چگونه مصرف سوخت خودرو شخصی را کاهش دهیم؟

چگونه مصرف سوخت خودرو شخصی را کاهش دهیم؟

مصرف سوخت در خودرو به میزان مصرف سوخت توسط یک اتومبیل پس از پیمودن یک مسیر مشخص اشاره دارد . محاسبه مصرف سوخت بر پایه مسافت به صورت لیتر در صد کیلومتر محاسبه می‌ شود . این معیار اندازه ‌گیری در اروپا ، چین ، آفریقای جنوبی ، استرالیا و زلاندنو مورد استفاده قرار می ‌گیرد . در کشوری مانند کانادا نیز استفاده از هر دو روش محاسبه گالن در مایل و لیتر در صد کیلومتر استفاده می ‌شود .

با توجه به افزایش روز افزون قیمت بنزین دانستن مصرف سوخت واقعی خودرو کاری ضروری می باشد . محاسبه مصرف سوخت بنزین همچنین به ما کمک می کند تا در صورت مشکل داشتن خودرو به آن پی ببریم . البته مصرف بنزین در شرایط مختلف مثل سربالایی ، باد لاستیک ، کولر گرفتن ، ترافیک و بسیاری از موارد دیگر متغییر است بنابراین برای بدست آوردن مصرف متوسط ماشین در شرایط مختلف قرار دهید  .

10 روش برای کم کردن مصرف سوخت خودرو

1- هرچه قدر که امکان دارد سعی کنید لوازم لوکس کمتری در خودروی خود بگذارید . هرچه خودروی شما سبک ‌تر باشد بنزین کمتری مصرف می‌ کند .

2- سرعت بیشتر خودرو مساوی است با مصرف کردن بیشتر سوخت خودرو شما .

3- طوری زمان ‌بندی کنید که مجبور نشوید با سرعت زیاد رانندگی کنید . و بنزین بیشتری مصرف کنید .

4- هنگامی ‌که خودرو را روشن می ‌کنید دقت داشته باشید نیازی نیست که بیشتر از سی ثانیه ماشین را روشن نگه‌ دارید تا موتور گرم شود . البته  خودروهای جدید به ‌گونه ‌ای طراحی‌ شده ‌اند  که حتی می ‌توانید در هوای سرد بدون فاصله زمانی رانندگی کنید .

5- اگر باید خودرو بیشتر از 40 ثانیه توقف کند ، اجازه ندهید که خودرو به‌کار خود ادامه دهد .

6- دقت داشته باشید که باد چرخ ‌های خودرو همیشه تنظیم باشد ؛ به‌ خصوص هنگامی که هوا سرد است .

7- تا جایی که امکان دارد سیستم تهویه هوا را روشن نکنید و به‌ جای آن سعی کنید که شیشه ‌های خودرو را پایین بکشید . تنها در حالتی که سرعتی بیشتر از سرعت استاندارد دارید ، می ‌توانید سیستم تهویه را فعال کنید . در این حالت افزایش یافتن مقاومت موتور در برابر باد سبب افزایش سوخت خودرو می ‌شود .

8- از ترمز کردن ‌های ناگهانی تا حد امکان پرهیز کنید . در هرجایی که امکان دارد ، برای مثال در بعضی از چراغ ‌قرمز ها از کمی قبل ‌تر پای خود را از روی پدال گاز بردارید و دنده ماشین را روی خلاص بگذارید تا سرعت خودروی شما کم شود و آهسته ‌آهسته بایستد .

9- حواس خود را جمع کنید که به ‌طور حتمی قبل از حرکت ترمز دستی به‌ طور کامل خوابیده باشد . به ‌طور ندانسته سبب افزایش پیدا کردن مقاومت خودروی شما در برابر هوا و درنتیجه باعث افزایش پیدا کردن سوخت پراید یا دیگر خودروهای خود شده ‌اید .

10- قبل از حرکت کردن و در مسیرهای درون شهر سعی کنید به رادیو گوش کنید و یا از راه‌های دیگر مسیر خود را بررسی کنید ، تا به راه ‌هایی که بن‌ بست یا ترافیک است برخورد  نکنید .

 

عواملی که در مصرف سوخت موثر هستند عبارتند از :

1- کثیف بودن شمع

2- کثیفی هواکش

3- میزان نبودن موتور

4- سنگینی بیش از ظرفیت

5- باد مخالف

6- موانع سرعت

7- وضعیت جاده

با رعایت و توجه به موارد زیر ، می توانید کاهش مصرف سوخت را در اتومبیل خود کاهش دهید .

1-  رابطه کثیف بودن شمع با مصرف سوخت: 

شمع خوب و مناسب پایه و اساس صرفه جویی در مصرف سوخت اتومبیل خواهد بود . هر شمع دارای دو الکترود ( الکترود وسط و الکترود تنه ) می باشد . فاصله دو الکترود را دهانه شمع می گویند و چنانچه دهانه شمع میزان نباشد یا نوک الکترود ها کثیف و سیاه شده باشد ، جرقه به موقع زده نمی شود و علاوه بر اختلال در کار موتور ، مصرف سوخت زیاد می شود .

