرکات نمایشی، دور زدن در پیست، حرکات نمایشی و … هستید، اسکوتر مال شما نیست! در بلاد کفر که بانوان هم اجازه رانندگی دارند، معمولا اسکوتر انتخاب می‌کنند. دستتان آمد دیگر؟ موتور نرم و ملو و مهربان!

ارزانترین نوع آن، پرواز ۱۰۰ سی سی است، بعد به وِیگو می‌رسیم، بعد رادیسون (که تقلید از هوندا وِیو است) و بعد هم مدل‌های کره‌ای و ایتالیایی و …

راهنمای خرید انواع موتورسیکلت

کروزر (طرح هارلی):

راهنمای خرید انواع موتورسیکلت: هارلی دیویدسون برندی است که همه ما، مشخصه مهم موتورهایش را می‌شناسیم. چرخ عقب پهن، موتور بسیار پت و پهن با زلم‌زیمبوهای کروم و براق، دوشاخ جلوی بسیار کشیده و موتورسواری با موهای بلند، آستین رکابی و خالکوبی روی بازو! اگر از این موتورها دوست دارید، سه‌چهار انتخاب بیشتر ندارید.

در ایران شرکت شهاب و جترو از این موتور تولید کرده‌اند. باجاج مدل “اَوِنجِر” را با قیمت حدود ۵میلیون عرضه کرده و هیوسانگ طاقچه بالا گذاشته و مدل آکویلیا را با قیمت حدود ۲۰ میلیون، حجم موتور ۲۵۰، دو سیلندر انژکتوری و رادیاتور روغنی به بازار روانه کرده است.

کروزرها همانطور که از اسمشان پیداست، برای مسافت‌های طولانی و مستقیم خوبند! کسانی که با موتور سفر می‌کنند، معمولا سواری کروزر را می‌پسندند.

راهنمای خرید انواع موتورسیکلت

موتورهای استریت و نِیکد (یا همان لختِ خیابانی):

چرا به آن‌ها می‌گوییم لخت؟ به خاطر آنکه فلاپ ندارند که انجین و ملحقات آن را بپوشاند و دل و روده‌ی انجین دیده می‌شود. چرا استریت؟ چون برای خیابان طراحی شده‌اند. در این زمینه شرکت هندی باجاج در ایران فعلا دست بالا را دارد.

چرا که موتورهایش هم کیفیت قابل قبولی دارند، هم قیمتشان فضایی نیست و هم چون به تیراژ بالا رسیده‌اند، تعمیرگاه و قطعاتشان به وفور و با قیمت پایین یافت می‌شود. ضمنا شتاب قابل قبولی هم دارند! آپاچی ۱۳۵، آپاچی ۱۸۰، پالس ۱۸۰، پالس ۲۲۰، و… همه در همین رده قرار می‌گیرند.

تفاوت خاصی هم نه به لحاظ تکنولوژی و نه به لحاظ کیفیت سواری و… با هم ندارد. سی‌جی ۱۲۵ هم بابابزرگ همین‌ها بود.

قیمت: حدودا ۶ میلیون

نیکد اسپورت:

این همان موتور لخت است، اما یک چیزی بهش چسبیده:

اسپورت! کمی به سر و ریختش رسیده‌اند و این بار به چند تکنولوژی جدیدتر آراسته شده. سواری و شتاب بهتری هم دارد. الان در ایران فقط یک نیکد اسپورت در رنج قیمتی قابلِ خریدن وجود دارد. پالس ۲۰۰ اِن‌اِس، که رادیاتور آبی هم دارد و قدرت موتورش هم ۲۳ اسب است.

موتور خوبی است جمعاً! طراحی قشنگی هم دارد. یک برگ برنده خیلی مهم پالس ۲۰۰ ان اس، این است که اگزوز آن زیر بدنه نصب شده و دیگر خبری از سوختی پای سرنشین عقبی نیست! سروصدایش هم خیلی کم است. یک چند ماه صبر کنید، مدل آر اِس آن هم با انژکتور و ترمز ضدقفل وارد بازار می‌شود.

