اگر در هنگام سیل در ماشین گیر بیفتیم ، چه کنیم ؟

اگر در هنگام سیل در ماشین گیر بیفتیم ، چه کنیم ؟

شما نباید به هیچ عنوان در جاده ها و مسیر های سیلابی رانندگی کنید اما سیل می تواند کاملا ناگهانی و حتی در مواقع بدون هشدار قبلی واقعی شود . با این وجود چندین راه وجود دارد که استفاده از آن ها می تواند در مواقعی که داخل خودرو خود و در میان سیل گیر افتاده اید و آب در حال بالا آمدن است به شما کمک کند تا از وضیت بحرانی خارج شوید .

سیل

وقتی هنگام سیل در ماشین هستید باید از هر محدودیتی در داخل ماشین ، مانند کمر بند آزاد باشید ، زمانی که ماشین شناور است ، کمر بند شما را امن نگه می دارد .

برای قابل دید نبوده لازم نمی باشد که به روی سقف ماشین بروید و برای کمک گرفتن دست تکان بدهید ، این کار بسیار خطرناک می باشد و راه های بهتر از این وجود دارد ، مانند حفظ خونسردی خود ، که کاری بسیار مهم می باشد . اولین کاری که باید انجام دهید این است که ماشین خود را با روشن کردن چراغ های خطر و چراغ های جلو قابل مشاهده می باشد .

کارهایی که نباید در هنگام گیر کردن ماشین در سیل انجام دهید :

1- لطفا عصبی نشوید .

2- انرژی خود را صرف باز کردن در اتومبیل نکنید چون تا زمانی که فشار از بیرون و درون برابر نشده باشد در خودرو باز نمی شود و انرژی شما به هدر می رود پس بهتر است صبر کرده تا برابر شود .

3- تلاش نکنید دارایی های خود را نجات به دهید ، بهتر است خودتان و همراهتان را نجات کردید .

4- برای خارج شدن از خودرو شیشه ها را نکشید . اگر فشار از بیرون و درون به سطح برابری نرسد ، شیشه ترکیده و قطعات آن به داخل ماشین روی شما و دیگر سرنشینان پاشیده خواهد شد .

5- زمانی که ار خودرو خارج شدید کنار آن نمانید و به سطح مرتفع تر و با ارتفاع تر بروید .

6- بعد از خروج از خودرو ، امکان دارد خودرو شما در حال غرق شدن باشد و روی سقف آن نایستید ، زیرا امکان دارد شما نیاز به همراه ماشین داخل آب بروید و یا ممکن است ماشین چپ شده و شما سقط کرده و مشکل جدی پیش بی آید .

7- اگر احساس کردید سطح آب رو به پایین می رود باز هم به داخل خودرو برنگردید ، سطح آب ممکن است بدون هیچ هشداری دوباره بالا بیاید . اجزاه دهید نیروی امداد شما را به محل امنی منتقل کند .

کارهایی که نباید در هنگام گیر کردن ماشین در سیل انجام دهید :

1- آرامش خود را حفظ کنید ، شما باید عاقلانه و در عین حال سریع تصمیم بگیرید .

2- چراغ های جلو اتومبیل خود را روشن کنید و فلاشر یا چراغ خطر را نیز روشن بگذارید . با این کار نیروی امدا خیلی سریع تر به شما کمک خواهد کرد .

3- کمر بند ایمنی خود را باز کنید .

4- قفل در ها را باز کنید .

5- کاپشن ، ژاکت و پالتو و لباس های رویی خود را در بیاورید .

6- پنجره ها را خیلی آرام پایین بدهید ، بیشتر پنجره های الکتریکی باید به راحتی پایین بی آید فقط زمانی امکان دارد پایین نیاید که ماشین در زیر آب باشد .

7- اگر موفق به باز کردن پنجره خود شدید ، به بالاترین نقطه ارتفاع بروید ، و با شماره 122 یا 125 تماس بگیرید .

8- اگر پنجره خودرو باز نشد باید در ها را باز کنید تا بتوانید اگر این کار را نکنید امکان دارد جان خود را از دست بدهید .

9- بعد از اینکه نجات پیدا کردید ، به نقطه امن رفته و کمک بگیرید .

صدا هایی که صدای اتاق ماشین از خود بعد از آب گرفتگی بیرون می آید ، شامل موارد زیر است ؟

صدای جیر جیر یا خر خر : امکان دارد زمانی که شما ماشین خود را روشن می کنید داشبورد و فرمان لرزش داشته باشد و از خودش صدای جیر جیر یا خر خر دهد که باید آن موقع خودرو خود را به تعمیر گاه ببرید و از آن ها بخواهید تا داشبورد ماشین را باز کرده و آن را برای شما درست کند .

