همه چیز درباره مشخصات ترمز برمبو + نحوه ساخت و نصب آن

همه چیز درباره مشخصات ترمز برمبو + نحوه ساخت و نصب آن

ترمز برمبو جزء پیشرفته ترین ترمزهایی است که امروزه در اکثر برند های معروف کمپانی های خودرو سازی دنیا مورد استفاده قرار می گیرد . از این میان می توان به شرکت هایی نظیر مرسدس بنز ، ولوو ، فیات ، پژو ،نیسان اشاره کرد . بنا به گفته کمپانی برمبو ، ترمزهای ساخت این شرکت ، گواهینامه های متعددی اعم از ایزو  14001 ، BER  و ABE  دارد که این ها حاکی از برخورداری از ویژگی های برتر و ایمنی بالاتر این نوع ترمزها در سطح بین المللی است .

ترمز برمبو

زمانی که ترمز دیسکی عمل می کند ، نقش آن و گرمای تولید شده در حین انجام عمل ترمز ، رابطه مستقیم با وزن و سرعت خودرو دارد . سخت ترین شرایط برای سیستم ترمز زمانی است که حداکثر نیرو یا گشتاور در حداکثر سرعت خودرو تولید شده باشد . اگرچه این شرایط به ندرت برای یک خودرو رخ می دهد ، اما وقوع چنین شرایطی در خودرو های سنگین بسیار شایع است و ترمز در سرعت های نزدیک به حالت بحرانی باید بصورت آنی عمل کند .

امروزه عملکرد ترمز ماشین های مدرن و پیشرفته در مقایسه با نسل های قدیمی بسیار بهتر است ؛ نه تنها قدرت موتور و حداکثر سرعت خودرو به طور قابل ملاحظه افزایش پیدا کرده است ، بلکه سطح ایمنی این قبیل خودروها نیز بهبود یافته است . سیستم ترمزهای جدید باید از حداکثر کارایی ، مقاومت ، پایداری ، و ایمنی در برابر سرعت و قدرت بالای خودروهای امروزی برخوردار باشند و به نوعی نشان دهند که در مقایسه با گذشته ، قابلیت های برتر و منحصر به فردی برای به رخ کشیدن ضریب ایمنی بالای خود دارند و فاقد ضعف ترمز های قدیمی در مهار گرمای حاصل از عمل ترمز هستند .

گفتنی است ، شرکت برمبو همواره درصدد بوده است تا توجه خاصی به مسائل زیست محیطی داشته است و از این حیث تمام تلاش خود را کرده است تا از فن آوری های دوستدار محیط زیست جهت تولید محصولات خود که ضامن حفظ جان انسان ها است ، استفاده کند . به طور مثال می توان قابل بازیافت بودن ترمزهای برمبوی استفاده شده در خودروها پس از پایان عمر ماشین اشاره کرد که طی مراحلی بتوان این نوع ترمزها را بازیابی کرده و در پروسه تولید مجدد مورد استفاده قرار داد .

تفاوت بارز دیسک های برمبو با دیسک های متداول در چگونگی سطح دیسک آن ها است . همان طور که در تصاویر ملاحظه می شود ، سطح دیسک برمبو دارای شیارهای شبکه ای و سطح دیسک معمولی دارای شیارهای پره ای است که این نوع طراحی در افزایش کارایی ترمز های برمبو بسیار مؤثر است . دیسک ترمز معمولاً با حرکت خودرو و چرخش خنک می شود . در طول چرخش ، هوای خنک از وسط دیسک وارد  و از کناره ها خارج می شود و از این طریق دیسک را سرد می کند .

در دیسک های خود به خودی سرد شونده ، به محض این که هوای سرد به شیارهای شبکه ای دیسک برمبو)  یا پره ای ) دیسک معمولی موجود بر روی سطح دیسک برخورد می کند ، گرمای تولیدی ناشی از عمل ترمز از بین می رود و دیسک به طور خود به خودی و مؤثر خنک می شود . بنا به گفته کمپانی برمبو ، زمان خنک شدن دیسک های این کمپانی چیزی در حدود 0.8 برابر دیسک های معمولی است . هم چنین در یک بررسی مشخص شده است که طول ترک های ایجاد شده در اثر اعمال شوک حرارتی پس از 100 بار ترمز کردن های متوالی چیزی در حدود 8 میلی متر است که 0.26 برابر دیسک های معمولی می باشد.

آزمایشات مقایسه ای نشان داده است که ترمزهای برمبو در مقایسه با سایر رقبا از مقاومت بیش تری به ویژه در شرایط بحرانی برخوردارند . این موضوع نشان دهنده این حقیقت است که ترمزهای برمبو ضمن داشتن پایداری بالاتر ، ایمنی ایده آلی را برای راننده به ارمغان می آورند.  گفتنی است ، پس از 300 بار اعمال ترمز در تست مقایسه شکنندگی دیسک برمبو با سایر رقبا ، در دیسک ترمزهای معمولی تعداد ترک های بیش تری نسبت به دیسک برمبو به وجود آمده است . این نتایج حاکی از برتری کیفیت و مقاومت دیسک های برمبو می باشد که آن را از دیگر دیسک ترمز های بازار متمایز کرده است .

