دلایل اصلی خفه کردن خودرو چیست + ریپ زدن خودرو

دلایل اصلی خفه کردن ماشین چیست + ریپ زدن خودرو

ما در این نوشته می خواهیم راجع به دلایل اصلی خفه کردن خودرو صحبت کنیم. ممکن است خفه کردن برای هر مدل خودرویی به وجود بیاید ، ولی در ماشین هایی با سیستم سوخت رسانی کاربراتوری شایع است . بیشتر خودرو های قبل از سال 1385 ساخته شده اند دارای کاربراتور می باشند .

خودرو

از کجا بفهمیم خودرو خفه کرده است ؟

1- ماشین روشن نمی شود یا ممکن است لحظاتی روشن شود و بعد از دل دل کردن خاموش می شود .

2- با استارت زدن ، موتور سریع تر از حالت نرمال به چرخش در می آید ولی از روشن شدن پیشرانه خبری نیست .

3- بوی بنزین خام به مشام می رسد و این بو در اطراف اگزوز شدید تر است .

چه کار کنیم تا خودرو خفه نکند ؟

در خودرو های کاراتوری حتی اگر خودرو خاموش باشد ، با هر فشار دادن پدال گاز مقداری بنزین به محفظه کاربراتور تزریق می شود .

خاموش کردن زود هنگام موتور در هر دو مدل کاربراتور و انژکتوری باعث می شود که بنزین های نسوخته در محفظه ی احتراق ، شمع ها را خیس کند و خودرو خفه کند .

از فشار دادن متعدد پدال گاز قبل از روشن کردن خودرو خودداری کنید ، ماشین کاربراتوری سالم در آب و هوای سرد ، با کشیدن ساسات و کمی فشار بر روی پدال گاز به راحتی روشن می شود .

اگر ماشین خفه کرد چ کار کنیم ؟

اگر خودرو کاربراتو شما خفه کرد ، باید سعی کنید هوای بیشتر به مخلوط سوخت و بنزین موجود در کابراتور برسانید . در صورتی که خودروی انژکتوری شما خفه کرد ، بهتر است شمع ها را باز کنید و آن را دانه دانه خشک کرده و در جای خود قرار دهید

دیاگ به معنی تشخیص می باشد . در موتور خودرو حافظه ای وجود دارد که نام آن آی سی یو کی باشد . که با اسنفاده از آن کد شناسایی می شود و خطای ایجاد شده اصلاح می گرد یا در صورت نیاز قطعه مورد نظر تعویض می شود ..

جا شمعی

شمع را از جای خود بیرون بی آورید و جا شمعی را تمیز کنید و زمانی که خواستید آن را قرار دهید ، و زمانی که قرار می دهید باید آن را فشار بدهید تا تراکم آن کم باشد و بعد مدادی را در داخل پیستون قرار دهید . زمانی که مداد به بالاترین نقطه رسید ، و خواست که جهت بگیرد ، موتور شروع به گردش می کند و عمل فیلتر گیری را انجام می دهیم .

قطعات سیستم برق خودرو شامل موارد زیر می باشد که بدون آن ها بسیار ضروری و مهم می باشد و همچنین اگر یکی از این موارد زیر دچار مشکل شود ، باعث خاموش شدن ماشین می شود :

1- وایر شمع : کار انتقال جریان الکتریسیته به شمه ها و تولید جرفه توسط وایر های شمع و لایه های عایق ما بین آن ها به وجود خواهد آمد .

2- کویل : این قطعه وظیفه اش تقویت ولتاژ های باتری می باشد که حتما وظیفه خود را به خوبی انجام دهد . اگر وظیفه خود را خوب انجام ندهد ، باعث به وجود آمدن مشکل های جدی می شود .

3- انژکتور ها : انژکتور ها مانند کاربراتور وظیفه ترکیب سوخت با هوا و تزریق آن در موتور را بر عهده دارد و این کار بسیار دقیق انجام خواهد شد .

4- باتری : منبع اصلی برق خودرو باتری می باشد که باتری مهم ترین و ضروری ترین قطعه هر خودرو می باشد و باعث تامین برق نیاز خودرو می شود .

5- دینام : وظیفه دینام نگه داشتن باتری در حالت پر می باشد .

استارت خودرو چگونه کار می کند ؟

در گذشته عملیات روشن شدن خودرو توسط هندل انجام می شد و با چرخاندن هندل خودرو هم شروع به کار می کرد ، اما امروزه هر خودرویی که داشته باشید چه داخلی و چه خارجی برای روشن کردن آن و آغاز به حرکت باید استارت بزند . حالا امکان دارد که این عملیات با چرخاندن سوییچ انجام شود و یا در ماشین های جدید با فشردن دکمه ای موسوم به دکمه استارت .