2- رابطه کثیف بودن هواکش با مصرف سوخت: 

اگر فیلتر هوا کثیف باشد ، هوای کافی به موتور نمی رسد ، پس مصرف سوخت اتومبیل افزایش می یابد . هنگام تعویض روغن موتور ، بهتر است فیلتر هواکش هم عوض شود یا حداقل با فشار باد کمپرسور تمیز گردد .

3-  رابطه لاستیک با مصرف سوخت :

صاف بودن لاستیک ها باعث می شود که اتومبیل شما زیاد سرعت نگیرد ، که همین امر باعث افزایش مصرف سوخت می شود . همچنین استفاده از لاستیک های رادیال هم باعث افزایش مصرف سوخت می گردد . زیرا به علت پهن بودن ، سطح تماس بیشتری با زمین برقرار کرده و سطح اصطکاک آن نیز بیشتر می شود و همین امر باعث افزایش سوخت مصرفی اتومبیل می گردد .

4- رابطه وضعیت جاده با مصرف سوخت :

اتومبیل در دنده های سنگین ( دنده یک ) به نسبت مسافت طی شده سوخت بیشتری مصرف می نماید . در دست اندازها باید با دنده یک و خیلی آرام عبور کرد . در پیچ های تند هم باید از دنده یک استفاده کرد . در سر بالایی ها به نسبت دور موتور باید دنده عوض شود . در صورتی که ظرفیت مسافر یا بار زیاد است باید با دنده سنگین رانندگی کرد .

در اتومبیل های چهار سیلندر دنده های 3 و 4 را دنده های حفاظت و سرعت می گویند . بخصوص دنده 4 که در مسافرت های طولانی و جاده های کفی دور موتور را با سرعت هماهنگ می کند و در سوخت صرفه جویی می شود . استفاده زیاد از دنده های 1 و 2 به علت فشار وارده ، زودتر موجب فرسودگی و ضایعات اتومبیل می شود .

5- رابطه سنگینی بیش از ظرفیت اتومبیل و مصرف سوخت: 

چنانچه در وسیله نقلیه ( سواری – مینی بوس و اتوبوس ) تعداد سرنشین بیش از ظرفیت باشد یا در خودروهای باربری ، تناژ بار و کالا بیشتر از ظرفیت وسیله نقلیه باشد :

1- راننده نمی تواند وسیله نقلیه را خوب کنترل نماید و بخصوص رانندگی در پیچ ها دچار اشکال خواهد شد و خطر تصادفات زیاد است .

2- احتمال ضایعات در حین رانندگی زیاد است و موجب فرسودگی وسیله نقلیه می شود .

3- همانطوری که گفته شد مصرف سوخت زیاد می شود چون باید با دنده سنگین حرکت نمود .

6-  سایر عوامل و مصرف سوخت :

1- عوامل دیگری مثل وزیدن باد مخالف حرکت اتومبیل و موانع سرعت مانند حمل بار پر حجم در باربند و کم بودن باد لاستیک ها ، هم در کاهش سرعت اتومبیل بسیار موثرند و هم در افزایش مصرف سوخت موثر می باشند .

2- تیک آف کشیدن در مصرف سوخت تاثیر زیادی دارد .

3- یادتان باشد در هنگام رانندگی ترمز دستی پایین باشد .

4- ترمز ناگهانی باعث افزایش مصرف سوخت می شود .

5- استفاده از کولر اتومبیل نیز باعث افزایش مصرف سوخت می شود .

6- در هنگام خاموش کردن اتومبیل ، گاز ندهید . زیرا هم موجب هدر دادن سوخت شده و هم باعث فرسوده شدن سیلندر موتور خواهد شد .

7- سفت بودن درب باک باعث می شود ، که بنزین هدر نرود .

8- تنظیم موتور و حتی داشتن وایر شمع مناسب در کاهش مصرف سوخت اتومبیل تاثیر بسزایی دارد .

چند نکته ی مفید در زمان بنزین زدن :

1- فقط صبح زود که حرارت زمین هنوز در پایین ترین حد قرار دارد بنزین بزنید . به خاطر داشته باشید که در تمام پمپ بنزین ها مخزن سوخت در زیر زمین قرار دارد و هرچه زمین سرد تر باشد ، بنزین غلیظ تر و متراکم تر است . وقتی هوا گرم می شود ، بنزین منبسط می شود . بنابراین خرید بنزین در بعد از ظهر و حتی شب که هنوز هوا کاملاً سرد نشده و بر بنزین اثر نگذاشته ، سبب می شود که یک لیتر شما واقعاً یک لیتر نباشد .

2- وقتی مشغول بنزین زدن هستید ، دستگیره را تا آخر فشار ندهید . اگر نگاه کنید می بینید دستگیره دارای سه درجه کُند ، متوسط و تند است . در حالت کُند میزان تبخیر را که در اثر پمپ شدن بنزین حاصل می شود به حداقل می رسانید .