راهنمای خرید انواع موتورسیکلت

اسپورت:

در این رنج، ۵ موتور روال در بازار ایران وجود دارد که یکی یکی قصه‌شان را می‌گوییم:

مِگِلی:

این موتور ۱۰ میلیون قیمت دارد. خیلی خوشگل است، اما گول ظاهر فریبنده‌اش را نخورید. یک اسباب‌بازی چینی است و یکی دو سال بیشتر مهمان شما نیست.

آنقدر بد طراحی شده که گرمای اگزوز، چراغ خطر عقب را ذوب می‌کند و خلاصه یک‌سره باید دست به آچار باشی. افت قیمتی شدید دارد و پس از دو سال کارکرد، نصف قیمت‌اش می‌افتد.

راهنمای خرید انواع موتورسیکلت

دایلیم:

راهنمای خرید انواع موتورسیکلت: دایلیم افت قیمتش زیاد است ولی به اندازه مگلی نیست. موتور محکم، خوب، و متعادلی است و اگر درست استفاده کنید، زیاد گذرتان به تعمیرگاه نمی‌افتد. مشکل اینجاست که خیلی خرید و فروش نمی‌شود.

موتور زیبایی است، ترمز جلویش دیسک دوبل است و برای سفر، یکی از بهترین گزینه‌هاست. از روی یک موتور مشابه هوندا کپی شده و خلاصه اگر پولش را دارید، بخرید. نکته مهم اینکه نسبت به سه موتور هم‌رده، موقعیت نشستن سرنشین بسیار راحت‌تر است.

اصولا موتور اسپورت نیازمند بدن قوی هم هست. بی دلیل اسمش اسپورت نیست. این دایلیم اما کمی به کروزر می‌زند!

راهنمای خرید انواع موتورسیکلت

هیوسانگ:

هیوسانگ ۲۵۰ تنها موتور ۲ سیلندر در این رده است، طبیعتا از دایلیم و غیره بهتر است. یک مدل نیکد هم با همین مشخصات دارد که قیمتش تفاوت خاصی با مدل اسپورت ندارد. آن هم موتور خوبی است!

راهنمای خرید انواع موتورسیکلت

به خاطر محدودیت قطعات و قیمت بالا، خریدارش زیاد نیست.

کاواساکی نینجا ۲۵۰:

راهنمای خرید انواع موتورسیکلتحک: تقریبا بهترین موتور ۲۵۰ موجود در بازار ایران است. در بازار حتی از سی‌بی‌آر روال‌تر است، اما خب گران است! گران! ما که زورمان به خریدش نرسید اما خب همه جوره موتور درست و درمانی است. مبارکِ صاحبش.

بارها اتفاق افتاده که وقتی در ترافیک سنگین اتوبان ها و خیابان های تهران گرفتار شده اید، از زمین و زمان گلایه می کنید که ناگهان صدای حرکت موتورسیکلتی شما را به فکر فرو می برد که چرا من هم یکی از اینها نداشته باشم؟ چرا من هم در این گرما و جنب و جوش تابستانی تک چرخ نزنم؟! پرسشی که ناخودآگاه شما را به سمت بازار خرید و فروش این دوچرخ موتوردار محبوب پیر و جوان یعنی میدان رازی (گمرک) تهران هدایت می کند.

هرچند موتورسیکلت در همه شهرها و روستاها بازاری مخصوص به خود دارد، اما ظاهرا این بازار موتورسیکلت پایتخت است که یکه تاز میدان است. به هر حال اگر برای خرید یکی از این نوع وسیله نقلیه راهی بازار شده باشید،

در این بازار مکاره با دیدن انواع و اقسام موتورسیکلت ها خواه، ناخواه میان دوراهی انتخاب قرار می گیرید و این دقیقا نکته ای است که قصد ذاریم بررسی آن را داریم تا شما به عنوان خریداری غیر حرفه ای بتوانید با توجه به نیاز و بودجه تان بهترین موتورسیکلت را انتخاب کرده و از سواری آن، البته با رعایت نکات ایمنی لذت ببرید.