مراحل استارت زدن ماشین چگونه است ؟

1- به حرکت انداختن پیستون ها درون سیلندر به اندازه حداقل 100 دور در دقیقه

2- جرقه برای اشتعال سوخت و هوا

3- متراکم شدن سوخت و هوا توسط نیروی مکانیکی

4- ترکیب و مخلوط کردن سوخت و هوا

چرا خودرو استارت می خورد ولی روشن نمی شود ؟

1- ساده ترین دلیل ممکن برای روشن نشدن ماشین می تواند عدم وجود سوخت کافی در باک خودرو باشد . اگر خودروی شما خالی از بنزین باشد سوختی برای ترکیب ، تراکم و در نهایت اشتعال وجود ندارد ، پس خودرو هم روشن نخواهد شد .

2- اگر فیلتر بنزین خودرویتان مسدود شد ، یا به هر دلیلی دیگر مجاری سوخت رسانی به موتور دچار رسوبات و گرفتگی ها می شود ، نباید انتظار داشته باشید که خودرویتان را با تک استارتی به سرعت روشن شده و موتورتان داشته باشد .

عوامل که باعث روشن نشدن خودرو و استارت نخوردن آن می شود ؟

1- فیوز ها را چک کنید

2- خودرگی باطری

3- باطری از کار افتاده

4- سوئیچ بد

5- اتصالات معیوی استارت

6- تست سیم پیچ

7- کلاه توزیع

8- سیم پیچ

9- اتصالات الکترونیکی

10- ECU یا MAF معیوب

11- چرخ لنگر رنده و یا چرخ دنده ای حلقه ای

12- سوپاپ شرد و معیوب استارت

13- استارت شل

14- انژکتور معیوب

15- فیلتر سوخت

خودرو

باتری

زمانی که باتری تمام شود و یا خراب شود ، امکان دارد ماشین خفه شد و دیگر روشن نشود .یکی دیگر از عوامل روشن شدن خودرو می تواند به علت عدم کار کرد صحیح و یا ضعیف بودن باتری می باشد . در این حالت خودرو ضعیف استارات می خورد و یا به طور کلی استارات نخواهد خورد .

چطور ECU موجب گاز نخوردن ماشین می شود ؟

در خودرو های مجهز به سیستم انژکتوری ، دلیل گاز نخوردن ماشین می تواند قطعه ای به نام ECU می باشد که مغز متفکر ماشین می باشد که بودن آن در ماشین بسیار مهم می باشد .  وظیفه این قطعه ، بررسی وضعیت خودرو جهت تنظیم واکنش سنسور های موجود در موتور را بر عهده دارد . خودرو های مجهز به سیستم انژکتوری از نظر سیستم سوخت رسانی تفاوت های بسیار با خودرو های کاربراتوری دارند این دقیقا همان مسئله ای است که می تواند سردرگمی های فراوانی را راننده داشته باشد .

فیلر گیری :

به دلیل انبساط سوپاپ ها در زمان گرم شدن موتور باید بین انتهای سوپاپ ها و اسبک ها در موتور می باشد . برای تنظیم این لقی ابتدا باید سوپاپ های سیلندر مورد نظر را در حالت تراکم قرار دارد و سپس این لقی را اندازه بگیرید ( اندازه گیری بسیار مهم می باشد . ) . بنابراین در هنگام سرد بودن موتور مقدار لقی سوپاپ دود باید بیشتر در نظر گرفته شود ولی در حالت گرم بودن که سوپاپ ها به انبساط خود می رسد و آن موقع مقدار آن یکسان می باشد .

در صورت گاز نخوردن ماشین چه باید کرد ؟

بعد از گاز نخوردن اولیه ماشین ، لازم است کلیه قطعات دخیل در این امر را بررسی کرده و از سالم بودن آن مطمعن شوید و در صورت بودن مشکل ، حتما آن را برطرف کنید ، زیرا اگر آن مشکل را حل نکنید ، امکان دارد به موتور شما آسیب وارد کند و خرج زیادی را روی دست شما بگذارد .

دلایلی که در گاز نخوردن ماشین نقش دارد شامل موارد زیر می باشد :

1- سنسور پدال گاز معیوب در خودرو های با دریچه گاز برقی

2- ایراد در میکروسوئیچ پدال ترمز در خودرو های گیر بکس اتوماتیک

3- خرابی سنسور پدال کلاچ

4- خرابی کیلو متر شمار

5- خرابی سنسور موقعیت میل سوپاپ

6- خرابی سنسور خطی گاز کولر

7- خرابی سنسور هیدرولیک فرمان

8- خراب مپ سنسور

9- خرابی سنسور دور موتور

10- معیوب بودن موتور دریچه گاز برقی

11- معیوب بودن مجموعه دریچه گاز

دریچه گاز

سنسور موقعیت دریچه گاز حسگری است که روی دریچه گاز و نزدیک استپر بسته می شود . وظیفه این سنسور این است که وقتی شما پدال گاز خودرو خود را فشار می دهید ، به میزانی که پولکی دریچه گاز باز می شود .

