مقایسه و بررسی کامل خودرو ولوو XC60 و نیسان ایکس تریل

مقایسه و بررسی کامل خودرو ولوو XC60 و نیسان ایکس تریل

ولوو XC60 ، در این غوغا و شلوغی که شاهد هستیم انواع برند های خودرو خواهان واردات به کشور هستند یکی از خودرو ساز هایی که موفق به اخذ مجوز واردات به کشور شده است نیسان می باشد . این سامورایی کهنه کار قصد دارد تا با مدل X-Trail که یک SUV  موفق می باشد و افتخارات بسیار زیادی دارد وارد کشور شود و جلوی جولان بسیاری از  SUV هایی که با قیمت گزاف و ویژگی های معمولی در بازار خوب فروش می کنند را بگیرد .

ولوو XC60

نیسان ایکس تریل ظاهر بسیار با ابهتی دارد و دارای استایلی عالی و هماهنگ می باشد که کاملا به روز ، اصولی و زیبا شکل گرفته است . طراحی چراغ های جلو و عقب نیسان ایکس تریل بیشتر از اینکه بر اساس المان های سرعت و شتاب یا خانوادگی بودن شکل بگیرد بر اساس المان قدرتمند بودن شکل گرفته است و این ویژگی را به خوبی به هر بیننده ای انتقال می دهد .  در طراحی چراغ های جلو نیسان ایکس تریل رگه هایی از نسل قبل  نیسان مورانو را می توان مشاهده کرد و چراغ های عقب هم یاد آور نس قبل لکسوز RX-350 می باشد که هموطن نیسان ایکس تریل به شمار می رود .

نیسان ایکس تریل در ظاهر دارای ویژگی هایی مانند سقف پانورامایی ، چراغ های روز روشن LED ، لامپ های زنون و رینگ های 18 اینچی آلیاژ آلومینیومی که ایکس تریل را بسیار جذاب و منحصر بفرد ساخته است . نیسان در طراحی بدنه ایکس تریل 2016 سبک و استایل جدید و متفاوتی به کار نبرده است زیرا زبان طراحی حال حاضر نیسان مدرن و جذاب می باشد و نیسان در مورد ایکس تریل 2016  بیشتر بر روی استحکام و قدرت نمایی آن کار کرده است و وقت زیادی را صرف افزایش ویژگی های مثبت ایکس تریل کرده است .

به گفته نیسان ، ایکس تریل 2016 به گونه ای طراحی شده که پاسخگوی همه نیاز های خانواده باشد و بتوان هم در شهر و هم در خارج شهر و در تمامی شرایط به بهترین شکل مورد استفاده قرار گیرد . ابعاد این سامورایی 46/4 متر طول ، 82/1 متر عرض و 715/1 ارتفاع است که برای یک کراس اوور شهری مناسب ارزیابی می شود و ابعادش در همه ی مسیر ها کاملا در دست راننده می باشد .

خانوادگی بودن نیسان ایکس تریل را می توان در داخل کابین نیز احساس کرد و فضای کابین کاملا بر اساس نیاز های یک خانواده شکل گرفته است ؛ فضای وسیع و گسترده میان صندلی ها ، صندلی هایی راحت و  با ارگونومی بالا که حس امنیت و آرامش را به سرنشینان القاء می کند و به خوبی بدن آن ها را در بر می گیرد ، صندوق عقب با گنجایش 550 لیتر که سفر های طولانی مدت با ایکس تریل را بدون دغدغه می کند ، سقف پانورامایی که لذت سفر و قرار گیری در طبیعت را با سقفی از جنس آسمان و نور خورشید دو چندان می کند و امکانات سرگرم کننده که کسلی در سفر را به شادی مبدل می سازد همه و همه دلیلی بر این ادعاست .

طراحی درون کابین نیسان ایکس تریل هم به گونه ای است که دسترسی به همه این امکانات تجهیزات کاملا راحت است و همه چیز ارگونومیک شکل گرفته است. ایکس تریل در دو مدل 7 نفره و 5 نفره موجود است که بسته به انتخاب خودتان یکی را می توانید انتخاب کنید. در مدل 7 نفره صندلی های ردیف سوم به صورت تاشو تعبیه شده اند . طراحی داشبورد ایکس تریل بیشتر از جنس پلاستیک مرغوبی است که کیفیت کاملا مطلوبی دارد و شما را  بسیار راضی می کند .

