صفر تا صد پیگیری کارت خودرو و مدارک ماشین + کارت سوخت

صفر تا صد پیگیری کارت خودرو و مدارک ماشین + کارت سوخت

حتما همه شما می ‌دانید که وقتی خودرویی را خریداری می‌ کنید ، اطلاعات مربوط به آن در کارتی ثبت می ‌شود که با آن مالکیت شما نسبت به ماشین خریداری شده اثبات می ‌شود . اگر تا به‌ حال خودرویی را خریداری کرده باشید حتما می‌ دانید که وقتی کارت خودرو را برای اولین ‌بار در دست می‌ گیرید چه حس لذت ‌بخشی را تجربه می‌ کنید .

کارت خودرو

اما زمانی‌ که در پروسه گرفتن کارت خودرو وقفه‌ ای بیفتد یا کارت دیر به‌ دست شما برسد ، قطعا حس خوشایندی نخواهید داشت .

کارت خودرو چیست؟

همان‌ طور که می ‌دانید کارت خودرو همان کارتی است که شامل تمام اطلاعات و مشخصات خودرو مانند شماره پلاک ، شماره VIN ، نوع و مدل خودرو ، رنگ و مشخصات فنی خودرو و همچنین مشخصات مالک خودرو از قبیل نام ، کد ملی ، نام پدر و کد پستی است . کارت ماشین نشان‌ دهنده مالکیت شما است که باید تا زمان استفاده از خودرو خود به‌ همراه داشته باشید .

به‌ همراه داشتن دائمی کارت ماشین باعث می ‌شود تا شما در هر لحظه قادر به احراز هویت خودرو و مالک آن باشید . مخصوصا زمانی ‌که تخلفی صورت گرفته و پلیس از شما می ‌خواهد تا مدارک ماشین را ارائه دهید ؛ اگر کارت خودرو همراهتان نباشد ، قطعا دچار درد سر خواهید شد . د رصورتی ‌که خودروی شما توقیف شده و به پارکینگ فرستاده شود ، برای ترخیص خودرو ارائه کارت ماشین الزامی ‌است .

اما این کارت مهم ، بلافاصله پس از خرید خودرو صادر نمی‌ شود و برای این‌که به ‌دست شما برسد باید مراحلی را طی کند . در ادامه به‌ نحوه‌ پیگیری کارت خودرو خواهیم پرداخت .

مدت زمان صدور کارت ماشین

صدور کارت ماشین تقریبا ده روز زمان لازم دارد ؛ البته گاهی ممکن است به‌ دلایل متعددی زمان انتظار شما اندکی افزایش پیدا کند . تجربه نشان داده که حتی ممکن است پروسه رسیدن کارت ماشین به دست مالک آن تا دو ماه هم به طول بی انجامد .

نحوه پیگیری کارت ماشین

اگر در فضای اینترنت گشتی بزنید متوجه خواهید شد که در حال حاضر یکی از موضوعات پر جست‌ و جو ، نحوه پیگیری کارت خودرو و چگونگی دریافت آن است . این مساله مخصوصا برای کسانی ‌که برای اولین ‌بار صاحب خودرو شده‌ اند بسیار پر دغدغه است . معمولا در این مواقع همه به‌ دنبال یافتن راه‌ های موجود برای حل مشکل خود هستند . در ادامه راه ‌های پیگیری کارت خودرو برای شما شرح می ‌دهیم :

پیگیری کارت خودرو از طریق سایت اداره پست

اولین روش برای پیگیری کارت ماشین ، سایت اداره پست است . ارسال کارت خودرو توسط اداره پست انجام می ‌شود . این کار باعث می ‌شود تا داده‌ های بانک اطلاعاتی پلیس راهور نیز تصحیح و تایید شود . به‌ همین دلیل شما موظف هستید برای دریافت کارت ماشین ، اطلاعات دقیقی از محل سکونت خود را ثبت کنید . اگر بپرسید که بهترین راه برای دریافت آسان کارت خودرو چیست ؟ باید به شما بگوییم که درج دقیق و بی‌ نقص اطلاعات خود در فرم درخواست کارت ماشین بهترین راه برای جلوگیری از هرگونه دردسر است .