به طور کلی حسگر یا سنسور به معنای وسیله ای است که تغییرات فیزیکی و شیمیایی را اندازه گیری و به سینگال الکترونیکی تبدیل می شود .

کلاچ

یکی از قطعاتی که در خودرو های دنده دستی معمولی وجود دارد و بودن آن ها بسیار مهم می باشد ، سیم کلاچ می باشد . در خودرو هایی که از سیستم کلاچ سیمی استفاده می شود ، در گیر شدن کلاچ برای تعویض دنده می باشد . اگر کلاچ ماشین دچار مشکل شود ، امکان دارد به ماشین آسیب جدی وارد کند .

سنسور موقعیت میل سوپاپ

وظایف این سنسور این است که موقعیت سیلندر 1 را اندازه گیری و تشخیص دهد و آن را به واحد الکترونیکی برساند و بعد آن را به سنسور انتقال دهد .

ترمز

ترمز یکی از مهم ترین قطعات در خودرو می باشد که اگر نباشد ، ماشین خطرناک ترین سواری دنیا می باشد . پس همیشه یکی از قطعاتی که در لحظه روشن شدن خودرو باید از سلامت آن مطمعن شوید ، ترمز خودرو می باشد . در این مقاله می خواهیم درباره بوستر ترمز ماشین صحبت کنیم که همان طور که گفته شده مهم ترین قطعه در خودرو می باشد که بودن آن بسیار ضروری است .

یکی از علل اصلی گاز نخوردن ماشین پمپ بنزین است :

دلیل گاز نخوردن ماشین حتی می تواند پمپ بنزین آن هم باشد . در ماشین قطعه ای وجود دارد نام آن پمپ بنزین می باشد که باعث کنترل و هدایت بنزین ماشین می شود و در ماشین نقش بسیار مهمی را دارد . اگر پمپ بنزین ماشین دچار نقص فنی شود و سوخت کافی را به موتور نرساند ، بدون شک موجب گاز نخوردن ماشین خواهد شد .

پمپ بنزین در قسمت عقبی و در باک خودرو قرار دارد و از آنچا کنترل و سوخت مورد نظر ماشین را تامین می شود . خرابی پمپ بنزین بسیار مشکل ساز می باشد و در اکثر مواقع خرابی آن یک دفعه می باشد . همچنین باید گفت که پمپ بنزین ضروری ترین قطعه در ماشین می باشد .

فیلتر هوا نیز موجب گاز نخوردن ماشین می شود ؟

فیلتر هوا هم می تواند در حالت های دلیل گاز نخوردن ماشین باشد . فیلتر هوا یکی از قطعات مهم و کاربردی در تمام خودرو ها انژکتوری می باشد و عیب آن نیز گاز نخوردن می باشد . فیلتر هوا یکی از اجزای ضروری موتور بوده و نقش آن مانند شش در بدن انسان می باشد .

فیلتر هوا گرفته و یا معیوب  در دراز مدت مشکلات فراوانی را برای موتور خودرو به وجود می آورد و از طرف یکی از دلایل نخوردن ماشین نیز حساب می آید .

علت های روشن نشدن خودرو

1- سوئیچ اینرسی ممکن است در اثر ضربه شدید به خودرو عمل کرده باشد .

2- سنسور دور موتور ممکن است خراب باشد که باید هر چه زودتر آن را عوض کنید .

3- خراب شدن پمپ بنزین

4- خراب شدن رله اصلی دوبل

5- گیر کردن شافت استپر موتور

6- خراب شدن دیاگ باید حتما اگر مشکلی داشت آن را حل کنید وگرنه باعث دچار مشکل می شود .

7- خراب یا تمام شدن باتری

8- خرابی ایسیو که اگر ایسیو خراب شود ، آسیب بسیار جدی را به ماشین و موتور آن می زند .

استپر موتور چیست ؟

استپر موتور یک موتور الکترونیکی با عملکرد پله پله است که عملکرد فیدبک مانند دارد . برای روشن ماندن پیشرانه در دوره ایده آل از سوی ECU عملکرد خوبی را تنظیم خواهد کرد . چرخه صحیح این رفتار فیدبک گونه موجب عملکرد صحیح پیشرانه در حالت دور درجا می باشد .

اگر قطعه استپر دچار سوختگی و یا آسیب دیدگی شدید نباشد ، خودتان هم می توانید آن را تعمیر نمایید زیرا احتمالا این قطعه کثیف شده است و به همین دلیل عملکرد درستی ندارد و با تمیز نمودن آن می توانید خودرو خود را تعمیر کنید .

خودرو

بیشتر بخوانید:

مشخصات، قیمت و خرید تسمه تایم پراید و تعویض آن

بررسی کامل یافتن و برطرف کردن ایرادات خودرو

نحوه هواگیری باک بنزین خودرو و توصیه های ایمنی

منبع: رگلاژ

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.