در وسط داشبورد یک صفحه نمایش 7 اینچی رنگی چند کاره خود نمایی می کند . با استفاده از این مانیتور علاوه بر سیستم مولتی مدیا می توانید از امکانات گوگل استفاده کرده و یا شرایط داخلی و خارجی خودرو را مدیریت کنید . سیستم تهویه هوای داخلی ایکس تریل از نوع دوگانه و تماماً اتوماتیک است . همان طور که گفته شد ، صندلی های نیسان ایکس تریل از آرگونومی بالایی برخوردار اند . این صندلی ها از جنس چرم مرغوب ساخته شده است و مجهز به سیستم گرمایشی و کنترل 6 جهته در ردیف جلو هستند . از جمله امکاناتی که نیسان در این خودروی خانواده دوست قرار داده است می توان موارد زیر را نام برد :

کروز کنترل هوشمند ، استارت دکمه ای ، باز کن خودکار و سنسوریک صندوق عقب که بدون فشار دادن هیچ دکمه ای و تنها با قرار گیری مقابل آن به صورت خودکار باز می شود ، سیستم مانیتورینگ و کنترل فشار باد تایرها ، سیستم کنترل خودرو در شیب ، سیستم کمکی حرکت اولیه در سربالایی ، سیستم ضد سرقت ایموبلایزر ، فناوری شناسایی اجسام متحرک جهت هشدار به راننده و جلوگیری از تصادف ، سیستم کنترل و مانیتورینگ اطراف خودرو با دید 360 درجه AVM و نمای بالا ، سیستم مولتی مدیا پیشرفته و قدرت مند با قابلیت اتصال از طریق بلوتوث و پیشتیبانی از نرم افزار های متنوع و کاربردی همچون گوگل ، فیسبوک و پاندورا ، فضای مخفی تعبیه شده در زیر صندوق عقب جهت جایگیری وسایل و تجهیزات ، صندلی های تمام چرم مجهز به گرمکن و تنظیم حالت در ردیف جلو و آینه های جانبی خود جمع شونده که این ها تنها بخشی از امکانات رفاهی به شمار می روند و در بحث تجهیزات ایمنی هم به مواردی مانند 6 کیسه هوای راننده ، سرنشین و پرده به همراه سه فناوری ABS – EBD – ESB و شاسی تقویت شده اشاره کرد .

نیسان ایکس تریل در مدل ها با مشخصات فنی کاملاً متفاوت در سطح جهانی عرضه می شود و مدلی که نیسان قصد دارد در ایران وارد کند مشخصاتش به شرح زیر می باشد . قلب تپنده نیسان ایکس تریل های وارد شده به ایران یک پیشرانه 2.4 لیتری 4 سیلندر می باشد . نیسان ایکس تریل به لطف این پیشرانه پیشرفته ، پر بازده و اقتصادی قابلیت تولید 171 اسب بخار قدرت در 6000 هزار دور و 280 پوند فوت گشتاور را دارا می باشد  که کاملاً مناسب یک کراس اوور با این ابعاد و وزن است .

گیبرکس ایکس تریل از نوع CVT شیفترونیک است که با پیشرانه نیسان ایکس تریل هماهنگی کامل دارد و از نظر عملکرد هم بسیار سریع ، دقیق ، هوشمند و نرم می باشد . نیسان ایکس تریل می تواند در مدت 9.4 ثانیه از حالت سکون خود را به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برساند و به راحتی تا بیش از 190 کیلومتر در ساعت هم می تواند سرعت بگیرد .

ظرفیت باک نیسان ایکس تریل تنها 60 لیتر است که با توجه به پیشرانه بهتر بود نیسان از باک بزرگتری استفاده می کرد اما چون مصرف سوخت نیسان ایکس تریل اقتصادی می باشد با همین مقدار ظرفیت باک هم تا بیش از 700 کیلومتر مسافت را نیسان ایکس تریل می تواند بپیماید . مصرف سوخت ترکیبی این خوش رکاب ژاپنی 8.3 لیتر است و استاندارد یورو 6 را دارد و خودرویی پاک محسوب می شود . ایکس تریل قابلیت 4 چرخ همزمان یا همان AWD را دارد که می توان به صورت دستی آن را کنترل کرد . این قابلیت به همراه موتور قدرت مند و گیربکس خوب و بی نقص نوید عبور از هر جاده ای را می دهد و به لطف تقسیم هوشمند نیرو بین چرخ ها در شرایط جاده ای مختلف شاهد نرم ترین و دقیق ترین  انتقال قدرت هستیم که برای راننده لذت بالایی را رقم می زند .

ولوو XC60

ولوو XC40 یک کراس اوور لوکس سوئدی است که نسل اول آن در سال 2008 در نمایشگاه خودرو ژنو معرفی و از سال 2009 وارد بازارهای جهانی شد . XC60 یکی از خودروهای سری 60  ولوو است و در کنار خانواده S60 و V60 قرار می ‌گیرد .

XC60 یکی از موفق ‌ترین خودروهای ساخت ولوو و نیز خودروهای حاضر در این کلاس است و در سال 2013 هم توسط افرا موتور در بازار کشورمان عرضه شد . البته XC60 به موفقیت چشم گیری در ایران دست پیدا نکرد و تنها در تعداد محدودی به فروش رفت . یکی از علت‌ های این اتفاق ، همزمانی عرضه آن با لکسوس NX بود به علاوه اینکه خدمات پس از فروش بسیار ضعیفی برای آن ارائه می‌ شد .

ولوو XC60 یک کراس اوور کوچک لوکس سوئدی است که از سال 2009 تاکنون بر روی خط تولید قرار دارد و در حال حاضر در دومین نسل خود به تولید می ‌رسد . XC60 یکی از خودرو های سری 60 ولوو است که خانواده S60 و V60 هم در کنار آن قرار می‌ گیرند . خودروهای سری 60 پس از معرفی اولیه ، در سال 2013 یک به روز رسانی را دریافت کردند و تغییراتی در ظاهر نسل اول XC60 به وجود آمد .

