همه چیز درباره علت تنبلی خودرو شما + عوامل کاهش شتاب خودرو

همه چیز درباره علت تنبلی خودرو شما + عوامل کاهش شتاب خودرو

یکی از مهم ترین فاکتورها در هنگام خرید خودرو ، شتاب اولیه خودرو می باشد که نشان دهنده تیزی و چالاکی خودرو است . علاوه بر شتاب اولیه که معمولا با عبارت ( صفر تا صد ) خودرو شناخته می شود ، خودرو باید در حین حرکت نیز از شتاب خوبی برخوردار باشد .

شتاب خودرو

به این معنی که هرگاه راننده پای خویش را روی پدال گاز فشار داد ، خودرو با شتاب محسوسی ، افزایش سرعت داشته باشد . اما گاها بنا به دلایل فنی و یا کارکرد زیاد خودرو ، این شتاب کاهش یافته و اصطلاحا ، خودرو تنبل می شود که در این صورت دیگر آن شتاب اولیه خود را نداشته و به سختی حرکت می کند .

دلایل کاهش شتاب خودرو

یکی از دلایلی که می تواند در هنگام رانندگی تجربه خوبی را به راننده القا کند، شتاب بالای خودرو است . در نقطه مقابل ، هنگامی که شتاب خودرو کاهش بیابد ، تجربه رانندگی می تواند برای راننده بسیار زجرآور و خسته کننده شود . اصلی ترین دلیلی که باعث کاهش تدریجی شتاب خودرو می شود ، مستهلک و فرسوده شدن قطعات موتور در قسمت های مختلف است .

1- کثیف شدن فیلتر هوا :

فیلتر هوا ، یکی از قطعاتی است که در مسیر ورودی هوا به داخل موتور قرار می گیرد و وظیفه اش ، پاک کردن هوای ورودی به موتور از ذرات گرد و غبار است . این فیلتر اگر به نوعی کثیف شود و یا مجرای تنفسی آن مسدود شود ، باعث کاهش شتاب خودرو خواهد شد ، چراکه میزان هوای ورودی به موتور کاهش یافته و موتور به راحتی نمی تواند برای انجام عمل احتراق اکسیژن را با سوخت ترکیب کند .

2- وجود ناهنجاری در مسیر اگزوز :

همانطور که هوای ورودی به خودرو نقش موثری در میزان شتاب خودرو دارد ، هوای خروجی از آن نیز نقش بسزایی در این عامل دارد . اگر به هر دلیل مسیر خروجی هوای خودرو که همان اگزوز می باشد ، دچار مشکل شده باشد ، شتاب خودرو کاهش یافته و در نتیجه خودرو نمی تواند عملکرد کافی را داشته باشد.  برای رفع این مشکل باید مسیر لوله های اگزوز را به خوبی چک نمود و کاتالیست اگزوز را نیز از لحاظ کثیفی ، مورد بازدید قرار داد . ایجاد شکستگی ، زنگ زدگی و سایر موارد نیز در مخزن یا لوله های اگزوز نیز می تواند دلیلی بر کاهش شتاب خودرو باشد . ( لازم به ذکر است که برخی از رانندگان برای افزایش شتاب خودروی خود ، کاتالیست خودرو را به طور کلی از مسیر اگزوز خارج می کنند که باعث می شود تا دود خروجی از اتومبیل با غلظت آلایندگی بیشتری به هوای بیرون بپیوندد . )

3- کثیفی سوزن انژکتور و سیستم پاشش سوخت :

از دیگر عواملی که می تواند باعث تنبلی خودرو شود ، عدم عملکرد صحیح سیستم پاشش سوخت خودرو یا انژکتور می باشد . در صورتی که سوزن های انژکتور خودرو کثیف شده باشند ، دیگر توانایی پاشش سوخت با شدت را نداشته و در نتیجه در عمل احتراق خودرو ، مشکلاتی به وجود می آورند که باعث ریپ زدن خودرو و کارکردن نامنظم آن می شود . این موضوع هنگامی محسوس تر می شود که ما بخواهیم با فشردن پدال گاز ، سوخت بیشتری به سیلندرها وارد کنیم و شتاب بیشتری به خودرو بدهیم .

4- ایجاد اشکال در شمع و وایر خودرو :

شمع و وایر خودرو از دیگر قطعاتی هستند که مستقیما به احتراق خودرو مربوط می شوند و در صورتی که در آن ها مشکلی بوجود آید ، خودرو از تنظیم خارج و به درستی کار نخواهد کرد . شمع ها عامل جرقه زنی و ایجاد احتراق هستند . در صورتی که یکی از شمع ها به علت کثیفی و یا خوردگی ، دیگر جرقه زنی قبل را نداشته باشد ، باعث کاهش شتاب خودرو خواهد شد .