صدای غژ غژ : زمانی که ماشین شما صدای غژ غژ داد و همچنین فرمان و داشبورد لرزش پیدا کرد ، علت آن سیبک ها می باشد که خراب شده است و باید آن ها را درست کنید . اگر آن را درست نکنید ، لرزش فرمان و داشبورد بیشتر می شود و آسیب های جدیدی تر به بقیه ماشین می زند .

صدای نق نق با ضربه زدن : این صدا ها یکی دیگر از صداهایی می باشد که داشبورد شما دچار مشکل شود ، این صدا را از خودش ایجاد می کند که باید به این صدا ها دقت کنید و برای پیشگیری از آن ها جلوگیری کنید . یادتان این 3 صدایی که در بالا گفته شد نشانه های خرابی داشبورد می باشد .

بعد از اینکه ماشین از سیل نجات پیدا کرد ، و روشن شود باعث به وجود آمدن صدا های زیر می شود :

1- صدا خفه کن میل لنگ : صدا خفه کن میل لنگ یکی دیگر از قطعاتی است که می تواند باعث لرزش موتور خودرو شود و مار اصلی آن کم کردن صدا و لرزش داخل اتاقک ماشین می باشد .

2- مشکل شمع خودرو : همچنین باید به طور مداوم و مرتب ، شمع و وایر ماشین خود را چک کرده و در صورت بودن مشکل ، آن را حل کنید در غیر این صورت باعث بیشتر شدن صدای داخل اتاقک ماشین می شود .

3- دسته موتور معیوب : خرابی پایه ی موتور ممکن است یکی از علت های این صدا باشد . که این قطعه ارتباط بین موتور و شاسی می باشد و بودن آن بسیار مهم می باشد . اگر پایه موتور خراب شد ، سریعا آن را درست کرده و یا آن را عوض کنید .

هنگان سیل خود را در داخل ماشین زندانی یا حبس نکنید

شما باید از هر محدودیتی که در داخل ماشین خود دارید ، مانند کمربند آن را باز کردن و آزار باشید که خواستید از ماشین پیاده شوید ، مانعی وجود نداشته باشد . و همچنین یادتان باشد در این شرایط اصلا و به هیچ عنوان کمربند ایمنی امن نمی باشد .

زمانی که آب را در اطراف ماشین دیدید ، ماشین را نگه دارید و خیلی زود کمر بند ایمنی را رها کنید ، همچنین از باز بودن قفل همه در ها خود مطمعن شوید که اگر کسی در نزدیک شما باشد می تواند خیلی سریع شما را نجات دهد .

اگر شما دو عدد لباس در تن داشتید ( بالا و پایین ) ، مشکلی نمی باشد ولی اگر کت تن شما بود و یا کاپشن بود خیلی سریع آن را از تن خود در بیاورید . این کار از غرق شدن شما جلوگیری می کند .

سیل

نکات لازم برای رانندگی در باران و بودن سیل

لاستیک ها

از لاستیک هایی استفاده کنید که آج ندارند ، زیرا چسبندگی آن زیاد می باشد و روی زمین خیس می چسبد . یادتان باشد که در هنگام باران باید حتما با لاستیک ها چک شود که یه موقع وسط رانندگی و در هنگام باران لاستیک شما نترکد .

برف پاک کن

مهم ترین بخش خودرو در هنگام باران و برف بسیار مهم می باشد . که در فصل پاییز و زمستان خیلی از آن استفاده می شود . که باید اول پاییز ( اول مهر ماه ) آن را تمیز و تنظیم کنید .

سیستم روشنایی خودرو

بعد از برف پاک کن ، سیستم روشنایی خودرو مهم ترین می باشد ، که اکثر افراد از چراغ زنون و یا هد لایت استفاده می کنند که در هنگام رانندگی دید را کاهش می دهد ، زیرا بازتاب نور سفید خیلی بالا بوده و امکان تصادف را دارد .

ترمز ها

مهم ترین بخش یم ماشین ترمز آن است که هنگام رانندگی چسبندگی را خیلی کم می کند و همچنین باعث مرطوب شدن لنت های ترمز می شود و در هنگام ترمز کردن ، از قفل شدن چرخ ها و ترمز کنترل کرده و آن را مدیریت می کند .

