8 توصیه لازم برای خواب زمستانی خودرو شما + نکات آموزشی

8 توصیه لازم برای خواب زمستانی خودرو شما + نکات آموزشی

روز های آخر پاییز را سپری می کنیم ، و چند روز دیگر تا آغاز زمستان باقی مانده است ، هر چند روز های زمستانی در کشور ما مدتی است که با بارش برف و باران در بعضی از جاهای کشور آغاز شده است و شاهد سر بودن هوا و باران هستید . اگر می خواهید خودرو ارزشمند شما از آسیب های احتمالی فصل سرما در امان بماند ، بهترین زمان فرار رسیده تا آن را برای یک خواب زمستانی آماده کنید . می توانید روش های زیر را برای جلوگیری از سرما انجام دهید :

خودرو

1- خودرو را روشن نکنید .

این نکته از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار است . از هر قدرتی که دارید برای جلوگیری از استارت زدن خودرو در طول خواب زمستانی اش استفاده کنید ، مگر این که قصد داشته باشید دوباره با آن رانندگی کنید . درجا کار کردن موتور برای هر مدت زمان بیشتر از سودمند بودن به آن آسیب می زند ، پس بهتر از سوییچ خودرو را داخل کشو قرار داده و اصلا به سمت آن برای مدتی نروید .

2- از باتری محافظت کنید .

چه خودرو شما روی استند قرار گرفته یا روی تایر های خود ، هر کاری که از دستتان بر می آید برای افزایش طول عمر باتری انجام دهید . یا باتری را جدا کرده و در مکانی دیگر نگهداری کنید ، یا آن را به یک شارژر مخصوص باتری وصل کنید . باتری ها ارزان نیستند ، موضوع برق دزدی خودرویی که قرار است چند ماه بخوابد می تواند به از بین رفتن کامل باتری بیاید . ( در ادامه درباره برق دزدی و برق خودرو نیز  توضیح داده می شود . )

3- ترمز دستی را حتما آزاد کنید .

اگر نمی خواهید خودرو را روی استند نگهداری کنید و قرار است در طول زمستان خودرو شما رو تایر ها بماند ، به هیچ وجه ترمز دستی خود را در حالت درگیر قرار ندهید . چه خودرو شما گیر بکس دستی باشد یا اتومات ، از سنگ یا تکه چوبی استفاده کرده و پشت همه چرخ ها قرار دهید و ترمز دستی را آزاد بگذارید . همچنین درگیر بودن ترمز دستی به مدت طولامی می تواند منجر به خرابی قطعات سیستم ترمز شود .

4- خودرو خود را روی جک قرار دهید .

این مرحله امکان دارد سخت باشد ولی یکی از مهم ترین آن می باشد . مخصوصا اگر قرار است خودرو برای چندین هفته بدون حرکت بماند . قرار دادن خودرو روی تایر ها به مدت طولانی می تواند منجر به فرسایش آن ها شود ، مخصوصا اگر تایر های خودرو از انواع نرم رادیال باشد . یک تکه سنگ یا هر چیزی که دم دست باشد را پشت چرخ ها قرار دهید ، سپس پیچ های چرخ را کمی شل کنید .

5- قبل از خواباندن خودرو حتما آن را تمیز کنید .

آخرین دور را با خودرو خود بزنید . شستن خودرو و واکس کردن نه تنها آن را تمیز می کند ، بلکه یک لایه محافظی اضافی روی دنه ایجاد می کند تا از زنگ زدگی احتمالی و خراب شدن رنگ آن جلوگیری می شود .

6- مزاحم ها را دور نگه دارید .

خودرو را شسته و واکس کرده اید و تمامی کار های مربوطه را انجام داده اید ، اکنون وقت آن رسیده است که مهمان های ناخوانده که در اطراف ماشین است را از دور کنید . حشرات  حیوانات مانند موش عاشق جاهای گرم و نرم برای زمستان هستند ، بنابراین اجازه ندهید تا این جای دوست داشتنی از نظر آن ها ، داخل کابین یا محفظع موتور خودرو کلاسیک یا اسپرت شما شود .

7- تمامی روغن ها و آب رادیاتور را عوض کنید .

قبل از اینکه خودرو را بخابانید ، این موضوع که تمامی مایعات خودرو را تعویض کنید از اهمیت بالایی برخوردار است . همه چیز از روغن موتور و فیلتر ها گرفته تا آب رادیاتور و حتی بنزین ، بایستی با موارد تازه و تمیز تعویض شوند تا جلوی آسیب رسیانی احتمالی به قطعات خودرو را بگیرید .