5- شل شدن سیم گاز :

اگر سیم گاز خودرو شل شده باشد ، در نتیجه دریچه هوای موتور به خوبی باز نخواهد شد و با فشردن پدال گاز ، شتاب مورد نظر ما به خودرو داده نمی شود . اگر پس از چک کردن تمامی موارد بالا ، همچنان شتاب خودروی شما افزایش نیابد ، می توانید این مورد را نیز بررسی نمایید .

6- ایجاد اشکال در استپر خودرو :

یکی از وظایف استپر خودرو ، تنظیم هوای مصرفی سیلندرهاست. اگر این قطعه به هر دلیلی دچار اشکال شده باشد ، قطعا در شتاب گیری خودرو مشکلاتی را خواهیم داشت . چرا که هوای مورد نیاز سیلندرها تامین نشده و عملیات احتراق به خوبی صورت نخواهد گرفت .

7- ایجاد اشکال در سنسور اکسیژن :

سنسور اکسیژن یکی دیگر از قطعات خودرو محسوب می شود که روی تنظیم مصرف سوخت نقش بسزایی دارد . اگر به هر دلیلی این سنسور دچار اشکال شود ، در تنظیم میزان اکسیژن و مصرف سوخت خودرو مشکل پیش آمده و در نتیجه شتاب اولیه خودرو از دست می رود .

8- عدم تنظیم صحیح تسمه تایم :

اگر تسمه تایم خودرو به درستی تنظیم نشود و یا از تنظیم اصلی خود خارج شود ، در نتیجه در تنظیم بالا و پایین رفتن سوپاپ ها مشکل ایجاد شده و خودرو احتراق مناسبی نخواهد داشت . در نتیجه اگر به تازگی با تنظیم مجدد این قطعه ، متوجه شده اید که خودروی شما به درستی کار نمی کند ، حتما به یک متخصص مراجعه و از او بخواهید که یک بار دیگر تسمه تایم خودروی شما را تنظیم نماید .

9- استفاده از روغن موتور نامناسب :

وظیفه اصلی روغن موتور در خودرو ، خنک نگاه داشتن قطعات خودرو و روان شدن حرکت آن هاست . اگر روغن موتور مصرفی خودروی شما دارای کیفیت لازم نباشد ، در نتیجه هنگام عمل احتراق، قبل از این که شمع ها اقدام به جرقه زنی کنند ، گرمای زیاد سیلندر ، باعث ایجاد احتراق خواهد شد و در نتیجه کارکرد خودرو با اشکال مواجه خواهد گردید .

10- استفاده از لاستیک ها و رینگ های غیر استاندارد :

استفاده از لاستیک های بزرگتر از میزان استاندارد خودرو ، خود می تواند یکی از عوامل کاهش شتاب خودرو باشد . اصولا هر خودرو برای سایز لاستیک مناسب خودش طراحی شده است و تغییر این سایز یا نوع لاستیک و رینگ سبب ایجاد اشکال در عملکرد خودرو می شود که ممکن است باعث کاهش شتاب خودرو نیز گردد . اصولا لاستیک بزرگتر و پهن تر ، اصطکاک بیشتری را با زمین ایجاد می کند .

11- فرسودگی رینگ و پیستون :

رینگ و پیستون فرسوده باعث می شود تا محفظه احتراق خودرو کثیف شود و در نتیجه عمل احتراق که عامل اصلی شتابگیری و افزایش سرعت خودرو است ، با مشکل مواجه شود . اگر مدت های مدیدی است که رینگ و پیستون خودروی خود را چک نکرده اید ، پس از اطمینان از درستی تمامی عوامل بالا ، اگر همچنان از مشکل کاهش شتاب خودرو رنج می برید پیشنهاد می کنیم حتما رینگ و پیستون خودرو را مورد بررسی قرار دهید .

12- خرابی در پمپ بنزین خودرو :

اگر خودری شما پمپ بنزین فرسوده و یا خراب داشته باشد ، در نتیجه در عمل سوخت رسانی به خودرو با مشکل مواجه می شود که این موضوع سبب می شود در هنگامی که سیلندر به سوخت بیشتر جهت بالا بردن شتاب خودرو نیاز دارد ، نتواند به خوبی تامین شود و در نتیجه خودرو شتاب لازمه را نداشته باشد .

1- خرابی یا کثیفی فیلتر هوا : چنانچه تنفس عادی خودرو مختل شده و مجاری تنفسی آن مسدود یا خراب گردد همانند آدمی دچار مشکلات شدیدی خواهد شد . فیلتر هوا یکی از ارکان اصلی سیستم تنفسی خودرو بوده و قطع به یقین یکی از تجهیزاتی است که صحت عملکرد آن لازمه ( نه شرط کافی ) عملکرد مناسب موتور است .

خرابی یا کثیفی فیلتر هوا ، مسیر ورود هوا را مسدود کرده و در نتیجه موتور به هر دری می ‌زند تا نفس بکشد که این یعنی موتور تحت فشار بوده و دیگر آن شتاب و قدرت همیشگی را نخواهد داشت .

