مقایسه خودرو های هیبریدی و دیزلی + نحوه عملکرد آن ها

مقایسه خودرو های هیبریدی و دیزلی + نحوه عملکرد آن ها

خودرو های هیبریدی یکی از جدید ترین فناوری های عرضه شده به بازار هستند که با استفاده از تکنولوژی های پیشرفته ، مصرف سوخت را به میزان زیادی کاهش می دهند . استفاده از خودرو های هیبریدی در کاهش مصرف سوخت بسیار راه گشا می باشد که از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه می باشد .

هیبریدی

هنگامی که شما پشت چراغ قرمز می ایستید یا در ترافیک های سنگین هستید ، با استفاده از سیستم ها هیبریدی می توانید مصرف سوخت خود را به صفر برسانید با حتی هنگامی که خودرو شما با سرعت های کمتر از 35 مایل در ساعت کار می کند این سیستم جواب گو نیاز شما می باشد و سیستم هیبریدی بدون مصرف کردن سوخت ، خودرو شما را با نیروی الکتریکی به جلو رانده می شود .

اما هنگامی که خودرو شما دارای شتاب و سرعت بالایی است خودرو های هیبریدی از موتور های بنزینی خود استفاده می کنند و حتی در برخی از سیستم های نوین برای افزایش شتاب علاوه بر استفاده از موتور های بنزینی از موتور الکتریکی نیز کمک گرفته می شود . موتور بنزین خودرو های هیبریدی در مقایسه با موتور های فقط بنزین سوز کوچک تر هستند و در نتیجه قدرت این موتور ها کمتر از مدل های بنزین سوز آن می باشد .

همچنین به دلیل کوچک بودن موتور ، حجم بنزین ورودی به موتور های بنزینی خودرو های هیبریدی کمتر می باشد . همچنین خودرو های دیزلی و بنزینی هیچ شباهتی به نسل های پیشین خود ندارند و ساختار آن ها به کلی تغییر کرده است .

در موتور های جرقه ای گازوئیلی علاوه بر پیشرفت های زیاد در ساختار ، میزان انتشار آلاینده های سولفوری آن ها نیز به شدت کاهش یافته است اما موتور هایی که احتراق درون سیلندر توسط افزایش فشار صورت می گیرد هنوز در ابتدای توسعه و پیشرفت هستند . سوخت های فرآوری شده کنونی و تکنولوژی های نوین کاهش آلودگی ، با پیشرفت های خیر کننده ای داشته اند گاز های آلاینده را به شدت کاهش و میزان کارایی خودرو را نیز افزایش خواهد داد .

خودرو های دیزل الکتریکی یا همان خودرو های هیبریدی تکنولوژی هایی هستند که در آینده فراگیر خواهند شد و خودرو های بنزینی را به حاشیه خواهند  راند . هم اکنون خودرو هایی نیز از استفاده از سوخت های گیاهیی به بازار آمده اند و با پیشرفت تکنولوژی و تکمیل این خودرو ها ، خودرو های بنزینی به تاریخ پیوسته است .

خودرو های برقی یا خودرو های الکتریکی

خودرو برقی به خودرو ای گفته می شود که از باتری های قابل شارژ به عنوان منبع انرژی ، و از موتور الکتریکی به عنوان نیروی محرکه استفاده خواهد شد .

اولین خودرو های برقی کاربردی در دهه 1880 معرفی شده است . خودرو های برقی در اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20 متداول بودند تا این که تولید این گونه خودرو ها با پیشرفت در موتور های احتراق داخلی و به خصوص استارت الکتریکی خودرو و تولید انبوه خودرو های بنزینی ارزان ، دچار افت شدید می شود . در دهه های 1970 و 1980 میلادی با وقوع بحران انرژی مجددا خودرو برقی مورد توجه قرار گرفت این علاقه مندی سبب تولید انبوه و ایجاد بازار رقابتی می باشد .

از سال 2008 میلادی با توجه به پیشرفت فناوری باتری ها ، افزایش بیماری ها و مرگ های ناشی از آلودگی هوا ، نگرانی ها در خصوص قیمت نفت و نیاز به کاهش گاز های گل خانه ای انقلابی اساسی در تولید خودرو های برقی صورت گرفت .

از مزایای خودرو برقی نسبت به خودرو احتراقی می توان به کاهش قابل ملاحظه آلودگی هوا محلی ، کاهش گاز گل خانه ای و کاهش وابستگی بع نفت اشاره کرد .

در مقایسه با خودرو های احتراق داخلی ، خودرو های برقی کم صدا تر می باشد و هیچ گونه آلودگی خروجی از اگزوز ندارد .

خودرو های برقی

شرکت سانولت انرژی اخیر موفق به ساخت سیستم تولید ذخیره انرژی برای خودرو های برقی شده است . در این فناوری از گرافن استفاده شده است .