8- آن را در جایی خشک و بدون رطوبت بگذارید .

در حالی که نگهداری خودرو در بیرون یک گزینه کم هزینه می باشد . یک گاراژ را در نظر بگیرید ، همچنین اگر گاراژ شما دارای سیستم تهویه و سقفی بتنی دارد بهترین گزینه بوده و خیلی خوب نیز می باشد . همچنین اگر پارکینگ مناسب و خوبی نیز بود ، می توانید ماشین خود را در آنجا قرار دهید .

برق دزدی خودرو

برق دزدی در خودرو از عامل مختلفی وجود دارد که در آخر باعث خوابیدن باتری خودرو خواهد شد و باعث تحمیل هزینه برای خرید باتری خواهد شد که هزینه باتری بسیار بالا و گران قیمت می باشد . در اکثر مواقع می توان باتری را شارژ کرد و دوبار از آن استفاده کرد ولی در بعضی از موقع قابل شارژ کردن نمی باشد و باید هزینه زیادی را برای خریدن آن بدهید . ولی باز هم آن باطری خراب خواهد شد . عوامل زیر باعث دزدیده شدن برق خواهد شد :

1- دزد گیر

2- ضبط

3- قفل مرکزی

راهکار دیگر کشف علت برق دزدی خودرو

1- کابل جریان منفی را با دست به بدنه لامپ چسبانده و ته سربی

2- کابل جریان منفی باطری را از محل اتصال آن به باطری جدا کنید .

3- در صورتی که اتومبیلتان دارای سیستم دزد گیر است کلید فشاری دزدگیر موتور را با وسیله ای ب حالت فشرده قرار دهید .

4- در پوش موتور را بالا بزنید و می توانید آن را تعمیر کنید .

5- کلیه درب های خودرو را به اضافه درب صندوق عقب آن را ببینید .

6- کلیه لامپ ها و وسایل برقی را خاموش کنید .

7- کلید را از جا سوئیچی استارت خودرو را بردارید .

برق دزدی ماشین چیست ؟

برق دزدی ماشین یک اصطلاح عامیانه می باشد که این موضوع برای اکثر افراد رخ خواهد داد ، و این موضوع زمانی اتفاق می افتد که شما ماشین خود را خاموش می کنید  ولی در حال مصرف انرژی باتری خودرو می باشد که این مشکل مطمعنا باتری خودرو شما را از کار می اندازد و باعث خراب شدن و نابود شدن باتری می شود که آن موقع باید باتری ماشین خود را عوض کنید ، همچنین دیگر نمی توانید آن باتری را شارژ نیز بکنید . و این چرخه همچنان ادامه دارد . زمانی که ماشین شما دچار این موضوع و یا حالت می شود ، حتما باید آن را یا خودتان تعمیر کنید و یا به دست تعمیر گاه بدهید و از او بخواهید آن را تامین کند .

علت های مهم که باعث برق دزدی می شود کدام ها هستند ؟

علت های اصلی که باعث برق دزدی می شود ، شامل موارد زیر می باشد که در زمانی که دچار این موضوع می شود باید موارد زیر را چک کنید و در اکثر مواثع دچار عوض کردن آن می شوید که عوض کردن آن بسیار هزینه بر می باشد . علت های برق زدی شامل موارد زیر می باشد :

1- برق دزدی وایر شمع

2- برق دزدی دزد گیر

3- برق دزدی ضبط ماشین

4- برق دزدی قفل مرکزی

یکی از مواردی که در برق دزدی رایج و مهم می باشد ، برق دزدی وایر شمع می باشد که آن مربوط به کویل و خرابی وایر ها می شود که جرفه مستقیم به بدنه می خورد و به شمع ها نمی رسد و باعث خرابی آن می شود . پس حتما باید این مورد یعنی وایر شمع را چک کنید . بهتر است ماهی یک بار ماشین خود را چک کنید و درصورت بودن خرابی یا مشکلی آن را تعمیر کنید .

خودرو

نحوه تشخیص برق دزدی در خودرو

برای تشخیص برق دزدی در خودرو ، ابتدا یاید سر باطری مثبت ماشین را باز کنید و بین باطر تا سر باتری آمپر بسیار قوی قرار دهید . هم می توانید این کار را خودتان انجام دهید و هم می توانید از تعمیر کار و یا مکانیک برای این کار کمک بگیرد ولی بهتر است از مکانیک کمک بگیرید ، زیرا آن ها کار بلد می باشند و امکان دارد شما دچار اشتباه و یا خطا شوید . پس توصیه می شود خودتان کاری انجام ندهید و از تعمیر کار کمک بگیرید .