3- اگر تانکر بنزین در حال تخلیه بنزین به مخزن است و شما هم در جایگاه سوخت هستید ، در آن موقع بنزین نزنید . تخلیه بنزین سبب می شود که بنزین داخل مخزن به هم بخورد و آنچه از آشغال و آلودگی که معولاً ته نشین می شود ، بالا بیاید و قسمتی از آن نصیب اتومبیل شما شود .

مصرف سوخت
توسط کارهای ساده چگونه مصرف سوخت را کاهش دهیم ؟

یکی از کارهای نسبتا ساده‌ای که می ‌توان توسط آن میزان مصرف سوخت خودرو را کاهش داد پارک کردن خودرو در سایه و محیطی به دور از تابش مستقیم آفتاب است . در واقع گرمای بیش از حد هوا موجب داغ شدن خودرو و تبخیر بخشی از بنزین ذخیره شده در مخزن سوخت آن می‌ شود . موضوعی که اگرچه در ظاهر چندان مهم به نظر نمی ‌رسد اما در دراز مدت می ‌تواند موجبات هدر رفتن میزان قابل توجهی سوخت مصرف نشده را فراهم آورد . از همین رو بهتر است در صورت پارک کردن خودرو در زیر آفتاب ، توسط روکش یا پارچه از آن محافظت کنید .

علاوه بر آن همواره سعی کنید مخزن سوخت خودروی خود را تا نهایت ظرفیت مجاز آن پر نکنید . در واقع این کار علاوه بر آن که بخشی از سوخت را در همان پمپ بنزین هدر می‌ دهد ، موجب می شود که هنگام حرکت در مسیرهای پرشیب بخش دیگری از سوخت نیز از درون مخزن سوخت خودرو به بیرون نشت کند . بنابراین همواره سعی کنید ضمن پر نکردن کامل مخزن سوخت خودرو ، درپوش آن را هم به طور کامل سر جای خود محکم کنید تا بنزین درون مخزن راهی به بیرون نیابد.

همچنین هنگام پر کردن مخزن سوخت خودرو به این نکته توجه داشته باشید که اهرم لوله‌ ی تغذیه سوخت را تا انتها فشار ندهید . چرا که انجام این کار موجب ورود هوا به مخزن سوخت خودرو می ‌شود . این موضوع هنگام احتراق بنزین شرایط مثبتی را فراهم نمی ‌آورد و تا حدی در افزایش حجم بنزین مصرفی تاثیر گذار خواهد بود .

افزون بر آن بهتر است که مخزن سوخت خودرو در ساعاتی از شبانه روز که دمای هوا ملایم ‌تر است پر شود . چرا که در هوای گرم چگالی بنزین افزایش یافته و حجم آن کمتر از حالت عادی می‌ شود . بنابراین هنگام پر کردن مخزن سوخت خودروی خود در هوای گرم شما کمتر از میزان واقعی مد نظرتان سوخت‌ گیری می ‌کنید . امری که موجب افزایش هزینه ‌ی سوخت خواهد شد .
از دیگر کارهایی که می‌ توان توسط انجام آن در مصرف سوخت خودرو صرفه‌ جویی کرد بهینه ‌سازی کیفیت اگزوز خودرو است . حال باید دید که توسط این کار چگونه مصرف سوخت را کاهش دهیم ؟

اگر ناگزیر از تعویض اگزوز خودروی خود هستید سعی کنید تا حد امکان از اگزوز استاندارد همان خودرو استفاده کنید . برخلاف برخی باورهای رایج کوچک بودن یا بزرگ بودن اگزوز خودرو ارتباط چندانی با بهینه بودن میزان کارایی آن ندارد . پس بهتر است به جای اندازه یا قطر دهانه اگزوز بیش از هر چیز به استاندارد بودن آن توجه شود .

به طور معمول در اگزوز خودروها از مبدل‌ هایی استفاده می ‌شود که قدرت جذب مواد آلاینده را دارند. ضمن آن که این مبدل ‌ها به میزان اندکی هم در بهینه شدن میزان مصرف سوخت خودرو موثر هستند . با این حال مبدل‌ های مذکور پس از چند سال خاصیت جذب کنندگی خود را از دست می ‌دهند . بنابراین بهتر است آنها را هرازگاه مورد بازبینی قرار داد و در صورت لزوم آنها را تعویض نمود .

مسلما راحت ‌ترین و بی‌ دردسر ترین روش برای صرفه‌ جویی در مصرف سوخت خودرو آن است که تنها در موارد ضروری از خودروی خود استفاده کنید . به این معنی که در شرایط عادی از وسایل نقلیه دوست‌ دار محیط زیست یعنی دوچرخه استفاده نمایید یا از وجود وسایل حمل و نقل عمومی برای تردد در داخل شهر بهره بگیرید . در واقع این موضوع علاوه بر کاهش میزان مصرف سوخت در کاهش آلودگی هوا نیز تاثیر فراوانی و مثبتی خواهد داشت .

بیشتر بدانید

در جاده های سرازیری ها چگونه خودرو را کنترل کنیم + نکات مهم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.