مطلب مرتبط: چک لیست و راهنمای خرید خودروی دست دوم

هدفتان را مشخص کنید هم اکنون بیشترین خریداران موتورسیکلت در بازار ایران کسانی هستند که به نوعی قصد استفاده اقتصادی از آن دارند، حال به عنوان پیک موتوری یا این که وسیله نقلیه ای برای رسیدن به محل کسب و کار خود، اما هستند افرادی هم که از روی علاقه و البته تفریح، روانه بازار خرید موتورسیکلت می شوند.

بنابراین می توان موتورسیکلت های بازار کشورمان را به دو گروه شهری و اسپرت تقسیم بندی کرد که ظاهرا بازار شهری ها بسیار پررونق تر است، اما اسپرت فروش ها هم بازار خوبی را تجربه می کنند، چون با اعداد و ارقام بالاتری سروکار دارند.

به هر حال جزو هر گروه از خریداران که باشید، بهترین نقطه شروع برای انتخاب گزینه بهتر این است که نیاز خودتان در این زمینه را مشخص کنید چون با توجه به دسته بندی و تنوع موجود در بازار اگر بدون هدف اقدام به خرید کنید ممکن است دچار سردرگمی شوید.

به عنوان مثال اگر به عنوان پیک موتوری قصد خرید دارید، بدون تردید برندی که دارای هزینه نگهداری پایین است، برای شما مناسب خواهد بود و اگر اهل استفاده تفریحی از این وسیله دوچرخ هستید ناخودآگاه به دنبال زیبایی و شتاب البته بدون کلاچ خواهید رفت.

راهنمای خرید انواع موتورسیکلت

پس به یاد داشته باشید ابتدا هدف از خرید موتورسیکلت را کاملا برای خود مشخص کنید تا در هزارتوی انواع و اقسام برندهای موجود بازار گرفتار نشده و انتخاب اشتباه نکنید.

کلاچ دار یا بدون کلاچ؛ مساله این است؟ همراه با روند افزایشی استفاده از موتورسیکلت به عنوان وسیله نقلیه ای اقتصادی در برخی کشورها مثل ایران و رهایی از ترافیک های خسته کننده، برندهای متفاوتی تولید و به بازار مصرف ارسال می شوند، بنابراین به همین دلیل گزینه های متفاوتی با کارایی های متفاوت مقابل خریداران قرار گرفته است.

یکی از عمده ترین گزینه ها بحث تعویض دنده در موتورسیکلت هاست که گروهی اعتقاد دارند موتورسیکلت های بدون کلاچ بهتر از کلاچ دارهاست، اما این موضوع به عقیده کارشناسان دقیقا به نوع استفاده کاربر موتورسیکلت بستگی خواهد داشت.

به طور کلی کسانی که از موتورسیکلت به عنوان وسیله کسب درآمد استفاده می کنند، به دنبال کیفیت و البته استحکام و کم هزینه بودن این وسیله هستند که طبیعتا موتورهای کلاچ دار را به دلیل قدرت بالاتر و البته اطمینان بیشتر انتخاب می کنند، اما آنهایی که از این وسیله بیشتر برای رسیدن به محل کار یا خرید روزانه استفاده می کنند،

بیشتر گرایش به بدون کلاچ ها دارند چون کارشناسان این گروه را استفاده کننده های حرفه ای از موتورسیکلت نمی دانند. با این حال یکی از معایب بزرگ موتورسیکلت های محبوب بدون کلاچ در بازار ایران، حجم پایین باک بنزین آنهاست که همین موضوع باعث شده افرادی که به صورت حرفه ای به این نوع از وسیله نقلیه نگاه می کنند از خریدش منصرف شوند، هرچند واقعا نمی توان از هزینه نگهداری این گروه نیز چشم پوشی کرد.