XC60 در جایگاهی پایین‌ تر از XC90 و بالا تر از XC40  که به تازگی به گروه شاسی بلند های ولوو پیوسته قرار می ‌گیرد . البته نسل دوم این کراس اوور سوئدی در سال 2017 و در نمایشگاه خودرو ژنو معرفی شد که تغییرات زیادی را در ظاهر تجربه کرده و به زبان طراحی جدید ولوو شباهت پیدا کرده است .

ولوو XC60 در بازارهای جهانی فروش بالایی را تجربه کرد ولی در ایران که توسط افراموتور به فروش رسید ، به موفقیت خاصی دست پیدا نکرد . این اتفاق علت‌ های مختلفی داشت از جمله عملکرد نا مناسب وارد کننده و خدمات پس از فروشی که تقریبا وجود نداشت و نیز هم زمانی عرضه آن با لکسوس NX که به نوعی بازار را در اختیار خود درآورد .

در طراحی ظاهری ولوو XC60 ، المان‌ های آشنایی دیده می ‌شود از جمله چراغ ‌های عقب عمودی شکل و جلو پنجره‌ ای که به لوگو ولوو مزین شده است . شاید فکر کنید که عقب XC60 شباهت زیادی به نمای عقب هوندا CRV دارد که این اتفاق ، به زبان طراحی دو کمپانی بازمی ‌گردد و هیچ کدام از دیگری کپی برداری نکرده ‌اند . نمای جلو ولوو XC60 چندان مدرن نیست و برای خودرویی که تا سال 2017 بر روی خط تولید قرار داشته باشد ، کمی قدیمی به نظر می ‌رسد .

ولوو XC60

طراحی کابین XC60 هم فاصله زیادی با طراحی ‌های جدید ولوو دارد و ممکن است در ابتدا کمی شما را گیج کند . کنسول وسط با فلز پرداخت شده پوشیده شده است  و کلید ها و نمایشگر مربوط به سیستم تهویه مطبوع در آن جای گرفته ‌اند . یک نمایشگر هم در مرکز داشبورد دیده می ‌شود . به علاوه متریال به کار رفته در کابین بالا ترین کیفیت را دارند و سرنشینان بالاترین حص رضایت را خواهند داشت .

ولوو XC60 تجهیزات رفاهی فراوانی را در اختیار سرنشینان قرار می ‌دهد که از جمله آن ها می ‌توانیم به مجموعه کامل کیسه هوا ، سیستم پیشگیری از تصادف در مسیرهای شهری ، سیستم‌های ترمز ABS – EBA – EBD – DSCT – BA – EDC – CTC – ASC – RSC – HBA – RAB – EDA  ورود و استارت بدون کلید ، تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه ، نمایشگر 5 اینچی ، سیستم صوتی پیشرفته مجهز به 8 بلندگو ، دوربین دید عقب ، تنظیم برقی صندلی راننده مجهز به حافظه ، گرمکن صندلی‌ های جلو ، سانروف پانوراما ، چراغ ‌های جلو اتوماتیک زنون به همراه چرخش در پیچ ‌ها و شست و شو و موارد دیگر اشاره کنیم .

ولوو XC60 در بازار های جهانی با موتورهای متعددی عرضه می ‌شود و مدل وارد شده است . در ایران به یک موتور 2.0 لیتری 4 سیلندر توربو مجهز شده است . قدرت این موتور به 245 اسب بخار و گشتاور آن به 320 نیوتن متر می ‌رسد . این قدرت به وسیل جعبه دنده 6 سرعته اتوماتیک دو کلاچه به هر چهار چرخ انتقال پیدا می ‌کند .

ولوو XC60 به هیچ وجه بازار دست دوم خوبی ندارد و همانند سایر محصولات ولوو خدمات پس از فروشی برای آن ارائه نمی‌ شود . به همین دلیل و با وجود اینکه این سوئدی جذاب ، خودرو بسیار باکیفیتی است ، توصیه ما این است که به دنبال خرید آن نروید.  چرا که در نهایت برای فروختن و حتی نگهداری آن دچار مشکل خواهید شد . محصولات ولوو در ایران را باید قربانی عملکرد فاجعه آمیز وارد کننده بدانیم در حالی که خودرو های تولید آن ، در زمره بهترین ‌ها قرار می‌ گیرند . برای خرید خودرویی در این بازه قیمتی و حتی ارزان ‌تر ، کره ‌ای‌ ها و ژاپنی‌ هایی چون نیسان ایکس تریل ، رنو کولئوس ، تویوتا راوفور ، میتسوبیشی اوتلندر ، هیوندای سانتافه و کیا سورنتو گزینه ‌های بهتری به شمار می‌ روند .

بیشتر بخوانید:

مقایسه مشخصات فنی دو خودرو جذاب لیفان 820 و رنو فلوئنس

منبع: همراه مکانیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.