زمانی ‌‌که به مراکز تعویض پلاک مراجعه می ‌کنید ، باید اطلاعاتی شامل آدرس محل سکونت و کد پستی را در فرم درخواست کارت خودرو وارد کنید . لطفا آدرس خود را بدون کوچک‌ ترین اشتباه و ابهامی ، با ذکر دقیق خیابان ، کوچه ، پلاک و کدپستی درج کنید . در این مراکز خریدار باید هزینه پست را پرداخت کرده تا کارت خودرو را در آدرس پستی خود دریافت کند .

پس متوجه شدیم که ارسال کارت ماشین توسط اداره پست انجام می ‌شود . شاید فکر کنید که برای پیگیری کارت ماشین خود باید به اداره پست مراجعه کنید ؛ اما صبر کنید . قبل از این‌ که برای رفتن به اداره پست آماده شوید یک امکان دیگر هم برای شما مهیا است . اداره پست مدت زیادی است که فعالیت خود را در زمینه ارائه خدمات اینترنتی آغاز کرده‌ است . برای استفاده از این خدمات باید وارد سایت اداره پست به آدرس http:// post . ir  شوید . در این سایت خدمات زیادی ازجمله پیگیری کارت خودرو ارائه می‌ شود .

وقتی وارد این سایت می ‌شوید در قسمت راست صفحه و در ستون « خدمات الکترونیکی پست » باید بر روی « رهگیری مرسولات سازمانی » کلیک کنید . از طریق سامانه رهگیری مرسولات سازمانی ، می ‌توان موارد زیادی مثل کارت سوخت ، گواهینامه ، شناسنامه ، ابلاغیه‌ ها و مرسولات مختلف را پیگیری کرد که در این‌ قسمت ما به‌ دنبال پیگیری کارت خودرو هستیم . پس از ورود به سامانه ، در قسمت جست‌ و جو باید گزینه « کارت خودرو » را انتخاب کنید . مرحله بعدی وارد کردن شماره پلاک خودرو است که با درج آن و ثبت کد کپچا( کد امنیتی ) می ‌توانید از روند ارسال کارت ماشین خود مطلع شوید .

پیگیری کارت خودرو از طریق تماس با اداره پست

اگر به هر دلیلی نتوانستید از طریق سایت اداره پست نسبت به پیگیری کارت خودرو خود اقدام کنید ؛ می‌ توانید با برقراری تماس نیاز خود را برطرف کنید . برای این منظور با شماره تلفن 84470000-021 واحد ارتباط با مشتریان شرکت پست تماس بگیرید و اقدام به پیگیری کارت ماشین کنید .

پیگیری کارت خودرو از طریق کد دستوری USSD

روش دیگر پیگیری کارت ماشین ، از طریق USSD است . شما می ‌توانید از طریق شماره‌ گیری کد دستوری ( #110* ) ، مرسولات سازمانی مربوط به پلیس +10 و ناجا را پیگیری کنید .

پیگیری کارت ماشین از طریق پیامک ( SMS )

اگر شما هم دنبال شماره‌ ای هستید تا از طریق ارسال پیامک بتوانید پیگیری کارت خودرو خود را انجام دهید ، باید بدانید که چنین شماره‌ ای وجود ندارد . برای انجام خدمات زیادی شماره پیامکی اعلام شده‌ است ( مانند استعلام خلافی خودرو ) ، اما برای پیگیری کارت ماشین چنین شماره‌ ای وجود ندارد . درنتیجه برای انجام این کار باید یکی از روش ‌های موجود را انتخاب کنید .