شرکت سانولت انرژی و ادیسون پاور در چند وقت اخیر ، موفق به ساخت خودرو برقی شده اند که با استفاده از ابزاری گرافن انرژی آن تامین می شود . این خودرو مجهز به پیل سوختی هیدروژنی گرافنی می باشد .

این پیل سوختی با استفاده از واحد تولید هیدروژن می تواند نیاز خود را تامین کند و در این خودرو تنها آب به عنوان سوخت ریخته خواهد شد . این شرکت معتقد است که در حال حاضر صنعت به دنبال ساخت خودرو های برقی با قابلیت شارژ است که این سیستم ذخیره سازی جدید می تواند این مسیر را هموار کند . این خودرو تمام مزایای خودرو برقی تولید شده تاکنون را دارد و فقط یک تفاوت دارد که زمان شارژ در این خودرو فقط 5 دقیقه می باشد .

یکی از ویژگی های بارز این خودرو ایمن بودن آن می باشد به طوری که هیچ احتمال انفجار یا آتش سوزی در مخزن و سیستم سوختی آن نمی باشد در حالی که این مشکل در باتری های یون لیتیم رایج می باشد .

شرکت سانولت ، سیستم مقرون به صرفه ای برای تولید و ذخیره سازی انرژی به کار گرفته است این فناوری برای اولین بار است که استفاده شده و می تواند هزینه را کم کرده و کارایی را افزایش دهد .

خودرو های آینده با هوا حرکت خواهند کرد!

با کاهش منابع اولیه تولید باتری های لیتیومی ، خودرو سازان در تلاش هستند تا سوخت ها را جایگزین کنند . و بخاطر این موضوع ، توانسته اند هیدروژن ، روغن خوراکی و حتی گرافن ساخته شده است .

پی از اختراع خودرو هایی با سوخت فسیلی ، یکی از دغدغه های اصلی تولید کنندگان چنین موتور هایی و مصرف کنندگانشان می باشد که این موضوع آلودگی های زیست محیطی می باشد .

در همین راستا خودرو های الکتریکی به بازار عرضه شدند که با باتری های لیتیومی یونی حرکت می کردند . هر چند این خودرو ها به محیط کمتری می رسانند اما تولید آن ها نیز بدون مشکل می باشد .

در حال حاضر تولید کنندگان باتری با مشکل تامین ذخایر مواد اولیه کلیدی باتری ها بزرگ رو به رو هستیم . کالبات و لیتیوم دو ماده اصلی هستند مه این باتری ها به کار می روند که ذخایر مورد نیز برای صنعت پرسود را تامین می کنند .

بنابراین تولید کنندگان خودرو های الکتریکی باید نگران آن باشند که تامین مواد اولیه معدنی یا فرایند های زیر بنایی پالایش و فرآوری روی یک منبع متمرکز شود . بدون منابع متنوع احتمال محدودیت ذخایر نیز جدی تر می شود .

برای مثل یک ماشین می باشد که هیبریدی می باشد که مورد زیر می باشد :

کیا اپتیما هیبرید یکی از ماشین های هیبریدی می باشد که هیبریدی بودن این ماشین و دیگر ماشین ها در ایران بسیار کم می باشد . این ماشین توسط کمپانی کیا اپتیما هیبرید وارد کشور ایران شد که طرفدار و فروش خوبی را به همراه داشت .

کیا اپتیما هیبرید در سال 2016 رونمایی شد و در سال 2018 وارد کشور ایران شد . ولی بعد از سال 2018 واردات این ماشین ممنوع شد و باعث کم شدن این ماشین در کشور ایران شد .

کیا اپتیما هیبرید 2018 یک خودرو ایده آل می باشد که کیفیت بالایی دارد و حرف ندارد ولی یک نکته منفی دارد که آن نداشتن خدمات پس از فروش می باشد . این ماشین دارای نکات مثبت و منفی می باشد که شامل موارد زیر می باشد :

نکات مثبت :

1- طراحی اسپرت و جذاب

2- مصرف سوخت پایین

نکات مفنی : 

1- قیمت بالا

2- نبود قطعات و خدمات پس از فروش

امنیت ماشین کیا اپتیما هیبرید چگونه می باشد ؟

این ماشین از امنیت بسیار بالایی برخوردار است و همچنین توانسته 5 ستاره ایمنی را دریافت کند . این ماشین در تصادفات و حوادث عملکرد خوبی را دارد .

هیبریدی

خودرو های هیبریدی :

نام دیگر خودرو های هیبریدی دو نیرو می باشد که برای حرکت کردن از ترکیب دو یا چند منبع مجزای قدرت استفاده می کند . در بیشتر موارد از این نام اشاره به خودرو برقی دو گانه استفاده می شود که در سیستم پیشرانه آن ها یک موتور درون سوز یا همان بنزینی ، در کنار یک یا چند موتور الکتریکی قرار دارد و خودرو این قابلیت را دارد که فقط از یکی از این منابع انرژی یا هر دو آن ها در کنار یک دیگر استفاده می شود .