سر حال بودن راننده

قابل توجه است همان گونه که باید ماشین سالم باشد ، باید سلامت و روحیه فرد بالا و شاد باشد ، بخاطر اینکه باید در هنگام رانندگی در جاده های خیس تمام حواس خود را جمع کند تا تصادف نکند . همچنین اگر خسته می باشد برای چند دقیقه توقف کند و 15 دقیقه بخابد و بعد باز شوع به رانندگی کند .

شرایط راه و جاده

مشکلی اکثر راننده دارند ، جاده ها می باشد که بسیار خراب و چاله دارند و در اکثر مواقع که باران می آید و چیزی معلوم نمی باشد ، در ای چاله ها می افتند و باعث ترکیدن لاستیک خواهد شد . و همچنین باعث انحراف و در نتیجه تصادف می شود .

کنترل فرمان خودرو

اکثر افراد ، یا یک دست و یا با انگشت رانندگی می کنند که این کار باعث پایین آمدن کنترل فرمان شده و باعث انحراف می شود و در نتیجه باعث شکستن دست می شود . پس بهتر است در هنگام باران و خیس بودن زمین دو دستی رانندگی کنید .

بخار و رطوبت داخل خودرو

یکی دیگر از مشکل رانندگان بالا رفتن دما داخل ماشین و بخار کردن شیشه ماشین می شود که فرد قادر به دیدن جلو و پشت خود نمی باشد . زمانی که در این جاده ها رانندگی می کنید و می خواهید دید خوبی داشته باشید ، گرم کن شیشه عقب را روشن کنید و شیشه جلو را پاک کنید ، همچنین باید گفت که حتما برف پاک کن را نیز فعال کنید .

چراغ های خودرو

یکی از نکات که باید حتما رعایت شود ، چراغ های خودرو می باشد . که باید چراغ ( نور ) پایین روشن شود تا فرد رانندگی بهتری داشته باشد و همچنین ماشینی که از جلو می آید بتواند راحت رانندگی کند . از روشن کردن چراغ ( نور ) بالا اجتناب کنید ، زیرا باعث آن می شود شما نتوانید رانندگی کنید و کاهش دید شما را کاهش می دهد .

سرعت خودرو

اکثر افراد در هنگام باران و خیس بودن زمین ، با سرعت بالا رانندگی می کند و قادر به ترمز نمی باشند و باعث آسیب رسیدن می شوند . بهتر است در این هوا سرعت خود را کنترل کنید و با سرعت مجاز در این هوا رانندگی کنید .

حفظ فاصله ایمنی

در این هوا باید فاصله خود را با ماشین دیر حفظ کنید ، تا وقتی خواستید ترمز کنید ، با ماشین بغل دستی یا جلویی برخورد نکنید . در این هوا باید سرعت خود را کنترل کرده و لایی نروید ، زیرا باعث تصادف خواهد شد .

اگر خودرو در آب گرفتگی متوقف شد چه کنیم ؟

اگر بدترین اتفاق ممکن روی داد و خودرو شما از حرکت ایستاد ، مهم است که برای تعمیر و کاپوت را باز نکنید چون این باعث ورود بیشتر آب به موتور می شود . اگر جریان آب شدت پیدا کرد یا ارتفاع آن زیاد شد ، بلافاصله از خودرو خارج شوید ، ترمز دستی را بکشید و به ارتفاع بروید . ممکن است به توایند با قرار دادن خودرو در دنده یک یا دنده عقب آن را روشن کنید ، ولی زیاد روی نکنید و الکی وقت خود را هدر ندهید .

چند توصیه مهم در مورد رانندگی در هنگام سیل

1- سعی کنید وارد آب راکد با بیش از 10 سانتی متر عمق و جریان آب با عمق بیشتر از 150 سانتی متر نشوید .

2- با سرعت 1 تا 2 کیلو متر وارد آب شوید .

3- با سرعت 4 یا 5 کیلو متر در مسیر های آب گرفته حرکت کنید .

4- قسمت های مرتفع جاده حرکت کنید و دقت لازم را در هنگام رانندگی داشته باشید .

5- در دنده یک و با دور موتور بالا حرکت کنید .

6- هنگام خروج از آب گرفتگی به آرامی ترکز کنید تا ترمز ماشین خشک نشود .

7- در صورت امکان از مسیر های دیگر مه سیلاب وجود ندارد تردد داشته باشید .

سیل

بیشتر بخوانید:

تامین میدان دید بهتر در رانندگی و محدودیت های راننده

منبع: رگلاژ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.