زمانی که صحبت از کارایی و عملکرد یک ترمز می شود ، عمده بحث روی ( فاصله ترمز ) است که خودرو در آن فاصله متوقف می شود . عوامل متعددی بر روی فاصله ترمز مؤثر هستند که از جمله آن ها می توان به سرعت خودرو در لحظه ترمز ، شیب و سطح جاده ، مقاومت هوا ، اصطکاک بین لاستیک و جاده ، کارایی سیستم ترمز ، وضعیت راننده اشاره کرد .

سیستم ترمز ایده آل معمولاً در هر شرایطی پاسخ گو است و با نشان دادن بهترین عملکرد در وضعیت بحرانی و نیز داشتن گشتاور زیاد در عمل ترمز می تواند بهترین راندمان را از خود نشان دهد . گفتنی است ، داشتن گشتاور بالا در طول حرکت منجر به کوتاه تر شدن طول توقف خودرو می گردد و ماشین با واکنش سریع تری می ایستد . در یک بررسی که فاصله ترمز دیسک ترمز برمبو با سه مدل متداول دیگر مقایسه شد ، فاصله ترمز خودروی مجهز به دیسک برمبو از همه کم تر و چیزی در حدود 20 متر بود .

از دیگر ویژگی های برجسته ای که در دیسک ترمز برمبو به چشم می خورد ، عمر بالای لنت های آن است و این باعث می شود تا دوام و پایداری مجموعه ترمز افزایش یابد . حرارت از جمله پارامترهایی است که در معیوب شدن لنت ترمز نقش بسزایی دارد و در بسیاری موارد سبب بروز ترک هایی در سطح دیسک و در نتیجه کاهش کارایی آن می شود . بنا بر آزمایشات انجام شده ، زمانی که از دیسک های برمبو در خودرو استفاده شده است ، عمر لنت ها به میزان 20% افزایش پیدا کرده است .

نزدیک به 500 مهندس و تکنیسین در کمپانی برمبو به کار گرفته شده اند تا اثربخشی دیسک های این شرکت را در انواع خودروها مورد بررسی قرار دهند و بهینه ترین حالت ممکن را در آن ها بدست آورند . این بررسی ها صرفاً به خودروهای موجود محدود نمی شوند و متخصصان درصدد هستند تا گستره وسیعی از خودروهای آینده را حداقل تا یک دهه بعد دنبال کنند و از نظر کارایی جامع دیسک های برمبو ، بیش از پیش مطمئن تر شوند . از این رو ، کمپانی برمبو صرفاً تمام توان و سرمایه خود را بر روی پروژه های جدید منعطف نمی کند و تا حد ممکن در تلاش است تا به بهبود کیفیت ، کارایی ، و ساخت محصولات از قبل تولید شده در این شرکت بپردازد و کارایی و قابلیت آن ها را هر چه بیش تر افزایش دهد .

تاریخچه‌ی ترمز برمبو

بزرگ‌ ترین سازنده سیستم ترمز در دنیا کارش را از یک گاراژ در سال 1961 که توسط امیلیو بومباسی اداره می‌شد در شهر برگامو آغاز کرد . در ادامه امیلیو که تجربیات مکانیکی خوبی داشت اولین ترمز ایتالیایی را سال 1964 ساخت و با شرکت خودرو سازی الفا رومئو قراداد بست تا ترمزهای این کمپانی را تأمین کند .

در سال 1966 بعد از گسترش کارش در صفحات ترمز و ساخت دیگر تجهیزات سیستم ترمز ، خود را در بازار اروپا به همگان معرفی کرد و در همین سال با قراردادی با موتو گویزی ، ساخت سیستم ترمز موتور سیکلت‌ ها را هم آغاز کرد . سال 75 میلادی ، برمبو وارد فاز جدیدی از ساخت ترمزها شد .

انزو فراری با سپردن سیستم ترمز خودروهای فرمول 1 خود به این شرکت توانست نقطه عطفی برای این شرکت ایجاد کند و بعد از آن بود که در دهه 80 میلادی با شرکت ‌های خودرو ساز مطرح جهان ازجمله :

1- نیسان

2- مرسدس بنز

3- پورشه

4- بی ام دبلیو

چندین کمپانی دیگر وارد عقد قرارداد شد .

خیلی سریع این کمپانی ترمز سازی پیشرفت می ‌کرد و در جای‌ جای جهان در حال ایجاد شعبه بود و کمپانی برمبو تا سال 2000 در کشور های زیادی نظیر برزیل ، آمریکا ، اسپانیا ، انگلیس ، ژاپن ، چین و چندین کشور مطرح خودروساز دیگر هم شعباتی را ایجاد و کار خود را جهانی کرد .