برگشت خوردن کارت خودرو

همان ‌طور که در مطالب بالا اشاره کردیم ، حتما در ثبت آدرس و اطلاعات خود بسیار دقت کنید تا بسته پستی بدون دردسر به ‌دست شما برسد ، اما در صورتی ‌که کارت خودرو به هر دلیلی به‌ دست مالک آن نرسد چه خواهد شد ؟ در این حالت کارت ماشین برگشت می‌ خورد و کارت شما اصطلاحا برگشتی می‌ شود . اگر آدرس‌ پستی شما دقیق نباشد یا زمانی ‌‌که مامور پست به آدرس شما مراجعه می ‌کند ، شخصی در محل حضور نداشته باشد ؛

پستچی موظف است 3 مرتبه مرسوله را به‌ همان آدرس ببرد ، اگر بعد از سه بار ارسال ، باز هم بسته برگشت بخورد ، کارت ماشین تا 3 ماه در اداره‌پست نگهداری خواهد شد . در این مدت شما باید فقط با مراجعه حضوری به باجه‌ های مطالعه‌ اداره‌ پست نسبت به دریافت کارت خودرو خود اقدام کنید .

اگر در این مدت سه ماهه کارت خود را دریافت نکرده باشید ، دیگر اداره پست پاسخگوی شما نخواهد بود و مجبور هستید تا از طریق ناجا پیگیری کنید . برای این‌ کار باید به یکی از ادارات پلیس +10 مراجعه کرده و از وضعیت کارت ماشین خود مطلع شوید .

بنابر گفته‌های معاون فني مهندسي و خدمات ترافيك پليس راهور ناجا ، اگر از زمان صدور سند کمتر از 6 ماه گذشته باشد ، مجدد چاپ شده و توسط پست به آدرس مربوطه ارسال می ‌شود ، اما چنانچه این زمان بیشتر از 6 ماه باشد ، باید مالک یا نماینده قانونی او به یکی از مراکز تعویض پلاک مراجعه کند ( در گذشته این کار از طریق مراجعه به شهرک آزمایش انجام می ‌شد ) . در زمان مراجعه به این مراکز، مالک باید وسیله نقلیه و مدارک مالکیت و احراز آدرس خود را به ‌همراه داشته باشد .

علاوه‌ بر تمامی مطالب گفته شده ، تغییر آدرس محل سکونت نیز مشکل دیگری است که شاید برای شما پیش آمده باشد . سالانه بسیاری از آدرس ‌های محل سکونت یا فعالیت مردم به ‌دلیل جابجایی تغییر می ‌کند . در این مواقع این سوال پیش می ‌آید که آدرس جدید را باید کجا و از چه طریقی اعلام کرد ؟ یا حتی کسانی‌که هنگام ثبت اطلاعات خود اشتباه کرده ‌اند دنبال راهی برای اصلاح آن هستند . برای این عزیزان باید بگوییم که جای نگرانی نیست ؛ چراکه در سایت پلیس راهور گزینه‌ ای برای اصلاح و ویرایش اطلاعات شما وجود دارد . شما می‌ توانید با مراجعه به این سایت تمامی اطلاعات خود ازجمله آدرس و کد پستی را اصلاح کنید ( توجه داشته‌ باشید که هنگام ورود به سایت پلیس راهور از فیلتر شکن استفاده نکنید ) .

کارت خودرو

اما برای کارت‌های مفقود شده باید چه اقدامی کرد ؟ اگر شما به هردلیلی کارت خودروی خود را گم کرده ‌اید باید درخواست صدور المثنی بدهید . برای درخواست کارت المثنی حضور مالک خودرو ( یا نماینده قانونی او ) همراه با خودرو الزامی است ، اما مدارکی هم برای گرفتن کارت المثنی لازم است که در زیر به آن‌ ها اشاره می ‌کنیم :

مدارک لازم برای صدور کارت المثنی خودرو

1- اصل مدارک شناسایی مالک خودرو شامل کارت ملی و شناسنامه ( اصل وکالت نامه برای نماینده قانونی او همراه با مدرک شناسایی معتبر )

2- اصل سند فروش کارخانه سازنده ، برای خودرو های تولید داخل

3- اصل سند مالکیت خودرو که توسط پلیس راهور ناجا صادر شده ‌است .