هندی های محبوب ایران شاید با نگاهی ساده به خیابان های ایران، تصور کنید یکی از اعضای خانواده هوندا 125CG پرفروش ترین موتورسیکلت بازار است یا ارزان ترین موتورسیکلت بازار چنین عنوانی را نیز به خود اختصاص داده است، اما واقعیت این گونه نیست چون برخلاف تصور شما این بار هندی ها هستند که بازار مـــــوتورسیکلـــت کشورمان را به دست گرفته و یکه تاز میدان شده اند.

کمپانی TVS هند با مدلROCKZ که طرحی مشابه WAVE هونداست، با وجود قیمت بالا پرفروش ترین موتورسیکلت کنونی بازار ایران به حساب می آید. پس از ROCKZ، طرح جدید آپاچی که بتازگی به بازار ایران نیز عرضه شده است، به عنوان دومین موتورسیکلت پرفروش بازار شناخته می شود و جالب اینجاست که آپاچی نیز محصولی از کمپانی TVS هندوستان است،

از این رو کاملا پیداست کهTVS چه موقعیتی در بازار ایران دارد. به دنبال ارزان ها نباشید بزرگ ترین اشتباه میان بسیاری از خریداران این است که دنبال خرید موتورسیکلت ارزانقیمت هستند، بخصوص کسانی که برای کسب درآمد به موتورسیکلت روی می آورند، اما لازم به یادآوری است که متاسفانه با توجه به رونق بازار فروش این گونه موتورسیکلت ها،

سازندگان از کیفیت بسیاری از قطعات آن کاسته و حتی درباره تامین قطعات یدکی نیز هیچ ارتقای کیفیتی نداده اند، چون تصور می کنند بازارشان همیشه داغ است، بنابراین اگر هنوز به فروشنده سفارش نداده اید دست نگه دارید و دوباره کمی فکر کنید چون با سفارش موتورسیکلت ارزانقیمت خودتان را درگیر خواهید کرد و درواقع بیشتر اوقات باید در تعمیرگاه باشید تا ترک موتورسیکلت تان.

راهنمای خرید انواع موتورسیکلت

راهنمای خرید انواع موتورسیکلت: کیفیت قطعات حالا نوبت به کیفیت قطعات موتورسیکلت مورد نظر شما رسیده که باید بیش از اندازه به آن توجه داشته باشید. اگر جزو حرفه ای های موتورسیکلت نیستید باید بدانید قطعاتی مثل ترمزها، شاسی، لوله اگزوز، زنجیر و دنده خورشیدی، فنربندی، نوع پوسته موتور و قطعات داخلی آن، لاستیک ها و در نهایت بلبرینگ ها جزو قطعات اصلی و مهم این وسیله نقلیه هستند،

بنابراین هنگام خرید باید به این وسایل توجه ویژه داشته باشید تا بتوانید از سواری خود لذت ببرید. به عنوان مثال در ترمزها به ضخامت دیسک ها برای ترمزهای دیسکی و کیفیت کاسه ترمز برای آنهایی که ترمزهای کاسه ای دارند، خوب توجه کنید. همچنین مهم ترین نکته را باید در اتصالات شاسی جویا باشید و از استحکام آن اطمینان حاصل کنید.

از سوی دیگر اگر موتورسواری نرم و بدون خستگی را جویا هستید به سیستم فنرکشی و کمک فنرهای برند مورد نظرتان نیز دقت ویژه داشته باشید. گارانتی را جدی بگیرید جزو هر گروه از مصرف کنندگان که هستید و هنوز برند مورد نظرتان را انتخاب نکرده اید به این نکته توجه داشته باشید که موتورسیکلت وسیله ای مصرفی و دارای هزینه های جانبی و نگهداری است،

بنابراین حالا که قصد خرید موتوری صفر کیلومتر را دارید، ابتدا به خدمات پس از فروش و خوشنامی کارخانه سازنده آن توجه کنید و پس از آن به شرایط گارانتی خود فکر کنید تا با این خرید بتوانید با اطمینان برانید،