طرز کار ترمز برمبو

گرمای حاصله از اعمال فشار بر دیسک‌ها در هنگام عمل ترمز ، مهم‌ ترین چالش سیستم ترمز است که ترمز برمبو با داشتن شیار های شبکه‌ ای در سطح دیسک باعث کارایی بالا و بهبود روند خنک شدن ، هنگام چرخش دیسک باعث رفع این چالش عمده شده است . در سیستم ترمز برمبو که یک ترمز دیسکی بشمار می ‌آید ، چرخ‌ ها به روتور روی دیسک متصل می ‌شوند و کالیپر با ایجاد اصطکاک با روتور دیسک چرخ‌ ها را متوقف می‌ کند .

این ترمزها در مقایسه با سایرین ، مقاومت لنت و دیسک بالایی دارد که در تست‌ ها و آزمایش ‌های انجام‌ شده میزان ترک ‌های به وجود آمده پس اعمال مشخصی از ترمز ، هم در لنت و هم در خود دیسک درصد قابل ‌توجهی کاهش پیداکرده که این نشان از مقاومت ، پایداری و دوام ترمز برمبو در فشار بالا دارد .

ویژگی ‌های ترمز برمبو

این کمپانی با توجه به مسائل زیست ‌محیطی همیشه درصدد ساخت فن ‌آوری بوده که بتواند به طبیعت کمک کند ، که با تولید محصولات قابل بازیافت به این مهم دست پیدا کرده است ، به گونه ‌ایی که بعد از به ‌پایان رسیدن عمر ترمز ها قابل بازیابی هستند و مجدداً در فرآیند تولید برمی ‌گردند و قابل ‌استفاده خواهند بود .

ترمز برمبو

سیستم ترمز برمبو چگونه ساخته می شود ؟

مشهور ترین برند تولید کننده ‌ی قطعات سیستم ترمز برای سوپر اسپرت‌ های معروف جهان ، شرکت ایتالیایی برمبو ( Brembo )  است . احتمالاً بار ها نام ترمز های برمبو در خودرو های پرفرمنس را شنیده ‌اید و با رنگ قرمز مشهور لنت ‌های ترمز برمبو ، آشنایی دارید ؛ برمبو و رنگ قرمز آن را می‌ توان مانند فراری در خودرو سازی است .

سرعت ، شتاب ، قدرت و فرمان ‌پذیری جزو مهم ‌ترین جنبه ‌های رانندگی تهاجمی و اسپرت در یک خودرو هستند ، اما سیستم ترمز هم علاوه بر نقش غیر قابل انکار در ایمنی ، رانندگی لذت ‌بخش را ممکن می ‌کند . مجموعه‌ ی برمبو سال ‌ها است که با پی ‌بردن به نقش اساسی ترمز در رانندگی ، مشغول طراحی و تولید بهترین دیسک‌ ها ، لنت‌ ها و کالیپر های ترمز جهان است .

محصولات برمبو به‌ قدری با کیفیت هستند که بسیاری از خودرو سازان معتبر جهان ، تنها از ترمز های این برند در خودرو های جاده ‌ای و مسابقه‌ ای خود استفاده می‌ کنند . شاید برای پی بردن به سطح بالای ترمز های برمبو همین کافی باشد که خودرو های فرمول یک فراری ، به ترمز ساخت این شرکت مجهز است .

مواد خام تا برمبو ؛ آهنگری تا مهندسی

اولین قدم در تولید ترمز های برمبو ، حرارت چدن خام تا دمای 1150 درجه‌ ی سانتی گراد است ؛ پس از این ، با توجه به سفارش خودرو سازان و اندازه‌ های مختلف برای خودروهای متنوع ، دیسک ‌های مشخص با تنظیمات سفارشی به‌ خط تولید وارد می‌ شوند . در کنار شکل‌ گیری دیسک ، رنگ ‌آمیری و مهندسی کالیپر های آلومینیومی مختلف بر اساس درخواست خودرو سازان نیز انجام می ‌شود . خط تولید تمام قطعات سیستم ‌های ترمز برمبو ، کاملاً اتوماسیون و با نظارت چند متخصص فعالیت می‌ کند .

آزمایش ترمز در شرایط واقعی و آزمایشگاهی

پس از تولید دیسک و کالیپر ، تمام قطعات ابتدا در شرایط آزمایشگاهی و فراتر از آستانه ‌ی تحمل ، تست می ‌شوند . قطعات به ‌صورت جداگانه یا یک سیستم ترمز کامل آزمایش می‌ شوند تا مقاومت ترمز در شرایط مختلف بررسی شود . پس از تست آزمایشگاهی ، متخصصان برمبو در کنار رانندگان با تجربه و انواع سنسورها ، ترمز نصب شده در خودرو های مختلف را در جاده‌ های عمومی آزمایش می ‌کنند . در این مرحله معمولاً خودروها به‌ صورت رسمی رونمایی نشده ‌اند ، بنابراین پوشش استتار هر شرکت روی بدنه‌ ی خودرو نقش می ‌بندد .

بیشتر بخوانید:

ترمز های پنوماتیک چیست و نحوه عملکرد آن چگونه است؟

منبع: همراه مکانیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.