یک روش دیگر نیز وجود دارد که می توان با کمک یک نفر برای چک کردن آمپر متر ، تک تک فیوز ها را کشید و جا بزنید و در هر کدام از فیوز ها که به آن آمپر وصل شده است ، یعنی مشکل از فیوز می باشد و دستگاه های دیگر به آن وصل می باشد .

سیستم برق خودرو چیست ؟

سیستم برق و برق رسانی در اتومبیل یکی از قسمت های مهم و ضروری ماشین می باشد که بودن آن بسیار ضروری و مهم باشد و اگر آن نباشد ماشین روشن نخواهد شد و همچنین حرکت نیز نمی کند . اشتعال سوخت در تمام قسمت های مهم اتومبیل به وسیله برقی کار می کند که تمام وسیله های برقی با کمک برق انجام می شود که اگر برق خودرو نباشد ، هیچ کاری انجام نمی شود .

قطعات سیستم برق خودرو شامل موارد زیر می باشد که بدون آن ها بسیار ضروری و مهم و همچنین بهتر است زمانی که می خواهید ماشین خود را بخابانید ، آن ها را نیز چک کنید :

1- وایر شمع : کار انتقال جریان الکتریسیته به شمه ها و تولید جرفه توسط وایر های شمع و لایه های عایق ما بین آن ها به وجود خواهد آمد .

2- کویل : این قطعه وظیفه اش تقویت ولتاژ های باتری می باشد که حتما وظیفه خود را به خوبی انجام دهد . اگر وظیفه خود را خوب انجام ندهد ، باعث به وجود آمدن مشکل های جدی می شود .

3- انژکتور ها : انژکتور ها مانند کاربراتور وظیفه ترکیب سوخت با هوا و تزریق آن در موتور را بر عهده دارد و این کار بسیار دقیق انجام خواهد شد .

4- باتری : منبع اصلی برق خودرو باتری می باشد که باتری مهم ترین و ضروری ترین قطعه هر خودرو می باشد و باعث تامین برق نیاز خودرو می شود .

5- دینام : وظیفه دینام نگه داشتن باتری در حالت پر می باشد .

مهم ترین کاربرد برق خودرو چه می باشد ؟

1- سیستم گرمایشی و سرمایشی

2- عملکرد سوئیچ خودرو

3- دزد گیر خودرو

4- چراغ های راهنما

5- استارت زدن

6- بالا و پایین کردن شیشه ها

7- روشن کردن چراغ های خودرو

وظیفه تولید کننده برق خودرو در چیست ؟

وظیفه تولید برق در خودرو های قدیمی بر عهده دینام و در خودرو های جدید بر عهده آلترناتور می باشد . این قطعه همانند ژنراتور عمل نموده و نیروی مکانیکی را به وسیله تسمه ای از موتور گرفته و به برق 12 ولت با آمپر بالا را تولید می کند . در مرحله بعد این برق ذخیره می شود و در واقع این قطعه وظیفه شارژ کردن باتری در زمان روشن بودن خودرو را دارد .

اگر قصد استفاده از ماشین را در فصل زمستان دارید باید نکات زیر را رعایت کنید :

1- پیش از حرکت ، بازدید کلی از وضعیت خودرویتان داشته باشید و تجهیزات زمستانی را به همراه خود ببرید .

2- آرام برانید . در فصل زمستان و به دلیل بارش برف و باران بهتر است در جاده ، آرام و با دقت و همچنین با سرعت کم رانندگی کنید .

3- قبل از حرکت شیشه های خودرو ، چراغ ها ، راهنما ها ، بخاری و سیستم تهویه را بازدید کنید .

4- در صورت امکان وسیله نقلیه خود را به چراغ مه شکن مجهز کنید .

5- در هوای برفی از زنجیر چرخ و یا لاستیک یخ شکن استفاده کنید .

6- در هوای برفی و بارانی از گردش و انحراف ناگهانی خودداری کنید و همچنین بی موقع ترمز نکنید .

7- از فشار دادن ناگهانیپا بر روی پدال گاز یا برداشتن فشار از روی آن خودداری کنید .

8- در یک سطح لغزنده ، هنگامی که سرعت دارید از تغییر ناگهانی به دنده سنگین خودداری کنید .

9- از رانندگی با سرعت بالا و سبقت گرفتن در جاده برفی شدیدا پرهیز کنید .

خودرو

بیشتر بخوانید:

چگونه خودروی خود را به نمونه‌ای الکتریکی یا برقی تبدیل کنیم؟

منبع: یدک ابزار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.