نه این که دائم معطل کوچه و خیابان برای یافتن قطعات مورد نیازتان باشید. حداکثر سرعت 120 کیلومتر را فراموش نکنید با توجه به قوانین نیروی انتظامی درباره نحوه استفاده از موتورسیکلت و البته پلاک کردن آنها هر نوع موتورسیکلتی که بتواند سریع تر از 120 کیلومتر در ساعت حرکت کند،

هرگز مجاز به تردد داخل شهرها نیست و باید در جاده ها یا پیست های موتورسواری از آن استفاده شود. بنابراین اگر برای استفاده های شهری قصد خرید دارید و عشق سرعت هستید با دیدن عددهای روی صفحه کیلومتر هرگز عجله نکنید،

چون در محدوده شهری نمی توانید از این وسیله لذت ببرید. مراقب دست دوم ها باشید باتوجه به نکات بالا و البته حساب بانکی تان اگر علاقه مند به خرید از بازار دست دوم فروشی موتورسیکلت هستید، بدنیست بدانید گرچه این کار کمی اقتـصادی تر به نظر می رسد، اما باید از فوت و فن انتخاب بهترین گزینه نیز سررشته داشته باشید،

چون در این بازار اتفاقات و البته مشکلاتی وجود دارد که می تواند باعث دردسرهایی شود. نکاتی که درباره این موضوع باید به آنها خوب توجه کنید، به این ترتیب هستند: 1 ـ موتورسیکلت های دوزمانه تعویض پلاک نمی شوند.

2 ـ موتورسیکلت هایی با سن بالاتر از ده سال از نظر راهنمایی و رانندگی غیرقابل استفاده هستند.

3 ـ بیمه نامه موتورسیکلت را خوب بررسی کنید و از صحت و مدت زمان اعتبارش آگاه شوید.

4 ـ حتی اگر جزو حرفه ای ها نباشید با نگاهی کلی به موتورسیکلت متوجه اوضاع و احوالش خواهید شد.

5 ـ به رنگ بدنه باک خوب دقت کنید که یک دست بوده و دستکاری نشده باشد.

6 ـ به جوش های شاسی توجه داشته باشید که مبادا دوباره جوش داده شده باشد. این مورد با توجه به تغییر رنگ و نوع آبکاری بدنه کاملا قابل شناسایی است.

7 ـ توجه کنید زیاد به کیلومتر موتورسیکلت نمی توان اعتماد کرد، چون براحتی قابل دستکاری است.

8 ـ از فروشگاه معتبر خرید کرده و حتما فاکتور رسمی همراه با مهر و امضاء دریافت کنید.

9 ـ از اصالت سند و مدارک موتورسیکلت مطمئن شوید.

10 ـ حتما مشخصات صاحب قبلی را با داشتن مدارک کافی از نظر قانونی دریافت کنید و از میزان خلافی موتورسیکلت آگاه شوید.

11 ـ به موتورسیکلت هایی که تیونینگ شده اند هرگز اعتماد نکنید، چون در بهترین شرایط دچار دردسرهای نگهداری از آنها خواهید شد.

منابع:اقتصاد آنلاین/چی

گردآوری و بازنشر: مجله خودرو

بیشتر بخوانید:

معرفی و بررسی کامل مشخصات فنی کاوازاکی Z900RS

پنج موتورسیکلت برتر سال 2017 + مشخصات فنی

آموزش تصویری تعویض لاستیک و تیوب چرخ موتور کراس

7 نظر

  1. چرا هیچ فروشگاه اینترنتی موتور سیکلتی نیست پشتیبانین انلاین داشته باشه تلفنی هم پاسخگو نیستن
    ی فروشگاه اینترنتی کامپیوتری ​میشناسم به اسم تی تی رستا که هم پشتیبانی انلاین داره هم تلفنی خرید هم خیلی راحتتر میش

  2. کاش قیمتا برمیگشت به زمان نشر این مقاله

  3. بنده ی خدا

    الان با این قیمتا الاغ سواری با صرفه تره البته اونم گرون شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.