انواع دیگر از خودرو های هیبریدی هم وجود دارند که از سوخت های دیگر چون پرویان ، هیدروژن یا انرژی خورشیدی بهره می برند . نوع تکنولوژی به کار رفته در ساخت این خودرو ها بستگی به هدف طراحان خودرو بستگی دارد .

این که آیا خودرو هیبریدی برای بهره وری بالاتر در مصرف سوخت ، قدرت بیشتر ، مسافت طولانی تر حرکت با یک بار سوخت گیری یا کاهش انتشار گاز های گل خانه ای طراحی شده لست . این خودرو ها به خودرو های سبز معروف هستند .

انواع وسایل نقلیه هیبریدی

موتور سیکلت ها ی الکتریکی و حتی مینی اسکوتر ها نمونه های ساده از یک هیبریدی که توان خود را از یک موتور احتراق داخلی و موتور الکتریکی و عضلات راننده را تامین می کند . نمونه های اولیه موتور سیکلت های ساخته شده در اواخر قرن نوزدهم میلادی از همین اصل می باشد .

1- دوچرخه هیبریدی سری :

این نوع دوچرخه بدون زنجیر هستند و کاربر با پدال زدن یک ژنراتور را می چرخاند تا باتری را شارژ کند یا موتور الکتریکی ای را تغذیه کند که کل گشتار مورد نیاز را تامین می کند . این نوع که در اصول عملکرد و فرآیند ساخت ساده به شمار می آید و در بازار قابل دسترس می باشد .

2- دوچرخه هیبریدی موازی :

گشتاور های تولید شده توسط انسان و موتور در پدال یا یکی از چرخ ها به صورت مکانیکی باهم جمع می شوند . برای مثال با استفاده از یک موتور توپی ، فشار دادن یک غلتک درون تایر یا اتصال به یک چرخ با استفاده از یک عنصر انتقال قدرت می باشد . اکثر دوچرخه های موتوری ز این نوع هستند .

منابع قدرت خودرو های هیبریدی شامل موارد زیر می باشد :

1- زغال سنگ ، چوب یا دیگر سوخت های جامد

2- گاز طبیعی مایع یا فشرده

3- بنزین یا دیزل

4- با استفاده از نیروی انسان مثل پدال یا پارو

5- میدان های الکترومغناطیسی ، امواج رادیویی

6- باتریهای الکتریکی ، خازن ها

7- الکتریسیته هوایی

8- جمع کننده هیدرولیکی

9- هیدروژن

10- چرخ طیار

11- انرژی خورشیدی

12- باد

موتور های الکتریکی

خودرو های برقی مشابه خودرو های بخار ، با دوام ترین گزینه برای پیشرانه خودرو ها می باشد . این نوع موتور اولین بار در اوایل سده 1800 اختراع شد و در حدود سال 1890 ، فردی توانست در یک ساعت مسافت 14 کیلو متری را طی کند .

خودرو های برقی برای ذخیره سازی برق ، که جهت قدرت بخشیدن به موتور های الکتریکی به کار می رود ، از باتری بهره می برند . یک خودرو برقی فاقد قطعاتی همچون میل لنگ است که در خودرو های بنزینی به کار رفته است ، این موضوع امکان تولید سریع تر قدرت نسبت موتور های بنزینی را برای موتور های برقی فراهم کرده است . به واسطه انتقال سریع تر قدرت ، وسایل نقلیه برقی قادرند تا نسبت به خودرو بزینی به شتاب بیشتری دست پیدا کنند .

سه گونه اصلی خودرو های هیبریدی که شامل موارد زیر می باشد :

1- خودرو هیبریدی که به وسیله ی موتور احتراقی و انرژی حاصل از آن شارژ می شود .

2- خودرو های هیبریدی که انرژی مورد نیاز جهت ذخیره در باتری ها را از طریق حذب انرژی حاصل از ترمز خودرو به دست می آورد .

3- خودرو هیبریدی به صورت مستقل و از درگاه های برق مخصوص شارژ می گردد .

همچنین خودرو هیبریدی با کمک موتور الکتریکی خود ، انرژی جنبشی هدر رفته در هنگام ترمز گیری را به صورت الکتریسیته در باتری ها ذخیره کرده و می توانید دوباره از آن استفاده کنید .

هیبریدی

بیشتر بخوانید:

همه چیز درباره تامین انرژی خودروی برقی با گرافن

تامین میدان دید بهتر در رانندگی و محدودیت های راننده

دیفیوزر چیست و در خودرو چه کاری انجام می‌دهد + کاربردهای آن

منبع: عصر خودرو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.