2- کثیفی یا مسدود شدن مبدل کاتالیست : گاز های تولیدی در نتیجه احتراق رخ داده در مورتو ، باید نحو شایسته و کامل تخلیه گردند تا موتور به عملکرد نرمال خود ادامه دهد . در مسیر خروج این دود ها ، قطعه ‌ای تحت عنوان کاتالیست تعبیه شده است که مانع از ورود گاز های سمی به محیط اطراف گردد حال اگر کاتالیست کثیف ، مسدود یا خراب شده باشد مانع از خروج گاز های تولیدی چه سمی و چه غیر سمی شده و به عبارتی تنفس خودرو مختل شده که این موضوع نیز باعث کاهش راندمان موتور شده و خود را در کاهش شتاب خودرو نشان خواهد داد .

3- شل شدن سیم گاز : سیم گاز قطعه ‌ای مکانیکی بوده و به مرور زمان ، امکان شل ‌شدگی آن وجود دارد . با شل شدن سیم گاز ، دریچه هوا به طور کامل باز نشده و تناسب بین سوخت و هوا به هم خواهد خورد . در نتیجه انفجار قدرت لازم را نداشته و باعث کاهش راندمان موتور خواهد شد .

4- خرابی مافلر : مافلر یا صدا خفه‌کن در گذر زمان پیر و فرسوده شده و دیگر نباید انتظار داشت عملکردی را که به هنگام صفر بودن داشت هم ‌اکنون نیز به نمایش بگذارد . معمولا مافلر پس از چند سال زنگ زده و یا به علت تجمع ذرات دوده ، آنچنان که باید عمل نکرده و باعث کارکرد نامطلوب موتور خواهد شد .

علت هایی که باعث کاهش سرعت ماشین می شود :

1- خرابی یا کثیفی فیلتر هوا

2- کثیفی یا مسدود شدن مبدل کاتالیست

3- شل شدن سیم گاز

4- خرابی مافلر

5- خرابی پمپ بنزین

6- مشکل انژکتور

7- خرابی رینگ ها و پیستون ها

8- خرابی استپر موتور

9- خرابی سوپاپ ها

10- کیفیت روغن و خراب بودن آن

11- کثیفی یا گرفتگ فیلتر روغن

12- استفاده از لاستیک و رینگ های غیر استاندارد

13- تنظیم نامناسب تسمه تایم

14- کیفیت پایین سوخت

دلایل کاهش خودرو چه می توان باشد ؟

شاید برای شما پیش آمده باشد که ماشین شما مثل قبل سرعت ندارد و نمی توانید مثل قبل سرعت بروید و این موضوع شما را اذیت خواهد کرد . می توان با چک کردن موتور و مواردی که در بالا گفته شد ، علت کند شدن ماشین خود را می توان پیدا کنید . و یا حتی نتوانستید علت آن را پیدا کنید ، بهتر است آن را پیش مکانیکی و یا تعمیر کار بگوید و تعمیر کار علت آن را به شما بگوید و در آخر آن را برای شما تعمیر کند .

توصیه می شود وقتی که متوجه این شدید که دیگر ماشین مثل قبل سرعت ندارد ، حتما شما دست  به جا ماشین نزنید و حتما آن را پیش تعیر کار و یا متخصص ماشین ببرید و از او بخواهید تا ماشین را تعمیر کند . به هیچ عنوان از لاستیک و یا رینگ بزرگ استفاده نکنید ، زیرا هم عمر ماشین را کم خواهد کرد و همچنین باعث پایین آمدن سرعت ماشین خواهد شد . بهتر است از لاستیک مخصوص ماشین خود استفاده کنید . موقعی که تسمه ماشین خراب شد و خواستید آن را عوض کنید ، خودتان به آن دست نزنید و آن را پیش متخصص آن ببرید . بهتر است هر 6 ماه یک بار آن را پیش تعمیر کار ببرید و از او بخواهید تا ماشین شما را چک کند و اگر خرابی داشت آن را نیز درست کند .

شتاب خودرو

علت افزایش شتاب خودرو چه می توان باشد ؟

شتاب خودرو با عدد و از 0 تا 10 نشان داده می شود ، که بودن آن در ماشین بسیار مهم می باشد . هم باید شتاب اولیه را در نظر بگیریم و هم شتابی که در هنگام رانندگی می باشد ، که اگر آن کاهش یابد دیگر فرد قادر به رانندگی طولانی نمی باشد و از آن ماشین زده می شود . گفته شد شتاب در هنگام رانندگی یعنی سرعت خوب باشد و باعث افزایش شود که با هر بار فشار به گاز ، باعث بیشتر شدن گاز شود .

عوامل زیاد فنی وجود دارد که باعث کاهش شتاب خودرو شما خواهد شد . وقتی عمر ماشین بالا می رود ، می توان روی کاهش شتاب خودرو تاثیر بگذارد . این کاهش بر اثر تاثیر منفی خودرو گذاشته می شود و خیلی سخت می شود رانندگی برای شما .

بیشتر بخوانید:

همه چیز درباره صداهای غیر عادی خودرو + عیب یابی خودرو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.