توصیه های کاربردی جهت زمستانه کردن ماشین

توصیه های کاربردی جهت زمستانه کردن ماشین

زمستانه کردن خودرو

توصیه های کاربردی جهت زمستانه کردن ماشین
توصیه های کاربردی جهت زمستانه کردن ماشین

درجا كار كردن ماشين-علت داغ شدن موتور پراید

جوش آوردن ماشین-گرم كردن موتور 206-بخاری برقی داخل کابین خودرو

از آنجا که فصل زمستان در راه است باید خودروی خود را برای رویارویی با هوای سرد، بارش برف و جاده‌های لغزنده آماده کنیم. بنابراین در ادامه توصیه‌هایی برای رانندگان و کاربران وسایل نقلیه ذکر می‌شود:
۱. روغن خودرو را تعویض کنید:

 اگر روغن خودرو از نوع چهار فصل (مولتی گرید) نیست آن را تعویض کرده و از روغن‌های زمستانه و یا چهار فصل استفاده کنید. در این صورت صبح‌ها و زمانی که خودروی شما سرد است راحت‌تر روشن می‌شود. البته لازم است فیلتر نیز همزمان تعویض شود.
۲. ضد یخ را بازدید کنید: 

ضد یخ موجود در سیستم خنک‌کاری موتور باید هر ۲ سال یکبار تعویض شود. بنابراین اگر سال گذشته آن را تعویض نکرده‌اند، اکنون آن را تعویض کنید. ضمن تعویض مایع خنک‌کاری موتور می‌توانید وضعیت سیستم خنک‌کاری را از جمله زنگ‌زدگی، پوسیدگی و میزان خنک‌کاری بازدید کنید.
۳. برف پاک‌کن شیشه جلو را تعویض کنید:

 معمولاً عمر مفید برف پاک‌کن‌ها یک سال است. شاید بتوان با گرم کردن و بر روی شیشه قرار دادن عملکرد آنها را بهبود بخشید، اما پس از اولین یخ‌بندان مجدداً به حالت غیرمطلوب باز می‌گردند. بهتر است در ابتدای فصل پائیز آنها را تعویض کنید تا در پاییز و زمستان از آن بهره ببرید.

۴. فیلتر سوخت را تعویض کنید:

 در هر ساعت کارکرد موتور مقدار خیلی زیادی بنزین از فیلتر سوخت عبور می‌کند. این فیلتر مواد زائد و مقدار کمی آب را از بنزین جدا می‌کند. این مقدار آب در زمستان در اثر یخ زدن موجب مسدود شدن مسیر بنزین و عدم ارسال سوخت کافی به سیلندرها شود.
۵. شمع‌های موتور را تعویض کنید:

 تعویض شمع‌های فرسوده نه تنها در مصرف سوخت بلکه در سهولت روشن شدن موتور، تأثیر می‌گذارد.
۶. تسمه موتور را بازدید و تعویض کنید: تسمه(های) موتور به تسمه‌ای اطلاق می‌شود که دینام، واتر پمپ و پمپ هیدرولیک را به حرکت در می‌آورد.
۷. چراغ‌ها و فیوزها را بازدید کنید: 

هوا در زمستان زودتر تاریک می‌شود، بنابراین بیشتر به نور چراغ‌ها احتیاج دارید. بهتر است از صحت عملکرد آنها و همچنین سالم بودن فیوزها اطمینان پیدا کنید. همواره یک جفت از لامپ‌های مربوط به ترمز و چندفیوز مختلف را به عنوان یدکی همراه داشته باشید.
۸ . گرمکن شیشه عقب را بازدید کنید: 

گرمکن شیشه عقب باعث می‌شود بخار روی شیشه عقب بویژه در هوای مرطوب و بارانی از بین برود. در زمستان در صورتی که برف روی شیشه وجود دارد آن را پاک کنید تا گرمکن بهتر عمل کند.
۹. باتری خودرو را بازدید و در صورت نیاز تعویض کنید: 

باتری، واسطه‌ای است که عدم عملکرد آن ساعت‌ها شما را در هوای سرد زمستان معطل می‌کند. مشکلات باتری معمولاً در تابستان ظاهر نمی‌شوند، اما با سردی هوا باتری‌های ضعیف و دارای مشکل نمی‌توانند موتور را روشن کنند. اگر عمر مفید باتری تمام شده بهتر است پیش از سردی هوا آن را تعویض کنید (۴ تا ۵ سال). سیستم شارژ باتری خودرو را نیز بازدید کنید.
۱۰. لاستیک‌های خودرو را بازدید کنید:

 لاستیک‌ها و آج روی آنها را بازدید کرده و در صورت نیاز آنها را تعویض کنید. اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که زمستان سردی دارد و بارش برف زیاد اتفاق می‌افتد از لاستیک‌های مخصوص یخ و برف استفاده کنید. لاستیک‌های معمولی برای بارش‌های کم و سبک برف مناسب می‌باشند اما برای برف‌های سنگین و با ارتفاع زیاد مناسب نیستند.