4- مالک خودرو بایستی یک نوبت آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار مبنی بر فقدان شناسنامه مالکیت خودرو خود را درج کند ؛ و تا 10 روز پس از تاریخ انتشار آگهی صبر کند .( مالک باید در این مدت تمام مسئولیت کشف فساد احتمالی را بپذیرد ) .

5- در صورت عدم پرداخت وجوه جرائم معوقه توسط مالک ، ارائه گواهی مفاصا حساب اجرائیات الزامی است .

6- واریز فیش بانکی با مبلغ تعیین شده به شماره حساب 0100801426004 بانک ملی بابت هزینه صدور کارت المثنی

7- پرداخت هزینه پستی با مبلغ تعیین شده بابت ارسال کارت خودرو به آدرس مالک

8- اخذ تعهد کتبی از مالک خودرو ( یا نماینده قانونی او )

کارت خودرو شامل چه مواردی است؟

شامل تمام اطلاعات و مشخصات خودرو مانند شماره پلاک ، شماره VIN ، نوع و مدل خودرو ، رنگ و مشخصات فنی خودرو و همچنین مشخصات مالک خودرو از قبیل نام ، کد ملی ، نام پدر و کد پستی است .

نحوه پیگیری کارت خودرو به ‌چه‌ صورتی است؟

1- سایت اداره پست
2- تماس با اداره پست
3- کد دستوری #110*
4- SMS

اگر شما به هردلیلی کارت خودروی خود را گم کرده ‌اید باید درخواست صدور المثنی بدهید . برای درخواست کارت المثنی حضور مالک خودرو ( یا نماینده قانونی او ) همراه با خودرو الزامی است .

تغییر مکان ادرس سکونت مالک خودرو

در صورتی که مالک به محل جدیدی سکونت پیدا کرده باشد باید مدارک زیر را برای پیگیری و همچنین اصلاح اطلاعات کارت و سند خودرو گرد آوری کرده باشد :
1- مالک یا نماینده قانونی او باید با خودرو برای سپری کردن مرحله های قانونی حضور داشته باشد .

2- اصل مدارک شناسایی معتبر مثل کارت ملی ، شناسنامه یا وکالت نامه برای نماینده قانونی وی که حتما باید همراه با مدارک شناسایی نماینده قانونی باشد ، مورد نیاز و ضروری می باشد .
3- اصل کارت مشخصات خودرو
4- اصل سند فروش کارخانه سازنده ؛ تولید داخل
5- مدارک مبنی بر احزار سکونت مالک در آدرس اعلام شده
6- بیمه نامه شخص ثالث
7- اصل سند مالکیت خودرو که به واسطه پلیس راهور ناجا صادر شده است .
8- ارائه برگه معاینه فنی که برای خودروهای شخصی و دولتی از مرکزهای مکانیزه مجاز صادر گردیده و بیشتر از چهار سال از زمان تولید خودرو سپری شده است و برای تولید خودروهای عمومی بیشتر از 1 سال گذشته است .
9- ارائه گواهی مفاصا حساب از اجرائیات اگر پرداخت وجوه جرائم معوقه صورت نگرفته باشد .
10- مبلغ 550000 ریال برای اصلاح مشخصات خودرو واریز شده باشد که به واسطه دستگاه های کارت خوان مستقر در مرکز تعویض پلاک انجام شده باشد .

بیشتر بخوانید:

راهنمای تعمیرات واحد کنترل هشدار دهنده (A.C.U) خودرو سمند

منبع: همراه مکانیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.