روش صحیح گرم‌کردن خودرو پیش از حرکت در هوای سرد

توصیه های کاربردی جهت زمستانه کردن ماشین
توصیه های کاربردی جهت زمستانه کردن ماشین

نحوه گرم كردن خودرو-روش استارت زدن ماشین-گرفتن کلاچ هنگام استارت زدن

صبح سرد زمستانی از رختخواب گرم خود دل می‌کنید و به سمت خودرویی می‌روید که در هوای سرد بوده و احتمالاً شیشه‌ی جلو‌ی آن‌هم از برف و یخ پوشیده شده است. چه باید کرد؟

درباره نحوه مراقبت از خودرو، نکات و راه‌حل‌های مختلفی دهان به دهان می‌چرخند. آیا واقعا اینها جنبه علمی دارند یا …

برای گرم شدن خودرو چقدر فرصت می‌دهید؟

مبحث گرم کردن موتور خودرو در فصل زمستان ازآنجا نشئت گرفته که یک خودروی سرد آمادگی حرکت ندارد. چگالی سیالات داخل خودرو نظیر روغن‌موتور یا گریس در فصل سرد افزایش یافته و سفت‌تر می‌شوند؛ در نتیجه هر وسیله‌ای در فصل زمستان نیاز دارد اندکی گرم شود تا فعالیت مطلوب‌تری داشته باشد. باور عمومی بر این است که باید چند دقیقه پس از استارت زدن اجازه دهید دمای این سیالات کمی افزایش یابد تا از فرسایش موتور کاسته و بر عمر آن افزوده شود.

این در حالی است که متخصصین میگویند خودرو متوقف با موتور روشن نه‌تنها دردی را دوا نمی‌کند، که مشکل‌سازتر هم خواهد بود. موتور ماشین به‌وسیله‌ی مخلوطی از هوا و بنزین به گردش می‌افتد، در هوای سرد مصرف بنزین موتور افزایش می‌یابد. با ورود حجم زیاد سوخت به محفظه‌ی احتراق، خودرو به روغن‌ریزی می‌افتد. هرچقدر که روغن بیشتری از خودرو دفع شود روغن‌سوزی موتور بیشتر و کارایی آن کمتر می‌شود. از مبحث تکنیکی که خارج شویم در یک کلام؛ روشن نگه‌داشتن موتور خودرو متوقف در هوای سرد برای طولانی مدت مضر است.

اگر نتوانیم خودرو را در حالت درجا گرم کنیم پس چاره چیست؟

بهترین روش برای گرم کردن خودرو این است که بعد از استارت زدن خرامان خرامان طیِ مسیر کنید. آرام و آهسته و نه تخته‌گاز! در مسیر هم اگر ناگزیر به انجام اموری مثل خرید روزنامه از باجه و امثال آن بودید بهتر آن است که خودرو را روشن نگه دارید و خاموش نکنید که هم برای موتور بهتر است و هم سوخت کمتری مصرف می‌شود.

تا اینجای کار متوجه شدیم که حرکت کردن آرام و آهسته بلافاصله پس از روشن کردن خودرو از توقف خودرو با موتور روشن بهتر است اما فراموش نکنید که شیشه‌های ماشین را پیش از حرکت پاک کنید تا از چشم‌اندازهای مسیر لذت ببرید. عدم پاک کردن شیشه‌ی خودرو از سرما و مه یا سایر عوامل کاهنده‌ی دید شما را به راننده‌ای غیرمسئول و در درجات بالاتر به عامل تصادف تبدیل می‌کند.

خودرو متوقف با موتور روشن نه‌تنها هزینه‌بر است بلکه احتمال خفگی بر اثر گاز مونواکسید کربن به‌ویژه در خودرو با پنجره‌ی بسته یا گاراژ و یا خودرویی که برف اطرافش را فراگرفته افزایش می‌دهد. گفتنی است بسیاری از خودروهای مدرن امروزی در قسمت کنسول راننده نشانگری آبی‌رنگ دارند و مادامی‌که این چراغ روشن است باید از شتاب‌گیری ناگهانی و شدید اجتناب کرد.

گردآوری: مجله خودرو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.